Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSP4 prg Urbanova 200716Na tuto kauzu mne upozornila jedna pracovnice v VORP (Výbor na obranu rodičovských práv). Soud proběhl u OS Praha 4 na Míčánkách dne 20.7.2016. Obávám se, že díky nečinnosti odpovědných orgánů trpí oba chlapci více než děti paní Michalákové v Norsku, pokud vůbec trpí? Stručně - matka Češka, otec Němec, jeden chlapec odebrán, druhému hrozí odebrání proti vůli matky a obou chlapců. OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) místo aby pomohl řešit nesnadnou situaci rodiny, „postaral“ se o žalobu na oba rodiče pro zanedbání výchovy dětí. Před soudem vypovídal otec a matka. Informace které zazněly byly dost otřesné, byť jde o vyjádření jedné strany. Níže několik poznámek:

Otec dítěte nebyl vyslechnut před rozhodnutím o odejmutí syna do Dětského domova (Artuš trpí nemocí ADHD, často nemocný) - Jeho výpověď nebyla zapracována – Úřad neposkytl žádnou pomoc – Případ nepatří před soud a měl by být řešen pedagogicky – Nemá smysl o tom mluvit, ale najít řešení – Artuš byl psychicky blokován a za takového stavu nelze nutit dítě, aby šlo do školy – Nikdo nechtěl pomoci. Jeho výpověď byla věcná. Byl zde vidět rozdíl v myšlení a vztah k právu člověka, žijícího v jiném právním prostředí. Nedivím se, že zprvu vůbec nepochopil otázku, zda on sám dodržuje hygienické zvyklosti…

Výpověď obžalované matky obsahovala mnoho závažných informací:

Učitelé a ředitel ZŠ nejevili žádný zájem – Mé výpovědi nebyly zohledněny – OSPOD vykonal návštěvy, ale žádná sociální práce, jen výčitky – Poté co se začal zajímat OSPOD, zhoršila se situace i prospěch dětí v ZŠ – Vše šlo dolů a místo pomoci se „řešilo“ žalobou – Matka má strach o zdraví dětí – Artuš byl bez léků a lékařské péče odebrán do Ústavu – Matka a děti nemocné a žádná finanční podpora od státu – Extrémní administrativní zátěž lékařů od OSPOD, kteří odmítají dávat razítka na kdeco – Omluvenka je ze zákona na rodičích, ne na lékařích – Při nedostatku odborníků to zajištění lékařské péče ještě více ztěžuje – Jiné děti mohou s rýmou zůstat doma pár dní bez návštěvy lékaře – Nucené návštěvy lékaře při rýmě vedly k nachlazení a onemocnění ledvin – Ředitelka neodpověděla na dopis – Nemám jediný důvod nechat zdravé dítě doma, byla bych jen šťastná – Jsem vyčerpaná bojem s OSPODem – Starší syn už odebrán – Už 4 soudy – Artuš mlácen a šikanován učiteli, ponižován před dětmi, které se k šikanování přidaly (byly a tloukly do hlavy) – Po nařízení ústavní výchovy se Artuš zhroutil.

Soud bude pokračovat výslechem dalších svědků navržených oběma stranami 14.9.2016 od 8:30 hod – OS Praha 4, Míčánky, 1/309. Bude tato kauza zajímat české politiky a česká média, která tolik času věnují dětem paní Michalákové v Norsku? Obávám se, že chlapci v Norsku by péči OSPOD s díkem odmítli a chlapci v Čechách péči Bernevernetu jen uvítali.

Mimochodem fond prezidenta Miloše Zemana založený na splácení státního dluhu už změnil svůj účel a peníze posílá FOD (Fond ohrožených dětí, resp. Klokánek). Vybírá se zoufale málo, ale i tak by děti paní Mgr. Petry Urbanové a Bernda Rudolfa finanční příspěvek uvítaly.

FOD založila a přivedla ke krachu bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková. Měl se zabývat i mezinárodním obchodem s dětmi. Za to jak tato bývalá paní ředitelka zacházela s financemi pro FOD a Klokánky by měla být dávno obžalovaná. Nyní se pokouší opět „vybudovat“ FOD. Víme jak „budování“ soudruhů a soudružek dopadlo. To jediné se naučili pořádně.

Je čas, aby se přestalo krást a podvádět, ale konečně budovat – především v zájmu dětí, které se bránit nemohou a kterým bychom měli předat ne rozkradenou, ale prosperující zemi.   

     

Jan Šinágl, 22.7.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)