Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a Rusnok… Ministrem financí se po odvolání Mertlíka stal Jiří Rusnok, mimořádně tvarohovitýTV NOVA avers Vavra politik, známý mimo jiné tím, jak rychle stáhl před vládou svůj návrh, když mu jeho kolega, ministr průmyslu Grégr, pohrozil, že ho zničí. … „Jsme opravdu národem zločinců, máme nejvíce vězňů na počet obyvatel, jsme zločinci my, obyčejní občané? Nebo je zde zaveden zločinný systém s nefungující justicí, která postupuje v rozporu s Ústavou ČR a Listina práv a svobod jí nic neříká. Žaluji, žaluji stát za zločin, který spáchal na svých občanech, na investorech.“ Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ.

… Zanedlouho poté se IPB složila, ČNB musela vyhlásit nucenou správu a banku bleskově převzala ČSOB. Tak skončil jeden ze symbolů klasického českého bankovního socialismu devadesátých let. Banka, která rozdávala úvěry kamarádům vedení, kteří nikdy nic nesplatili a dostali se tak k obrovskému majetku, banka, které vlastnila obrovské podniky, ke kterým se při jejím prodeji dostala Nomura. Ta vydělala obrovské peníze již jen prodejem Plzeňského Prazdroje do Jižní Afriky. Po pádu zruinované banky se k její infrastruktuře dostala velice výhodně ČSOB. Prodaná aktiva banky byla garantována českým státem a nedobytné pohledávky byly převedeny na státní instituce. Celkové ztráty způsobené pádem banky byly oceněny na téměř 68 miliard korun. Patří k pravidlům budování kapi­talismu v Čechách, že policie sice obvinila vrcholné manažery IPB z několika trestných činů, ovšem soud je po dvouletém projednávání zcela osvobodil.

Snaha o smírné vyřešení sporu se státem ovšem z naší strany pokračovala. Stanislav Gross a Petra Buzková, se kterými jsme byli v dobách slávy Novy velcí kamarádi, se mi spíše vyhýbali. Ministrem financí se po odvolání Mertlíka stal Jiří Rusnok, mimořádně tvarohovitý politik, známý mimo jiné tím, jak rychle stáhl před vládou svůj návrh, když mu jeho kolega, ministr průmyslu Grégr, pohrozil, že ho zničí. S ním tedy nemělo smysl vůbec mluvit, jednal jsem ovšem s tehdejším ministrem zahraničí Kavanem a rovněž i s ministerským předsedou Zemanem. Pozice obou byla zcela neprůstřelná. Jan Kavan tvrdil, že arbitráž prý ze strany právníků zastupujících ČR nebyla úplně dobře připravena, ale on tam prý udělal několik zá­sadních změn, které vše napravily, a nyní je její pozice mimořádně silná. A Miloš Zeman s blahosklonným výrazem vyfoukl kouř z cigarety, zamžoural směrem ke stropu, zhluboka se nadechl a z hloubi hrudi se mu vydralo: „Nebuďte naivní, mladý muži. Česká republika ne­může prohrát."

Vovku ovšem začaly dohánět i jiné hříchy, které prová­děl ještě v dobách, kdy spřádal své plány a myslel si, že je díky svému postavení ředitele nejsledovanější televi­ze nedotknutelný. Nejznámější byl jeho dovoz několika obrazů, u nichž se Vovka chtěl vyhnout placení DPH. Ačkoli platil obrazy svojí kreditní kartou, domluvil se se svým spolupracovníkem, čechoamerickým galeristou Georgem Novotným, že on bude deklarovat obrazy jako svůj majetek, který si dováží při stěhování do České republiky. Protože Vovka - ostatně jako téměř vždy - nedodržel dohody, začal Novotný mluvit. Výsledkem bylo zahájení trestního stíhání obou za krácení daně.

Dalšímu trestnímu stíhání čelil Vladimír společné s Alešem Rozehnalem, ale i s ostatními společník; CET 21 Josefem Alanem, Fedorem Gálem, Vlastimilem Venclíkem a Peterem Hunčíkem, kteří - kromě Petera Kršáka - ještě v dobách spolupráce se CME prodal Vovkovi část svých podílů. Opět zkoušeli najít způsob, jak neplatit daně, a Aleš s Vovkou vymysleli prodej přes speciálně založenou akciovou společnost. Za to nakonec všichni stanuli před soudem. …

Jan Vávra: Moc a nemoc televize Nova – str. 142,143,144

* * *

Dnes nastoupil Jiří Rusnok do práce jako guvernér ČNB. Může se jednou „tvarohovitý politik“ změnit? Jistě, ale obávám se jen k horšímu. Knihu Jana Vávry doporučuji zakoupit každému občanovi a přečíst si ji než půjde k příštím volbám (je stále k dostání v levných knihách), jinak pravděpodobnost, že po volbách zjistí, že byl opět podveden, bude vysoká. V knize najdete spoustu informací o známých lidech, politicích, kteří si hrají na moralisty a kritizují kde co a kde koho roky. Dnes podobní kritizují Babiše, proč asi?!

Mimochodem Vladimír Železný připravil stát o 10 miliard korun, byl senátorem i europoslancem. Jeden z jeho synů 3x znásilnil ženy, druhý je „značkovým produktem“ veřejnoprávní ČT v Událostech. Když ho potkám, tak se mi vyhýbá, naposledy na Hradčanském náměstí v Praze.

Rakouský Ústavní soud rozhodl, že se presidentské volby budou opakovat – neproběhly demokraticky. Škoda, že Ústavní soud ČR není tak nezávislý jako rakouský, jinak by opakování poslední presidentské volby musel zrušit také. Výsledek voleb nelze považovat za demokratický, když byl flagrantně porušen volební zákon. Konkrétně zveřejněním celostránkového inzerátu v nejčtenějším, bulvárním deníku BLESK (v den volby!), o německém původu manželky Karla Schwarzenberga. Byl přesně zacílen na ty voliče, kteří byli ještě nerozhodní či měli v úmyslu dát hlas Schwarzenbergovi. Zeman byl proto zvolen presidentem nezákonně. Sebestředný antisjednotitel, představující většinový rys české povahy. Inteligentní neintelektuál.

Každá země, dříve či později doplatí na to, pokud má na odpovědných místech příliš mnoho neschopných, neodpovědných či všehoschopných.

 

Jan Šinágl, 1.7.2016

* * *

„Jsme opravdu národem zločinců, máme nejvíce vězňů na počet obyvatel, jsme zločinci my, obyčejní občané? Nebo je zde zaveden zločinný systém s nefungující justicí, která postupuje v rozporu s Ústavou ČR a Listina práv a svobod jí nic neříká. Žaluji, žaluji stát za zločin, který spáchal na svých občanech, na investorech.“ Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ, saláry a zločiny s tím spojené, LN 26.5.2016

* * *

Mladí Češi nadále vévodí evropským statistikám uživatelů konopí

Mladí Češi nadále vedou evropské statistiky uživatelů konopných drog. Marihuanu nebo hašiš užila v posledním roce aspoň jednou více než pětina lidí ve věku 15 až 34 let. Ve skupině od 15 do 16 let má zkušenost s konopím dokonce 42 procent Čechů. Vyplývá to ze zveřejněné výroční zprávy Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA). Kromě rostoucí obliby marihuany a hašiše začíná po celé Evropě včetně Česka po letech útlumu opět stoupat popularita extáze a stále větší problém představují i drogové náhražky, takzvané legal highs. Většina pervitinu vyráběného v Evropě pochází podle zprávy z Česka. ČRo, 31.5.2016

* * *

Předčasné volby jsou za dveřmi, diletantismus neschopných v plné nahotě!

* * *

„Tím vším se starostlivost naší královské lásky v bdělé mysli obírala, strávila mnoho bezesných nocí, … aby pozdvihla stát, jsoucí v naprostém úpadku, a toužícímu lidu, utlačeného útrapami minulého zármutku, hleděla zjednat bezpečnost a mír.“

Karel IV. v úvodu svého zákoníku Maiestas Carolina

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)