Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kobzar„ZHOVADILOST VŠEOBECNÁ POVSTANE BYŤ BY KOMUNISTÉ I JEN JEDINÉ GENERACI Lenin dementPANOVATI MĚLI.“ František PALACKÝ L.P. 1857 (Napsal už šedesátiletý F. Palacký po sepsání Komunistického manifestu Karlem Marxem v r.1847) - „Slyším-li slovo demokracie, vlezu do tanku a jedu.“ Leonid BREŽNĚV. TIMES 26.8.1968 (vybral. K.Mrzílek) - Slepí kobzaři, nepřátelská třída - Jakeš v Trutnově: Jak poslat tradiční festival do háje (letošní ročník Open Air Festivalu je věnován 80.výročí narození Václava Havla!) - Poslední známé foto Vladimíra Uljanova vulgo Lenina stiženého terminálním stadiem syfilitického rozkladu osobnosti.

… V prosinci 1930 pozvali bolše­vici slepé pěvce ze všech koutů Ukrajiny do Charkova na kongres kobzarů. Hudci byli pohoš­těni, pěli své písně. Pak byl sál obklíčen po zuby ozbrojenými muži v civilu. Slepce i s jejich do­provody (což byli jejich žáci, ří­kalo se jim „perebenďa“) nahnali do aut s plachtou a vezli je noč­ním Charkovem na nádraží. Tam je zamkli do dobytčáků, odvezli do lesostepi u Studené Hory. Tady je do posledního muže postřílel zvláštní oddíl NKVD. Těla posypali vápnem a naházeli do vykopaných jam. … Hrůza. Obyčejná bolševicko-mongolská svoloč. Podobně Džugašvili nechal po Sibiři sbírat popy, šamany, a náčelníky. Šamany. o kterých se vědělo, že někteří ovládají levitaci, nechal nakládat do letadel a za letu vyhazovat. Ať si letí, když to umí. Zničili tak tradici používat duchovní sílu, podobně jako čínští komunisté v Tibetu …

* * *

Slepí kobzaři, nepřátelská třída

Na hlavním bulváru Kyje­va, zvaném Chreščatyk, sedává denně sta­řec s typickým kozáckým cho­cholem, náušnicí v uchu, v kroji v národních barvách žlutomodrých. Hraje na kobzu, lidovou lyru. Je pokračovatelem tradice ukrajinských potulných bardů, pěvců, kobzarů, což je pojem, který se ujal hlavně díky sbírce Tarase Sevčenka Kobzár. Tito li­doví pěvci vzešli z prostředí kozáckého, nazývali se podle typů nástroje také bandruristé či lýmíci, většinou to byli slepci.

S jejich historií je spojen je­den z nejšíleněj ších komunistic­kých zločinů. Popisuje to dosti emotivně ve svých pamětech na­příklad Dmitrij Šostakovič. Kob­zaři a lymíci byli necenzurovatelným živlem. Putovali od ves­nice k vesnici,a kromě dávných dumek, epickolyrických balad a moralizujících náboženských textů také zpívali písně se sociál­ní tematikou a byli přirozeně no­siteli zpráv o zvěrstvech bolševismu. Kolektivizací počínaje, vraždami inteligence konče.

V prosinci 1930 pozvali bolše­vici slepé pěvce ze všech koutů Ukrajiny do Charkova na kongres kobzarů. Hudci byli pohoš­těni, pěli své písně. Pak byl sál obklíčen po zuby ozbrojenými muži v civilu. Slepce i s jejich do­provody (což byli jejich žáci, ří­kalo se jim „perebenďa“) nahnali do aut s plachtou a vezli je noč­ním Charkovem na nádraží. Tam je zamkli do dobytčáků, odvezli do lesostepi u Studené Hory. Tady je do posledního muže postřílel zvláštní oddíl NKVD. Těla posypali vápnem a naházeli do vykopaných jam. Unikátní ná­stroje spálili. Ty, kteří do Char­kova nedorazili, poslali do gulagů. Kobzaři byli komunistic­kou stranou označeni za nepřátel­skou třídu. Charkovskou tragédií bylo zlikvidováno jedinečné ži­voucí muzeum lidové kultury. Bolševický režim, zaklínající se od rána do večera prostým lidem a jeho tradicemi, ukázal, že se třá­sl hrůzou i před nejbezbrannější­mi slepými lidovými muzikanty a tím, co ztělesňovali. Svobodné slovo a pravdu.

BŘETISLAV RYCHLÍK režisér, LN, DÍŽE LN 11.5.2016

* * *

P.S.

Hrůza. Obyčejná bolševicko-mongolská svoloč. Podobně Džugašvili nechal po Sibiři sbírat popy, šamany, a náčelníky. Šamany. o kterých se vědělo, že někteří ovládají levitaci, nechal nakládat do letadel a za letu vyhazovat. Ať si letí, když to umí. Zničili tak tradici používat duchovní sílu, podobně jako čínští komunisté v Tibetu.

K.Mrzílek, 11.5.2016

* * *

Mezi ochotníky

Podle vzoru: Antonín Novotný ke všemu ochotný

Bojovot proti nacizmu je zlocinTo že si Klaus se Zemanem povídají na ruské ambasádě nepravdy je u těchto pánů pochopitelné. Ale když už to v LN zveřejňujete měli byste to upravit a přivést na pravou míru. Jak k tomu přijdou vaši skvělí redaktoři, které obdivuji, jak generují pravdivé a vtipné články kvůli kterým LN kupuji. Druhá světová válka byla válkou proti OSE Berlín Řím Tokio. Tehdy Džugašvilli /stalin/ měl s Hitlerem smlouvu o neutočení což mělo mezi nacisty a komunisty řadu výhod. Nejenže si dělili a obírali cizí státy, které jim nepatřili, ale z hlediska strategie, aby mělo Německo dostatek rudy a dalšího potřebného materiálu k válčení, ze SSSR proudily vlaky plné rudy, strategického materiálu a přátelství. V SSSR vyšly noviny, kde se psalo, že bojovat proti nacistické ideologii je zločin s obrázkem Molotova, který byl zveřejněn i u nás v televizi. Válka se posunula do severní Afriky, kde už válčili Britové, ale i Američané. Teprve když Hitler přerušil kamaráčoft se SSSR, protože dobytí Británie se nepovedlo pustil se do SSSR čímž vznikla další fronta.  V JV Asii zatím zuřila válka proti třetímu členu Osy, která se táhla od amerických Aleut po australský Darwin. Válečný konflikt probíhal už v východní Evropě, Africe, Asii. Džugašvilli stále naléhal na vznik západní fronty. To, že se spojenci vylodili v Normandii až v červnu 1944, nebylo příčinou liknavosti, ale v té době bojovali již na třech frontách zároveň. V severní Africe, v jihovýchodní Asii Burmě, Malajsii, Singapuru a v Tichomoří na frontě 10 tisíc km dlouhé. Samo tvrzení, že druhá světová válka skončila v květnu 1945 je „pravda“ která slouží těm, jejichž válka začala až po ztroskotání kamarádství s Německem. Tvrdit, že druhá světová válka skončila v květnu 1945, jak si zasloužilí volnomyšlenkáři, ochotníci a záměrní neználkové dovolují je bohužel jejich vědomá neúcta vůči padlým ruským vojákům, které povolal Džugašvilli vytlačit Japonce z Mandžuska, vůči skoro polovině vojáků Britského společenství národů a také Australanům a Novozélanďanům. Ty nekonečné zástupy náhrobků v tamějších  zemích jsem měl čest vidět.

K.Mrzílek, 10.5.2016

* * *

V Plzni se postarali soudruzi a jejich pohrobci o likvidaci pilonů DÍKY AMERIKO, proruský senátor Jaroslav Doubrava šíří beztrestně neuvěřitelné lži o osvobození Plzně Američany (za to by měli plzeňané urychleně podat hromadnou žalobu společně s kluby US Armády a vojenské historie!).

Proruský poslanec za Hnutí ANO Stanislav Berkovec ukazuje také stále více svoji pravou tvář!

Letošní Trutnovský Open Air Festival bude věnován 80. výročí narození presidenta Václava Havla. Pořadatel Martin Věchem pozval i Milouše Jakeše, který ho nazývá „správným chlapíkem“ – Jakeš v Trutnově: Jak poslat tradiční festival do háje. Cituji ze článku: Co dodat? Koho si pan Věchet pozve? Evu a Vaška? Možná že mu zahrají i Alexandrovci a s nimi třeba Helena Vondráčková, ale to už bude rozhodně jiný festival pro jiné publikum.

Obhájcům sbližování s Čínou se rozpadá jejich klasický argument o skvělých vztazích Číny a Velké Británie. Britská velvyslankyně v Pekingu a britská královna začínají sblížení litovat. Až moc podlehly kouzlu čínských miliard a investic za mlčení o porušování lidských práv v Číně.

Stále zřetelněji probíhá snaha pohrobků totality a jejich služebníků získat postupně moc a ovládnout zemi. Pokud o tom budeme jen psát a doma či v hospodách nadávat, nemusí být brzy nikoho kdo by psal, upozorňoval a varoval. Zemi stále více ovládá strach, obavy. Pokud podlehneme a nebudeme aktivně konat, ovládne opět zemi postupně otrocký duch sloužící poslušně moci. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Nemůže si ji vážit a znát její cenu ten, kdo si ji nevybojoval ať jako jednotlivec či jako národ. Kdo o ní neusiluje, nezaslouží si ji a po zásluze ji ztratí.

 

Jan Šinágl, 12.5.2016

* * *

Lenin dementPoslední známé foto Vladimíra Uljanova vulgo Lenina stiženého terminálním stadiem syfilitického rozkladu osobnosti.

Nechal si jej nafotit Josif Džugašvili vulgo Stalin. Aby přesvědčil politbyro o jeho degeneraci a nutnosti svěřit moc do jeho rukou. Poté de facto Lenina odřízl od světa a nechal pojít. Po jeho smrti nechal otrávit i Leninovu souložnici Naděždu Konstatinovnu Krupskou. To jsem já, svoboda mladá…

 

M.Václavek, 12.5.2016

* * *

ČTK 17.5.2016: V Rusku budou možná prověřovat plodnost ženichů a nevěst

Účastníci konference poukázali na alarmující zdravotní stav ruských mužů, který souvisí zejména s epidemicky rozšířeným alkoholismem. Nemoci spjaté s nadměrným holdováním alkoholu každý rok připraví v Rusku o život půl milionu lidí. Vodka a alkoholismus je tak hlavní příčinou úmrtí obyvatel Ruska. Nikde na světě zároveň neexistuje takový rozdíl mezi úmrtností mužů a žen jako právě v Rusku. Novomanželé by podle ruských expertů měli před svatbou obdržet na základě zdravotní prohlídky "manželský certifikát" a "průkaz reprodukčního zdraví". Anomálně vysoká úmrtnost mužské populace v práceschopném věku vyvolává v zemi podstatné reprodukční ztráty.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Horský 2016-05-13 16:20
Soudruh senátor a z Ústí n.Labem Jaroslav Doubrava osvobození Plzně americkou armádou 1945 nezažil, nebyl ještě na světě,dokonce o měsíc zmeškal i únorový puč 1948.Já jako kluk ano. Čokolády, bílý chléb,
žvýkačky, konzervy ,dospělí pak cigarety, které jsme dostávali nebyly polity benzínem,to si vymysleli na objednávku Karel Bartošek a Karel Pichlík
ve svých hanebných publikacích z roku 1951/53.Naopak, Američané přispěchali obcím na pomoc, když potřebovali např.nákladní auta v době žní a při odchodu v listopadu 1945 zanechali zde
celou řadu vozidel a mechanizace. Na rozdíl od Rudé armády, kdy velitelé odevzdávali na úřadech seznamy, co mají
okamžitě dostat. Jistě Rusové nebyli tak bohatí jako Američané /ale dostávali po dobu války od USA vozidla, letadla, tanky, jeepy , dokonce i boty v rámci smlouvy o půjčce a pronájmu/, jen vyrabovaný protektorát také neoplýval bohatstvím.Záha dou bylo, že požadovali pro rudormějce i dámské punčochy.
+2 #1 Wenzel 2016-05-13 11:50
N.K.KRUPSKÁ NAROZ. 1869 ZEMŘELA 27.2.1939.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)