Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Rath Kalousek Bendl Langsadlova 240316Babiš: Pokud by se prokázal podvod, odejdu. Ale vylučuji to - V době realizace Čapího hnízda nebylo údajné podvodné jednání trestním činem.

Sněmovna nám všem opět nastavila zrcadlo ve středu 23.3.2016. Zástupná kauza „Čapí SN CP Horska dopis 1 230316hnízdo“ odhaluje skutečné hnízdo korupce, její hybatele a profitující. Penězovody tečou stále méně, političtí „instalatéři“ z řad polistopadových vlád poslechli varování kmotrů a snaží se seč mohou honem „honem“ na Babiše zachránit své pohodlné, bezpracné žití a existenci svých korupčních stran. Je nejvyšší čas zarazit masové rozkrádání státu politiky a éru trafikových funkcí!  

Má návštěva Sněmovny začala neuznáním mého novinářského průkazu bez zdůvodnění, takže jsem nemohl absolvovat tiskovou konferenci TOP 09, krátce před vystoupením předsedy Hnutí ANO. Škoda, chtěl jsem se zeptat proč nejsou zveřejněna jména 91 signatářů z řad poslanců, kteří podepsali dopis velvyslanectví Ruska v Praze na podporu ukrajinské pilotky Nadiji Savčenkové. Za TOP 09 odpověděla dne 22.3.2016 Jana Jonášová: „Dobrý den, děkujeme za podporu. Nezlobte se, ale jména signatářů nemůžeme sdělovat, nemáme žádný souhlas k tomuto zveřejňování.“

Andrej Babiš - Čapí hnízdo (kompletní verze)

 

Neuvěřitelné, máme 91 poslanců, kteří se stydí či bojí zveřejnit svůj podpis za dobrou věc?! Chtělo by se říci místo poslanci posranci! Ještě očekávám odpověď dle ZOI od předsedy Kalouska, který má vždy plná ústa o morálce a dobrých mravech. Poslanci už mají dobrý trénink s volby svého prvního místopředsedy Vojtěcha Filipa, kdy si tohoto usvědčeného agenta StB a předsedu KSČM zvolili 75% anonymních hlasů. Občan potom neví kdo je kdo, zvláště když se výsledky urychleně skartují. Myslíte si, že by byli občané ochotni volit také anonymní poslance. Anonymní hlasování je zradou na voličích v tak závažných věcech, ale kdo by chtěl, aby mu to bylo připomínáno před příštími volbami, že?!  

Připomínám, že odmítl na Václavském náměstí 21.8.2015, při 70.výročí slavných oslav návratu našich pilotů RAF (21.8.1945) toto výročí připomenout, poté co mi ani na minutu nedovolil pořadatel Petr Marek (www.bezkomunismu.cz) udělit slovo a který také odmítl tuto informaci zveřejnit. Naši piloti RAF museli tehdy tři měsíce počkat, než odezní oslavy „osvoboditelky“ Rudé armády! Jednalo se o mítink k výročí okupace z roku 1968 pod patronací TOP 09. Takovéto podniky a jejich realizátory, řadím do tzv. „šedé zóny“. Zde nemůže jít o neschopnost, ale vědomý, cílený záměr. Pochopíte to, když si přečtete momentálně nejprodávanější knihu od Ondřeje Kundry Putinovi agenti. Na pomník pilotům RAF na Klárově se museli složit sami piloti i žijící v Anglii. Náš stát na pomník nedal ani korunu !!!

Kdo požaduje, aby v zemi vládli jen „svatí“ budou jí vládnout vždy jen ti nejhorší. V tomto smyslu byl projev Babiše potřebný, abychom nezapomínali. Bylo by krásné, kdyby byli všichni politici „svatí“, nikdy nebudou, tím méně v Čechách. Naše země si nemůže dovolit upírat právo veřejného působení schopným lidem, kteří nějakým způsobem v minulosti selhali, pokud se nejednalo o prokazatelně trestné činy. Generál Petr Pavel je skvělým příkladem takového člověka. Na mnoha odborných místech potřeboval komunistický režim inteligentní, schopné lidí, které politika ve skutečnosti vůbec nezajímala, pouze jejich práce, kdy průkaz KSČ byl jen potřebný prostředek. Bohužel, tak to bylo a bude zřejmě vždy.

Nejsme národem bojovníků, nemilujeme konflikty, zato uděláme vždy vše pro „klídek a pohodu“. Proto to měli komunisté tak snadné a mají i dnes, jak dokazuje návštěva nejvyššího představitele komunistické Číny. Oněch 21 dělostřeleckých salv na jeho počest bude urážkou všech obětí zločinného komunismu a urážkou všech skutečných demokratů v naší zemi. Komunisté budou právem slavit svůj nový „vítězný únor“ – díky mlčení a nekonání slušných a lhostejných!

Je nepřehlédnutelné, že již začala volební kampaň, kdy se každý snaží přihřát si svoji „polívčičku“. Viditelně opilý Kalousek před vystoupením Babiše zahájil pohřeb TOP 09 - zvláštní, že všechna média o tom co viděl celý národ na vlastní oči, mlčí. Jeho bývalí kolegové z VŠCHT ho nenazvou jinak než „chemický zmetek“.

Stejně tak pronesl pohřební řeč předseda ODS Fiala, který už z politiky viditelně zhloupl, neschopen jasně, věcně argumentovat a formulovat smysluplné myšlenky.    

Když má zákaz pití alkoholu řidič, aby neohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, neměli by i poslanci „foukat“, aby neohrožovali zemi svoji nečinností a nesmyslnými zákony?! Výsledky nasvědčují tomu, že jsou permanentně pod vlivem něčeho jiného než je vlastní vůle a zdravý rozum!

LN JS Pisarovicova 290316Ani ČT nezůstala pozadu, kdy se v Událostech po projevu Babiše zachovala jako správný politický aktivista v rozhovoru s poslancem za Hnutí ANO Faltýnkem. Na toto fatální selhání veřejnoprávní ČT jsem dne odeslal dopis GŘ ČT Petru Dvořákovi.  (vlevo LN 29.3.2016 a moje žádost Radě ČT ze dne 30.3.2016)

Po Babišově projevu jsem zašel na galerii, podívat se na toto podivné Sněmovní panoptikum. Připadalo mi to jako pohled do nějakého oddělení Bohnické léčebny pro duševně nemocné. Poslanci si chodí sem a tam sálem jako na korzu, neustále odcházejí a přicházejí, nestydí se chodit bez zájmu přímo před řečnickým pultem, neustále během projevů hlasitě hovoří jako v mateřské školce. Něco takového v Senátu neuvidíte. Je zde vidět, že přímá volba omezuje volbu omezených, na rozdíl od volby stranických kandidátek, které volbu omezených podporují.

SN CP Horska 1 230316Je zajímavé, že fotografie výše (LN 24.3.2016) není zrovna moc šířena, stejně tak jako mlčení osob na ní zobrazených – Rath, Bendl, Kalousek, Langšádlová.

Hlavní téma je Babiš, ale současná, faktická okupace naší země Čínou, pravici v Parlamentu jakoby vůbec nezajímala?! Připomínám usnesení Poslanecké sněmovny z 1.4.2008, ve kterém stojí: „Poslanecká sněmovna vyzývá všechny své představitele, aby při mezinárodních jednáních aktivně vystupovali na obranu lidských práv obyvatel Číny a Tibetské autonomní oblasti.”

Při odchodu jsem před Sněmovnou potkal neznámou paní, která hledala vchod do Sněmovny. Chtěla předat Andreji Babišovi orchidej a dopis. Rád jsem jí pomohl. Spontánně se rozhodla po dění ve Sněmovně. Je ze spolku několika postarších paní, které se snaží „ochraňovat světlo“, jak mi řekla. Je v tom určitá symbolika, světla, jako nositele naděje. Nepochybuji, že s jejím činem a obsahem dopisu by souhlasila většina obyvatelstva. V médiích bude tento dopis těžko otištěn.  

* * *

… Totalita se v Československu na rozdíl od Maďarska nezaváděla pod hlavněmi sovětských tanků a vůči jejímu nástupu nebyl zásadní odpor. „A tak to budu opakovat znova a znova: kdo za tenhle srab trvající už třetinu století může? Ti, kdo v roce 1946 v Československu hlasovali pro komunistickou partaj. Ti a nikdo jiný. Jakékoli vymlouvání a zamezová­ní téhle kruté jednoduché skutečnosti znamená úhybné myšlení, lhaní si do kapsy, lež lidí se zkorumpovanou mentalitou, kteří i po víc než tři­cetiletém válení v rudé žumpě si pořád budou hledat nějaké vytáčky, že, ono by to bylo bejvalo dopadlo blbě, i kdybysme.. ´Hovno! Vy a nikdo jiný jste jim pomohli k moci! Vy a nikdo jiný! Voliči kandidátky číslo 1 z roku 1946,“ shrnul o mnoho let později přerod společnosti ve svých denících básník a překladatel Jan Zábrana.

Ondřej Kundra: Putinovi agenti, str. 116

* * *

Co by asi dnes napsal Jan Zábrana ke 21 salvám na počest prezidenta komunistické Číny? Asi tolik, že za hovna se sklízejí jen hovna. Národ, který je nedokáže, nebo nechce uklidit v nich bude žít až do doby, kdy ho zadusí a zanikne. Odpadu se každý slušný člověk zbavuje, jinak zahyne, nebo se jím stane sám!

 

Jan Šinágl, 25.3.2016

* * *

Jsem chyba v systému. Z vlády ale neodejdu

* * *

Zajímavosti

Ve Sněmovně se otevřela kaple. Senát zřejmě s podobnou iniciativou zatím vyčká. Otázkou je zejména kapacita pro zpovědi. Existuje významné riziko, že jeden kněz by při jednání pléna nestíhal naslouchat všem zákonodárcům, kteří nebudou hlasovat dle svého svědomí. A pokud by bylo více kněží, obtížněji by se prokazoval případný únik informací.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/383329/poslanci-se-daji-na-modleni-snemovna-otevrela-vlastni-kapli.html

* * *

Čekal jsem, že se každý poslanec, který z řečniště poslanecké sněmovny tak zásadově odsuzoval A. Babiše, na úvod omluví občanům České republiky za sebe a za stranu, kterou reprezentuje, za to, že Poslanecká sněmovna PČR po více, než dvě desetiletí pokrývala bez zaváhání mlčením kauzy, které A. Babiš vyjmenoval ve svém projevu, které občany ČR stály stovky miliard korun?


Výňatky z vystoupení A. Babiše:


"Takže, pane Bendo, prostřednictvím paní předsedající, vy tady sedíte 24 let, tak já se ptám, co jste tady řešili z těch tunelů polistopadové historie naší země (...) Vy jste tady řešili kupónovou privatizaci, Harvardské fondy Koženého? Ty nás stály 100 miliard. (…) Státní banky, které jste nechali rozkrást a které jste následně vyvedli do ČKA, kde jste to rozkradli po druhé.


A co lehké topné oleje. A konkurs Chemapolu. A Agrobanka za 50 miliard. A Bohemia za 20. A co kauza IZIP, peníze, které skončily někde na účtech ve Švýcarsku. Proč jste nevysvětlili tento tunel vašim členům ODS!


ČKA nás stála 230 (236?) miliard. IPB měla 270 miliard špatných úvěrů. A co naše předsednictví Evropské unii spojené s kauzou ProMoPro. Pan Kalousek mluvil v Bruselu o ostudě ohledně Čapího hnízda. Ne, vy jste udělali největší ostudu. Vy jste řešili kauzu ProMoPro za 180 milionů Kč, které odešly na účty nastrčených firem a které vybírali bílí koně v hotovosti. (…)


A co třeba mimořádná schůze kvůli solárním spekulantům? Celkem Češi - daňoví poplatníci zaplatí kvůli špatnému zákonu zhruba 600 miliard korun navíc za podporu solárních baronů, což je kvalifikovaný odhad Energetického regulačního úřadu. A navíc pět z dvaceti největších solárních elektráren mělo anonymní akcie. Kdopak asi byl jejich vlastníkem? Martin Roman? Nebo Háva od Kalouska? Kmotři? Nebo dokonce někteří poslanci?


Když náklady na solární elektrárny začaly prudce klesat, ale podpora ceny garantované státem ne, očekávalo se, že vláda Mirka Topolánka nějak zareaguje. K ničemu nedošlo. Důsledky - jedno z největších tunelů na veřejné prostředky se tak potýkáme dodnes. Za rok 2016 vydá český státní rozpočet na podporu obnovitelných zdrojů téměř 44 miliard, z toho je dotace ze státního rozpočtu 22 miliard a zbytek zaplatí občané.
(…)

Dotační podvody. Já se ptám, prostřednictvím paní předsedající, paní Němcové, ta tu sedí 18 let. Svolali jste mimořádnou schůzi třeba kvůli největšímu dotačnímu podvodu ROP Severozápad, kde byl tehdejší šéf Petr Kušnierz už odsouzen na pět let za to, že si říkal o úplatky? Právě dnes ho soud poslal do vězení na sedm let za ovlivňování dotačních projektů v hodnotě 1,4 miliardy korun. Zajímalo by vás, kdo ho do funkce dosadil? No přece ODS. Konkrétně tehdejší předseda regionální rady Jiří Šulc. A pan Kušnierz začal u soudu mluvit - o tom, jak ho ovládala chobotnice vedená lidmi napojenými na ODS. A vysvětloval to tady někdo?

(…)

A proč jste ve Sněmovně neřešili privatizaci karlovarské Becherovky? Nebo asi tady všichni trpíte ztrátou paměti. Tak já vám to připomenu. O privatizaci karlovarské Becherovky pravděpodobně rozhodlo to, že vítězná firma měla ve vlastnické struktuře Karla Schwarzenberga přítele finančníka Zdeňka Bakaly, který o několik let později brutálně ovlivnil privatizace OKD a z firmy vytuneloval 110 miliard korun. Vše kolem privatizace Becherovky se odehrálo ve středu 3. září 1997. O přestávce jednání Poslanecké sněmovny. Tehdy se pro strach z parlamentu narychlo sešla Klausova vláda a většinou hlasů upřednostnila nabídku pana Bakaly a Schwarzenberga. (...) Pro tento projekt zvedli ruce všichni ministři za Občanskou demokratickou alianci. Je zvláštní, že členem ODA byl tentokrát taky pan Schwarzenberg. Byť většina Klausovy partaje podle pamětníků upřednostňovala firmu Stock. Nicméně vyhrál tedy pan Schwarzenberg a s panem Bakalou, a to přesto, že jejich podnikatelský záměr byl meziresortní komisí vlády označen za nejhorší. Proč jste tedy ve Sněmovně nikdy neřešili podivné okolnosti této privatizace, kterou prokazatelně ovlivnila vysoká politika, nikoliv ekonomické zájmy českého státu?

(…)

Privatizace OKD. (…) Proč policie nezasáhla, když bývalý šéf Fondu národního majetku Češka podal trestní oznámení a pokusil se tento proces zastavit? Případ OKD je případ bezprecedentního bezcitného vytunelování firmy, kde jeho finančník Bakala a jeho kumpáni díky privatizaci získali a vytáhli z firmy OKD přibližně 110 mld. korun. Ano, vážení horníci, 110 mld. korun. (…) A co je dneska výsledkem? OKD hrozí kolaps. Hrozí uzavírání dolů a propouštění horníků. Ptám se. Proč nehovoříme o této kauze a jejich důsledcích, která se významnou měrou dotýká státu? Je tu snad mimořádná schůze kvůli tomu? Jasné, že není. Pan Bakala byl přece sponzorem politických stran. Přece ODS a TOP 09. Jen v roce 2010 dal 15 mil. ODS a TOP 09 7,5 mil. A Věcem veřejným 6 mil. Já vás tedy žádám, abyste ty peníze vrátili firmě OKD. Vraťte to horníkům, abychom platili méně pro jejich předčasné důchody, které jsme jim slíbili… atd."

 

Komentáře

Aktuálně.cz má zájem poskytovat prostor jen korektně a slušně vedené debatě. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se zároveň zavazujete dodržovat Kodex diskutujících. V opačném případě se vystavujete riziku, že příspěvek administrátor odstraní z diskuse na Aktuálně.cz. Při opakovaném porušení kodexu Vám administrátor může zablokovat možnost přispívat do diskusí na Aktuálně.cz. Přejeme Vám zajímavou a inspirativní výměnu názorů. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

* * *

Někteří naši poslanci se chovají podle přísloví – „Nic ho nedokázalo zlomit, vždycky se dokázal ohnout.“

 „Cesty Páně a služební cesty poslanců jsou nevyzpytatelné.“

 

Karel Mrzílek

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.29 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)