Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fortyn

Aktualizováno 19.4.2016: "Odpověď" ministra Němečka ze dne 1.4.2016, přišlo poštou nedoporučeně 19.4.2016 - Aktualizováno 14.5.2016: Odpověď  World Health Organisation ze dne 5.5.2016.

MUDr. Karel Fortýn, CSc.: „Budu se jednou dívat tam z toho chirurgického nebe na Tebe aBabis Nemecek Tvé žáky, jak lidem pomáháte a jak brány krematorií zůstanou uzavřeny a z komínů se přestane kouřit.“

Tímto dopisem ze dne 27.2.2016 jsem oslovil ministra zdravotnictví MUDr. Svatopluka Němečka. V kopii jej obdrželi: Prezident Miloš Zeman, předseda ÚS Pavel Rychetský, předseda vlády Bohuslav Sobotka, předseda Sněmovny Jan Hamáček, předseda Senátu Milan Štěch, ministr financí Andrej Babiš, předseda zdravotního výboru Sněmovny Rostislav Vyzula, předseda zdravotního výboru Senátu Jan Žaloudík, předseda ČLK Milan Kubek, předsedkyně České onkologické společnosti Jana Prausová a hromadné sdělovací prostředky ČR. Jeho přílohou je  sociologická studie ing. Stanislava Vrbíka ze dne 31.1.2016. Všechna hlavní média, včetně veřejnoprávních a stovek novinářů byla oslovena – všechna a všichni oslovení dosud mlčí, s čestnou výjimkou MF. Od oslovených v kopii se neočekává jejich vyjádření, ale je to slušností. Odpověď od ministra Němečka neočekávám, tedy určitě ne pozitivní. Je stoupencem a zástupcem těch, kteří na zdraví nemravně vydělávají. Pacient není primárně léčen k rychlému uzdravení a odklonu od léků a přístrojů, ale nucen k závislosti na nich. Jet tak jeho „zdraví“ může naplňovat bezedné kapsy výrobců léků a zdravotnických přístrojů. Jsou jistě třeba, ale jejich množství už je daleko za hranicí normality a trvalé udržitelnosti.    

LN MZ Pohodli pokroku 220316(vlevo LN, 22.3.2016) Dne 14.3.2016 jsem obdržel z MF dosud jedinou reakci z oslovených. Posuďte sami obsah a formu. Žádné ministerstvo a státní instituce mi neodpovídá v takové formě a dokonalosti zpracování. Zůstane-li současný trend zachován, zkolabuje české zdravotnictví dříve než tušíme – díky nedostatku peněz, který vzniká jejich naprosto zbytečným utrácením, kdy končí v rukou farmaprůmyslu a výrobců zdravotnického zařízení. Logicky potom chybí peníze na platy zdravotnického personálu. V tomto smyslu můžeme vnímat činnost ministra Babiše, jako činnost dr. Fortýna. Také se snaží pomoci uzdravit – místo pacienta společnost. Jsou to provázaně nádoby. Dr. Fortýn byl příliš osamocen v boji proti silnému protivníkovi. Ani Babiš to nemá lehké a snahy o jeho zničení ohroženými nabývají na síle. Je mnohem silnější, ale jenom držet palce nestačí!

Byl jsem minulou sobotu na přednášce kamaráda o Mexiku. Zakončil ji základními informacemi o alternativní medicíně. Byla velmi působivá a přesvědčivá. I u nás se prosazuje stále více. Na mexickém venkově, kde není zdravotní péče, či lidé nemají peníze na drahé doktory, je součástí jejich života. Jejich zdraví udržuje staletá zkušenost a znalost léčivých sil přírody. Je tedy jen otázkou času, kdy se tato léčba, mnohdy efektivnější, než dnešní medicína, ale hlavně dostupná každému, prosadí. Nebude jiné volby, bude ubývat lidí, kteří si to budou moci dovolit a přibývat těch, kterým pojišťovny odmítnou uhradit léčbu. Prostě na ni nebudou peníze, případně jen pro prvních pár stovek - potom už máte smůlu. To pana ministra Němečka zas tak netrápí, hlavně že si postavil na Čeladné svoji Čeladenku – můžete jen jednou hádat za čí peníze?!

Mimochodem v Mexiku valná většina obyvatelstva nemá důchod. Je samozřejmostí, že se o staré lidi starají jejich děti a rodiny. Přesto jsou Mexičané srdeční, dokáží se smát, radovat a podělit o to málo, co mají. Jsou chudí, ale přesto velmi bohatí. My jsme bohatí, ale přesto chudí. Obávám se, že jimi zůstaneme i když zchudneme. Bude tomu tak do té doby, pokud budeme peníze považovat za to hlavní v životě. Nemyslí si to už ti co onemocněli a ztratili zdraví. Nikdy není pozdě, ale u zdraví bych na to nespoléhal. Stanislav Gross to pochopil pozdě…

 

Jan Šinágl, 15.3.2016

* * *

Účinná léčba rakoviny existuje již 59 let! Zbytečně umírají miliony lidí po celém světě na úkor miliardových zisků farmaprůmyslu a výrobců zdravotnického zařízení!

Proto musel zákonitě zemřít Stanislav Gross – kdo ho bude následovat ?!

Způsob očkování dětí je v ČR prokazatelným zločinem - ministr Němeček i Sněmovna odmítají konat a i převzít odpovědnost!

Kdy stát přestane ohrožovat a ničit zdraví těch nejmenších a bezbranných, pokud je přitom rovnou nezabije?!

Aktualizováno 23.3.2016:

Včera jsem se dostavil na ČTK avizovanou tiskovou konferenci ČLK. Na webových stránkách ČLK o TK nebyla žádná zmínka? Zavolal jsem na ČLK v 10:26 hod., kde mi byl sdělen začátek TK ve 14:00 hod.! Dostavil jsem se ve 13:45 hod. a nestačil jsem se divit. Vstoupil jsem do temné místnosti (zatažené rolety, zhasnutá světla). Přivítali mne tři lidé. Působili ustrašeným dojmem, jako by se mne lekli. Až po výzvě se mi představil MUDr. Michal Sojka, vedoucí tiskového oddělení ČLK. TK se nekonala. Na můj dotaz, proč tak ctihodná organizace nemá tak zásadní informaci na svém oficiálním webu odpověděl, že „to posílají jenom ČTK“. Jakmile jsem naznačil důvod mé návštěvy, „přepnul“ dr. Sojka na neuvěřitelně vulgární slovník, na mé upozornění se omluvil, nicméně za chvíli hovořil stejně, tedy jak je mu přirozené. Poté přišel viceprezident ČLK MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D., jehož chování mělo také daleko ke kultivovanosti, mnohem více k nadřazenosti, povýšenosti a aroganci. Téma devitalizace na ně působilo jako pověstný „červený hadr“. Věcným argumentům nebyli vůbec přístupní. Když jsem jim připomenul, že i sama AV ČR ocenila práci dr. Fortýna, byli schopni jen bagatelizace. Na odchodu jsem potkal presidenta ČLK MUDr. Milana Kubka. Zeptal jsem se ho, proč dosud nereagoval na studii ing. Stanislava Vrbíka. Prý nestačí poštu ani číst a je to navíc stará, vyřízená věc. I on má podobný slovník jako tiskový mluvčí ČLK. Připomínám jeho výrok na kamery, tuším ČT, kdy prohlásil: „Jděte do prdele“, ve své ordinaci. Chápu, že stres udělá své, ale od prezidenta ČLK bych očekával poněkud kultivovanější chování. Jméno MUDr. Jana Hnízdila také působilo jako „červený hadr“. I ČLK je v podstatě zástupcem farma průmyslu a výrobců zdravotnického zařízení, kde zájmy pacienta na prvním místě nejsou, přes všechna hezká slova. Způsoby a chování výše uvedených osob, bych zařadil více k mafiánskému společenství. Obávám se, že už si na toto nenormální jednání zvykli, považují je za normální. Kdo se chová normálně, toho považují za nenormálního. I o tom výstižně hovoří MUDr. Jan Hnízdil. Mohli by být také jeho pacienty. O chování stavovské organizace lékařů, kteří přísahali na Hypokrata, mám jiné představy a nepochybně i veřejnost. J.Š.

* * *

Odpověď  World Health Organisation ze dne 5.5.2016.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2016-04-19 11:08
Buďte ujištěn, pane Nováku, že jsou všichni uvedení informováni a nejem oni. Mlčení a nekonání má mnohdy i jiné důvody. Přemýšlejte.
-1 #1 Novak 2016-04-19 10:45
Jo to byste museli napsat na Parl. Listy, Vaše věc, K Hajkovi....., třeba i Blesk (aby se to dostalo mezi lidi) a politikům Foltynek, Veleba, kteří se někdy ozvou a zkusit ODS když tak rada šetří prachy...... A kdyby to tam každy co tu píše napsal odpoledne do Parlamentních Listu tak věřím ze by to hned nezapadlo!!! Přemýšlejté

Tady vás moc lide nečtou a jak koukám nemáte žádnou diskusi tedy ani čtenáře...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)