Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uprchlik divka„Rusko způsobilo v minulosti mnoha národům a posléze celému světu hodně trápení LN PP Fedcenko ruska media 220316mimo jiné tím, že nikdy přesně nevědělo, kde začíná a kde končí.“ Václav Havel, Prosím stručně, 2006 - (Vpravo LN, 23.3.2016)

Bráníme svoji kulturu, nebo pokrytecky jen svůj blahobyt a pohodlí?

Pokud si bohatá a technicky vyspělá Evropa neporadí s milionem uprchlíků, kteří tvoří 1/600 jejího obyvatelstva, tak by byla ve skutečnosti slabá, bezbranná a neschopná, resp. její politici. Riskovala by, že na jejich místa nastoupí populisté, podporováni Putinovým Ruskem a což už se masivně děje. Pomohli by tak realizovat hlavní cíl dnešního Ruska – oslabit EU, která ho ohrožuje a posílit v ní současně svůj vliv a kontrolu. U nás se různí populisté s jednoduchým řešením ozývají stále více. Typický postoj pro ČR: Zaorálek: „ČR by podpořila možné sankce kvůli perzekuci pilotky Savčenkové“. Místo aby nezávisle a sebevědomě pronesl PODPOŘÍ a bude vždy PODPOROVAT! Zkuste si v Praze koupit tričko s Reaganem? Těžko. Zato jistě snadněji seženete s Putinem, či Che Guevarou! Komu vadí, že Slavie má na dresech znak komunistické Číny? Běhali by fotbalisté po hřišti stejně nadšeně se znakem KSČM, či se znakem nacistického Německa hákovým křížem? Běda zemi, která staví peníze na první místo. Zchudne morálně a následně i hospodářsky!

V EU se stále projevuje něco, co lze nazvat „romským syndromem“. Bohatí rozdávali chudým v naději, že stejně bohatí budou stejně vyspělí, úspěšní a kultivovaní. To je základní omyl. Dokazuje to mj. i to, že západní Evropa je plná uprchlíků, řeší problém jak umí, zato východní Evropa je takřka prázdná a o to více plná strachu z uprchlíků, neschopna pomoci svým partnerům ze společenství. Nebude-li východ Evropy schopen změnit svůj postoj, stane se EU dvourychlostní, rozdělí se na schopné-tvořící a neschopné-beroucí, nebo se v nejhorším scenáři rozpadne. Osobně bych preferoval federální EU, se společnými zákony, měnou, jazykem, federální polici a armádu. Ať lidé žijí podle svých schopností, ne z peněz druhých. Není žádnou pomocí blahobyt z darovaných peněz, to je Danajský dar, ale pomoci druhým jak si je mohou vydělat sami a tím i sami budovat kvalitu svých životů. Potom si vlastních, vydělaných peněz budou vážit a tím i peněz a práce druhých, stejně jako si jich váží každý, kdo zná cenu poctivé práce. To je i základnou pro budování zdravé občanské společnosti, která je potřebnou základnou skutečně funkční demokracie.

K.Mrzílek: „Důvěra Čechů vůči EU klesá a klesá, hlásí ČT. Ale už neříká CO PROTI TOMU právě ČT DĚLÁ! Jen to konstatuje.“

Ano, veřejnoprávní ČT zcela selhává, otázkou je zda z neschopnosti, či záměrně?! Kdyby odvysílala v češtině jeden večer vysílání veřejnoprávní německé ARD, diváci by se hodně divili a vzali by Kavčí hory útokem! To říkám i při vědomí, že nejsme zrovna moc bojovný národ, ale kde nejde o život dokážeme někdy zabojovat. Zde jde také o život, resp. přežití. Je třeba přežít nejen fyzicky, ale i duševně – a zde páchá ČT zločin na duši národa!

Úspěch AfD v Německu je především vysvědčením jeho současné politické scéně. Nepřekvapuje, že AfD aktivisticky podpořil i Václav Klaus, kterého vyznamenal Putin Puškinovou medailí. Nebude-li schopna EU efektivně konat, hrozí mnohem více než nástup kvalitnějších politiků nástup politiků ještě více neschopnějších s negativním dopadem na EU a naše životy. Rusko se bude jen radovat z realizace svých cílů. Jen naivní člověk si může myslet, že bez EU budeme stejně nezávislí na Rusku.

Mimochodem už dnes připadají na každého Rusa v ČR, dle statistik, dvě firmy – probíhá novodobá okupace, jejíž konečné důsledky, nebudou-li omezeny či zastaveny. Budou daleko horší, než možné následky neřešených uprchlických vln. Navíc by přišly mnohem rychleji. Putinovo mlčení k problémům s uprchlíky v západní Evropě je varující, stejně jako chování ruských vojsk v Sýrii - Rusko je hlavním hybatelem uprchlické vlny! Nezapomínejme, že každý plot má dvě strany!

Západ nabídl východu přátelsky ruku, pomoc a spolupráci, ale východ jakoby bez nepřítele, věčných konfliktů a válek nemohl existovat…

 

Jan Šinágl, 14.3.2016

* * *

CVVM: Češi si nejvíce váží lékařů, nejméně uklízeček a poslanců

Češi si nejvíce váží lékařů, vědců, zdravotních sester a učitelů. Nejmenší prestiž mají mezi veřejností naopak uklízečky, poslanci, sekretářky, prodavači, kněží a novináři. Vyplynulo to z aktuálního průzkumu Centra pro průzkum veřejného mínění (CVVM), který porovnává 26 vybraných profesí. ČRo, 9.3.2016

P.S.

Považuji to za urážku uklízeček, které odvádějí poctivou práci za pár korun. U většiny poslanců je to zcela naopak. J.Š.

* * *

Archiválie o činnosti StB si lidé nově mohou prohlížet z domova

Veřejnost si bude moct od čtvrtka prohlížet archiválie z Archivu bezpečnostních složek nově i ze svého domácího počítače. Dálkově budou zpřístupněny dokumenty vypovídající o činnosti komunistické Státní bezpečnosti i dalších bezpečnostních složek. Ústav pro studium totalitních režimů (ÚSTR) na svých webových stránkách zveřejnil, že vyhledávací systém eBadatelny.cz bude v testovacím provozu do konce léta. I přístup zdálky bude ale podléhat pravidlům a registraci. ČRo 9.3.2016

P.S.

Podobný ústav v Německu, který vybudoval a vedl dnešní spolkový president Joachim Gauck, si dal jako první cíl co nejrychleji zdokumentovat a zveřejnit zločiny nejvíce postavených komunistů a členů nejvyšších složek vedení STASI. To lidi především zajímalo. K tomu u nás dodnes nedošlo. My naopak komunistické zločince neshledáváme vinnými ani když mají na svědomí smrt 60 lidí, jako bývalý předseda vlády Lubomír Štrougal. Zato řešíme „kauzy“ různých herců a zpěváků, kteří byli často jen oběťmi. J.Š.

* * *

Průzkum: Pětina mladých mezi 25 a 34 lety bydlí u rodičů

Pětina mladých mezi 25 a 34 lety bydlí u rodičů. Dvě třetiny z nich zůstávají doma hlavně z finančních důvodů. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který ve druhé polovině loňska pro finanční skupinu Wüstenrot provedla agentura Data Collect. Zapojilo se 500 lidí. U rodičů zůstávají víc mladí muži než ženy. Řada z těch, kteří stále bydlí doma, je bez partnera. Mnozí singles se totiž obávají toho, že by jen ze svého příjmu nedokázali hypotéku bez problémů splácet. Podle zástupců finanční skupiny Wüstenrot v poslední době ale hypoték, které si berou jednotlivci, přibývá. Podle průzkumu agentury STEM/MARK celkem 97 procent mladých mezi 20 a 30 lety uvedlo, že podstatnou bariérou pro jejich osamostatnění jsou právě finance. Tři čtvrtiny dotázaných se ale bály i ztráty pohodlí a dvě třetiny nechtěly převzít odpovědnost za svůj život a rozhodovat o něm. Velké části lidí vadilo také oslabení rodinných vazeb. Agentura STEM/MARK zjistila, že pro polovinu mladých je problematické mít vztah s někým, kdo stále bydlí u rodičů. Sedmi z deseti matek a otců nevadilo, když si jejich potomek vodil na noc návštěvu domů. ČRo, 2.3.2016

P.S.

Toto vypovídá o materiálním a charakterovém stavu společnosti více než dostatečně. J.Š.

* * *

Studie: Žáci se učí kouřit od spolužáků, a to často v restauraci

Studenti středních škol se učí kouřit hlavně od spolužáků. Jejich vlivu podléhají chlapci. Nejsilnější je u těch, kteří častěji chodí s vrstevníky do barů a restaurací a pijí tam alkohol. Ukázala to studie, jejíž výsledky zveřejnil Institut pro demokracii a ekonomickou analýzu (IDEA) při akademickém pracovišti CERGE-EI. Sněmovna by měla příští týden projednávat zákon, který má zakázat kouření v restauracích. Mladí Češi patří podle evropské školní studie ESPAD spolu se svými vrstevníky z Dánska a Německa k rekordmanům v pití alkoholu a umisťují se na předních příčkách i v kouření cigaret. ČRo, 2.3.2016

P.S.

Situace ve školství je alarmující. Výchova a vzdělání musí mít absolutní prioritu. Do školství musí přijít ti nejlepší a neschopnější, tzn. urychleně jako první značně zvýšit platy, aby se začalo pracovat okamžitě na skutečné kvalitě vzdělání a výchovy. Projeví se to až za roky, tak jako ve Finsku, které si problém včas uvědomilo a skvěle vyřešilo. J.Š.

* * *

Aktualizováno 15.3.2016

Zaorálek v HN: Rusové zásobují Evropu uprchlíky

"Rusové jsou třeba velice činorodí v tom, že nám uprchlíky vozí všelijakými severními cestami, například letecky. Je doloženo, jak nám naši slovanští bratři pomáhají v tom, aby nás zásobovali co největším množstvím uprchlíků," prohlásil Zaorálek.

Evropská unie se nyní snaží migrantům zavřít jižní, balkánskou trasu a dohodnout se s Tureckem na vracení nelegálních běženců. Podle Zaorálka proto hrozí, že uprchlíci budou hledat jiné cesty, jak se dostat do Evropy. Jednou z nich může být právě severní cesta přes Rusko a skandinávské země, kterou uprchlíci "objevili" už loni, uvedly HN.

O tom, že Rusko začalo podporovat převaděčský byznys na svém území, se spekulovalo už dříve. Loni v říjnu takovou možnost naznačil ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Uvedl, že podle informací jeho maďarského kolegy Rusové na Balkáně převáželi uprchlíky k hranicím s EU. Rusko běžencům azyl až na výjimky neuděluje. Umožňuje jim ale cestovat přes své území do Evropy.

* * *

V těchto souvislostech lze chápat i „svazácký“, resp. „komsomolský“ aktivismus Václava Klause v Německu. Chová se jako kolaborantský slouha nejhoršího ražení, věren svému populismu, své mravní zkaženosti a bezpáteřnosti. Takové přesně potřebuje dnešní zločinné Putinovo Rusko. Blahoslav Hruška, tohoto Putinova rektálního alpinistu, popsal skvěle! J.Š.  

LN Klaus Broucek 150316  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)