Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman ValticeAktualizováno 10.2.2016

Omlouvám se Reportérům ČT a ČT, že jsem reportáž z Valtické školy mylně očekával v pořadu Reportéři ČT. Ve skutečnosti byla vysílána v poradu 168 hodin, tedy den předem a který na ni vysílal upoutávku. Moji chybou jsem ve čtenářích vzbudil podezření, že reportáž se stala předmětem cenzury. To v tomto případě není pravda. 

Na včerejší (8.2.2016) vysílání pořadu REPORTÉŘI ČT (mimochodem Miliardy za polárním kruhem doporučuji!) od 21:35 hod., měla být reportáž z Valtické střední vinařské školy a o pozadí otázek, kladených studenty prezidentu Zemanovi při jeho návštěvě školy. Bohužel reportáž odvysílána nebyla, přestože reportéři ČT na místě byli a natáčeli? Bude odvysílaná příště? Nepřál si to Hrad, politici či byly jiné důvody? Podobné, oprávněné otázky si kladou nyní občané. Za předpokladu, že je ČT nezávislá, není přece žádný důvod zamlčovat příčinu. Nedělní pořad ČT168 se tématu také věnoval (doporučuji i Dalík Bralík!), celkem objektivně, kdy i škola přiznala své pochybení a poučení pro příště.

Pomáhat či zformulovat otázky studentům je formou určité manipulace, neexistují hloupé otázky, hloupé je nevyslovit žádnou, tedy ani hloupou. Jen tak se mohou studenti učit, čtením připravených otázek se hloupost jen podporuje. Něco takového studenta americké školy ani ve snu nenapadne i proto, že diskuze během vyučování je v USA naprosto běžná věc – i jako součást výchovy svobodného občana svobodné země. Není správné odsuzovat profesorku PhDr. Petru Manišovou takovýmto „mediálním lynčem“, jednala v dobré víře. Je viditelně také obětí poměrů, ve kterých se po většinu života pohybuje. O demokratických hodnotách má stále pokřivené představy, stejně jako většina obyvatelstva. Tím její jednání neomlouvám. Nepochybně je nyní pod velkých psychickým tlakem a můžeme jen doufat, že tím neutrpí její dosud kvalitní práce a další pedagogická kariéra. Určitě by pomohlo jí i její práci veřejné vyjádření po jejím uzdravení. Takto trestat pedagoga za jedno pochybení, který jinak odvádí dobrou práci, vypovídá daleko více o naší společnosti. Stále jsme v zajetí dědictví totalitních zvyklostí a způsobů.  

Doplňuji o informace a o pohledy, které dosud v médiích nezazněly po mém dnešním rozhovoru s ředitelkou školy Ing. Ivanou Machovcovou:

Média už nepíší, že se studenti ptali i bez papírků, že se neprosadilo téma vinařství, že profesorka je ve zdravotní neschopnosti, že ji odvezlo ARO, že jinak skvěle dělá se studenty divadlo (nastudovali i Sluha dvou pánů s velkým úspěchem), hrají pro důchodce i děti, že pracuje se studenty aktivně, že se studenti vyjadřovali na facebooku, že je televize na ulici odchytávala 4 hod. a nutila, aby něco řekli apod. Mimochodem jenom týdeník RESPEKT telefonoval na školu 42x, kdy se redaktorka stále profesorky ptala, zda nechce změnit výpověď?! Výzvy médiím, aby s tímto mediálním honem ustaly vzhledem ke zdravotnímu stavu profesorky, zůstaly nevyslyšeny. Bylo to nešťastné, nebylo to nikým zvenku řízeno. Obětuje se jedna profesorka za účelem honu na prezidenta. Hon na čarodějnice jako v 16.století.

A co teprve asi bulvár a další?! Divíte se, že profesorka zkolabovala a že jí může jít i o život. V dobré víře a snaze se dopustila fatální chyby. Česká média a veřejnost se tak chovají v principu stejně, jako jsme mohli vidět nedávno ve filmu Zločin v polné, tzv. Hilsneriádě. Potřeba lynče v jakékoliv formě, jakoby byla v našem národě pudově zakódovaná. Připomeňme si dr. Miladu Horákovou.

ČT jsem dnes kontaktoval. S odpověďmi vás seznámím obratem po obdržení, aktualizací tohoto článku.

 

Jan Šinágl, 9.2.2016

* * *

Na co se ptát prezidenta Zemana?

* * *

Prezident na debatě se studenty předem odmítl dotazy z papíru

Prezident Miloš Zeman dnes na setkání se středoškoláky z Klatov předem odmítl připravené a na papíru sepsané dotazy. Ve Střední zemědělské a potravinářské škole se sešel s dvěma stovkami studentů tří středních škol. Po zkušenostech ze střední vinařské školy ve Valticích na Břeclavsku, kde mu koncem ledna studenti předčítali předem připravené a učitelkou rozdané otázky, dnes řekl, že poprvé v životě odmítne odpovědět na jakoukoliv otázku, kterou tazatel přečte z papíru. Ve Valticích si prý při pohledu na studenty s lístečky nejdřív myslel, že mají trému. Studenti ale mají podle Zemana dostatek sebevědomí a odvahy, aby dokázali klást provokativní, nepříjemné, ale vlastní otázky. ČRo, 9.2.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)