Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

SchapiroAktualizováno: 6.2.2016

Celý text vyjádření velvyslanectví USA ze dne 4.2.2016!Pelikan Robert

Jsme šokováni rozhodnutím české vlády propustit Alího Fajáda a Chalída El Marábího. Tito muži čelí u amerického federálního soudu obžalobě z přípravy vražd zaměstnanců americké vlády, dále z pokusu získat, přepravit a použít protiletadlové střely a z pokusu poskytnout materiální podporu teroristické organizaci. Pražský vrchní soud se jejich případem zabýval a souhlasil s tím, že můžou být vydáni do Spojených států. Neexistuje žádné ospravedlnění toho, že tyto nebezpečné osoby byly propuštěny. Vážně tím utrpí spolupráce orgánů činných v trestním řízení našich dvou zemí a pouze to povzbudí zločinecké skupiny a teroristy po celém světě.

* * *

Spojené státy jsou šokovány, že jim ČR nevydala Fajáda

Velvyslanectví USA uvedlo, že je šokováno rozhodnutím české strany nevydat Alího Fajáda a Chalída el Marábího do USA. … Oba v USA čelí podezření z příprav vraždy zaměstnanců americké vlády nebo z pokusu použít protiletadlovou střelu. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) řekl, že USA by české rozhodnutí měly respektovat. Pro takový verdikt podle americké strany neexistuje žádné ospravedlnění. Schapiro uvedl, že toto rozhodnutí povzbudí teroristy a zločince po celém světě. Mužům v USA hrozilo doživotí. Oba Libanonce, jednoho s ukrajinským pasem a druhého s pasem Pobřeží slonoviny, propustil soud z vazby ve čtvrtek.

LN ZB Obchod s duverou 040216Ministr spravedlnosti Robert Pelikán ve čtvrtek potvrdil, že rozhodl o nevydání Fajáda a Marábího do USA. Šlo prý i o politické rozhodnutí a záměr s americkým velvyslancem Andrewem Schapirem konzultoval a věc si vysvětlili. „Zákon předpokládá, že toto mé rozhodnutí v takovéto věci je rozhodnutím politickým a mezinárodně-politickým," řekl Pelikán. V úvahu bral důkazy a povahu skutků obou mužů včetně informací zpravodajského rázu. [celá zpráva] – Pelikán: „Další osud Fajáda není naše věc.“

USA o vydání Fajáda usilovaly, české soudy několikrát rozhodly, že bude vydán. Oficiálně USA vydání požadovaly proto, že Fajád, Marabí a další muž, který zůstává v české vazbě, chtěli prodat kokain a zbraně agentům z amerického Národního úřadu pro kontrolu obchodu s drogami, kteří předstírali, že jsou členy kolumbijské teroristické organizace FARC. … Premiér Bohuslav Sobotka v reakci na ostrá slova ze strany velvyslanectví řekl, že ministr Pelikán postupoval v souladu s českými zákony a Spojené státy by rozhodnutí měly respektovat.

* * *

Dobrý večer,

Vzhledem k tomu, že jsem byla šokována naprostou absencí spojeneckého přístupu ze strany českého ministra spravedlnosti vůči USA, chci se vás zeptat, jestli nevíte o nějaké demonstraci proti tomuto nepochopitelnému kroku pana Pelikána. Přikládám pro úplnost článek, na jehož základě vám píšu tyto řádky prosycené pocitem hanby za českého ministra. http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=393885&sId=&mId=

Přeji vám klidný zbytek večera.

S pozdravem B. Deutschová 4.2.2016, 19:12 hod.

* * *

LN MZ Veleblamaz USA 050216Dodneška jsem paní Deutschovou neznal. Poděkoval jsem jí. Věřím, že jsou nás statisíce, kteří s jejím názorem a postojem souhlasí. Ano, i já jsem šokován zbabělým postojem českého ministra! Skandální postoj vůči našemu spojenci a po tom všem co USA udělaly pro svobodu - i naši! O žádné demonstraci zatím nevím. Určitě se brzy výzva k nějaké akci objeví na Facebooku, rád ji podpořím! Případně nahlásím demonstraci! Česká republika udělala nemravný obchod, kdy za záchranu pěti svých občanů, kteří jeli kam neměli na vlastní riziko, nabídne potencionální vrahy, kteří mohou mít na svědomí další tisíce nevinných lidských životů!

Zachránili jsme 5 občanů České republiky, ale za jakou cenu?! Příště může zemřít mnohem více našich občanů, pokud budou na místech bojů či atentátů, které mohou být výsledkem i zločinné činnosti lidí, které jsme právě propustili!

Stále u nás vládne kolektivní nezodpovědnost. Ve vyspělých společnostech je podpis převzetím plné osobní odpovědnosti za obsah podepsaného. Proto jsou podepsaní vybavení vysokou odpovědností, pravomocemi a vysoce honorováni. Podepisují svobodně a nutí-li je okolí podepsat proti jejich vůli nepodepíší, nebo odstoupí. Pokud jsou na těchto funkcích slabé, manipulovatelné osoby, potom na to doplatí – dříve či později - každá země.

* * *

„Spisovatel Hubač ve filmu „Hřbitov pro cizince“, řekl kapitánovi Vorlovi z RAF ústy paní Veškrnové: „Pane kapitáne, kdo tady upadne i když vstane, už se nenarovná“ - protože nejsme stateční, protože za nás bojovali jiní.“

Karel Mrzílek, 2.2.2016

* * *

Všichni ti, co bojovali a umírali v boji za svobodu proti nacismu a komunismu, se musí otáčet v hrobě! To budeme věčně tak zbabělí a prodejní?! Potom si nic jiného než novou bídu a nové otroctví, nezasloužíme!

Vrchní velitel armády Miloš Zeman, dosud neúprosný bojovník proti terorismu mlčí. Bude-li mlčet v tak závažné věci i nadále prokáže, že šlo jen o rétorická cvičení bez opravdového obsahu. Udělá tak další krok k udělení Puškinovi medaile prezidentem Ruska Putinem, který už ji udělil jeho předchůdci Václavu Klausovi – za „zásluhy“.

 

Jan Šinágl, 4.2.2016

* * *

Aktualizováno 6.2.2015:

Ministr Robert Pelikán pochází z právnické rodiny, jeho matkou je známá profesorka a soudkyně Irena Pelikánová (profesorka srovnávacího práva obchodního[1]), otec Dragutin Pelikán se zabýval právními dějinami (docent vědeckého komunismu na katedře marxismu-leninismu[2]). Od 12. května 2004 je Irena Pelikánová soudkyní Tribunálu Soudního dvora Evropské unie. Je podepsaná za odmítnutými stížnostmi JUDr. Zdeňka Altnera ke Tribunálu Soudního dvora Evropské unie.

TK JUDr. Zděnka Altnera 29.1.2016 měla být přenášena přímým přenosem!

* * *

Reakce USA na propuštění Fajáda je dle expertů chybou diplomacie

Praha - Ostrá reakce Spojených států na rozhodnutí české vlády nevyhovět žádosti USA o vydání Libanonce Alího Fajáda je podle většiny expertů, které oslovila ČTK, důkazem, že Česko své rozhodnutí s Američany neprojednalo. Bývalý velvyslanec ve Washingtonu Michael Žantovský řekl, že příkrý komentář svědčí o nedobré práci české diplomacie. Analytik Ondřej Ditrych vnímá vyjádření Američanů jako indicii, že český postup s nimi nebyl předem dojednaný.

Mnohem tvrdší hodnocení na adresu vlády vyřkl Žantovského nástupce ve Washingtonu Alexandr Vondra (ODS). "Je to absolutně diletantské a fatální selhání zpravodajské služby a české vlády, která to celé kryje a Fajáda vydala do Libanonu podle not Hizballáhu," kritizoval Vondra.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)