Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno: Trestní oznámení na Jelenu Vičanovou podáno 30.1.2016

Tisková konference ve věci nadcházejícího soudu (Zeman pozván jako svěděk) JUDr. Zdeňka Altnera se koná 29.1.201610:00 hod. v ART restaurantu Mánes, Masarykovo nábřeží 250/1, 110 00 Praha 1.

Zeman opilecPrezident Zeman na debatě s občany k premiérovu zděšení prohlásil, že vládnoucí politiky lze LN Lenin a satecek 270116odstranit volbami anebo samopalem Kalašnikov. Neomlouvá ho, že to řekl v nadsázce. Odkryl tím co si skutečně myslí. Tím fakticky schválil loňský plán proruské milice ČSVZ (tzv. Českoslovenští vojáci v záloze, kteří nejsou jako právnická osoba registrováni). Ta rovněž sdělila v České televizi, že plánuje postřílet vládu a parlament. Nyní je za toto plánování teroristického útoku prošetřována policejním Útvarem na odhalování organizovaného zločinu ÚOOZ. Mluvčí prezidenta Ovčáček to označil za pouhý bonmot. Zdá se, že za bonmot se u nás schovají všechny trestné činy prezidenta. A že jich už bylo požehnaně, jakoby šlo o starého kriminálníka. Bonmot nelze přijmout. V ČR je stále dost lidí (viz tisíce členů ČSVZ), kteří výrok prezidenta přijmou jak návod a až spáchají teroristický útok, budou se u soudu právem hájit návodem od samotného prezidenta.

Senátoři by měli okamžitě jednat, iniciovat odvolání prezidenta Zemana z funkce, nebo mu nařídit bezpečnostní prověrku a psychiatrické vyšetření. Zjevně by jednou z těchto prověrek neprošel a ztratil by tak způsobilost k prezidentské funkci. Bezpečnostní prověrku zcela jistě nemá a je tak největší bezpečnostní hrozbou státu. Projevuje se u něho stále více ztráta soudnosti, patrná počínající alkoholová demence, vystupuje na veřejnosti více jako ruský agent než český prezident, podporuje extrémisty, rasisty, fašisty a nedemokratické diktatury jako je komunistická Čína, páchající genocidu na svém lidu a na hnutí Falungong. Podporou Putina podporuje fašistické Rusko, kde jsou vládou vražděni a mizí novináři, opoziční politici, podnikatelé a emigranti žijící v Británii. V Rusku se dnes konají veřejné i neveřejné soudní procesy jako u nás v 50. letech, kdy byly zlikvidovány demokratické instituty. Dnešní Rusko je gangsterský stát. Generál Petr Pavel: „Rusko je pro nás největší riziko, ne uprchlíci. Putin nikdy nespí.“

LN Smutne vyroci 270116Česká republika udělala velkou chybu schválením přímé volby prezidenta. To je možné ve vyspělých zemích, kde se lidé snaží zvolit ty nejmoudřejší kandidáty a státníky. V ostatních zemích vyhrává ten nejpopulárnější a nejvíce populistický kandidát, kdy svými populistickými a extrémistickými projevy, ukájí a uspokojuje ty nejnižší pudy člověka jako jsou nenávist, závist, agrese a strach.

Takový lid pak zvolí populistu jako např. rudého vraha Klementa Gottwalda a jeho zločineckou sebranku, nebo různé Hitlery. Stejně tak volí populární herce, zpěváky, sice milé a sympatické, avšak pro politiku zcela nevyhovující, tedy pro politiku sloužící občanům. Tak nešťastně, ale zákonitě, volí nevyspělá společnost, používá-li způsoby vyspělých společností. 

Vážení občané zákonodárci, zrušte zákon o přímé volbě prezidenta! Vždy bude rozumnější prezident, který vznikl ve výběru a volebním kompromisu senátorů a poslanců, hledajících většinou nejvhodnějšího státníka. Nikoli populistu či fašistu. Proto také za svojí volbu nesete i politickou odpovědnost, na rozdíl od občanů!

Až dětinsky a ztrátě soudnosti prezidenta svědčí i jeho postoj k jeho předvolání jako svědka k Obvodnímu soudu pro Prahu 1 (1.2.2016 v 9:00 hod.). Nemůžeme se mu divit, má strach před soudkyní stejně jako před uprchlíky. Před soudem by se ukázalo jak je „král nahý“ a zbabělý. Prostě se nedostaví, jako malé děcko, zákon, nezákon a pošle tam svého zástupce. Je vidět, že Putin má dalšího dobrého žáka!

Je to naprosto nezákonné, žádného svědka nesmí podle práva zastupovat zástupce, svědectví je nepřenositelné. Ale někteří lidé jsou evidentně nad zákonem. Jsou si rovnější než my ostatní. Soudkyně Hana Marsová by tak měla trvat na předvolání Zemana a dodržení zákona. Jinak by mu měla udělit zákonnou pokutu 50.000,- Kč, stejně jako jinému občanovi – občané jsou si před zákonem rovni.

J.Kubík, J.Kraus, KPV ČR, 27.1.2016

* * *

Zeman tak zůstává „hrdinou“ slov a zbabělých nečinnů. Vrchní velitel armády České armády tak spíše připomíná figuru z Dobrého vojáka Švejka. Ostatně není žádnou výjimkou z naší převážně neodbojné historie. Hrdinů a velkých synů a dcer naší země jsme si nikdy nevážili, proto nám dnes chybí a ani nevíme, co slova skutečný hrdina a hrdinství vše obnášejí. I proto nad naší historií jen naříkáme, svalujeme vinu zadruhé, jen ne na sebe.

Trestní oznámení podal člen rady ČT Zdeněk Šarapatka, dost špatné vysvědčení pro politiky, tím spíše, že jde spíše o mediální, populistické gesto, navíc je TO zveřejněno na proruském webu. ČTK nestálo za zprávu. Kde se asi může zastavit troufalost Zemana, kdy žádné hranice nerespektuje – pardon, vyjma ruských! Bude ho nakonec muset usměrnit sám Putin, kterého by jako jediného jistě poslušně poslechl?! Na stejném webu už dělá Zeman z politiků šašky.

Šířením paniky a strachu ukazuje vrchní velitel armády, že má také sám strach. Dokonce si raději vybírá při svých návštěvách jistá místa a občany, kteří mu otázku: „Pane prezidente, mluvíte a chováte se jako strašpytel. Máte i Vy jako vrchní velitel armády také strach jako my?“ Ten mají jen nesebevědomí, zbabělci, kolaboranti či poslušní poskoci silnějších.

Zeman tak sám potvrzuje slova "Strach je nejsilnější motivací tohoto národa.“ (Walter Koch, velvyslanec Německa v Praze o Češích (20-tá léta).

Včera Zeman řekl na besedě na jižní Moravě, že novináři a politici si jeho výrok o použití Kalašnikovu jako jedné z možností výměny premiéra nesprávně vyložili. No konečně. Tím totiž sám připustil, že si ho lidé mohou nesprávně vyložit. Což se týká všech lidí, tedy a zvláště pak i různých ozbrojených extrémistů nebo teroristů z milice ČSVZ. Samopalů je mezi lidmi obrovské množství. 

LN JR bonmoty 280116Důkazem toho, že Zemanův návod na terorismus Kalašnikovem je skutečně návodem teroristům, je výrok proruské aktivistky Jeleny Vičanové z jejího Facebooku: "Já jsem odpoledne mluvila s děvčaty, a jestli pan Sobotka nezajistí bezpečnost žen v tomto státě, my si na něho klidně ten kalašnikov vezmeme, a to i bez bonmotu pana prezidenta." Trestní zákoník zákon č. 40/2009 sb.§ 353 – nebezpečné vyhrožování. Budu opět jediný, který splní občanskou povinnost podáním trestního oznámení?!

Vičanová s teroristy ČSVZ uspořádala 17,11.2015 na Albertově mítink pro Zemana. Trestný čin u Zemana navádění k terorismu a u Vičanové nebezpečné vyhrožování  jako vyšitý. Česko je tak opět blíže k teroristickým útokům. Hrozí nám jimi už zcela bez obav veřejně – a beztrestně. Kde to může asi skončit, nebude-li společnost reagovat, tedy její odpovědné orgány?!

I zřejmá, pokračující demence Zemana se opět prozradila, když včera ve Valticích uvedl: "Jsou tři témata, o kterých se lidé domnívají, že jim rozumí - je to fotbal, je to sex a je to politika. Vím, že fotbal se hraje na tři třetiny, a to je všechno."

„Špatný trombonista do orchestru nepatří. Podobně špatný bonmotista nepatří na Hrad.“ K.Mrzílek

Pokud se takto chová vrchní velitel České armády, tak věřme, že si zdravý rozum uchová Česká armáda a jeho případných rozkazů proti zájmům země a jejích obyvatel, neuposlechne.

Tisková konference ve věci nadcházejícího soudu JUDr. Zdeňka Altnera se koná 29.1.2016 v 10:00 hod. v ART restaurantu Mánes, Masarykovo nábřeží 250/1, 110 00 Praha 1. S mediální prezentací předvolání svědka Miloše Zemana byly zveřejněny neúplné, a zčásti i nepřesné údaje o již uskutečněné výpovědi svědka Vladimíra Špidly před soudem, jakož i k předmětu svědecké výpovědi prezidenta Miloše Zemana. Doufám, že tam nebudu jako jediný zástupce médií jako je tomu často na soudech dr. Altnera?!

 

Jan Šinágl, 27.1.2016

* * *

„Je to pořád totéž, nuda, nuda, nuda. Neděje se nic, nic, nic. Kdyby se tak někdy chtělo něco stát, co by nemělo tu fádní příchuť všednosti … Kdyby se tak zas jednou začaly stavět barikády. Byl bych první, kdo by se na ně postavil, ještě s kulkou v srdci bych chtěl prožívat to opojné nadšení. Tento mír je tak hnilobný, slizký a mazlavý jako politura na starém nábytku.“

Georg Heym

* * *

„Za vše mohou lidé, ne doba.“

„Nikdo z těch, které vyneslo do výše bohatství a pocty, není velký.“

„Laciná obliba u lidu se získává špinavými prostředky.“

SENECA

* * *

„Nejtěžší věc – poznat sám sebe. Nejsnadnější – radit druhým“.

Thalés z Miletu

* * *

„VŠE SVÉ NOSÍM S SEBOU.“

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.70 (10 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)