Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ransdorf a kapitalMiloslav Ransdorf, komunista a průšvihář, jak trefně napsaly LN. Osobně na něm oceňuji, pokud lze vůbec něco, že se ostře vyhraňoval proti synovi komunistického bachaře-sadisty Miroslava Grebeníčka. Právě dnes ráno (od 96.min.), byla krátká, ale zajímavá debata na ČT 24 k 60.výročí ČT Ostrava s novinářem Luďkem Navarou a dramaturgem ČT Josefem Albrechtem. Na dotaz, zda jsme se vyrovnali se zločiny komunismu odpověděl dramaturg ČT: „Jsme na dobré cestě.“ Nicméně výraz jeho obličeje i obličeje novináře Navary, vypověděly mnohem více. Také bylo připomenuto, že komunisté dodnes nepoprosili za odpuštění za své strašné zločiny.

Dobře, že se chystá po seriálu „Železná opona“ další seriál o české šlechtě, také zlikvidované zločinnou, komunistickou ideologií a jejíž schopnosti a způsoby naši zemi dnes tolik chybí. Je symbolické, že „jsme na dobré cestě“ už 26 let, ale její kvalita a cíle jsou stále na hony vzdálené tomu, čím by měly být. Informujeme a točíme filmy hlavně o obětech nacismu. Filmy o obětech komunismu a českých pachatelích, které by se měly především točit, se prakticky netočí. Pokud ano, tak je natáčí zahraničí či jen zřídka u nás. Přednost má, obrazně řečeno „Třicet případů majora Zemana“. Proč asi první divadelní hru o Emilu Zátopkovi připravili Francouzi a my jsme nebyly schopni natočit o něm ani za 26 let film? Přednost dostal i film o Lídě Bárová a jejím vztahu s Goebbelsem. Na filmy o obětech nacismu peníze jsou, na filmy o obětech komunismu se jich nedostává. Víme proč. Dočkáme se někdy filmů o Janu Antonínu Baťovi, brig. gen. Josefu Bryksovi, maršálu britského letectva Karlu Janouškovi, odbojové skupině bratří Mašínů, knězi Josefu Toufarovi, kardinálu Josefu Beranovi? Byl by to dlouhý seznam…

Zvláštní, že jako europoslanec vydělával Ransdorf miliony, přesto měl milionové dluhy? Lze proto jako možnou alternativu, vysvětlující jeho podivné chování, i jeho snahu pomoci podvodníkům získat peníze ve Švýcarsku, v bláhové naději zaplatit své milionové dluhy. Řeči mu šly výtečně, ale počty zřejmě vůbec ne. Dost možná, za těchto okolností představitelná „válka“ v jeho vyvinutém, leč podivném mozku, přispěla k jeho předčasné smrti. Kde nevládne harmonie, jsou nečekané kolize očekávatelné. Příroda bude vždy pánem a člověk otrokem, nebude-li její zákony respektovat a ctí. Patří k nim i zákony mravní. S těmi měli komunisté vždy problémy - nemohli je nemít – proto budou nakonec vždy jejich obětí! Bohužel za cenu stamilionů nevinných obětí, těch, kteří tyto zákony ve velké většině ctili...

Jiné země si váží našich hrdinů více, než jejich rodná země. Nedivme se potom, že dnešní děti mají o hrdinech jiné představy a za „vzory“ mají mnohdy darebáky a zločince!

 

Jan Šinágl, 23.1.2016

* * *

Ve Francii vznikla divadelní hra o Emilu Zátopkovi

V západní Francii vznikla divadelní hra o Emilu Zátopkovi, která se inspiruje životopisným románem Courir (Běhat) od francouzského spisovatele Jeana Echenoze. Hru nastudovalo divadlo TheatreNuit v západofrancouzském městě Nantes, které své představení hraje s jediným hercem doprovázeným klarinetistou v různých městech regionu, včetně vězeňských zařízení. "Jde o příběh mimořádného sportovce, který poznamenal celou jednu generaci a jehož nasazení, nadšení a talent byly cynicky využívány tehdejší politickou mocí," řekl režisér Jean-Luc Annaix podle serveru Coté Brest. Hra přebírá slova, emoce a humor Echenozova románu, který vyšel v roce 2008 a v českém překladu o rok později. ČRo, 22.1.2016

* * *

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spácháné. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

P.S.

Předsedou Strany Zelených byl zvolen Matěj Stropnický. V letech 2008 až 2009 byl asistentem poslankyně Olgy Zubové, kterou podporoval ruský LUKOIL?! Pražané si jistě vzpomínají na ty tisíce plakátů kolem silnic a dálnic s portrétem Zubové. Nepochybně byly zaplaceny ruskou firmou. Obávám se, že ani dnes není vliv Ruska na českou politickou scénu zanedbatelný, naopak je stále silnější – a nebezpečnější! Ministr obrany by měl svého syna na toto aktuální nebezpečí upozornit!

* * *

42 českých a slovenských webů, které šíří ruské lži

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #3 Ing.Zbyněk Čeřovský 2016-01-26 15:28
Četl jsem na teletextu ČT1 jak mnozí litují odchodu pracovitého, čestného a přátelského člověka - Ransdorfa. A tak jsem si vzpomněl na záběry z evr.parlamentu, jak tam spokojeně spal nebo jak napadl reportéra, když se ho ptal, proč si šel pro náhrady, když nic nedělal. Nevím, jak se slušně vyjádřit, když vidím v Parlamentu komunisty a zejména pak agenta StB Filipa, který ho řídí opři schvalování zákonů a stát mu za všechno jeho svinstvo, které v minulosti spáchal, platí přes 100.000 Kč měsíčně. Proto nejsou peníze na důchody, které rozkradl Topolánek a ODS, která Filipa dostrkala na místopředsednic ké křeslo.¨
Je mně z toho na blití,.
+1 #2 Josef Laušman 2016-01-26 13:17
Opět o jednoho komunisti mín
+2 #1 Milena Pospíšilová 2016-01-24 08:00
Tento váš příspěvek zaslouží jen pochvalu !I já bych chtěla jít do kina se svými vnoučaty na film,který by je obohatil a hrdina by jim byl vzorem.Místo toho jsou utráceny peníze za jakési paskvily o jedné nevzdělané herečce, která neměla srovnané morální hodnoty.V době, kdy jiní herci upozorňovali na zrůdnost nacismu/V+W/.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)