Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OSP2 H system 1 Havel Marvanova 180116P.S. Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

Včera proběhlo další jednání ve věci H-systému u OS Praha 2. na místě byla ČT i ČTK. VeOSP2 H system 4 sin 180116 zprávách ani slovo. V kauze se dějí neuvěřitelné věci, které při jednání nezazněly. Vrátím se k ní později. Další jednání bude v únoru s dalším výslechem svědků, snad i ze zahraničí. Poprvé jsem se setkal se státním zástupcem JUDr. Borisem Havlem. Viditelně řeší jen velké kauzy s politickým pozadím, což je mnohdy jedno a totéž – viz kauza ing. arch. Marka Řičáře – vězně svědomí. Zvláštní je, že po zadání do google, se neobjeví žádná Havlova fotografie (zato mnoho fotografií Marka Řičáře a současné eurokomisařky Věry Jourové). Ode dneška už tomu tak nebude. Podle jakého klíče jsou mu kauzy přiřazovány, je mi záhadou. Asi to bude ten „karlovarský“…?!

OSP2 H system 2 Havel Marvanova 180116Nevěděl jsem jak Boris Havel vypadá, jen tušil. Na chodbě soudu jsem ho oslovil, mlčel, nereagoval. Představil jsem se, stále mlčel. Nejnovější informace o kauze Marka Řičáře odmítl. Nepřál si být fotografován. Připomenul jsem mu, že je veřejná osoba a nachází se na veřejném místě. I to, že díky jeho „práci“ se nachází ve vězení nevinný člověk, navíc zbavený veškerého majetku jako se dnes stane málokomu. „Vy mně vyhrožujete?“, zněla odpověď. „Ne. Pouze vás informuji.“ JUDr. Hana Marvanová byla přítomna, jindy hovorná, mlčela. O jeho tušené bezcharakternosti mne přesvědčilo i jeho chování v soudní síni. Je malé postavy, jakoby trpěl tzv. „Napoleonským komplexem“. Vystupuje přehnaně sebevědomě, sebejistě, arogantně, gesta a řeč jeho těla jsou výmluvná. Při pohledu na něho se mi vybavil komunistický prokurátor Urválek. V soudní síni zasedli společně s advokátkou Marvanovou, zástupkyní okradených klientů H-Systému z Majáku. Klienty ze Svatopluku nehájil nikdo…?!

OSP2 H system 3 Havel Marvanova 180116Připomínám, že původně se Věra Jourová k trestnému činu přiznala. Byla 33 dní ve vyšetřovací vazbě. Po vyzrazení akce, která měla vést k usvědčení hlavního pachatele, Jourová své přiznání odvolala. Vyšetřující policisté byli odvoláni, důkazy „zničeny“. Marek Říčan byl odsouzen jako korunní svědek policie bez toho, aby se mohl bránit (byl v IOS – Institut Ochrany Svědků). Dostal 7 let nepodmíněně a byl mu zabaven veškerý majetek. Naproti tomu Věra Jourová dostala odstupné za nezákonnou vazbu přes 3 miliony korun, tedy cca 100.000,-Kč za den vazby?! Věřím, že jednou bude náhrada vyplacena i Marku Řičářovi. Obávám se, že to 100.000,-Kč za den nespravedlivého vězení nebude. Přitom podmínky ve kterých se nachází nyní Marek Řičář, jsou nesrovnatelné s těmi, kde se současná eurokomisařka kdysi nacházela.

OSP2 H system 6 Smetka 180116Mimochodem ve věci mého trestního oznámení na JUDr. Hanu Marvanovou, se dějí dost podivné věci. To je na delší článek, napíši později se všemi souvislostmi. Napsal mi ředitel ÚOOZ Robert Šlachta, že ve věci jeho úřad nekoná, přitom mi volala jeho podřízená, téměř 15 minut, že kauzu odloží, pokud nedoplním o další důkazy. Řekl jsem jí, že požadované doplnění jsem již na PČR učinil a sdělil, že kauza Marvanové je rozdělena účelově do několika částí – viz různé sp. zn. Proto nelze nic vyšetřit, když se vyšetřuje jen část, bez důležitých souvislostí. Je to až zábavné, ale současně i smutné, jak si jednotlivé policejní útvary vzájemně přehazují „horký brambor“. Místo poděkování občanovi ho obtěžují informacemi o tom jak nemůžou vyšetřovat, že vyšetřuje jiný a ten nakonec také sdělí, že nic nevyšetřil. Mám stejných „odložených“ textů od stejné osoby za ty roky nemálo. PČR a justice tak z nemalé části připomínají nezaměstnané – nic nedělají, jenom tolik neumírají hlady! Nemyslím řadové policisty. Ti s velkými kauzami nemají ovšem nic společného.

OSP2 H system 5 Fabinger 180116Dnes byl vynesen u VS Praha rozsudek ve věci žaloby pana Pivody na MV a likvidace jeho vzorku DNA. Soudkyně dala žalobci za pravdu, nicméně nepotvrdila rozsudek. Z důvodů místní příslušnosti se tak kauza po sedmi letech vrací na začátek! Řekl jsem předsedkyni senátu dr. Opatrné, že toto formální právo spravedlnost jednou zahubí. Další roky a další nákladné soudy – a kde zůstala spravedlnost?!

Stejný senát několik hodin před jednáním oznámil odročení jednání, naplánované od 13:00 hod. Důvod – „Po poradě senátu bude nejspíše rozhodnuto v neveřejném jednání“. Jednalo se o odvolací jednání, které bylo nařízeno na 8.9.2015 a následně odloženo na neurčito. Patrik Tkáč, slovenský miliardář u prvoinstančního soudu neuspěl ve věci odvolání ve věci žaloby na ochranu osobnosti. Prvoinstanční soud žalobu zamítl jako nedůvodnou. Tomáš Berka je minoritní akcionář. Tuto kauzu sleduji roky. Soudkyně dr. Opatrná mi dnes odpověděla: „Rozhodnutí není kvalitní. Bude muset být ve věci rozhodnuto jinde, jak jsme se dohodli včera na poradě. Bude se tím zabývat s větší pečlivostí soud I.stupně.“ Na tomto soudu se dějí opakovaně nestandardní věci, např. předchozí jednání bylo odročeno na neurčito bez udání důvodu či vyhotovení písemného usnesení po jednání trvá jeden rok. Aby se senát radil, a odročoval nařízené jednání odpoledne před jednáním, navíc za situace kdy je jeden z účastníků z daleka – z ciziny (Slovensko) je krajně nevhodné a vzbuzuje to podezření z možné korupce.

Jako sůl bychom potřebovali americký systém – soudce volit a soudní poroty. Soudilo by se mnohem rychleji, spravedlivěji a levněji. Takto neustále hledáme spravedlnost v nekonečných paragrafech a nekonečných rocích! A když se ji dočkáme, zločin a zločinci se jí často vysmějí. Výkon práva tak podporuje v podstatě bezpráví, kdy spravedlnost nenastane kdy by měla a nemůže tak plnit svoji funkci!

Souhlasím s prof. Bártou: „Nastává kolaps složitosti“ – a nejenom v justici!

  

Jan Šinágl, 19.1.2016

* * *

Reakce dcery odsouzeného, nevinného člověka, na 7 let nepodmíněně v České republice!

Dopis ministru spravedlnosti od Štěpána Eliáše

Osobní dopis manželky ing. arch. Marka Řičáře, matky pěti dětí

Jaroslava Marková s dcerou Marií děkují za podporu a pomoc manželovi a tátovi

P.S.

Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

#126

2016-01-14 15:11

Velice dobře jsem znal hlavního aktéra Peťu, byla to nejhorší zrůda, jakou jsem poznal. Posílat Ukrajince na podnikatele bylo jeho hobby. A o té eurokurvě je lépe ani nemluvit.

#127

2016-01-15 14:27

Nesmíte zapomenout, že jsme (zřejmě) stále? totalitním státem, kriminálním státem, kde stále mají hlavní slovo komunisté. Ano, komunisté, kteří se rozutíkali do různých politických stran a všude možně občanům škodí. Je to obrovské zlo, které nebylo do dnešních dnů potrestáno za zvěrstva proti lidskosti, které do dnešních dnů jimi bylo spáchané. Pak se nesmíme divit tomu, že zde žádná spravedlnost není a asi ani nebude! 

* * *

Bratranec ing. arch. Marka Řičáře jmenován Papežem novým plzeňským biskupem

Tomáš Holub byl Papežem jmenován novým plzeňským biskupem - http://tisk.cirkev.cz/z-domova/tomas-holub-novym-plzenskym-biskupem/ - je bratrancem ing. arch. Marka Řičáře. Boží Mlýny melou někdy hodně pomalu, ale zato jistě.

J.Š.23.2.2016

* * *

Čeští úředníci podřízení Věře Jourové šidí Evropskou unii a nechali se chytit

Komisařka Jourová zase hájila Brauna, kterému europoslanci zazlívají, že porušil evropské předpisy, když před třemi lety v roli náměstka ministra pro místní rozvoj spolurozhodoval o zřejmě zmanipulované zakázce na monitorovací systém pro eurodotace na léta 2014-2020 … http://echo24.cz/a/isz2v/cesti-urednici-sidi-evropskou-unii-a-nechali-se-chytit ... Třem vysokým českým úředníkům z Bruselu hrozí neslavný návrat do Prahy. Během sporů o dostavbu českých dálnic se zřejmě dostali do střetu zájmů, který může donutit k rezignaci dokonce dvě eurokomisařky, Češku Věru Jourovou a Rumunku Corinu Cretuovou. Na nebezpečí upozornil jeden z e-mailů, které našli hackeři z White Media v korespondenci premiéra Bohuslava Sobotky. … Odeslal ho druhého prosince zastupující šéf kabinetu komisařky Jourové Daniel Braun náměstkovi ministra životního prostředí a bývalému manažerovi Lovochemie Vladislavu Smržovi. … Na závěr zprávy doporučuje, že je třeba s Evropskou komisí jednat zvlášť o každém projektu, v první řadě o těch, které nevyvolávají vážnější spory. Potom je Evropská komise „schválí s dalším přimhouřením očí“. Řád zaměstnance Evropské unie 11.čl. nařizuje: „Úředník plní své služební povinnosti a řídí se výhradně zájmy Unie. Nežádá ani nepřijímá pokyny žádné vlády, orgánu, organizace nebo osoby mimo jeho orgán.“ Braunův e-mail je dokladem, že Nejdl, Miko i sám Braun služební řád porušili. … Očekávaný skandál úředníků Nejdla a Brauna může ohrozit i jejich komisařky. Na oba české byrokraty se už dotazoval dopis kontrolního výboru europarlamentu odeslaný komisařce Cretuové loni v prosinci.

Tolik citace ze článku. Skutečná, nezávislá eurokomisařka, hájící zájmy EU, by musela okamžitě těmto třem svým českým podřízeným euroúředníkům dát výpověď a sama iniciovat vyšetřování a jejich potrestání. Věra Jourová se tak pokouší opět zakrývat svoji minulost. Takto neomluvitelně jedná jen člověk se špatným svědomím. Článek byl zveřejněn 4.2.2016. Dodnes veřejnoprávní média České republiky, včetně bulvárních, mlčí?!

J.Š.25.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.17 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)