Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

1 Miloslav Ransdorf prijel do sidla KSCM ve stejne kosili s flekem jakou mel v pondeliAktualizováno 14.12.2015: O některé, médii v ČR dosud nikde neuveřejněné informace, s českým překladem „závěti“!

… Po komunistickém převratu v únoru 1948 spolupracovala s odbojovou skupinou kolem3 Helena Hunkova Foto ABS www.ustrcr.cz cs ladislav lindner www.ustrcr.cz cs karel busek kurýrů americké zpravodajské služby Karla Buška a Ladislava Lindnera, jimž při jejich akcích poskytovala zázemí. Byla zatčena a v listopadu 1949 odsouzena na doživotí, věznili ji až do roku 1960. Po invazi roku 1968 odešla s manželem Ing. Ladislavem Husákem do švýcarského exilu …

Od roku 1968 žila Helena Husáková-Huňková se svým manželem ing. Ladislavem Husákem ve Švýcarsku. Ten vedl ČKO (České křesťanské odbory). Byl specialistou na dieselový motory. Pracoval u firmy SULZER ve Winterthuru. ČKO fungovaly do roku 1990. Po smrti ing. Husáka, kdy většina členů už byla v penzi, byly ČKO rozpuštěny. Veškerá dokumentace ČKO byla odvezena do Muzea čs. exilu v Brně, které založil a vede pan Jan Kratochvíl. Ve Švýcarsku jsem se pohyboval a pracoval 17 let v krajanském prostředí až do roku 2002. Pracovně si nevzpomínám na žádné setkání s manžely Husákovými. Věřící měli své akce, nábožensky zaměřené. Společných akcí krajanů se zúčastňovali jen při oslavách 28.října, krajanských plesů apod. Helena Husáková-Huňková, se musí „obracet v hrobě“, pokud do jejího „mimopozemského“ života vstupuje komunista, navíc takového stalinistického ražení, pokleslého intelektu na hranici hlouposti, či psychického onemocnění. O tom jsme se mohli opět přesvědčit včera na ČT 24 v Události - komentáře. Normální člověk měl pocit, že rozhovor se špindírou a dojmem velkého dítěte působícího europoslancem Ransdorfem, místy probíhá už v Bohnicích s občasnými, rafinovanými kulisami z prostředí Evropského parlamentu. Myslím, že by ho ocenil i sám Goebbels...

2 Ransdorf a Hunek spolu domluvili navstevu banky v CurychuKdo je Vladimír Huněk?8 Vladimir Hunek je pry tajemnym fantomem V. H. pro ktereho Ransdorf vybiral penize. ČT24

Záhadný V. H., pro kterého Ransdorf vybíral peníze. Vydává se za příbuzného po člence 2. a 3. odboje Heleně Husákové-Huňkové z Prahy, od roku 1968 z Zurichu, s tím, že po ní měl jako údajný synovec (der Neffe) zdědit miliardový účet v Curyšské bance. Na něm je však jen 13.000,- Kč. Přinášíme fotky účastníků kauzy Ransdorf, Huněk, Husáková.

Testament(překlad závěti do českého jazyka)

A Testament Husakova str 1 s chybejicim dofocenym kouskem 060799Rukopis závěti je zmatečný. Na fotografii je údajná závěť, v níž Helena Huňková z Zürichu (od r. 1968 v exilu) nar. 4.1.1924 v Praze, odkazuje část majetku (pod bodem 5) svému údajnému synovci Vladimíru Huňkovi z Otrokovic u Zlína, nar. 4.11.1969 (Mein Nefe Vladimír Huněk geb. 4.11.1969). Správně je Neffe.

Její finance pocházejí z Brazílie, každý měsíc 15% z Vicente de Carvalho 90 (adresa), Rio de Janeiro, RJ 21210-623 Brazilia a stejně tak z banky Zürcher Kantonal Bank in Winterthur. Závěť po paní Husákové bude nejspíše podvrh vytvořený Huňkem. Viz 2 fotografie testamentu. Často podivná němčina – gramaticky, formou i fakticky, neodpovídající požadovaným schopnostem a kvalifikaci soudní překladatelky Heleny Husákové - bydliště Winterthur, Schlosstalstrasse (bez č.p.). 8406 je poštovní směrovací číslo Winterthuru, neúplné adresy v CH i v ČR. Závěť na první pohled vykazuje více než dost známky podvodné listiny. Uvěří jen hlupák, použije jen hlupák či podvodník.

B Testament Husakova 060799Na adrese Av. Vicente de Carvalho 909 je obchodní centrum s mnoha různými prodejnami s názvem Carioca Shopping (překlad Carioca je zkratka pro riodejaneirský karneval CaRio). Centrum však vzniklo až 8.5.2001, tedy 2 roky po závěti (www.cariocashopping.com.br - Shopping). Co stálo na jeho místě před tím, není známo, v každém případě to zaniklo a ustoupilo obchodnímu centru.

Vicente de Carvalho byl brazilský básník ze Sao Paula, žil 1866-1924. Po něm je je název metra, čtvrti, ulice.

Informace podnikatele Hajdy, že strýček Huňka, manžel Heleny Husákové měl v Brazílii firmu Nestlé s doživotní rentou, se nezdá moc pravdivá. Nestlé je obchodní společnost sídlící ve Švýcarsku a vlastní jí akcionáři. Nelze vlastnit její pobočku v Brazílii, i tu vlastní švýcarská akciovka Nestlé. Žádnou doživotní rentu tedy nemůže Nestlé po zemřelém vyplácet. Případný dědic akcií může dostávat pouze roční dividendu.

Navíc Nestlé Brazil Ltda. sídlí v Sao Paulu, 400 km daleko od Rio de Janeira. Viz - www.nestle.com.br/site/faleconosco/telefones_enderecos.aspx

TV Nova odvysílala kratičký rozhovor se švagrem Huňka, který to dědictví označil za naprostý nesmysl, sestra Huňka by o tom přeci musela vědět.

Závěť musí být sepsaná pouze vlastní rukou. Pokud není, tak musí být se 2 svědky, nedědici. Závěť se zdá proto vizuelně v pořádku. Záleží ale, kdo jí psal, zda vůbec paní Husáková. Množství gramatických a formálních chyb je důkazem, že závěť nemohla napsat soudní překladatelka Helena Husáková, akreditovaná ve Švýcarsku, pokud byla pánem svého rozumu a vůle. Člověk, žijící ve Švýcarsku od roku 1968, navíc takových morálních kvalit a aktivní křesťan, by použil jinou formu textu, jak slov tak slohové formy.

Kdo byla Helena Husáková

www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/ministr-obrany-udelil-nejvyssi-resortni-vyznamenani--75990/

26.10.2012 • U příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu dnes ministr obrany Alexandr Vondra udělil nejvyšší resortní vyznamenání. V prostorách Vojenského historického ústavu byli oceněni příslušníci resortu obrany, váleční veteráni, bojovníci proti komunismu a další významné osobnosti. (Stručné životopisy v příloze word.)

Příloha:

II.a III. odboj:

Helena Husáková-Huňková (4. 1. 1924 – 28. 3.2005)       

Vyznamenání se uděluje za odvážné občanské postoje a ochranu lidských práv a svobod. Během Pražského povstání v květnu 1945 působila jako zdravotnice. Po komunistickém převratu v únoru 1948 spolupracovala s odbojovou skupinou kolem kurýrů americké zpravodajské služby Karla Buška a Ladislava Lindnera, jimž při jejich akcích poskytovala zázemí. Byla zatčena a v listopadu 1949 odsouzena na doživotí, věznili ji až do roku 1960. Po invazi roku 1968 odešla s manželem Ing. Ladislavem Husákem do švýcarského exilu, kde se výrazně podíleli na tamním krajanském hnutí.

7 v Curychu stihany a v Praze strhany Ransdorf na UV KSCMKomunisté nikdy neznají stud, stejně jako blb nikdy nepozná, že je blbem. Je-li blbů na důležitých místech příliš, hrozí, že zblbnou i takoví, kteří by jinak zůstali normálními. Začíná boj o zachování normálnosti „nahoře i dole“. V tomto smyslu můžeme Ransdorfům, Peltům, Hurníkům a jim podobným poděkovat, za předpokladu, že většina z nás si dokázala v prostředí, kde vládne tolik blbosti a hlouposti, stále ještě zachovat zdravý rozum a dobré mravy. Doufejme, věřme, ale hlavně KONEJME! Ti druzí sami od sebe nepřestanou!  

 

 

Jan Šinágl, 11.12.2015

* * *

Aktualizováno:

Komunistické neviňátko

Ad LN 14.12.: KSČM Ransdorfa podržela

Komunisté vždy pohrdali větši­nou počestných řemesel. Odsuzo­vali jejich vykonavatele jako přisluhovače kapitalismu. K několika málo povoláním pro­kazovali neobyčejný obdiv. Jed­ním z nejoslavovanějších bylo či­nění mladistvého bankovního lupi­če Džugašviliho v Tbilisi. Vždyť ten to ze všech komunistů dotáhl nejvýše.

Jiří Hora, Praha, LN dopisy redakci, 16.12.2015

* * *

Ransdorf

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.14 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #9 Jerry 2015-12-17 02:19
K celkové, velmi nízké vzdělanosti obyvatelstva (stačí porovnat udělení Nobelových cen s méně početným Israelem) musíme také připočítat, že už od dob Komenského, byla z české kotliny inteligence vyháněna, zavírána, věšena a když se to podařilo tak utíkala. V masovém měřítku pak v době komunistického, zločinného diktátorství. Do dnes pořád trpíme mezi sebou takové pohrobky jako jsou Randsorfové, Filipové a další...Tato dlouholetá tendence způsobila, že se věrně sloužilo jak Hitlerovi, tak i komunistůmm (s velkou většinou i stejných osob) a není schopné jakéhokoliv opravdového převratu ve prospěch národa. Že sametová revoluce žadnou revolucí nebyla, ale připravená Stb za plánování KGB byla signálem k uchování moci a rozkradení majetku hroutícího se systému, už dnes skoro nikdo nepochybuje. Zítra se ale zase bude klanět jiné modle. Tentokrát v Mecce a na dlouhou dobu. Snad na věky. Salam alaikum.
0 #8 Oldřich Musil 2015-12-16 20:24
Cituji Zvoník:
Dlouhá léta jsem nevěřil, že by se takto komunisté mohli dostat ke slovu. Názory většiny lidí, kterým často nestojí za to se řádně informovat a opakují lživá tvrzení
jsou dnes otřesné, vládne nezájem a neznalost. Jmenovat třeba v novinkách,cz kancléřku jako Adélu Hitlerovou může jen chorý mozek, bohužel ne ojedinělý. Ta naříkání, jak se máme špatně a všechno je vinen ten zločinec Havel ..Řekněme si rovnou za těch posledních 25 let ve jménu
pohodlnosti,konzumu, sobectví téměř masově zvítězilo 41-leté komunistické a zvláště husákovské vymýváni mozků, intolerance, neschopnosti sebekritiky, objektivity atd. Nic už nevíme o vlastních a nedávných dějinách, většině mládeže díky učitelům je to jedno..

K:Dlouhá léta jsem nevěřil, že by se takto komunisté mohli dostat ke slovu.

Optimismus je na začátku každého zla.Protože plodí benevolenci.
+3 #7 Oldřich Musil 2015-12-16 20:20
Cituji souhlas s p. Musilem:
Úpadek poloviny národa je evropskou ostudou

Těch které jsem měl na mysli je víc než 50%.Nejen voliče KSČM a Zemana.
0 #6 Oldřich Musil 2015-12-16 15:35
K:Petr

Prostudoval jste si někdy pozorně stanovy a volební programy KSČM?Vřele vám to doporučuji.Poku d jde o předvolební průzkumy,nevím které jste viděl vy.Já ať pátrám jak pátrám,všude jsou komunisti třetí.
+5 #5 Zvoník 2015-12-15 12:07
Dlouhá léta jsem nevěřil, že by se takto komunisté mohli dostat ke slovu. Názory většiny lidí, kterým často nestojí za to se řádně informovat a opakují lživá tvrzení
jsou dnes otřesné, vládne nezájem a neznalost. Jmenovat třeba v novinkách,cz kancléřku jako Adélu Hitlerovou může jen chorý mozek, bohužel ne ojedinělý. Ta naříkání, jak se máme špatně a všechno je vinen ten zločinec Havel ..Řekněme si rovnou za těch posledních 25 let ve jménu
pohodlnosti,konzumu, sobectví téměř masově zvítězilo 41-leté komunistické a zvláště husákovské vymýváni mozků, intolerance, neschopnosti sebekritiky, objektivity atd. Nic už nevíme o vlastních a nedávných dějinách, většině mládeže díky učitelům je to jedno..
+5 #4 stalinisti z KSČ 2015-12-13 22:23
navenek se KSČM jako stalinisti netváří, ale pravdu odhalila nečekaná tiskovka z jejich ústředí, kde vedení stálo po obrazem dělníků s rudými prapory s kladivy a srpy pochodujících po ulici přesně jako v únoru 1948 při komunistickém puči. Členové KSČM se hojně zastávali také Ruska a východní - komunistické Ukrajiny v dnešní válce, kdy na těchto územích jsou dodnes sochy a názvy ulic po Leninovi, Stalinovi a sovětských symbolech. Tam sovět-komunismu s existuje v hlavách lidí dodnes...
+1 #3 Petr 2015-12-13 21:16
KSČM není vyloženě stalinistická strana (krom fanatičky Marty Semelové). Tak lze označit Komunistický svaz mládeže a jeho 200 členů.
V ČR jsou komunisté čtvrtým nejsilnějším politickým subjektem.
+7 #2 souhlas s p. Musilem 2015-12-13 20:34
Úpadek poloviny národa je evropskou ostudou
+9 #1 Oldřich Musil 2015-12-11 21:02
K:Komunisté nikdy neznají stud,...

Nejen Komunisté,ale většina naší veřejnosti.Komu nisté jsou jenom špičkou ledovce a samozřejmě do očí bijící vizitkou tohoto národa,který jako poslední v Evropě má v parlamentu stalinistickou komunistickou stranu,která je u nás dodnes třetí nejsilnější politický subjekt.
Tvrdit že začíná boj o zachování normálnosti mi připadá naivní.Normálno st podle morálních měřítek v tomto národě už dávno neexistuje.Za normální většina Čechů považuje sobectví a nihilismus.To je podle ní také vrchol inteligence.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)