Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis matrix abDokument o Andreji Babišovi MATRIX AB měl premiéru na festivalu v Jihlavě před pár týdny. Na ČT měl premiéru 19.11.2015 od 20:00 hod. Dnes ho ČT2 opakuje od 16:25 hod. Babiš ho nazval podrazem. Zpracovat Babišovu osobnost vyžaduje dokumentaristu nejvyšší kvality. Tím režisér Vít Klusák není. Z dokumentu je znát jeho podjatost až nenávist vůči Babišovi. S takovým vztahem nemůže nikdo natočit objektivní dokument (kdysi jsem musel, na Krajanském dni českých Němců v Augsburgu, na Klusáka a Duška zavolat německou policii, aby přerušili skandální natáčení dokumentu Mein kroj, kdy neskutečně primitivně byli uráženi staří lidé nad hrobem, naši bývalí spoluobčané). Dokument často záběry podprahově sugeruje divákům jaký „špatný a nebezpečný“ je Babiš člověk. Nemyslím si, že mu dokument ublíží, ale naopak pomůže a ještě zvýší jeho popularitu. Je to především dokument o nás.

Nepochopil jsem jen scénu na Sněmu ANO, kde skrytým mikrofonem jsou natáčeny soukromé rozhovory poslankyně a poslance s Babišem, zvláště onoho poslance. Těžko by ho voliči ANO volili, kdyby jim takové „schopnosti“ předvedl na volebním mítinku. Nevěděli účastníci o mikrofonu, nebo Babiš chtěl ukázat skutečnost jak to v politice mnohdy skutečně je? Přikláním se ke druhé možnosti. Občasný vulgární slovník každého jistě nenadchne, ale lidsky je pochopitelný, tím více, když je přebit kultivovaností a přirozeností Babišova projevu na jiných místech.

Svědectví známé novinářky Sabiny Slonkové v dokumentu nepovažuji za věrohodné. Považuji ji za „šedou eminenci“ české žurnalistiky – viz kauza ing. arch. Marka Řičáře, kdy měla udržovat milostný poměr s vysoce postaveným policistou, dle výpovědi jednoho svědka.

Neštěstím naší země je, že kdokoliv se snaží něco dobře dělat, byť s chybami, je obratem vždy napadán, pomlouván, dehonestován, jakoby instinktivně, geneticky „zadupán do země“. Žádné připuštění naděje, držení palců, aktivní pomoc a podání ruky. Proto je naše společnost neustále rozdělená a nedosahuje zdaleka toho, čeho by dosáhla, kdyby byla jednotná. Nikdo nejsme dokonalí, ale těch, co mají větší schopnosti, bychom si měli vážit a být rádi, že jsou. Každý má své chyby. Budeme-li chtít jen bezchybné lídry, budou nám vládnout jen ti nejhorší.

Babiš zřejmě podepsal spolupráci s StB. To nám nedává právo ho automaticky označovat za zločince. Ozval se snad někdo koho udal, komu ublížil? Vím jen o případu, že oznámil okrádání státu jedním zaměstnancem MZO (Ministerstvo zahraničního obchodu). Byl snad každý člen KSČ automaticky zločinec a každý nečlen vzorem dobrých mravů? Ano, mravně selhali, prostě chtěli jen dělat svoji práci, umožnit svým dětem studovat na školách apod., však si ještě pamatujete. Kdyby se Babiš narodil v západní zemi, byl by také jistě úspěšným podnikatelem. Schopných lidí nemá žádná země nikdy dost. Vyspělá si jich váží.

Je zajímavé, že dokument Pavel Wonka se zavazuje (což byl zase podraz „dokumentaristy“ Libuše Rudinské, také za peníze ČT), měl také premiéru v Jihlavě, ovšem před rokem. Dodnes neměl premiéru na ČT a v jejím archivu je pouze trailer. ČT nechce přiznat chybu, kdy Rudinská se i vůči ČT i ministerstvu kultury zachovala naprosto podle a bezcharakterně (změnila název filmu, na který by dotace jistě nedostala). ČT svoji chybu přiznává alespoň nepřímo, neodvysíláním dokumentu. Toho bychom se dočkali zřejmě jen tehdy, pokud by KSČM vyhrála volby.

Letos už se žádné „dílo“ Rudinské v Jihlavě neobjevilo. To je dobrým znamením. Tato paní se Pavlem Wonkou vyřadila z řad skutečných dokumentaristů – doufejme už na trvalo. Její styl „práce“ ocení jen totalitní režimy, kdy jeho pohrobci prokazatelně stáli za tímto skandálním hanobením Pavla Wonky, jeho památky a odkazu, aktuálnímu a varujícímu dodnes.

 

Jan Šinágl, 25.11.2015

* * *

http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/blogy/12512/muj-podrobny-zivotopis

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 Oldřich Musil 2015-11-26 15:43
K:Neštěstím naší země je, že kdokoliv se snaží něco dobře dělat, byť s chybami, je obratem vždy napadán, pomlouván, dehonestován, jakoby instinktivně, geneticky „zadupán do země“.
Budeme-li chtít jen bezchybné lídry, budou nám vládnout jen ti nejhorší.

Co na to říci?Češi prostě potřebují jako prase drbání nějakého Habsburka s odepjatým řemenem,který je čas od času přehne přez koleno.Jakmile jsou ponecháni sami sobě,tak si tak dlouho hrají s ohněm,až to skončí katastrofou.Jak o už tolikrát v naší historii.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)