Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

!!! Preciosa září spektakulární krásou !!!

Prohlášení pamětníků k ocenění bývalých zločinců na Hradě 28.10.2015

M1 KarlVýbor na odhalování teroru KSČ v koncentráku Minkovice z.s., sdružující historiky, politické VN Preciosa 2 221115vězně a účastníky 3. odboje, sděluje veřejnosti i prezidentovi ČR hluboké zklamání i opovržení z jeho výběru oceněných osob. Vyznamenat na Hradě kromě těch důstojných i osoby aktivně spojené se zločineckými organizacemi KSČ, SNV a StB je naprostou likvidací demokratických hodnot, návratem komunistů a komunismu na Hrad a také rehabilitací diktatury 1948 - 1989. Jde o další životní selhání prezidenta. Nyní víme, že máme na Hradě už zase komunistu. A obhájce nejhorších totalitních vládců, včetně ruské a čínské diktatury. Kdo ale zločincům pomáhá, nestává se sám trochu zločincem?

M3 rozkaz Baraka 010358Za nejhorší mravní selhání prezidenta považujeme ocenění Ludvíka Karla. Od poloviny 70. letM4 Buresova 110190 komunistického ředitele (dnes vlastníka) posledního komunistického koncentráku v ČSSR. A to Pracovního tábora Preciosa-Minkovice, který je znám jako nejkrutější lágr normalizačních 60. - 80. let (bachaři Vondruška, Burda, Zajíček, Ježek, Kulíšek a náčelník Miroslav Šimek).

Zde byl po celou tuto dobu zakonzervován brutální skanzen Gottwaldových 50. let. Zaostalé podmínky jako z války, bída, hlad, tresty, atmosféra třídní nenávisti, šikanování, psychický teror, bití, všudypřítomný strach z trestů a komunistických provokací, temné prostory, chemický zápach a hluk, zákaz ovoce, vitamínů a léků. Až do roku 1990! Po většinu roku sychravo a zima, Jizerské hory, v baráku zoufalý nedostatek slunce. Zde byly páchány za tzv. družebního dohledu Lidových milic a nedaleké Sovětské posádky komunistické zločiny SNV a StB na politických i běžných vězních. Vězni-otroci museli pracovat v otrokářské továrně pana L.Karla ve 40-stupňových M5 veznivedrech, v poklusu, s jen malými příděly jídla a pod neustálými tresty samovazby do betonovéM6 Minkau uvnitr 110190 kobky i na několik týdnů, nesplní-li normy. Ty byly záměrně nesplnitelné. Díky této levné pracovní síle měla Preciosa vysoké zisky. Po uzavření uranových dolů roku 1958 nahradila komunistické vládě na 32 let přísun chybějících deviz z celého světa. Většina křišťálových lustrů světových panovníků, např. v Emirátech jsou vydřena nelidskou otrockou prací vězňů komunismu.

Na následky teroru a mučení v otrokářské továrně Preciosa, utajené až do roku 1989 před celým světem, zemřeli např. političtí vězni Josef Bouček (zavražděn bachaři), po propuštění s podlomeným zdravím umírali Pavel Wonka, Miloslav Švajdler, Vítězslav Jandák st., Ivan Dejmal, M7 Minkau uklizen leden 1990Miroslav Dolejší, Stanislav Petráš, Jiří Boháč a další. Došlo k množství doživotních a invalidních úrazů. A také sebevražd zoufalých lidí, kteří toto Rudé peklo, jak se mu říkalo, M8 kobka 110190nevydrželi. Členové rodin odcházeli z každé návštěvy zcela zhrouceni zoufalstvím nad utrpením svých bližních. V lágru skončili za opoziční činnost P.Cibulka, V.Hučín, J.Gruntorád, V.Dedera, J.Havelka, P.Kopecký a další. Poškození a pozůstalí nebyli za týrání dodnes odškodněni, neexistuje žádný seznam nebo odškodňovací či rehabilitační odbor v Preciose ani na ministerstvu, který by se o ně staral. Oběti nemají od města jediný pomník na místě utrpení a hrůzy, kde by se mohly osudy připomínat a pokládat kytice obětem…

Když už prezident zašel tak extrémně daleko, že ocenil ředitele rudého koncentráku a otevřel Pandořinu skříňku, měla by nyní vzniknout vyšetřovací parlamentní komise, která by existenci tajného M9 zisky Preciosy Respekt 1992koncentráku objasnila a výsledky předala Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu k soudnímu postihu nepromlčitelných zločinů proti lidskosti.

Tento tajný tábor u Liberce, který nebyl zakreslen ani na mapách, založil nelegálně roku 1958M10 Karl majitel clanek 081104 ministr vnitra Rudolf Barák. Od něj ho r. 1961 převzal a provozoval cca 30 let ministr vnitra a premiér Lubomír Štrougal a 20 let šéf KSČ Gustáv Husák. Roku 1990 byl v panice uzavřen (jako jediná věznice v ČSSR), bachaři se rozprchli, archív byl spálen, stopy zločinů proti lidskosti byly téměř zahlazeny. A soudruh ředitel Ludvík Karl, trýznitel politických vězňů, nepřímý člen Husákovy a Štrougalovy vlády, spolupracující ve své funkci se SNV a StB, se stal roku 1990 v netypické privatizaci majitelem lágru a otrokářských továren. Získal miliardové bižuterní impérium. Resp. on, spolu s reformním tajemníkem ÚV KSČ 1968 Věňkem Šilhánem, přítelem Miloše Zemana.  Ti dva M11 Zeman a 260912se znali od r. 1965, ne-li dříve, z VŠE. Oba byli tehdy v KSČ. Privatizovaná Preciosa generovala 800 milionů Kč zisku ročně.

K tomuto miliardovému státnímu dárku do začátku podnikání, který běžní lidé neměli, byl (jinak určitě úspěšný podnikatel) Ludvík Karl „oceněn“ státem nyní podruhé. O amorálnosti a zvrácenosti tohoto Zemanova „objektivního“ hodnocení podnikatelského úspěchu si můžeM12 Zeman b 260912 udělat každý soudný člověk obrázek sám. Jaký smysl měla prezidentova lež, že podnikatel musel pozdvihnout podnik ze dna, neboť byl odsouzen k úpadku? Odůvodnit medaili? Před 2 lety ocenil prezident Zeman umučeného Pavla Wonku a letos jeho tyrana. Který má podle prohlášení Ivana Jirouse v iDnes na rukou krev. Hodnota Zemanovy medaile se tak snížila na pouhý symbol ostudy. Ostatně kriminální mafie Preciosa spolu s StB odcizila výrobní postupy u konkurence Swarovski v Rakousku (ÚSTR). Miliardy ve světě utržené jí tedy nepatří. Získala je trestným činem..

M13 Zeman c 260912Po privatizaci bižuterního impéria s miliardovým obratem (vlastně národního stříbra) se Ludvík Karl i jeho firma skrývali cca 20 let před světem a médii. A to v Zurichu a v Dubai v SAE - zde je i sídlo jeho Preciosy Gulf s.r.o. - vlastníka Preciosy a.s. Oběti teroru ho tak nemohli po převratu nalézt a třeba odsoudit nebo oběsit. Nenávist mezi otroky a otrokáři byla obrovská. Na život a na smrt. Mezitím se na komunistické zločiny zapomnělo. Tak se nyní Karl pomalu vrací zpět do ČR, vlastní zde i Slovan Liberec.  

Miloš Zeman se zná se soudruhem ředitelem a dnes majitelem Ludvíkem Karlem dobře. Patrně užM14 Karl a Zemanova 090614 od roku 1989, ne-li dříve. Jezdil za ním do Preciosy často. I jako důchodce z Vysočiny. Pak jako prezident. Setkával se s veterány Preciosy, tedy i s bývalými komunistickými bachaři. Dost se tam pilo, na fotkách z Preciosy je vidět Zeman podnapilý. V Preciose prohlásil: „Je dobré vědět, že ve mně máte přítele Preciosy“.

Dle vyjádření Karla Schwarzenberga se Ludvík Karl údajně angažoval v obsazení kandidátských míst pro stranu Zemanovců SPOZ v Liberci. Tak byl r. 2013 Jan Nezmar, ředitel Karlova fotbalového Slovanu, jedničkou SPOZ v Libereckém kraji. Podle Schwarzenberga by jinak mohla Preciosa zapomenout na klíčový export do Ruska. Nezmar to všechno označil za nesmysl. Zato majitel Slovanu Ludvík Karl hodlá kandidovat na jaře do kraje za největší vládní stranu. Na obě vládní strany by tak byl miliardář Karl napojen i v kraji. Jde o Rusko i dotace, např. do mládežnických klubů.

M16 Karl Klausova 051012Sponzorovala Preciosa kampaň prezidenta a SPOZ? Obdaroval prezident státní medailí opětM17 Zeman Karl 2012 svého sponzora? Odpovědi prezidenta chybí. Zeman podle médií některé skutečné sponzory před voliči zamlčoval, tedy podváděl a obcházel zákony. I to je nutné zkoumat.

Dary však od dekorovaného Ludvíka Karla dostával. Naposledy mohutný luxusní popelník s barevnými kameny. A broušený skleněný kámen s věnováním. První dáma Ivana Zemanová si z Preciosy odnesla stříbrný šperk s křišťálem, náhrdelník a náušnice. Zeman pro změnu zaštítil v listopadu 2014 prestižní výstavu českého sklářského umění v Toskánském paláci. Nyní pověsil L. Karlovi na krk státní medaili.

Státním oceněním několika komunistických kolaborantů jde o zcela nemorální čin prezidenta Zemana. Lidově řečeno o gaunerský čin. Na skutečné hrdiny vězněné z politických důvodů v koncentráku Preciosa - Minkovice u Ludvíka Karla si nevzpomněl. Např.:

M15 Boucek Frantisek nejkrutejsi komunisticka vrazda v lagru MinkoviceFrantišek Bouček z Malé Skály u Jablonce, živnostník, světoznámý umělecký sklář, který předtím získalM2 obeti v New Yorku 1. cenu, zavražděný bachaři v Preciose - Minkovice po násilném vypití kyseliny, viníci nepotrestáni, rodina dodnes neodškodněna

Ing. Miroslav Dolejší, spisovatel a programátor, vězněn 19 let z celkového trestu 33 let !

Ing. Ivan Dejmal, signatář Charty 77, rytíř ekologie, vydával ekol. samizdat, ministr ŽP

Vítězslav Jandák st., člen Akademické legie, pracoval pod gen. Bartíkem z 1.a 2. odboje

Plk. Ing. Zbyněk Čeřovský, signatář Charty 77, důstojník letectva, roku 1968 bránil Sovětskému letectvu okupovat ČSSR, od StB vězněn, pak vyhnán do nucené emigrace

Ing. Petr Hauptmann, architekt, který za krátkou emigraci do SRN byl uvězněn na 8 let.

Viz stránky www.kriminal-minkovice.wbs.cz/Zprava-o-tajnem-projektu-lagru-KSC.html

 

Liberec, dne 1.11.2015,

M.Horský, J.Kubík, J.Kraus, za sdružení VOTKSC, IČ 22896422

Z webu: http://svobodneforum.cz/zeman-vyznamenal-cloveka-ktery-tyral-politicke-vezne

 

* * *

Co jsme udělali z Rychlých Šípů? Nahradilo je 30 případů majora Zemana – a pak chtějte morálku! Můžeme ji začít napravovat zítra, 22.listopadu na Albertově od 15:00 hod. (13:00 – 17:30 hod) vyjádřením úcty k památce obětem zločinného komunismu a nadějí, že miliony jeho obětí neumíraly zbytečně!

 

Jan Šinágl, 21.11.2015

* * *

Komentáře ke článku v týdeníku RESPEKT "Za zásluhy o peklo" - otřesná svědectví!

Proč vyznamenává prezident Zeman lidi s krví na rukou a jejich oběti

ECHO – Rudé peklo na export

IHNED.cz - Zeman, Ovčáček popírají zločiny komunismu v Minkau

Šest otázek a šest děsivých odpovědí na téma: Komunistický koncentrák Minkovice (1958 – 1990)

ZPRÁVA O TAJNÉM OTROKÁŘSKÉM PROJEKTU "MINKOVICE"

Prezident Miloš Zeman ukončil návštěvu Libereckého kraje na Sychrově

* * *

Aktualizováno 28.11.2015:

* * *

Proč prezident ukradl studentům pietní akt?

… Já nevím, co si myslí čtenář, ale já mám vážné obavy o prezidentovo duševní zdraví. Snad by bylo na příští rok účelné pro hlavu státu obstarat nějakého opatrovníka, bez jehož svolení by prezident nesměl opustit Pražský hrad. V opačném případě hrozí nebezpečí, že se 17. listopadu zase objeví na Albertově...

* * *

Co je dovoleno Zemanovým roztleskávačům, to nesmějí studenti a skupina Ztohoven

… Na Hradě si dělají, co chtějí. Když se to hodí, použije se „ohrožení bezpečnosti“ jako v případu Ztohoven. Když se to hodí, nejsou kvůli bezpečnosti studenti puštěni na Albertov. A když je potřeba, když Mynář cítí potřebu, bezpečnost přestane existovat. - Hradní režim je nechutný, připomíná ten minulý.

* * *

Studenti a rektoři opravili 17. listopad. Školy žalují Zemana. Elity se probouzejí

Na Albertov přišlo několik tisíc lidí. Vlály vlajky české, EU, Ukrajiny a Tibetu. Zajímavé, s čím si studenti spojují svobodu: s Unií, tedy se Západem. S Ukrajinou, kde se o svobodu bojuje. A s Tibetem, jemuž vzala svobodu Čína. Témata transparentů: Albertov je symbol svobody, Vzděláním proti strachu či NE násilí a kolektivní vině. V úterý 17. listopadu to v Praze vypadalo, že veřejný prostor čím dál víc zabírají neonacisté, xenofobové. Následující neděle ten pocit přinejmenším vyvážila. České elity začaly přicházet k životu. Snad nebude zas několik měsíců ticho. … Když se na nás dívají třeba z Vídně, Paříže, Bruselu, Berlína, jen zírají: Co je to za carské manýry? Co je to za zemi, kde starobylá Karlova univerzita žaluje prezidenta? Bože! Oprava Albertova a žaloba na Zemana jsou dvě události, které dávají naději, že nám právo a svoboda nejsou úplně lhostejné. A že máme své elity. Možná plebejské, ale pořád elity.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #4 demagog Novotný 2015-12-10 04:16
Přesně takhle argumentují bolševici a fašisti: "Zeman vyznamenal rudé zločince, ale vždyť přeci Havel a Klaus měli taky velké chyby". A to snad "soudruhu" Novotný toho rudého hradního ksindla omlouvá? Demagogicky přehodíte vyhýbku na jiné téma než co aktuálně provedl Zeman? To vypovídá o vaší bezcharakterní osobnosti dost. Odpovídat nemusíte. Kubík
-1 #3 ing. Michal Novotny 2015-12-09 14:32
Ale pánové, chcete snad tvrdit, ze Václav Havel nepil a delal pro národ skvelou politiku? Zeptejte se Slováku z Nové Dubnice, jak jim pan president humanista ve jménu svetového pacifismu zrusil výrobu a trhy na ktere se okamzite dostali Amíci. Nebo snad president grafoman, který umoznil rozkradení naseho hospodárství a zniceni financi? O povedene , zlocinecké amnestii ani nemluve.Zeman je clovek,ktery stojí neochvejne za svými ( rozumnými ) názory, myslí na Cechy a ceskou ekonomiku a export a na bezpecnost lidí.Zaplat buh za takového presidenta!!!!S rovnejte s Merklovou nebo Hollandem! ....a kusujte!
+2 #2 pane Zemane zvracím! 2015-11-25 02:44
Zemane styď se! Jsi už stejný jako gauner Husák! Vrátil si nás zpátky na Východ. Rozdělil si společnost na nesmiřitelné tábory. Vyvoláš tím možná občanskou válku, která tě může smést a pověsit na kandelábr, jak to v některých revolucích někdy chodí, viz Nicolae Ceausecu. Už aby si umřel opilý vlastizrádče bez úcty a důstojnosti.
+6 #1 František Zákostelsk 2015-11-23 08:13
Každý komanč by měl na rok pracovat v Precioze za dob jejich demokratického centralizmu,jak rád řikal Gustík.Jejich pláč by byl slyšet až v Moskvě.V tomto statě žije tolik charakterově pokřivených lidí,až s toho je člověku zle.Soudruh na hradě jen pokračuje ve skrytém směru,který začal už za santaklause.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)