Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ČTK: … Chovanec dnes odmítl, že by teroristé či jejich komplici mohli přes ČR přecházet "bez povšimnutí". LN dobrovolnictvi 201115Bezpečnostní složky totiž tyto osoby podle ministra zachytily a informace předaly nejen do Francie, ale také do další evropské země, přes kterou dotyční cestovali. "České bezpečnostní složky se nemají za co stydět," uzavřel český ministr.

Takže my si teroristů „všímáme“, nahlásíme je, ale necháme je odejít, místo abychom je rovnou zatkli! Dost možná, že díky tomuto skandálnímu postoji české policie byli zavražděni nevinní lidé! Stáváme se tak potenciálními vrahy sami. Toto není postoj spojence, ochotného i bojovat, riskovat a obětovat, ale zbabělce, který chce mít za každou cenu na svém území klid a teroristy nedráždit. Proto si můžeme i dovolit na ČT celému světu vyhlásit, kde máme muniční sklady, co v nich je a jak vypadají zvenku i zevnitř. Na Slovensku bylo právě zatčeno několik cizinců, mezi nimi i jeden Arab, pro porušení zákona drony!

Přiložená tabulka o dobrovolnictví je smutným vysvědčením o nás. Jsme zemí sobců, myslíme jen na sebe, na svůj profit, závidíme si. I postoj k teroristům na našem území je toho důkazem. Právem nás EU kritizuje, že není možné, abychom od EU jenom brali a nic nedávali.

Dobře, že bylo rektory podáno trestní oznámení na Zemana! Jeho milované Rusko má dnes v Dumě návrh zákona, který umožní Rusku nerespektovat rozhodnutí mezinárodních soudů. Další ukázka co ve skutečnosti Rusko stále je a jak má daleko k evropským hodnotám a zvyklostem.

Dnes jsem zažil nezapomenutelné setkání v Praze v Metru. Potkal jsem mladého chlapce, vypadajícího na 18 let s bagáží. Ptám se: „Kam vyrážíte na čundr?“ „Vracím se.“ „Odkud?“ „Z Afganistánu.“ Čtyři stanice jsem s ním mohl hovořit. Byl z něho už skutečný muž, který poznal válku a blízkost smrti a cenu života. Myslel jasně, hovořil stručně. Díky válečné zkušenosti z Afgánistánu rychle dospěl. Je dnes už tam, kam se mnozí z nás nedostanou nikdy. Poděkoval jsem mu a popřál vše dobré. Potkal jsem PANA VOJÁKA! Potřebuje je nejen Afganistan, ale i my. Sami to za nás nevybojují. I my se musíme změnit jako doba. Potom to zvládneme!

 

Jan Šinágl, 20.11.2015

* * *

I takovéto máme „policisty“!!!

Soud zprostil obžaloby exstrážníka za zastřelení ochranky klubu

* * *

Aktualizováno 28.11.2015:

* * *

Proč prezident ukradl studentům pietní akt?

… Já nevím, co si myslí čtenář, ale já mám vážné obavy o prezidentovo duševní zdraví. Snad by bylo na příští rok účelné pro hlavu státu obstarat nějakého opatrovníka, bez jehož svolení by prezident nesměl opustit Pražský hrad. V opačném případě hrozí nebezpečí, že se 17. listopadu zase objeví na Albertově...

* * *

Co je dovoleno Zemanovým roztleskávačům, to nesmějí studenti a skupina Ztohoven

… Na Hradě si dělají, co chtějí. Když se to hodí, použije se „ohrožení bezpečnosti“ jako v případu Ztohoven. Když se to hodí, nejsou kvůli bezpečnosti studenti puštěni na Albertov. A když je potřeba, když Mynář cítí potřebu, bezpečnost přestane existovat. - Hradní režim je nechutný, připomíná ten minulý.

* * *

Studenti a rektoři opravili 17. listopad. Školy žalují Zemana. Elity se probouzejí

LN OS Proc lze 111515Na Albertov přišlo několik tisíc lidí. Vlály vlajky české, EU, Ukrajiny a Tibetu. Zajímavé, s čím si studenti spojují svobodu: s Unií, tedy se Západem. S Ukrajinou, kde se o svobodu bojuje. A s Tibetem, jemuž vzala svobodu Čína. Témata transparentů: Albertov je symbol svobody, Vzděláním proti strachu či NE násilí a kolektivní vině. V úterý 17. listopadu to v Praze vypadalo, že veřejný prostor čím dál víc zabírají neonacisté, xenofobové. Následující neděle ten pocit přinejmenším vyvážila. České elity začaly přicházet k životu. Snad nebude zas několik měsíců ticho. … Když se na nás dívají třeba z Vídně, Paříže, Bruselu, Berlína, jen zírají: Co je to za carské manýry? Co je to za zemi, kde starobylá Karlova univerzita žaluje prezidenta? Bože! Oprava Albertova a žaloba na Zemana jsou dvě události, které dávají naději, že nám právo a svoboda nejsou úplně lhostejné. A že máme své elity. Možná plebejské, ale pořád elity.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Zdeněk 2015-11-24 11:22
Pane Šinágle.
Přesnost je výsada objektivního publicisty. Když rozporuji Vaše tvrzení o možnosti zadržet v minulosti přes ČR cestující militanty, nemůžete mi oponovat tím,že policie neumí uhlídat muniční sklady nebo zabránit metanolové kause. To už je opravdu o něčem jiném a takto se často brání ženy, když zrovna nemají pravdu. Vrcholem pak je, když mě napadáte, že kritizuji ty, co něco dělají, protože kritika dá nejméně práce.
-1 #2 Jan Šinagl 2015-11-23 18:07
Pane Zděnku, Česká policie a vojsko neumí uhlídat ani muniční sklady, zabránit hromadným vraždám metylalkoholem, natož uhlídat teroristy. Zkuste více pomáhat a ne jen kritizovat ty, co něco dělají, samozřejmě i s chybami, když pracují sami. Kritika dá nejméně práce.
zpravy.idnes.cz/.../...
+1 #1 Zdeněk 2015-11-23 17:51
Pane Šinágle.
Nebudu se vyjadřovat k nálepkování prezidenta jako pomatence. A to přitom nemáte nálepkování rád, že?

Jen bych Vás chtěl věcně upozornit, že se přinejmenším mýlíte (pokud se nejedná o úmysl). Policie ČR před cca 5-7 lety postupovala správně. Současné teroristy, v té době jen evidované militanty, nemohla zadržet, protože v ČR nic nespáchali a nebyl na ně ani vydán mezinárodní zatykač. Policie ČR na ně jen upozornila a německá či francouzská policie je také nezadržela. Takže zásah, ale o metr vedle.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)