Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman KlausKarel Schwarzenberg: „Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná mítink MilošeLN OS Proc lze 111515 Zemana.“ - Tak zcepenělý a zkostnatělý stát nikde v Evropě není.

Den za svobodu a demokracii, to je oficiální dnešní heslo. Ani jedno konkrétní slovo proti komunistům?! „Šedá zóna na place, manipuluje Zemanovi ovace“. Už to má viditelně šedá zóna pod palcem - na významná místa nechala vyvěsit transparenty „AŤ ŽIJE ZEMAN“. Dnes na ČT při projevu Štěpána vystřihli známé volání dělníků „NEJSME JAKO DĚTI“. Zeman nebyl na Národní třídě v roce 1989 a ani dnes, zato si pro sebe a své stoupence uzurpoval Albertov. Jinak smýšlejícím byl PČR vstup zakázán !!! Stále se chováme jako za totality a stále sebou necháme manipulovat a stádně vorat. Za svobodu a demokracii není třeba demonstrovat. Když jí máme, ale také ji používat! Jinak bude zase zneužita a zase se budeme divit, když už bude pozdě. Opět nám to předvádí názorně Ludvík Zifčák – viz níže a jeho nová aktivita StB? Pokud opět prohrajeme, bude to důkazem, že stále u nás nemá demokracie potřebné podhoubí, ze kterého demokracie a demokraté vyrůstají, vedou lid a společnost. Že je stále zaplevelené rakovinou totality, vidíme dnes a denně. Je odpudivé, jaké množství bezcharakternosti nám z obrazovek denně káže o morálce a dobrých mravech, bez kouska studu a hanby za své chování a činy v minulosti. Mělo by to být signálem ke skutečné revolucí „hlav a srdcí“ jak říkal TGM. Dokud tomu tak nebude, svobodu a demokracii si nezasloužíme a po zásluze je i ztratíme. Dnes to nebyla oslava, ale jen vzpomínání, poznání a přiznání selhání -  nás všech! Bez dobrých mravů a poctivého úsilí, nelze vybudovat trvale něco dobrého a hodnotného!

Slezská republika nová aktivita StB?

Slezská republika http://www.slezskarepublika.cz/ je stát ve střední Evropě ležící na území horního i dolního Slezska. Tento stát byl vyhlášen 24.7.2015 zvolením prozatímního prezidenta a vlády Slezské republiky. Hlavním městem bylo zvoleno lázeňské městečko Karlova Studánka a sídlem vlády se stal hotel Džbán v Karlově Studánce. Od 12. srpna 2015 má Slezská republika prozatímního prezidenta republiky, kterým byl jednomyslně zvolen 55 letý žurnalista a předseda politického hnutí Hnutí sociálně slabých, Ludvík Zifčák. Předsedou prozatímní vlády se stal František Cviček a ministrem zahraničních věcí Jaroslav... . Vznik tohoto státu je aktivitou bývalého poručíka StB Ludvík Zifčáka, který je také předsedou Hnutí sociálně slabých http://www.hnutisocialneslabych.cz/ Na těchto stránkách profiluje své názory a plány. Zifčák je politicky  velice aktivní. Kvůli němu a jeho partě bezdomovců bydlících v hotelu Džbán, se musely v Karlově Studánce opakovat volby. Moc mu to nepomohlo, starostou se stejně nestál. Ve hře je tam hodně. Lázně se mají privatizovat, tak by taky rád pro sebe něco jistě "ukrojil".

* * *

Dříve slavila celá země, dnes jen především pár velkých měst, politici a pár lidí na stalé stejných místech, u stále stejných pomníčků. Venkov zmlkl. Země se opět odevzdává svému osudu. Je to naše vina. Kdo nebojuje, nechá si všechno líbit. Nedokázali jsme odsoudit ani jednoho komunistického zločince. Ukázkou závislosti a podřízenosti českých soudů je, že nedokázali odsoudit ani Karla Vaše, ani Aloise Grebeníčka a mnoho dalších, kteří mezi námi žili či žijí jako ctihodní občané s vysokými penzemi, místo aby byly za mřížemi, či alespoň pojmenovány a odsouzeny jejich zločiny, pokud jsou nemocní. Šedá zóna opět zapůsobila. Vůbec se nedivím Josefu Mašínovi, že námi opovrhuje. Máme shnilou státní legislativu. Tak zcepenělý a zkostnatělý stát nikde v Evropě není. Na ČT se hovoří o esesáckých metodách StB, ale ne o vinících? Moderátoři při otázkách na odborníky při nálezu velkého množství zbraní se neptají čí je to výroba, kdo je vyrobil, a kde ty zbraně vznikly? Hlavně nepopudit. Takto začínají fatální selhání státu, kdy jeho selhání předchází selhání médií.

Mimochodem stále více se ukazuje nesmyslnost rozdělení České republiky na kraje v rozporu s historickým vývojem a tradicí. Věřme, že vývoj spěje k tradičnímu, smysluplnému zemskému uspořádání, jako byly dříve Čechy, Morava a Slezsko. Bylo by nám dnes mnohem lépe, kdyby k nim patřily i Sudety či Sudetsko, jehož trauma nás stíhá a trestá dodnes.

 

Jan Šinágl, 17.11.2015

* * *

Den boje za svobodu a demokracii

Otázka, zda má být osvobození dosaženo bojem, či nikoli, byla 17. listopadu 1989 řešena ve prospěch síly Slova. Stejná otázka, v radikálních hnutích islámských, je  zpravidla řešena ve prospěch síly zbraní, objevila se u nich potřeba vyhlásit proti nevěřícím "svatou válku". V radikálním islámu vystupuje do popředí politická stránka, která odpovídá bezprostřední sociální a ekonomické problematice, a náboženství představuje jen tenké roucho halící tyto zájmy.

Blaze těm, kdo působí pokoj, neboť oni budou nazváni syny Božími.   Mt 5,9

Martin Donda

17.11.2015

* * *

Tři roky od přímé volby hlavy státu – hrozba poloprezidentského systému zažehnána?

Mnohé se dnes opakuje, ale zdaleka tomu není tak, jako v letech 1945-46

Můj otec Gulag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.80 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 K. Mrzílek 2015-11-20 00:49
Věru krásně to řekl pan Karel Schwarzenberg.- Pokud to jen trochu bude možné šedá zóna zaplatí vše, aby byl Zeman opět "zvolen" presidentem.
0 #2 Oldřich Musil 2015-11-18 19:10
Cituji Bergmann:
Větší ubohost už jsem dlouho neviděl.
Až dosud mě stačily pitomoučké komentáře
Ovčáčka, ale nechat se jako prezident oslavovat na Albertově před velkým plakátem Ať žije Zeman a freneticky tleskajícím a podplaceným publikem se stejnými a naráz vyrobenými cedulemi
/jeden hodně mladý "držitel" měl prohlásit, "aspoň mám na cigarety"/, to už chybělo jen volat Ať žije KSČ! A tenhle náš ruský čelověk /putinovský tisk/ je den ode dne trapnější. Stoupají mu ale v lidu preference, i zde bude brzy "náš". Když už dnes mladí ani nevědí, co se stalo dvakrát 17.listopadu,
viz ČT, jistě zásluhou hlavně učitelů, pak je čas přešívat rudé trenýrky na stejně barevné prapory nebo balit kufry, bohužel není kam.
Téhle zemi ale není pomoci.

Komunisti říkávali:"Lid chce být klamán,proto jej klamejme."V tom měli bohužel pravdu.
0 #1 Bergmann 2015-11-18 13:32
Větší ubohost už jsem dlouho neviděl.
Až dosud mě stačily pitomoučké komentáře
Ovčáčka, ale nechat se jako prezident oslavovat na Albertově před velkým plakátem Ať žije Zeman a freneticky tleskajícím a podplaceným publikem se stejnými a naráz vyrobenými cedulemi
/jeden hodně mladý "držitel" měl prohlásit, "aspoň mám na cigarety"/, to už chybělo jen volat Ať žije KSČ! A tenhle náš ruský čelověk /putinovský tisk/ je den ode dne trapnější. Stoupají mu ale v lidu preference, i zde bude brzy "náš". Když už dnes mladí ani nevědí, co se stalo dvakrát 17.listopadu,
viz ČT, jistě zásluhou hlavně učitelů, pak je čas přešívat rudé trenýrky na stejně barevné prapory nebo balit kufry, bohužel není kam.
Téhle zemi ale není pomoci.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)