Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Marvanova HanaAktualizováno 12.11 + 21.11 + 27.11 + 30.11 + 3.12.2015!

JUDr. Hana Marvanová: Podivné rozhodování VS Praha ohledně věcné příslušnosti

Obvodní soud pro Prahu 1 na Ovocném trhu projednával dne 30.10.2015 v dalším jednání OSP1 Marvanova prg 031115žalobu insolvenčního správce na bývalou náměstkyni ministryně spravedlnosti. Rozsudek byl vynesen dne 3.11.2015. Pozadí této kauzy je závažné, stejně jako nezájem veřejnoprávních médií. I přes opakovaná pozvání, tuto kauzu ignorují od počátku.

Některá fakta: Obchodní podíl rozdělila Marvanová na tři části, dvě větší prodala za 40.000,-Kč. Rozdělila 40% podíl na tři části a jeden z nich je 3.250.000,-Kč. 15% prodá za 3.250.000,-Kč a ve stejný den prodá zbývající dva, které dohromady jsou větší, za 40.000,-Kč!!! Za 1 ½ roku slušný výdělek! Její známý Michal Souček, se kterým si tyká a kterého přivedla do AK, byl odsouzen na 5 let nepodmíněně. Majitel Veverka & Partneři, s.r.o, dal plnou moc Součkovi k manipulaci se svým kontem?! Takových majitelů firem mnoho nebude?! Marvanová, považovaná za morální ikonu disentu, tedy veřejně známá osoba a známá advokátka z kauzy H-systém, se k soudu, ani jako účastník, nikdy nedostavila? Pokud by se cítila nevinná, veřejnost by očekávala, že se k soudnímu jednání dostaví a dokáže se obhájit sama (na mé e-maily nereaguje, mobil nezvedá, při osobním setkání náhle nemá čas). Soudkyně Mgr. Eva Šnajdaufová si nechala potvrdit existenci účtu, ale nevyžádala si to hlavní – výpis z účtu – komu, kam, kolik a od koho bylo odesláno a kým přijato?! Soudce Hynek Zoubek z MS ve Slezské, který jako první tuto kauzu soudil, se už stal místopředsedou soudu. Insolvenční soud už má třetího soudce?!

Na veřejnost prosakují informace, že Souček údajně začal po třech letech mluvit? Můžeme jen spekulovat, zda vzal na sebe veškerou vinu a chce nyní spolupracovat? Na druhé straně se blíží promlčení trestného činu (2008) a tak ohrožené zas tak mnoho neohrožuje? Těžko se lze ubránit představě o dobře promyšleném tunelu či „pračky na peníze“. Mluví se dokonce i o penězích ŘSD, které se měly přes tuto AK „propírat“?! Tato vážná podezření by dokázaly potvrdit či vyvrátit právě podrobné výpisy z bankovních účtů. Kupodivu soudkyni Šnajdaufovou nezajímaly?! Videozáznam ani fotografování nepovolila v žádné fázi soudního jednání, tedy ani při vynesení rozsudku. Žalující strana má mnoho dobrých důvodů se odvolat. Mimochodem krátce po jmenování Marvanové náměstkyní ministryně spravedlnosti, následovala kontrola kanceláře insolventního správce?

Zdá se, že nejen Casina jsou jednou velkou pračkou na peníze v České republice? Jsou neustále prázdná, ale obraty mají kupodivu obrovské (stejně jako některé restaurace, které nemají takřka žádné hosty, ale umísťují se mezi nejlepší stovkou restaurací v ČR). Proto tu máme takový velký počet kasin - jsme „jedničkou“ v Evropě, tedy zřejmě i největší evropskou „prádelnou“ na praní tzv. „špinavých peněz“. Obávám se, že v tom „jede“ přílišné množství lidí, včetně odpovědných z řad justice, policie, politiků a státních orgánů. Není zde zatím síly, která by se proti tomu mohla účinně postavit. Je to jen další příklad flagrantního zneužití demokracie na kterou není naše země stále zralá, resp. dostatečně mravně vyspělá. Je stále v zajetí totalitního dědictví, kdy si oblékla kabát demokracie, ale pod nim zůstal takřka stejný obsah.

Jediné, co by mohlo nyní účinně a rychle pomoci, by byl typ lídra, jakým byl pan Lee Kuan Yewa ze Singapuru. Tedy vlády pevné ruky osvíceného muže do doby, než společnost vyspěje a zabránit jejímu sebezničení. Skvěle jej doplňuje článek Svět podle Li Kuang-jaa. Nepochybuji, že by to většina obyvatelstva uvítala. Stupeň rozkrádání veřejných peněz na všech úrovních správy země je obrovský. Země jakoby pod touto tíhou ztichla, vzdala se a odevzdala svému osudu. Lidé mlčí, opět utíkají na své chaty či do hospod. Nahromaděná energie nemůže zůstat trvale bez projevů. Věřme, že bude využita v zájmu země a jejích občanů – ne proti nim, jak už se stalo opakovaně v našich dějinách dávných i nedávných.

 

Jan Šinágl, 11.11.2015

* * *

JUDr. Hana Marvanová Jekyll & Hyde v ženském rouše?!

… Obchodní podíl rozdělila dr. Marvanová na tři části, dvě větší prodala za 40.000,-Kč. Rozdělila 40% podíl na tři části a jeden z nich je 3.250.000,-Kč. 15% prodá za 3.250.000,-Kč a ve stejný den prodá zbývající dva, které dohromady jsou větší, za 40.000,-Kč!!! Evidentní lumpárna. To, že soudce Zoubek se tím nechce zabývat vede nutně k domněnce, že mu někdo řekl, že by se tím zabývat neměl. Dost možná někdo z vedení soudu, ale nebudeme spekulovat. V televizi nedávno dr. Marvanová tvrdila, že v důsledku funkce na MsP měla zastavené členství v ČAK a že už ho má obnovené. Což v té době nebyla pravda. …

* * *

JUDr. Hana Marvanová: stále utajovaná minulost - i její rodiny

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

Dopis ministru spravedlnosti JUDr. Robertu Pelikánovi ve věci JUDr. Hany Marvanové

SZ Mgr. Eva Viktorová žádá, abych v kauze JUDr. Hany Marvanové, dělal práci za ni!

Další z podivných soudů žalované JUDr. Hany Marvanové?!

Hana Marvanová, aneb když advokát obírá klienta…?!

Je JUDr. Hana Marvanová závislá na justici, nebo snad justice na ní?!

JUDr. Hana Marvanová Jekyll & Hyde v ženském rouše?!

* * *

Aktualizováno 12.11.2015:

Dnes jsem doplnil můj podnět k vyšetřování JUDr. Hany Marvanové na PČR o poslední fakta:

1) článek výše

2) Trestní oznámení senátora Jiřího Čunka ze dne 10.1.2014

3) Údaje o finančních tocích v AK Veverka & Partneři s.r.o. a informace o různých spisových značkách soudních sporů (týkající se soudů JUDr. Hany Marvanové).  

J.Š.

Aktualizováno 21.11.2015:

OSP2 Marvanova chodba 201115Níže veřejná informace o soudu JUDr. Hany Marvanové na info soudu. Při jednání dneOSP2 Marvanova soud 201115 30.10.2015 bylo rozhodnuto, že se odročuje na den 3.11.2015, za účelem vyhlášení rozsudku. To v internetovém info není uvedeno. Stojí v něm: Jednání bylo odročeno na jiný den/na neurčito. Potom je info nekorektní a manipulační, aby se o jednání veřejnost nedozvěděla a přišlo co neméně lidí. Za veřejnost se dostavili pouze dvě osoby, které se jednání 30.11.2015 zúčastnily, takže byly soudkyní informováni. Může se jednat o nechtěnou chybu, ale vzhledem k závažnosti věci a podivnostem, který soudy Marvanové neustále provázejí, to lze s vysokou pravděpodobností vyloučit. Včera, 20.11.2015 jsem se zúčastnil u OS Praha 2 jednání ve věci OKD, kde postižené majitele bytů zastupuje Marvanová. Seděla mezi veřejností. Jednání bylo odročena na 8.1.2016 od 9:00 hod. Před jednáním jsem se pokusil Marvanovou kontaktovat. Neměla čas a nepřála si být fotografována. Připomněl jsem jí, že je ve veřejném prostoru a navíc jako veřejná osoba musí unést vyšší míru veřejného zájmu. Poté už jsem fotografoval bez jejích protestů. Zeptal jsem se jí, zda už byla vyslýchána PČR v souvislosti s mým podnětem. Odpověděla ironicky: „Ne, a Vy ano?“ Odpověděl jsem jí, že jsem PČR podal vysvětlení a doplnil o další závažné skutečnosti – viz výše.

Na fotografii diskutuje Marvanová s Reportéry ČT. Mimochodem je i ve sporu s jednou zaměstnankyní ČT, která ji zaplatila 10.000,-Kč za neprokázané právní služby. Marvanová ji už více jak 2 ½ roku odmítá peníze vrátit, resp. pod neakceptovatelnými podmínkami.

Média, včetně ČT byla na místě. ČT odvysílala reportáž na ČT 24 během odpoledne, ale do hlavních večerních Událostí se už tato závažná informace nedostala. Před soudem by měl stát jak bývalý ministr Urban, tak současný premiér Sobotka, kteří nesou jednu z nejhlavnějších odpovědností za tuto další krádež majetku státu.  

J.Š.

 

Spisová značka:  38 C 73 / 2014
 
Městský soud Praha > Obvodní soud Praha 1 zpět
   
Stav řízení: Vyřízená věc - po vyhlášení konečného rozhodnutí (od 04.11.2015)
Nařízení jednání 30.10.2015
Bylo nařízeno jednání ve věci
Druh jednání : Jednání
Jednací síň : jednací síň č. dv. 8, přízemí
Začátek jednání : 30.10.2015 09:00
Datum zápisu výsledku : 30.10.2015
Výsledek : Jednání bylo odročeno na jiný den/na neurčito
Jednání zrušeno : Ne
Poslední změna ve spisu: 
 

 

Aktualizováno 27.11.2015:

Vyrozumění PČR o dalších opatřeních ze dne 26.11.2015

* * *

Aktualizováno 30.11.2015:

Žádost PČR o doklady pro svědečné ze dne 26.11.2015

Moje odpověď na žádost ze dne 28.11.2015

Aktualizováno 3.12.2015:

JUDr. Hana Marvanová: Podivné rozhodování VS Praha ohledně věcné příslušnosti

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)