Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno – viz níže: Babiš požádal Chovance o ochranku, ten skandálně situaci zlehčuje a KalousekKalousek pan vtipny tradičně vtipkuje. Je jasné, že se situace vyostřuje a ohrožení Babišovou politikou se začínají bránit jak je jim vlastní. Je v zájmu země a občanů aktivně podporovat Babišovu politiku a práci. Sám to nedokáže. Plakat a naříkat když už bylo pozdě, jsme uměli vždy. Je na čase se naučit včas jednat!

Nepochybuji vůbec o tom, že odvysílání ČT, přes zřejmou neobjektivnost, by Babišově popularitě jen prospělo a pomohlo upevnit posici nejpopulárnějšího politika. Stále více lidí se v mediálních kampaních dokáže už lépe orientovat a nalézat i díky pomluvám a lžím objektivní informace a pravdu.

Na jihlavském Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů byl uveden očekávaný snímek Matrix AB režiséra Víta Klusáka o Andreji Babišovi. Dokument vznikal rok. Podle ředitele festivalu Marka Hovorky původně pozvání do Jihlavy přijal i Babiš, ale omluvil se kvůli zahraniční cestě. Komentář k filmu poslal na videu. V sále domu kultury odborů bylo promítnuto během debaty o novém dokumentu. Babiš v něm dokument i jeho tvůrce ostře zkritizoval. Uvedl, že ve filmu vystupují lidé, kteří vůči němu byli vždycky negativně naladěni. Diváci se po projekci nejvíc zajímali o to, jestli si dokumentaristé ověřili všechny údaje, které o Babišovi ve snímku zazněly. Klusák k tomu řekl, že dokument byl natočen pro ČT a ta by se dostala do problémů, kdyby se ukázalo, že jde o nesmysly. Proto si všechno ověřovali z více zdrojů (ČRo, 30.10.2015).

Nedělám si iluze o objektivitě dokumentů režiséra Víta Klusáka, který byl kameramanem skandálního dokumentu Mein Kroj, také za peníze ČT. Musel jsem na autory během natáčení v Augsburgu zavolat německou policii, která je z areálu vykázala pro nepřístojné chování, mám-li být slušný. Bude to tedy zřejmě další pomlouvačný pamflet na objednávku, stejně jako „dokument“ Libuše Rudinské „Pavel Wonka se zavazuje“ za veřejnoprávní peníze. Zatímco dokument Mein kroj v iVysílaní ČT je stále k dispozici a byl ČT i vysílán, dokument Pavel Wonka se zavazuje, také za peníze ČT, dosud vysílán nebyl, proto není ani v iVysíláni. ČT nechce oficiálně přiznat chybu a selhání, tak ji přiznává alespoň nevysíláním premiéry tohoto nechutného pamfletu, tedy i nevysíláním své vlastní study. Rudinská v Jihlavě už letos přítomna nebyla. Doufejme tedy, že to je začátek konce její kariéry „dokumentaristky“, kdy tomuto náročnému oboru dělá jen ostudu. Bude zajímavé, zda Matrix AB bude ČT vysílán a bude k dispozici i v iVysílání? Nepochybuji vůbec o tom, že odvysílání ČT, přes zřejmou neobjektivnost, by Babišově popularitě jen prospělo a pomohlo upevnit posici nejpopulárnějšího politika. Stále více lidí se v mediálních kampaních dokáže už lépe orientovat a nalézat i díky pomluvám a lžím objektivní informace a pravdu.

 

Jan Šinágl, 3.11.2015

* * *

Pavel Kolář: V politice ho řada lidí podcenila

O Babišovi bez Babiše       

* * *

Aktualizováno:

Právo: Ministr Babiš požádal o přidělení policejní ochranky

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) požádal ve středu ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) o přidělení policejní ochranky. V poslední době se prý stalo několik incidentů, které ohrozily jeho život, píše Právo. Babiš si myslí, že by ministr financí měl mít na ochranku nárok automaticky. Sám je prý "mnohem ohroženější" než premiér.

Kalousek: Babiš by měl ochranku dostat, jinak by nám mohl být úplně ukradenej

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) by měl podle svého rivala a místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska dostat policejní ochranu, o kterou požádal. „Když ji mít nebude, tak by nám mohl být úplně ukradenej,“ komentoval bývalý šéf resortu financí.

    

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 - 2016-02-21 03:06
"Plakat a naříkat když už bylo pozdě, jsme uměli vždy. Jan Šinágl, 3.11.2015"

kdyz uz to vis, tak se bez lecit a neotravuj furt, debile

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)