Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

NecasoviZávěrečné řeči z neveřejného jednání státního zástupce Mgr. Rostislava Bajera a obhájce JUDr. Tomáše Sokola!

Listina vydaná obžalovaným ing. Janem Pohůňkem, MBA, obsahuje následující text: „…LN moresy 151015 Z důvodů ochrany zadavatele a VZ je v akci DARWIN hlavní prioritou zajištění bezpečnosti a konspirace činnosti sledovacích týmů, a to i na úkor omezené možnosti záchytu a sledování objekta… při překročení únosné míry rizika musí být sledování ukončeno. Zejména v akci DARWIN je zcela nežádoucí a bylo by zcela zničující, pokud by vyšlo najevo kdo, kým a koho nechává sledovat…“

Kauza Nečas-Nagyová ještě není u konce a máme tu další. Pokud bude VSZ v Olomouci pracovat tak, jak ukázalo ve skvělém odvolání ze dne 4.9.2015 v kauze Nečas-Nagyová, konkrétně státní zástupce Mgr. Rostislav Bajer (4 VZV 5/2014 – 3T 35/2015) a soudy budou soudit nezávisle, měli by být Nečas, Nagyová, Páleník, Kovanda, Pohůněk, Langer a další odsouzeni. Média bohužel vždy zajímá podrobně vždy jen začátek, ale pokračování už méně ačkoliv je mnohdy mnohem zajímavější. Nečas i Nagyová zneužili své funkce, ale vojenské bezpečností složky neměly takové zneužití vůbec umožnit !!! Několik citací z odvolání státního zástupce Mgr. Rostislava Bajera: „…Nalézací soud porušil zásadu veřejnosti hlavního líčení… Jde přitom o jednu ze stěžejních zásad trestního procesu, která je co své podstaty zásadou ústavní …

vyhlášený rozsudek žádným, byť alespoň stručným způsobem, neodůvodnil … Napadený rozsudek ve smyslu § 258, ods. 1, tr. řádu trpí vadami, neboť jeho skutková jsou nejasná a neúplná, když se současně nevypořádal se všemi okolnostmi významnými pro rozhodnutí … Výpověď RNDr. Petra Nečase z hlavního líčení je v jasném rozporu s prohlášením, které svědek jako předseda vlády učinil v hromadných sdělovacích prostředcích dne 5.6.2013 … Tyto listiny obsahují další skutečnosti, které jednoznačně přisvědčují verzi obžaloby, že bylo prováděno záměrně a prvoplánové sledování poškozené Bc. Radky Nečasové a že činnost příslušníků vojenského zpravodajství bala zaměřena právě na její osobu, a ne na zjištění, zda ona sama nebyla sledována nějakými jinými osobami. … I z fotografií je zřejmé, že objektem sledování nebylo okolí osoby, ale sama osoba DARWIN, pošk. Bc. Radka Nečasová. … Obž. Mgr. Jana Nagyová: Takže pokračujeme ještě do příštího pátku, jo? Můžeme si to takhle ujasnit? Obž. Ing. Jan Pohůněk, MBA,: Dobře, dobře, udělám to. … Obž. Ing. Milan Kovanda zde mj. uvádí: … dokonce tam jsem vám chtěl říct, že jsme úplně vyloučili, hm, vyloučili, že by to byl náš zájem. Jako naše zájmová osoba, která by tam měla bejt… Ono, my ty možnosti máme omezený, jo? … My tam nepoužíváme různý věci, které by jinak, to…“ Z obsahu tohoto rozhovoru je zřejmé, že VZ neprověřovalo možnou existenci jakési hrozby rodině předsedy vlády, ale zjišťovalo existenci konkrétní, zájmové osoby, jež měla mít spojitost s pošk. Bc. Radkou Nečasovou.Mgr. Jany Nagyová „Čúza má chlapa, který ji radí … kikina má picmocha, on ji radí co má dělat, ona měla vždycky picmocha.“ (Kikina je přezdívka Václava Klause, ale možná jen shoda jmen. J.Š.)  

Závěrečná řeč JUDr. Tomáše Sokola, obhájce genpor. Ing. Ondřeje Páleníka, MBA.    

V podstatě Mgr. Jana Nagyová-Nečasová úkolovala Vojenské zpravodajství a to poslušně vykonalo práci v rozporu se svým posláním. Stále máme problém s osobní odpovědností. Konstatujeme jasné porušení zákona v mnoha kauzách, ale odpovědní jsou odsuzováni jen vzácně, tím méně zasahují-li kauzy do vysokých pater politiky. Kauzy trenýrek je také z pater vysoké politiky, ovšem v režii občanů. Proto nebyl problém rychle odvolat odpovědné. Odvolání z funkce není trest, ale ostuda. Bude zajímavé, kde odvolaní budou „odměnově“ zaměstnáni…?

Občané si mohou jen přát, aby podobně skvělé argumentovalo i státní zastupitelství v nejnovější kauze Ivana Langera & spol. a obžalobě JUDr. Hany Marvanové na premiéra Bohuslava Sobotku a poslance Milana Urbana v kauze OKD. Byť probíhající soud s dr. Marvanovou mnoho důvěryhodnosti v její obžalobu nebudí, vyčkejme do jaké míry jde o vážnou věc, či možné „mediální“ hrátky této advokátky se silně pošramocenou pověstí.

Připojuji článek k tématu OKD a výpis z katastru nemovitostí. Historický dům v památkově chráněném území zřejmě Langerovi koupil právě zatčený podnikatel Ivan Kyselý, přítel Langera. Věcné břemeno, tedy znamená předkupní právo Kyselého. Jsme zase u základního problému – prokázání jakým způsobem byl majetek nabyt. Jak snadné by to bylo při existenci zákona o povinnosti prokázání nabytého majetku – mnoho politikům by musel být majetek zabaven. Nedokázali by prokázat nabytí svých nemalých majetků, kdy jejich legální příjmy jejich hodnotě v mnoha případech naprosto neodpovídají.

 

Jan Šinágl, 15.10.2015

* * *

Kdo vymyslel podvod s OKD?

Zdeněk Bakala s médii moc často nemluví. Když už rozhovor poskytne, obvykle prohlásí něco, co ho pak ještě dlouho pronásleduje. Nejznámější je jeho slib z prosince 2004, že byty OKD prodá nájemníkům. Skoro stejně notorická je jeho poznámka ve Forbesu z července 2013 o tom, že OKD představuje méně než desetinu jeho aktiv a jeho život nijak nekomplikuje. Tyto výroky teď možná zblednou ve srovnání s jeho přiznáním ze 3. dubna 2014, že se pohyboval v pozadí privatizace OKD v roce 2004 od samého počátku. Proč je to podstatné? Protože obvinění v kauze OKD v pátek tvrdili, že Bohuslav Sobotka s Milanem Urbanem věděli, že ocenění OKD nezahrnovalo podíly ve 32 společnostech, což vedlo k ceně o miliardy nižší, než byla reálná hodnota. Buďto byli ministři neuvěřitelně nekompetentní, nebo neuvěřitelně zkorumpovaní. V každém případě musel obchod někdo naplánovat, a v této partě byl dealmakerem Bakala. 

* * *

Informace o pozemku

Parcelní číslo: st. 88
Obec: Olomouc [500496]
Katastrální území: Olomouc-město [710504]
Číslo LV: 1015
Výměra [m2]: 679
Typ parcely: Parcela katastru nemovitostí
Mapový list: DKM
Určení výměry: Ze souřadnic v S-JTSK
Druh pozemku: zastavěná plocha a nádvoří

Součástí je stavba

Budova s číslem popisným: Olomouc [413836]; č. p. 504; objekt k bydlení
Stavba stojí na pozemku: p. č. st. 88
Stavební objekt: č. p. 504
Ulice: 8. května
Adresní místa: 8. května 504/25

Sousední parcely

Vlastníci, jiní oprávnění

Vlastnické právo Podíl
Langer Ivan MUDr. Mgr., 8. května 504/25, 77900 Olomouc  

Způsob ochrany nemovitosti

Název
pam. rezervace - budova, pozemek v památkové rezervaci
památkově chráněné území
nemovitá kulturní památka

Seznam BPEJ

Parcela nemá evidované BPEJ.

Omezení vlastnického práva

Typ
Předkupní právo
Věcné břemeno (podle listiny)
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)