Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MSP Slezska Chnoupek prg 070915Je neuvěřitelné, že je stále předsedou dozorčí rady Hotel Praha a.s., založené 17.8.1995 seUhlir David základním kapitálem 710.000.000,-Kč! Jména členů správní rady jsou velmi zajímavá, stejně i to, že ho jednou zastupoval JUDr. David Uhlíř, od prosince 2014 ústavní soudce?! (Do roku 1989 člen KSČ, působil jako insolvenční správce a likvidátor obchodních společností a byl tajemníkem na pražském magistrátu.).

Zúčastnil jsem se soudního jednání dne 7.září i dne 14.září 2015, vyhlášení konkursu  (kupodivu na programu jednání v pondělí, tento soud od 14:00 hod. uveden nebyl?) Při prvním jednání jsem byl za veřejnost sám, vyjma soudní koncipientky, včera jsme byli za veřejnost dva. Samosoudkyně JUDr. Margita Víšková byla neuvěřitelně vstřícná vůči dlužníkovi, kdy právní zástupci věřitelů zděšeně kroutili hlavami. Od prvního jednání v dubnu 2014 jich proběhlo včetně včerejšího celkem 12, z toho 7 bylo odloženo v důsledku „náhlé nemoci“ dlužníka. Nedivím se, že se tento povedený synek bývalého komunistického ministra zahraničí Bohuslava Chňoupka, odmítl nechat vyfotografovat. Soudkyni, přes všechnu snahu a vstřícnost ke dlužníkovi, nezbylo pod tlakem faktů, nic jiného než úpadek, resp. konkurs konečně prohlásit. Běžně se insolvenční návrh řeší v řádech týdnů, maximálně měsíců. Dle vyjádření bývalých přátel JUDr. Chňoupka se jedná o prchlivého člověka, milovníka a sběratele zbraní? Je neuvěřitelné, že je stále předsedou dozorčí rady Hotel Praha a.s., založené 17.8.1995 se základním kapitálem 710.000.000,-Kč! Jména členů správní rady jsou velmi zajímavá, stejně i to, že ho jednou zastupoval JUDr. David Uhlíř, od prosince 2014 ústavní soudce?! (Do roku 1989 člen KSČ, působil jako insolvenční správce a likvidátor obchodních společností a byl tajemníkem na pražském magistrátu.). Proč Chňoupka, můžeme jen spekulovat? Komunistický ministr svého neschopného, resp. všehoschopného synka viditelně, slušně zaopatřil. Nepochybně se do 14 dnů odvolá.

Při jednání 7,září např. požádal dlužník o lhůtu 3 dnů na dodání seznamu veškerých dluhů a jejich zaplacení, poté ji soudkyně po debatě s dlužníkem zvýšila na 4 dny a v protokolu z jednání je kupodivu uvedeno 5 dnů. JUDr. Chňoupek sice předkládal nějaké listiny o zaplacení, ale ty byly nepoužitelné jako důkaz toho, že bylo zaplaceno. Všichni samozřejmě očekávali, že tento důležitý dokument přinese k jednání. Po mém příchodu mne okamžitě oslovil: „Kdo jste?“. Odpověděl jsem: „Veřejnost“. Za chvíli přišel znovu „Jste novinář?“. „Nejsem, ale o soudech také píši.“ „Na čí straně jste?“. „Vždy na straně práva a spravedlnosti.“ Potom už mne nekontaktoval. Podobnými otázkami se obracel i na druhého účastníka z řad veřejnosti.

Insolvenční návrh podal jeho bývalý kamarád, který mu jako právníkovi plně důvěřoval a půjčil 1 ½ milionu na pořízení nového bytu. Částku JUDr. Chňoupek použil na něco jiného a peníze nevrátil. Nárok věřitele potvrdil rozsudkem OS Praha 5, přičemž soudu trvalo kvůli obstrukcím JUDr. Chňoupka téměř dva roky vyznačení právní moci. V rámci popírání oprávněného nároku došlo dokonce i k padělání podpisu bývalého kamaráda. Část menších dluhů Chňoupek zaplatil, ty hlavní, např. Sberbank 9 ½ milionu na hypoteční úvěr, nikoliv. Kdy asi splatí dluh novému věřiteli, který za Chňoupka zaplatil menší dluhy, pokud vůbec?

Ostatní věřitelé (jimž bylo zaplaceno) se soudu nezúčastnili. Měli by navrhovateli alespoň poděkovat, že jim zachránil peníze, např. Česká sociální správa, Celní správa atd. Navrhovatel, jehož aktivita vedla k uhrazení dluhů několika věřitelům před prohlášením úpadku, nyní musí ještě uhradit soudní poplatek za prohlášení úpadku, což je poněkud absurdní důsledek insolvenčního zákona.

Jistě JUDr. Tomáš Chňoupek zdědil po svém otci, komunistickém papalášovi nemalý majetek i potřebné „styky“. Bohužel konkurs „dosáhne“ pouze na zaregistrované majetky, takže ostatní hodnotné věci dlužník snadno ukryje před konkursním správcem.

Právník, který je v konkursu nesmí vykonávat svoji profesi, takže je de facto Chňoupek nezaměstnaným. Že by ale trpěl bídou si dovolím pochybovat.

Podívejte se na seznam členů statutárního orgánu HOTEL PRAHA a.s.:

David Mamaladze, Mgr. Karel Hlaváček, Sergo Mamaladze, Ing. Zdeněk Rachač, Jaroslava Chlupáčková, JUDr. Tomáš Chňoupek, Mgr. Jaroslava Hešíková, Jindra Baudyšová, Miroslav Fojt, Pavlína Prokopová, Ing. Petr Štýbr, JUDr. Jan Dítě, Ing. Jozef Čimbora, Ing. Michal Čimbora, Jaroslava Pacáková, Mgr. Martin Cír, Radko Hájek, Jan Hampl, RNDr. Jiří Witzany, Ing. Arch. Pavel Malina, Mgr. Radko Hájek, MUDr. Pavel Bém, Ing. Marie Kousalíková, MUDr. Marián Hošek, Mgr. Zdeněk Košacký, Ing. Stanislav Hejduk, MUDr. Luděk Fiala, Petr Boček, MUDr. Michael Hvížďala, JUDr. Vladimír Jablonský, Pavel Bauman, Ing.arch. Alexandr Holub, Zdena Hašková

O zániku společnosti se nic nepíše? Nedávno byl ohyzdný hotel Praha z dob totality zbourán. Jde tedy snad o jinou společnost? V Čechách je možné vše.

 

Jan Šinágl, 15.9.2015

* * *

http://insolvence.statnisprava.cz/insolvence_spis.aspx?id=18509732

http://rejstrik.finance.cz/judr-tomas-chnoupek/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.20 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #1 je zvláštní právník 2015-09-16 00:24
Za rodiče sice nemůžeme, ale toto je asi povedený synek komunistického zločince vládnoucího v rudé diktatuře terorizující celý národ. Vypůjčené peníze zpronevěří jinak a pak ani nevrátí. Asi proto je na webu ZÁRUKA KVALIT: www.zarukakvalit.cz/.../
-
Jinak společnost „HOTEL PRAHA a.s.“ z roku 1995 podniká v: Hotely, Maloobchod s použitým zbožím v prodejnách, Vedlejší činnosti v dopravě, a dalších 10 oborů. Dosahuje středních obratů a nezaměstnává žádného zaměstnance...( !?) To pak slouží teda k zakrytí skutečných činností asi.
detail.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)