Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN OSN NATO 110915Problémem našeho národa je, že jsme se vždy báli, strachovali a nebojovali. Bojovali za nás a umírali druzí (všechna čest těm málo, kteří bojovali). Zato stěžovat si a naříkat jsme uměli vždy dobře a hlavně poukazovat na chyby těch druhých. Jsme mravně a morálně nemocným národem. Nedivme se, ze v naší zemi nechtějí uprchlíci zůstat, není to jen o sociálních výhodách. Před Němci je třeba smeknout. My bychom brali jen tu „smetanu“, nejlépe nositele Nobelových cen, inženýry, vědce, hlavně mladé a zdravé! Není divu, že jsme pro spojence nedůvěryhodní a že je Západ stále více zděšen chováním České republiky a většiny jejích politiků a občanů zákonodárců. Na 200 našich krajanů z Ukrajiny posíláme experty jako na nějaké „zboží“, zda odpovídá očekávané „kvalitě“! Kdo si dnes ještě vzpomene na papírovou padesátikorunu s nádherným portrétem Anežky Přemyslovny? Opět „odešla“ a národ mlčel. Co může být více vypovídajícího o stavu duše národa a hodnot, které skutečně „ctí“?!

Můj táta v dopise ze dne 3.12.1988 napsal mj.: Mnoho se tu nezměnilo a když, tak jen k horšímu. Potvrzuje to nevím už kolikátá reorganizace všeho možného a stále ne a ne se dopracovat vytčených cílů. Platí tu víc než jindy, že každý ví dost přesně co má dělat ten druhý i jak, ale téměř zapomíná na povinnosti svoje. Výsledky to prokazují. Tisk, rozhlas i televize denně uvádějí nemálo případů špatného hospodaření, jakoby je neviděli dřív.“ -Neuvěřitelně se prohloubil rozpor mezi proklamacemi a skutečností. Právě ten rozpordokonale zrcadlí morálku společ­nosti - jen nikdo si netroufá poukázat, čí je to vina, přestože je každému zřejmé, že systém selhává všude na světě.“

Současná veřejnoprávní ČT se dopouští zločinu na duši národa tím, že ho udržuje v nevědomosti, podporuje nízkost, pudy, nenáročnost a provinciálnost. Národ na změnu nemá, už jen ze zoufalství čeká na Godota. Stále jsme postiženi minulostí a jejími oběťmi i když se to těžko připouští. Po generace zažité zvyky, myšlení a způsoby nelze změnit „přes noc“. To by bylo proti přírodě, tedy nemožné - a navíc příliš pohodlné. Pohodlnost a občanská pasivita bude dobu nápravy jen prodlužovat s rizikem, že potřebných změn nebude dosaženo a opět situace využijí ti, kteří zájmy občanů a země ve skutečnosti vůbec nesledují.

Komunisté měli a mají moc stále pod kontrolou. Toho, kdo by je ohrozil by nenechali stát se presidentem. Sněmovna si zvolila 75% Filipa, komunistu, placeného udavače StB, tedy i nemálo hlasy „pravice“. Určitě by ho nevolilo 75% voličů. Není to ostuda Filipa a Parlamentu, ale naše, že připustíme, aby se takoví lidé do Parlamentu vůbec dostali. Je to důkaz, že komunisté infiltrovali politické strany a uplatnili své zkušenosti z totality v boji o moc. Máme opět komunistický parlament, který byl demokraticky zvolen volbou stranických kandidátek, na které občané neměli žádný vliv. Tedy jejich hlas byl zneužit. Většina zvolených občanů zákonodárců by v přímé volbě neuspěla. Komunisté tak nadále rozkrádají zemi jako za totality. Těch co se nebáli a něco dělali, bylo v našem národě vždy málo, mnohem méně než v jiných zemích. O to více se bijeme v prsa a mluvíme o morálce, právě proto, že ji sami nemáme. Národ nelze změnit hned, pokud vůbec, tím méně malý po generacích mravní devastace a vyhnání 3 1/2 milionů českých Němců.

Z knihy L.Feierabenda „Konec československé demokracie“

„Také komunisté byli činí a měli zájem, aby byli informováni o akcích národního odboje, ale nějakou plodnou práci neprojevili. Moskva chystala pakt s Hitlerem a tak komunisté podle instrukcí z Kominterny nechtěli projevovat aktivitu proti Němcům, když by to současně znamenalo desavuování Moskvy. …Vcelku nutno konstatovat, že nejen na začátku, nýbrž i později, vedoucí a rozhodující složkou odboje proti nacismu byla česká inteligence. … Skutečnost, že česká inteligence byla rozhodující složkou dosvědčuje i to, jak se komunisté chovají nenávistně ke všem složkám nekomunistického odboje bez výjimky a jak se zoufale snaží vybudovat legendu o komunistickém odboji používajíce o tom takových pochybných zjevů jako Julius Fučík, volavka gestapa a jiných. - Po roce 1945 až do komunistického puče, kdy se daly strany tzv. Národní fronty terorizovat od komunistů nebo aspoň pasivně přihlížely, jak komunisté falšují nejnovější ději­ny, byl uměle zveličován každý čin komunistického pří­slušníka. V tomto temném období jsme si museli často říkat, že generál Alois Eliáš měl vlastně štěstí, když byl popraven nacisty, neboť komunisté by ho jistě hnali na lavici hanby, na lavici obžalovaných před Národním soudem.“

Nemůžeme očekávat, že ti, co se vyučili v totalitě mocenským praktikám budou používat jiné, ani jejich pohrobci. Pokud se slušní a schopní budou nechávat těmito praktikami, ať už volebními či v praxi neustále odrazovat, bude docházet k potřebným změnám jen pozvolna, pokud vůbec. Nedobrý charakter a neschopné vždy přitahuje každá činnost, která umožňuje bezpracný blahobyt. Je tristní, že po zvolení známe většinu občanů zákonodárců po jejich volební období jen z volebních plakátů či kandidátek. Ve svých kanceláří pro občany většinou nejsou. Z jejich volebních slibů zůstaly jen sliby. Bohužel je takových od listopadu 89 stále většina.

Čerstvý skandál na Pražském hradu, kdy byla místo vlajky NATO vyvěšena vlajka OSN symbolicky vypovídá o tom, jací „Pepíci“ a neumětelové dnes sídlí na sídle českých králů. Ale nekřivděme jim, možná znají vlajky dobře, ale pletou si jména generálního tajemníka OSN a NATO! ! Současné osazenstvo Hradu ohrožuje naší zemi daleko více než uprchlické vlny.

Musíme věřit v objevení se nového Karla IV. či TGM jako národ a společnost integrující, příkladnou osobu. Také potřebujeme nezávislou, osvětovou veřejnoprávní televizi, která by plnila svoji funkci, tzn. pozvedla národ a ne ho „oblbovala“, rozdělovala a usnadňovala tak vládu zla a nemravnosti.

Současná uprchlická krize je šancí ukázat jednotnost Evropy, nebo nereálnost tohoto projektu, díky příliš rychlé integraci států východní Evropy. Nekontrolované peněžní toky bez faktické kontroly jejich smysluplného využití do zemí bez demokratické tradice, nebo kde byla přerušena, nemůže být nikdy skutečně většinou přijímajících oceněna ve smyslu myšlenky EU. Darované, málokde motivuje většinu k poctivé práci, vděku a zavázanosti. Jde často proti myšlence dárce. V komunisty mravně a ekonomicky zdevastovaných zemích je tato reakce přirozená. Je chybou Západu, že ji vůbec nebral v potaz. I díky tomu má dnes daleko větší problémy s Východem, než mohl mít.

Pokud někteří naši politici hovoří o EU jako „oni“ místo „my“, potom je něco hodně špatně. Tak se nechová zodpovědný partner, ale ten, kdo egoisticky myslí jen na sebe. EU proto musí změnit „pravidla hry“, když jsou stávající zneužívána, chce-li naplnit své poslání a cíle. Jinak ji hrozí postupný rozklad a rozpad. Alternativou by potom bylo federativní uspořádání EU či vytvoření „dvourychlostní“ EU, kdy by životní úroveň byla dána schopností každé země. Trvale nelze zvyšovat životní úroveň jiných na úkor práce ostatních. Kdo jen bere, daru si neváží, kdo poctivě pracuje, zná cenu daru. Prof. M.Bárta má pravdu: Kolaps je ztráta složitosti.

 

Jan Šinágl, 11.9.2015

* * *

Proč Česká televize a Český Rozhlas odmítají vystoupení Šinágla?

* * *

Diskutujte: Píseň roku 2014 „RUSKÝ ŠVÁB“, by měla být hrána denně!

Bergmann2015-09-11 14:17

Opakování Laogai se na ARTE TV ještě dočkáte v úterý 15.9 dopoledne, jinak není určen pro naší zem, jak píší ve sdělení. Ale je na youtube.cz a je na něj odkazováno i na idnes.cz/TV. Pochybuji také, že byste jej našli na TV Barrandov či o něm v časopisech Týden, Instinkt, Interview, Sedmička tedy u těch, co se svými majiteli, např. na TV Barrandov s Jaromírem Soukupem právě podepsali mediální dohody s čínskou OEFC. A k tomu piva Lobkowicz, Travel Service, Slavia, historické domy atd. Vše prý i díky Zemanovi. Koncentrák LAOGAI již svým názvem Reformou pomocí práce připomíná nacistické Arbeit macht frei. Pracovní tábory vznikaly podle sovětských Gulagů v roce 1950 z rozhodnutí Mao-Ce-Tuna, jehož portrét visel na náměstí Nebeského klidu nad pompézní přehlídkou a nad Zemanem i Putinem. V dokumentaci! vypráví Tibeťanka, dnes v Indii, o svých 27 let v čínském gulagu, spisovatel Liao Tisu, odsouzený na 19 let a Harry Wu, oběma se podařilo dostat po propuštění a protestech do Německa.

* * *

Takže si to shrneme: Proti uprchlíkům jsou Klausovci, Zemanovci, Konvičkovci, Bartošovci, Svobodní a KSČM... to je dobrá koalice ne? Jak se může někdo rozumný tohoto tábora zastávat… Je to komunisticko-fašistická koalice podporovaná Putinem a jestli někomu vadí, že jsem na tyhle lidi sprostý, tak přisahám, že jsem s tím ještě ani nezačal… Skončila sranda… Teď už to je kdo s koho… Kdo získá moc v tomto státě, buďto oni nebo my... Tohle je válka přátelé... mezi normálními lidmi a nacionalisticko bolševickou lůzou... Je třeba se rozhodnout na které straně jste…

https://www.facebook.com/jaromir.stetina/posts/10208086432861617

* * *

Andrej Babiš vyzve šéfa NATO: Pojďme řešit uprchlickou krizi

Země, která není ochotna přinášet oběti dnes, jich bude muset v budoucnu přinést daleko více!

O stavu světa, co nás brzy čeká a bude výzvou našim skutečným schopnostem!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.19 (26 Votes)
Share

Komentáře   

+10 #26 omyl pana Štětiny 2015-09-16 16:01
Nemá pravdu senátor Štětina na svým faceboku, že musíme všem utečencům tady v EU pomoct. Vytvoříme tu do budoucna milionovou základnu islámu a to nás jednou zatáhne do války s Islámským státem a do islamizace Evropy. Pomáhat se utečencům musí jinde. Pane senátore, zlikvidujete Evropu.
-6 #25 Merkelova x Pegida 2015-09-16 14:43
Kdyz si nekdo vsimne problemu druhych s nekonecnejma prispevkama a s drivejsim distancovanim hned vam tady emotivne nadavaj. Oni sami ho ale nevidej. Pane sinagle smazte moje c.43, nestojej mi slepy lidi za to. Ctenar jansa druhejm nadava do anonymu ale ctenarka daria ktera uvedla jak dobre se znaj muze psat anonymne. Taky "ojektivita". Ja neznam zadneho z vas vsech jmenovanych, ale vim ze tu byly casto tyhle prispevky z mnichova a pak spory a pak distanc od webu. To ze nekdo nezna cesky prijmeni Frank jako je treba Hana Frankova nestoji za rec. Jsme v nemecku jen pracovne ale na akci Pegidy sme se samozrejme prisli podivat. Program na zastaveni islamu podle me zeny dobrej, nechceme islam, ale nektery zpusoby uz min. Zdravi Frankovi
+7 #24 Hubert 2015-09-16 06:58
Šinágl pořád kydá ? Pořád Landsmanschaft platí... ? Ještě jim nedošly škvarky ? Brzy...už se na ten protektorát nahého císaře nelze dívat. Máme sice pochopení a trpělivost s Vladimírem Vladimirovičem se Slovansko-Arijs kými bratry, ale se zrádci nikoliv !
0 #23 Nemecko uz otocilo 2015-09-16 02:57
Pokavad vim pan JS vzdycky psal proti islamozaci evropy. Takze co tu nektery horky hlavy resite je pro nas ostatni legracni, zmatecny a nestoji to za rec. Hlavni je ze Nemecko pochopilo svou chybu a otocilo...!! Pozde ale prece. V.Svarc. Vcerejsi zpravy uz jsou stare, ctete dnesni!
reflex.cz/.../...
-8 #22 agresivita Jancovych 2015-09-16 01:13
Samozrejme tu nikdo v Nemecku nechceme imigranty ktery delaji neporadek a agresivitu ve jmenu jejich islamu. Resenim je kazdeho takoveho hned vyhostit a zrusit asyl. To tu nemame v zakonu? Ale agresivita tech Jancovych se mi taky nelibi. Zabrali si tady konflikt jen pro sebe na nekolik stranek. Pritom nekdy pred rokem tu psali ze uz s timhle webem nechtej mit nic spolecnyho a otmitaji ho cist. Ve skutecnosti na nem dnes uplne zijou uz nekolik dnu. To mozna vypovida o urcitym dusevnim problemu. Navic milujou byvaleho komunistu Zemana. Rekni mi s kym kamaradis a ja ti reknu jaky jsi. Alkoholik Zeman, kamarad fasisty Putina a jinych komunistickych zlocincu ve svete i doma v partaji. Mohou teda vstoupit do Zemanovy SPO mezi estebaky nebo do Putinovy fasisticke partaje. Nechte toho uz. Doma mame jeste hodne prace.
Frank, Hamburk
-7 #21 Jan Šinagl 2015-09-15 17:15
Zvláštní, že jako "bezvýznamný" budím najednou tolik "zájmu", žel pouze jedním tématem z mnoha závažných? „Jsem vděčný za nejostřejší kritiku, pokud zůstane věcná“. Otto von Bismarck
-10 #20 Jan Šinagl 2015-09-15 09:19
Varoval jsem už před roky před migranty, co hrozí a potřebou opatření. Nyní jsou zde lidé a je třeba situaci řešit. Chceme je snad všechny násilím vyhnat, pozavírat či postřílet? Migrační vlna ukazuje, co se skrývá v každém z nás, když je postaven před problém, jenž nikdy neřešil a který se ho týká. Je to výzva pro všechny - občany, média i stát, naučit se zvládat věci a jako lidé. Pořád je to 0.1 % obyvatel EU, tedy jedna tisícina. Bude-li EU jednotná, jistě uprchlíky zvládne a omezí příchod nových na zvladatelný počet.
sinagl.cz/.../...
+14 #19 Daria 2015-09-14 21:23
Prave jsem se vratila z pondelni mnichovske demonstrace proti islamizaci Evropy-Pegida. Mezi demonstranty byly opet lide nejruznejsich narodnosti, lide kteri v teto zemi ziji a zalezi jim na ni. I zidovskou vlajku zde najdete. Kdyz jsem se svou slovenskou znamou a jejim chorvatskym manzelem demonstraci opoustela, nadavali nam levicovi protidemonstran ti hystgericky nacistu a fuj! Neni to dusevni bankrot, pane Sinagl? Policie ktera cele deni vzdycky provazi sympatizovala ocividne s nami. Jedna mlada policistka mi rekla: "Nedejte se vyprovokovat, vzdyt jsou hloupi. Je nejvyssi cas, investovat v NSR vic do vzdelani"!
+7 #18 PHradil 2015-09-14 17:20
Armádu povola Makedonci, je to špatně. Armádu povolali Bulhaři, je to špatně. Maďaři staví plot, je to špatně. Rakousko povolává armádu - je to ochrana Schengenu:-) Vtipné je, že EU byla založena s tím, že takový projekt měl zabránit válkám a rozepřím mezi národními státy. Teď se ukazuje, že celý ten projekt byl životaschopný DÍKY míru, nikoliv že by mohl být ZÁRUKOU míru. Instituce EU absolutně nezvládají problémy, které před nimi vyvstávají. Protože jsou vystavěny v dobách míru a stability. Přijde ekonomická krize - EU není připravena. Imigrantská krize - EU není připravena. Nedokáu si představit co by se dělo, kdyby přišla válka. Ale i ta vlastně vypukla - na Ukrajině a předtím v Jugoslávii a EU byla pro změnu nepřipravena.
+13 #17 Daria 2015-09-14 12:12
Prave se docitam v Mnichovskem Merkuru, ze Poryni-Westfals ko rozsiruje povinnou vyuku islamu ze zakladnich i na vyssi skoly. Vetsina zaku jsou totiz dnes uz muslimove. Jde vam islamizace Nemecka presto prilis pomalu? Smim se zeptat, kolik muslimskych uprchlickych rodin jste vy uz ubytoval ve svem velkem dome a sel tak tem podle vas xenofobnim Cechum prikladem?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)