Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Zidek ZK 250815Včera jsem podal podnět k rukám ředitelky ÚDV PhDr. Evy Michálkové k vyšetření činnosti komunistického prokurátora JUDr. Josefa Doležala. Má nezpochybnitelný podíl na smrti Pavla Wonky. Přečtěte si co napsal Pavel Wonka Nejvyššímu soudu ČR 8.května 1985, tři roky před svoji smrtí! ÚDV tak má další možnost dokázat, že jeho existence má smysl. Sílící tlaky na jeho zrušení jsou pochopitelné i kdo za nimi stojí. Bohužel jeho žalostné výsledky jsou jeho odpůrcům vítaným argumentem. Souhlasím s přiloženým článkem místopředsedy KPV ČR Leo Žídka v LN. Měl by ale také vědět, že ÚDV nedostává tolik podnětů kolik by mělo. Škoda, že neuvedl, kolik podnětů podala a podává KPV ČR? Obávám se, že jich mnoho není, pokud vůbec. Kdo jiný by je měl podávat, než KPV ČR! Samozřejmě, že postkomunistká justice a Parlament sebezáchovně brání potrestání stále mnoha zločinců z doby totality, žijících mezi námi, často jako ctihodní občané o jejich materiálním zabezpečení nemluvě. Nařízené soudní jednání s Martou Semelovou je dobrou zprávou. Stejně tak jako zpráva s Polska, kdy polské ministerstvo spravedlnosti připravuje dokument k vytvoření mezinárodní instituce pro stíhání zločinů totalitních režimů. Cílem je zajistit spravedlnost v případech, kdy pachatelé zločinů komunismu nebyli v některých zemích stíháni.

To, že „demokraticky“ zvolená Sněmovna si za svého místopředsedu zvolila, 26 let po listopadu 89, předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, navíc prokazatelného agenta-udavače StB „Falmera“, 75% hlasů, bez většího zájmu médií a protestů veřejnosti, vypovídá dostatečně o stavu naší společnosti. Zůstává stále postkomunistickou, tedy i snadno manipulovatelnou a ovlivnitelnou. Proto je pojmenování zločinů a potrestání žijících zločinců mezi námi pro naši zemi životně důležitě.

Dokud budou volby do parlamentu pohodlným výtahem pro neschopné a příživníky, díky zneužívání kandidátek politických stran různými „bratrstvy“, nelze očekávat rychlé změny, pokud vůbec. Bude to stále bludný kruh do doby, dokud skutečně demokratický systém výběru kandidátů a jejich volby nezaručí, že v parlamentu budou skutečně ti nejlepší z nás, pro které služba zemi, vlasti a občanům nebude prázdnou floskulí, ale samozřejmým mravním a morálním závazkem voličům. Bez aktivní občanské společnosti k této země nemůže dojít, nebo jen velmi zvolna, kdy mravní a materiální škody budou narůstat, ohrožovat zemi a její budoucnost, tedy nás všechny a budoucí generace.

 

Jan Šinágl, 26.8.2015  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)