Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zemana a vajickaHenry Ford: „Vlastně je to dobře, že lidé našemu bankovnímu systému nerozumí. Kdyby tomu tak bylo, revoluce by začala ihned.“ - POKUD NEJSME SCHOPNI TRESTAT ZLO, ZLO TRESTÁ NÁS! – Myšlenky Václava Havla nabývají na aktuálnosti - Naše společnost stůně. Ano děti nemohou za své rodiče, ale sociální genetiku a způsob myšlení a jednání ze sebe nesetřepou.

Prezidentův kancléř Mlynář: Neukážu a neukážu. Nejsem tu od toho, aby mě k přiznání vyzýval každý Ferda Mravenec

Hrad našel majetkové přiznání Vratislava Mynáře za rok 2014. Ale až 24 hodin poté, co se po něm server Lidovky.cz začal pídit. Dokument sice existuje, jenže veřejnost ho nikdy neuvidí, stejně jako neuvidí ani ten za rok 2015 či 2016. „A proč bych to dělal?“ odpověděl kancléř bez rozmýšlení na otázku, zdali veřejnosti odhalí svůj majetek. Celý šokující rozhovor v LN stojí za přečtení. To co předvádí hradní kancléř Vratislav Mlynář nemá v historii Pražského hradu obdoby. Současně to slouží jako varovná ukázka dnešních poměrů v zemi, které to umožňují. Kancléř Mlynář není nic jiného než jejich „reprezentativním“ produktem.

Historik umění Tomáš Pospíšil ve svém článku v LN ze dne 17.7.2015, skvěle popsal charakter našeho národa na jeho vztahu k pomníkům: „Musíme si přiznat, že kultura historické paměti se u nás s rokem 1989 nijak zásadně nezměnila.“

Poslanec za ÚSVIT Jaroslav Holík jako další podpořil poslance Okamuru. Velmi se angažuje pro Rusko. Dne 2.května 2015 mi mj. napsal: „Zítra odlétám (za své) do zahraničí řešit problémy životního prostředí republik Kavkazu.“ Odepsal jsem mu mj. dne 3.5.2015: „Uvítám informaci co jste na Kavkaze dosáhl, vyřešil a kolik Vaše cesta stála. Pozdravujte kavkazské diktátory. Pro mne jste kolaborant se zločinným Putinovým režimem, ať jste si toho vědom či ne. To druhé Vám dává ještě naději.“ Už se neozval.

Po generace jsme přicházeli o ty nejlepší dcery a syny národa, kteří přinášeli myšlenky, ideje, práci a pomáhali zemi na cestě k vyspělosti a k prosperitě. Tito tvořiví lidé naši zemi z velké části opustili, pokud nezahynuli v komunistických kriminálech a přežili. Jenom fyzická práce blahobyt nezajistí. Není divu, že tyto kreativní lidi nahradil zahraniční kapitál a naše země dodává tu nejmenší, nenáročnou a o to méně jistou, přidanou hodnotu – pracovní sílu. Nejsme už jen závislí na sobě, na svém umu, ale na zahraničí, byť se situace zlepšuje.

Má-li mít země do budoucna naději, musí urychleně investovat do výchovy a vzdělání. Být jen dodavateli práce nestačí, navíc to není důstojné a hodné naší tradice. Kolik Baťů jsme zlikvidovali a jak bychom je dnes potřebovali! Stále se potýkáme s dědictvím totality. Platíme daň za ztrátu svobody, která vede vždy k bídě a všeobecnému úpadku ve všech směrech.

Naše společnost stůně. Ano děti nemohou za své rodiče, ale sociální genetiku a způsob myšlení a jednání ze sebe nesetřepou.

Od listopadu 89 si cíleně politické strany budují své firmy, které slouží na úkor státu především jim. Vytvořily se mafie politické, soudní, policejní, podnikatelské, mediální a odborářské, které se vzájemně, klientelisticky propojily a kryjí. Své základy mají tyto mafie v totalitě, kde zapustily hluboké kořeny. Ty se po roce 1989 neodstranily, díky demokracii se ještě posílily a jejich „plody“ plně rozkvetly a rozkvétají, protože jim v tom nikdo a nic nebránilo a nebrání. Není třeba, aby to někdo z Moskvy „řídil“ – je to jen otázkou skutečného charakteru a povahy národa.

Důsledky vidíme i na Hradu. Mlynářové svoji trapnost nikdy nemohou pochopit, natož uznat. Není to jejich ostuda, pocit studu neznají. Je to jen jejich přirozenost charakteru, který plně využívá prostředí k osobnímu prospěchu. Pokud takové charaktery společnost připustí na odpovědné funkce, je velmi nemocná, resp. bez elit v rozhodujících oblastech správy země. Ty kdyby byly, nemohli by to připustit. Skutečná elita se projevuje i konkrétními činy, pouhým slovům se Mlynářové a jim podobní jen vysmějí.

Patříme údajně k zemím s nejvyšší svobodou médií? Pokud patří ke svobodě médií i pomluvy a zamlčování kauz o kterých by měla veřejnost vědět, tak jistě ano. O kauze JUDr. Hany Marvanové všechna média mlčí, stejně tak o kauze ing. arch. Marka Řičáře či žalobě Agentury MM na moji osobu a požadavku odškodnění 3.650.000,-Kč.

Skutečná svoboda médií bude, až se novináři odváží napsat i o těchto kauzách jejichž důkladné vyšetřování by nutně vedlo k odhalení porušování zákonů politiky, soudci, policisty a dalšími, vysoce postavenými osobami. To jistě novináři vědí. Potřeba jistoty zaměstnání u nich nutně jejich nezávislost omezuje. V těchto případech flagrantně. Raději se proto vyhýbají existenčním tlakům a nic tak neriskují. To, že mlčí i bulvár jen ukazuje, kdo je v ohrožení a kdo ho ovládá. Všeobecně jsou dnes novináři v citlivém postavení, kdy ekonomicky riskují, pokud se dotknout těch nejvyšších mafiánských struktur v oblasti politiky, justice a podnikání.  

Uprchlíky si chceme vybírat stejně jako jsme často v historii hledali hlavně výhody jen pro sebe a obětovat co nejméně. Německo si nevybírá. Rakousko přijímá legálně cca 10x více uprchlíků než Řecko a Itálie dohromady?! 3 ½ milionu spoluobčanů jsme dokázali vyhnat a okrást o vše, ale přijmout pár stovek už je pro nás „velký problém“?! EU má cca 500 milionů obyvatel a má problém přijmout 40.000 uprchlíků, čili jednoho cizince na 12.500 obyvatel?! Samozřejmě, že přijímací kapacita Evropy má své hranice, bez toho, aby sama sebe neohrozila. Stávající uprchlíky bychom měli v rámci EU urychleně přijmout a současně urychleně zastavit nelegální příchod nových utečenců. Jinak se situace vymkne kontrole. Putinovo Rusko to jen uvítá.

Mimochodem USA oficiálně přiznaly, že ztratily už cca 40 atomových bomb od konce války. Devět z nich hledaly marně roky. Rusko samozřejmě neuvádí žádnou. Kolik asi těchto časových bomb tiká pod povrchem oceánů…?!

Čím jsme bohatší, tím více se od sebe mezilidsky vzdalujeme. Materiální bohatství zvyšuje naši duševní chudobu, prázdnotu a nespokojenost. Závidíme si, neusmíváme se, nadáváme, kritizujeme kde co a kde koho, ale málokdo dělá svoji práci pořádně. Výsledkem je nešťastnost, nespokojenost, kdy vinu vidíme jen na druhých. Bohatství neslouží nám, ale my jemu, jsme otroky blahobytu. Až pochopíme, že bohatství a majetek zavazuje, budeme na dobré cestě. To ví každý, kdo se k němu dopracoval poctivou prací. Ti druzí to nikdy nepochopí, nemohou.

Příroda nám bude dávat stále více najevo svoji sílu a moudrost. Pokud nezmoudříme, budeme první na řadě, komu to dá příroda citelně najevo a ukáže kdo je zde skutečným pánem. Této cestě se nevyhne žádný národ. Je to zkouškou jeho skutečných kvalit. Proto se některé národy rozvíjejí a jiné mizí v dějinách. V tomto smyslu jsou slova presidenta Václava Havla stále aktuální, nadčasová a varovná. Řekl je v souvislosti s Mnichovskou dohodou se září 1938 na základě které muselo Československo odstoupit Německu Sudety:

„Nepovažuji za správné, když se tvrdí, že Němci nesou odpovědnost za Hitlera, sudetští Němci za Mnichov a Češi za komunismus. Dle mého názoru to je nebezpečné generalizování“.K námitce, že převážná většina sudetských Němců před válkou volila Sudetoněmeckou stranu Konrada Henleina, Havel řekl: „99% Čechů (před rokem 1989) hlasovalo pro kandidáty Národní fronty a přesto pro tento režim nehorovali.“

K odsunu sudetských Němců jako „historické nutnosti“ řekl Havel: „Odsun národů je vždy špatné řešení stávajícího problému. Neukázalo se snad, že představa, že problém se vyřeší navždy, byla naivní? Nevrací se snad téma k nám s každou novou generací? Jak často jsme si mysleli, že je téma už zapomenuto a opět se náhle vynořuje před námi v plné síle?“

Havel nevěří, že by se sudetští Němci od nás oddělili (pokud by nebyli odsunuti) jako Slováci po roce 1989:

„Skutečně nevím, co by bylo, kdyby bylo… ale připadá mi to málo pravděpodobné. Slovensko bylo zeměpisně plně a přehledně odděleno od Česka, zatímco v česko-německém pohraničí německý a český prvek výrazně prorostl a po staletích byl ještě více propojen. Ani obava z budoucího rozdělení, dle mého názoru, není žádný závažný důvod pro odsun národů. Zdá se mi, že historicky je to ještě mnohem nebezpečnější.“

 

Jan Šinágl, 23.7.2015

* * *

TGM 1925: Jan Hus, naše obrození a naše reformace

TGM: „Jsme národ Husův a rádi se tak zoveme — avšak jsme tím národem Husovým doopravdy a ve skutečnosti? Nejsme. Ještě nejsme.“

Pravidlo Husovo:»Od prvé doby svého studia, ustanovil jsem si pravidlo to, že rád a pokorně od mínění svého upouštím, kolikrátkoli bych nalezl poučení lepší v oboru kterémkoliv; vímť, že co víme, je pra­malé ve srovnané s tím, co nevíme.«

* * *

O stavu světa, co nás brzy čeká a bude výzvou našim skutečným schopnostem!

Kolaps je ztráta složitosti

* * *

Téměř 90-letý komunistický zločinec odsouzen. Rozsudek zní 20 let vězení.

ČRo Vltava: Jiří Hejda: Žil jsem zbytečně

Dnes před 5 lety zemřel Milan Paumer, člen odbojové skupiny bratří Mašínů

FOD: Bude bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková obžalována?

Z českého politického chlívku a jiné souvislosti

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

* * *

Otloukánek Andrej Babiš

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.57 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Mynář 2015-07-25 04:04
Mynář - amorální proruský ksindl. Chráněnec ožraly a dementa na hradě, jemuž klesá IQ každým dnem hodně s klesajícími promilemi možná až do pásma debility 50-60. Holík z Úsvitu - další proruský zrádce země. Zemanův poradce Nejedlý - další proruský agent. Fuj...nejhorší český hnus na hradě. Jiri

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)