Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Za všemi hromadícími se problémy dnešního světa stojí všeobecný úpadek morálky, dobrých mravů a zdravého rozumu. Blahobytné žití na dluh a bez poctivé práce musí jednou skončit, čím dříve, tím lépe. O to to bude méně bolestnější, v tom lepším případě.

 

Za Řecko mohou politici Řecka i EU. Selhaly i kontrolní orgány EU! Byli odvoláni odpovědní – nebyli! Nevypovídá nic dobrého o národě, který přijme tak vysoké dotace aniž by plnil své povinnosti, zneužije je na mnoho nepotřebných projektů, na nesmyslně vysoké množství úředníků a použije i na nemravně vysoké důchody. Je málo zemí, kde by důchodci řekli ne. Jsou oběťmi, ale také spolupachatelé, stejně jako ostatní občané Řecka!

Andrej Babiš: „Řecko nemůže ani reformami dluhy splatit. Grexit a odpuštění dluhu budou nutné. Ať přijmou odpovědnost ti, kdo jim lehkomyslně půjčili.“ – „Nejlepší je info mezi 4 očima. Můj dobrý známý a německý min. financí Wolfgang Schäuble to teď nemá vůbec jednoduché.“ pic.twitter.com/sVNjF8vVY9

RUSKO

Ruský prezident Vladimir Putin si v dnešním telefonátu nizozemskému premiérovi postěžoval na mediální úniky z vyšetřování katastrofy malajsijského Boeingu z letu MH17, který se před rokem zřítil na bojujícím východě Ukrajiny. Ohradil se také proti návrhu na zřízení zvláštního tribunálu OSN pro potrestání viníků katastrofy. Jasná odpověď viníka. Jistě bude případná návrh v OSN Rusko vetovat. Buk rakety byly vyfotografovány na ruském území den před odpálením. Druhá den byly už vyfotografovány na povstaleckém území. Raketa prý nebyla ruské výroby, jakoby byl „problém“ pro Rusko ji označit jinak. Proč nebyl hned po sestřelení umožněn přístup nezávislým mezinárodním vyšetřovatelům? Nikomu sestřelení neprospělo. Letadlo nemělo vůbec letět nad válečnou zónou, bylo ve špatném čase na špatném místě. Odpovědné orgány letecké dopravy naprosto selhaly tím, že přelet nad válečnou zónou okamžitě nezakázaly. Ruský Goebbels Dimitrij Kiseljov už nemá účet na facebooku. Obviňuje z cenzury zlé Američany, ovšem důvod neuvádí. Zde si můžete přečíst více a hlavně proč!

P.S.

Stalé platí slova Winstona Churchilla: „Vojenská slabost povzbuzuje potenciálního nepřítele.“ Svět potřebuje nutně nové „Churchilly“, nemá-li skončit v další katastrofě.

BULHARSKO

ČEZ diskriminoval bulharské Romy umístěním elektroměrů mimo dosah, aby bylo zabráněno podvodům. Neplní-li kdokoliv své povinnosti, nelze argumentovat jeho právy. To je diskriminace naruby a urážka poctivých občanů.

ISLÁMSKÝ STÁT

IS de facto zatím vítězí na plné čáře – kontroly na letišti, strach obyvatelstva atd. Využívá naší svobody, aby ji ohrožoval, oslaboval a nakonec zničil! Musíme si připustit, že jsme sami se svobodou zacházeli a zacházíme nezodpovědně jako občané. O nynější situaci jsme si koledovali. - Ze článku Luďka Frýborta: „V islámu nemá člověk vlastní zodpovědnost, vůli a tím vlastní svědomí.“ Co to připomíná? Připomíná to strohé poslouchání pokynů Ústředního výboru totalitní strany. Dvěma generacím, to předváděly dvě totalitní strany v Evropě od roku 1939 – 1989. K.Mrzílek

Z DOMOVA

Soudce Knotek půjde do vězení. Soudci musí být trestáni daleko přísněji než běžný občan! Mají vysokou odpovědnost, pravomoci, společenské ocenění, proto musí v rámci profylaxe počítat s mnohem vyššími tresty. Za šibenice na demonstracích se netrestá – za vajíčka na prezidenta Zemana hrozí až 2 roky vězení! Vajíčka tedy ohrožují demokracii více než šibenice a pálení vlajky EU, dle logiky ministerstva vnitra?!

ČT neodvysílá kritizovaný ruský dokument o srpnu 1968

Česká televize neodvysílá ruský dokument Varšavská smlouva, odtajněné stránky, který vyvolal bouřlivou reakci kvůli zkreslování srpnové invaze do Československa. Prodej pořadu ruská televize bez vysvětlení zrušila. Uvedla to mluvčí České televize Alžběta Plívová. ČT snímek původně plánovala zařadit do vysílání k výročí srpnových událostí. Do speciálního komponovaného programu k 21. srpnu zařadí dokumentární film Invaze 1968 novináře Josefa Pazderky. Nabídne v něm unikátní výpovědi o někdejších událostech a představí i sovětské archivní týdeníky. Archivní materiály a svědectví Pazderka shromažďoval v době svého působení na postu zahraničního zpravodaje ČT v Moskvě. Projekt vznikl ve spoluprácí s Ústavem pro studium totalitních režimů a v současnosti dostává také knižní podobu ve vydavatelství Torst. ČRo, 16.7.2015

P.S.

Zato na ČT 24 stále naplno běží komunistické agitky z budování „šťastných zítřků“ za KSČ, bez komentáře historiků a následných debat. Kde se oslavuje i jejich budování v SSSR. O opačné stránce tohoto zločinného systému ani slovo. „Budování“ komunistických koncentráků a Gulagů je tabu. Slovy Jana Wericha: „Abychom nepopudili.“

Do německých kin jde film o prostituci v českém pohraničí

Do německých kin vstoupí na konci července film dánského režiséra Anderse Morgenthalera, který se z velké části odehrává v česko-německém pohraničí plném drog, násilí a prostituce. Snímek se v originále jmenuje I Am Here (Jsem tady), v německé verzi pak Um jeden Preis (Za každou cenu). Hlavní role se zhostila jednašedesátiletá americká herečka Kim Basingerová, která v něm ztvárnila ženu v domácnosti Marii. Ta se s manželem Peterem neúspěšně snaží o dítě. Marie se ale dozví, že prostitutky v českém pohraničí své děti prodávají, proto se rozhodne do Česka odjet. Film měl premiéru na americkém festivalu Fantastic Fest v Austinu. ČRo, 17.7.2015

P.S.

94% české mládeže má zkušenosti s alkoholem. V normální zemi by byl vyhlášen nejvyšší alarm. U nás se pokračuje ve vydávání knihy „Ať žije alkohol!“

Havlova lavička pouze za peníze?!

Nic proti Václavu Havlovi a jeho nadčasovému odkazu, který pochopí a ocení až budoucí generace. To, co se nyní děje s „Lavičkami Václava Havla“ ze strany Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, je amorálnost a jistě by to odsoudil i samotný Václav Havel. Dělat z morálního poselství běžný obchod a distribuovat tyto lavičky jako běžné zboží, je urážkou Václava Havla a jeho odkazu. Koupí-li si lavičku každé město, tak se budeme chovat jako za totality a Havlův odkaz bude pošlapán, znehodnocen a nebude vnímán jako vše, čeho je moc.

ČT závažná kauza JUDr. Hany Marvanové nezajímá

Ačkoliv mi ČT často děkuje za náměty, někdy automaticky, někdy osobně, tentokrát náměty byly bez přečtení smazány. Potvrzuje tak, že tato kauza JUDr. Marvanové zasahuje příliš vysoko. Stejně reagovali oslovení známí novináři, šéfredaktoři známých deníků, týdeníků a investigativních pořadů. Nepřekvapilo, že neměli odvahu ani potvrdit příjem e-mailu. Mají svoji hranici. Jsou nezávislí jen pokud by neohrozili sami sebe a svoji kariéru. Jsme stále zemí zbabělých slouhů. Co je to za charaktery, kteří se veřejně angažují za právo a spravedlnost, budí dojem odvahy, hrdinství a nezávislosti, ale na kauzy, kde je ohroženo dost možná nemálo veřejně známých osobností, politiků a pracovníků z řad justice a policie, si netroufají. Totéž se týká kauzy ing. arch. Marka Řičáře. I dnes by TGM řekl: „Jsme národ Husův a rádi se tak zoveme — avšak jsme tím národem Husovým doopravdy a ve skutečnosti? Nejsme. Ještě nejsme.“ A hned tak nebudeme.

Diskutujte: Čihošť 12.7.2015: Zádušní mše za Josefa Toufara – kázání kardinála Dominika Duky!

Oldřich Musil — 2015-07-17 20:21

Na řečnickou otázku pana kardinála Duky: "Proč jsme mlčeli?!" bych odpověděl: Protože nám Čechům (té většině) byl a zůstává komunismus našemu srdci nejmilejší a dodnes se nám (té většině) po něm stýská.
On nevznikl po prvé v Rusku, ale už mnohem dříve u nás za tzv. doby Husitské. Určitě také není náhoda, že právě z našeho národa vzešel ožralec Hašek, který napsal evangelium které náš národ (ta většina) do svého srdce s radostí přijal. Na rozdíl od Kristova.

Jan Šinágl, 19.7.2015

* * *

„Šikovní kluci“ z Viamontu i Slavie. Podnikání exministra Aleše Řebíčka

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

Už to prasklo

* * *

VE STÍNU ŠIBENICE: Tryzna v chrámu sv. Michala v Brně dne 7.května 2015

Dopis ministru spravedlnosti od Štěpána Eliáše

Abychom nezapomínali: diskusní příspěvek Ing. Dr. Jaromíra Vlčka ke konferenci o Janu Antonínu Baťovi ve Zlíně 2. -3. května 2007

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)