Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VSS Sibenicei 12 070515Největší výstava od konce II.světové války k uctění bojovníků proti nacismu a komunismu!VSS vystava 11 vystava vchod detail 070515

Tryzna za uctění památky obětí II.a III.odboje a všech oběti zločinného nacismu a komunismu, začala v 16:00 hod. Byly vyjmenovány všechny hlavní nacistické a komunistické koncentrační tábory na území Československa. Za každý z nich byla po přečtení jeho jména zapálena svíčka. Během tryzny a při otevření výstavy skvěle promluvili kardinál Dominik Duka a primátor Brna Petr Vokřál. Veřejnoprávní ČT, v hlavním večerním zpravodajství Událostech od 19:00 hod., tuto tryznu a výstavu, ačkoliv brněnská ČT byla na místě se dvěma přenosovými vozy, zamlčela. Komise pro kulturu na Ministerstvu kultury ČR navrhla výstavu finančně podpořit. Ministr Daniel Herman návrh nepodepsal. Přítomen byl i jeden český velvyslanec, který si nepřeje být jmenován. Velké poděkování patří řediteli Muzea exilu v Brně dr. Janu Kratochvílovi a jeho manželce Sabině, iniciátoru výstavy a hlavnímu organizátorovi. Výstava je umístěna hned vedle chrámu sv. Michala v Křížové chodbě Nové radnice, Dominikánské náměstí 1. Potrvá do 26.června 2015 POZVÁNKA!

Tryzna v chrámu sv.Michala (40 min.)

 

VSS vystava 10 vystava vchod 070515Zahájení výstavy I.část (5 min.)

Bohužel zahájení začalo o 5 minut dříve, takže jsem úvodní slova primátora Brna Petra Vokřála o významu svobody nestihl zaznamenat. Druhá smůla, zrovna v době, kdy kardinál Dominik Duka hovořil o Krymu, mi zazvonil telefon a videozáznam byl na několik vteřin přerušen.

Zahájení výstavy II.část (5 min.)

VSS Nocni vlci 070515Tryzny se zúčastnili i tři zástupci tzv. Nočních vlků. Bohužel jsem je stihl pouze vyfotografovat aVSS Patton Duka neudělal s nimi rozhovor. Dle organizátorů uctili i památku obětí zločinného komunistického režimu.

Kardinál Dominik Duka nechal zhotovit malé fotografie gen. George S.Pattona o které byl velký zájem. Zájemci je mohou zdarma obdržet na Pražském arcibiskupství.

Na výstavě můžete strávit celý den. Naleznete panely o známých i méně známých či zapomenutých hrdinech naší země z řad občanů i naší šlechty. Panel má i VSS vystava 6 JAB text CZ 070515Jan Antonín Baťa. Především mládež by měla tuto výstavu navštívit, aby poznala utajovanou historii a že nejlepší dcery a syny národa nelikvidovali jen cizinci, ale i my sami. Máme stále problém s přiznáním vlastní viny. Proto raději točíme filmy o likvidaci hrdinů země cizinci, ale nenatočíme žádný o těch, které jsme zlikvidovali my sami, případně je natočí zase cizinci – viz Jan Palach polskou režisérkou. Natočíme někdy také filmy o dr. Miladě Horákové, gen. Heliodorovi Píkovi, odbojové skupině bratří Mašínů, Janu Antonínu Baťovi či dr. Emilu Háchovi a o mnoha dalších hrdinech naší země? Těžko za současné situace a stavu společnosti. Zato nás čeká další, tentokrát třídílný film o Mistru Janu Husovi. Těžko v něm zazní jeho kritika českého národa, jeho charakteru a slabostí jak ji popsal TGM ve své knize JAN HUS – naše obrození a naše reformace, z roku 1925?!

VSS vystava 1 070515Mimochodem, kdyby si podal president dr. Emil Hácha žádost o uznání hrdiny odboje v roce 1945, byl by jistě oceněn. Tento skvělý, vzdělaný a charakterní muž, skončil nemocný a zesláblý v Pankráckém vězení, kde na něho dozorci močili!!! Edvard Beneš se po abdikaci a nezvolení stal opět prezidentem, věděl o tom a nezasáhl. Pokračoval tak ve své zbabělosti a bezcharakternosti. I proto byl vyznamenán za přispění komunistů „zasloužil se o stát“ – ano, o jeho zničení. Kníže Karel Schwarzenberg má pravdu, když tvrdí, že patřil také před Norimberský tribunál jako válečný zločinec. Jako vrchní velitel plně vyzbrojené armády vydal pokyn vzdát se a sám zbaběle utekl do Londýna. Špatně vyzbrojení Poláci se bránili i na koních a šavlemi – a my ač plně vyzbrojeni jsme ani nevystřelili. Své výsostné území Podkarpatskou Rus jsme dali Rusku bez boje jako Německu Sudety. To byl náš druhý Mnichov. Nikdy jsme jako národ nebojovali, za vše mohli vždy ti ostatní a když jsme byli v nouzi, chtěli jsme aby za nás bojovali a umírali ti druzí!

VSS vystava 2 070515Proč se neříká plná pravda o Rumunské armádě, která bojovala za naši svobodu v počtu 140.000 mužů, z nichž zahynulo 70.000, hlavně v bojích v okolí Malé Fatry, kde proti sobě měli silně vyzbrojenou německý Wehrmacht a kde jich v zimě 1944-1945 zahynulo 40.000 a kteří v počtu cca 30.000 osvobozovali i česko-moravskou vrchovinu?! O Polácích, kteří osvobodili Mělník, kde jich bojovalo 50.000?! Proč se neříká plná pravda o Bulharech, Vlasovcích?! Dle gen. Ludvíka Svobody bylo požadováno 600.000 potravinových dávek pro vojáky na čs.území! Všechny jednotky odešly, jedna americká divize odjela bojovat dále do Tichomoří! Pouze jedna jednotka Rudé armády zůstala na našem území – hlídala Jáchymovské uranové doly – a poradci NKVD, kteří spolupracovali s ministerstvem obrany a vnitra, které už bylo plně pod kontrolou komunistů, tedy měli pod kontrolou i zpravodajské služby!

Právě probíhá vojenská přehlídka na Rudém náměstí. Neviděl jsem ji celou. Byly ukazovány historická vojenská vozidla, jen Rudé armády?! Byly ukazovány i americké tanky M4 Sherman, které tvořily páteř Rudé armády, stejně jako jeepy, nákladní vozidla z produkce USA a další. Rusko by neporazilo Wehrmacht bez materiální pomoci spojenců, kdy při přepadení SSSR Wehrmacht a Luftvafe zničily veškerý hlavní ruský vojenský průmysl a rafinerie?!  

VSS vystava 3 Ingris 070515Před rokem řekl Putin na Krymu: „Pozdravuji vítězný ruský národ, národ vítězů!“ Zahájil v tomto smyslu dnes i vojenskou přehlídku na Rudém náměstí? Pokud ano, kde zůstali západní spojenci a tehdejší ostatní sovětské národy jako např. Ukrajinci, Kazaši apod., kteří také před 70 roky patřili k „vítězům“, zůstali nezmíněni? Např. koncentrační tábor Osvětim byl osvobozen Ukrajinskou armádou, Praha vojáky gen. Vlasova. O výstavbu Donbasu se postarala Kateřina Velká, stejně jako její následníci, odborníci z Velké Británie, Holandska, Saska, Čech, kteří byli pozváni do země. Industrializace Ruska začala Petrem Velikým díky „know-how“ Západu. Země bez paměti se nechá vždy snadno zmanipulovat a ovládat.

Vernisáže výstavy se zúčastnila i paní Nina Ingris, manželka Eduarda Ingriše, známého cestovatele a hudebníka (autor trampské písně NIAGARA).

Zadejte si do google název této výstavy a přesvědčte se sami, jakému „zájmu“ médií se tato výstava těší. Nepochybně by zaujala velkou část veřejnosti. Co není v médiích jako by nebylo, kdo není v médiích, jako by nebyl. Mimochodem e-mail autora výstavy Jana Kratochvíla byl půl roku blokován neskutečným způsobem.

Bohužel, strach obchází dnešní pseudodemokratickou, postkomunistickou českou společnost. Podobné aktivity jsou nepochybně monitorovány tajnou službou. Represe ze strany zaměstnavatelů těch, kdož pracují u firem v držení mírně řečeno nepřejícníků, nelze vyloučit. IP adresy budou vždy zjistitelné. Ústava nám zaručuje svobodu tisku, projevu, zakazuje cenzuru, ale skutečnost je jiná, zvláště jedná-li se o závažná témata dlouho tabuizovaná a kde je stále zájem některých pravdu umlčovat. Boj o pravdu a svobodu zdaleka ještě neskončil, je stále na začátku!

Máme zde silnou generaci „geneticky modifikovaných“ politiků, kteří ve velké většině sledují především své osobní zájmy, pohodu a pohodlí a zvykli si na to (díky nedemokratickému volebnímu zákonu, kdy občané volí kandidátky a dávají hlas těm, kterým by ve velké většině hlas nikdy nedali).

VSS vystava 4 Paumer 070515Pokud se neobjeví silné, charismatické osobnosti, jejichž zájmem je skutečně sloužit zemi, bude nebezpečný trend pokračovat. To platí i pro Evropu, která je aktuálně ohrožena imigrací z Afriky a nevypočitatelným Ruskem. Je třeba politiků typu Winstona Churchilla. Současní politici si zvykli na pohodlí, jako většina konzumní společnosti a krize „řeší“ až v nejvyšší nouzi.

Nic netrvá věčně, ani růst, pohodlí a žití na dluh budoucích generací. Našimi životy stále nejsme hodni odkazu našich hrdinů a obětí nacismu a komunismu. Nebudeme-li schopni sami aktivní změny každý z nás, ztratíme pohodu a pohodlí rychleji než tušíme. Potom může být už pozdě a nedávnou historii, kterou nyní vzpomínáme, připomínáme a uctíváme, si můžeme velmi rychle zopakovat. Svoboda nebyla nikdy zadarmo!  

 

Jan Šinágl, 9.5.2015

* * *

ŽIVOT VE STÍNU ŠIBENICE – největší výstava od konce II.světové války k uctění bojovníků proti nacismu a komunismu!

Plzeň 6.května 2015: Ukončení Slavností Svobody u pomníku DÍKY AMERIKO!

Z české historie: ztraceno a nalezeno

* * *

Aktualizováno:

Kniha k výstavě má 420 stran. Po obdržení jí budu propagovat. Patří do všech škol. Veřejnoprávní média se opět „vyznamenala“. Nikde ani řádek. Je tak názorně vidět jak pokřivené charaktery v novinách „pracují“. Všichni to věděli, řada z nich tam byla. Autocenzura je opět na pořadu dne, jistý „kus žvance“ přebíjí morálku a mravní hodnoty. Jsou u nás stále novináři, kteří se uživí za každého „pána“ – a ne málo. Novinářů, kteří se nebojí psát pravdu je jako šafránu. Je mnoho podvodníků, kteří vykládají jak bojovali v disentu. Vynořili se až na konci po dohodě s StB. Nyní dělají „novináře“. Brno má takových celou řadu. Ovládají regionální tisk. Ti o výstavě psát nebudou. Jinde to není lepší, mlčení regionálních i celostátních médií je více než vypovídající o „nezávislosti“ našich demokratických médií. Tzv. „Hlídacím psem demokracie“ média nejsou, mnohem více poslušným, dobře krmeným pejskem, který nekouše, jen zbaběle občas zaštěkne, aby moc nerozlobil svého pána. J.Š. 13.5.2015

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)