Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Probíhající akce spojené s trasou Ruských motorkářů „Cesty vítězství: Moskva – Berlín“ – Noční vlci v Praze pod ochranou PČR

Zasahova jednotkaDne 5.května 2015, jsem se zúčastnil uctění památky vojáků ROA (Ruská OsvobozeneckáPCR pomahat a chranit Armáda gen. Vlasova) u jejich pomníku v Praze na Olšanech. Na udání pravoslavného kněze, z poblíž stojícího pravoslavného kostela, se po mém už čtvrtém "atentátu" na pomník okupantům, konaly neskutečné policejní manévry, při kterých jsem byl zajištěn. S tímto knězem jsem ještě hovořil po „atentátu“ aniž by mi to oznámil. Byl viditelně nesvůj. Ke zpovědi bych k němu nešel – i bez udání. Naštěstí se podařilo včas natočit toto video. Na pomníku okupantů se objevil už čtvrtý nápis, tentokrát v angličtině: IN MEMORY OF JAN PALACH 1968. Nejprve přijeli tři policejní vozy se šesti policisty, krátce nato plně ozbrojená policejní jednotka se šesti muži tzv. „černooděnci“ v mikrobuse. Bohužel jsem tak nestihl opožděný pietní akt u pomníku ROA. Po cca hodině čekání na rozhodnutí nadřízených, jsem byl zajištěn a odvezen na místní oddělení PČR, kde byl sepsán úřední záznam a kde jsem odevzdal „zbraň“ – spray s červenou barvou. Výpověď jsem odmítl, protože stejně budu vypovídat před příslušnou přestupkovou komisí (pokud ovšem nebude díky nekonání opět promlčeno jako předchozí přestupky či trestní oznámení?). Při odchodu mi v poslední chvíli byl znemožněn odchod. Zajímali se o mne experti na extrémisty - další hodina čekání, načež jsem byl bez dalšího dotazování propuštěn.

PČR se chovala korektně (fotografie jsou ilustrační). Z dlouhého čekání jsem usoudil, že nadřízení mají problém jak rozhodnout. Ocenil jsem, že nepoužila pouta a že ani jako zajištěný jsem se nemusel na zadním sedadle zajistit podruhé bezpečnostními pasy. Velmi by mne zajímalo, kolik toto nasazení PČR celkově stálo?! Zasahovat rychle PČR umí, ale obávám se, že často na zcela zbytečných místech. Není potom divu, že skutečné zločince zatknou jen zřídkakdy. Pokud stihne PK přestupek projednat, bude zajímavé, jak posoudí střet „poškození“ pomníku okupantům s vyšším principem mravním. Mezi internacionalisty byli i vrazi, pomník na Olšanek mají, ale stovky jejich obětí z okupace roku 1968 nemají dosud žádný. Je naprosto nemravné, že byl tento „pomník“ postaven několik metrů od pomníku ROA, nemluvě o tom, že patřičné řízení zřejmě neprobíhalo jak ukládá zákon?! Kdyby ho umístili k nedalekému pomníku Fučíka, nebyl už by tak provokující a urážející – svůj ke svému. Připomínám, že vojáci interbrigadisté shazovali v Afganistánu i bomby v podobě dětských hraček. Účelem nebylo zabít, ale zranit a oslabovat tak Afgánský odboj péčí o zmrzačené děti.

K akcím „Nočních jezdců“ na území ČR jen dodám, že obdrželi od Kremlu cca 27.000.000,-Kč, jak uvedla ČT v Událostech 6.5.2015, už ale nedodala, že pokud akci nedokončí jak naplánováno, budou muset peníze vracet.

Veřejnoprávní ČT opět zklamala: Pietnímu aktu DÍKY AMERIKO se věnovala až od 46:13 minuty a věnovala jí 1 min., navíc jen popisu redaktorkou, bez konkrétních ukázek podstatného. Zato ruské písni „Svatá válka“ věnovala 2:15 min. s konkrétními ukázkami. O demonstracích opozice v Moskvě proti Putinovi a zatčení 50 lidí ani slovo, zato o návštěvě Nočních vlků v Praze se věnovala už od 24:43 min. celých 1:50 min. Můžete vidět i pravoslavného kněze který mne udal (hned zpočátku, s rudozlatou „šerpou“ a zrzavým plnovousem).

Všekozácký svaz českých zemí a Slovenska je další proruská organizace na našem území, podporovaná i penězi českých daňových poplatníků. Se skutečnými kozáky nemají charakterově nic společného. Později se vrátím v článku ke tragédii a masakru na 100.000 Kozáků v rakouském Lienzu. Těžko na jejich webu najdete popis masakru NKVD na jejich atamanech a jak zbaběle se zachovali Britové, aby se zbavili nepříjemného problému.

Jinak se můžete „potěšit“ i videem níže. Vojáci to rozhodně nejsou. Nejsou nic jiného než zbabělí kolaboranti, ať už z přesvědčení, zblbělosti, či za peníze. Jsou jen další ukázkou sílícího vlivu Ruska za podpory českých komunistů.

Jan Masaryk: „Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky.“ Ke včerejšímu pietnímu aktu v Plzni DÍKY AMERIKO se vrátím později. Zazněly vynikající projevy velvyslance USA a zástupce veteránů – samozřejmě spatra, na rozdíl od českých politiků. Na okraj dodám, že plzeňské tramvaje už nejezdily s vlajkami ČR a USA jako v minulých letech, ale pouze jen se dvěma vlaječkami ČR?! Plzeň tak zůstala při 70.výročí svého osvobození Americkou armádou, pokud jde o výzdobou města, daleko za lety minulými – podivné poděkování! Přituhuje občané! Budeme se snad brzy chovat zase jako ovčané, kteří se zmohou jen na nadávání a kritiku jen doma či v hospodách a na chatách?!  

 

Jan Šinágl, 7.5.2015

* * *

K nápisu Jan Palach na pomníku okupantům se přiznal známý aktivista

 

* * *

Aktualizováno:

Olsany 2 ROA a okupanti 120515Pomník okupantům byl opět přebalen, tentokrát do „kapalinyodpudivé“ folie, která zabraňuje přilnutíOlsany 4 nova folie 120515 barvy. Praha má tak další raritu – pomník, který je už přes rok zahalen před zraky veřejnosti. Buď se původní nápis Jana Palach 1968 nepodařilo odstranit, nebo si odpovědní neví rady – stejně jako PČR či Přestupkové komise s „atentátníkem“, jehož neřeší a raději nechají trestní oznámení a přestupky promlčet. Soudruzi kolaboranti zřejmě čekají na „lepší časy“. Je skandální, že „pomník“ byl umístěn několik metrů od pomníku ROA. Vrazi vedle svých obětí! J.Š. 13.5.2015  

 

 

Olsany 6 nova folie voda 120515Olsany 7 nova folie voda firma 120515Olsany 5 nova folie firma 120515

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Oldřich Musil 2015-05-14 11:52
O tom jak informuje česká televize i rozhlas nemám iluze už od tzv. bartončíkovy aféry.
Televizní puč v roce 2000 mi jenom potvrdil to,co mi už bylo dávno jasné.Že nám vládnou stále ti samí co před rokem 1989 a kteří po roce 1968 pochopili jak mocná je televize zbraň a proto si pečlivě pohlídali,aby o ni nepřišli.Dodnes mají všechno pečlivě podchycené a dávají si setsakramenstky pozor,aby se jim něco nevymklo z pod kontrtoly.Tak jako před listopadem.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)