Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zaorálek si našel záminku pro Bartuškův vyhazov, která s Temelínem zdánlivě nemá nic společného, ale ve skutečnosti všechno !!!

TGM 1925: Nejčistší idea hu­manity nezakazuje, nemůže zakazovat obrany. Kazatelé táborští měli pravdu proti Chelčickému, když tvrdili, že obrana není násilí. Pravá mravní hodnota jednání závisí na mo­tivech, které je určují. V každém sporu, v každé válce záleží na tom, abychom věděli, kdo ohro­žuje a útočí a kdo se brání. Právě proto se uva­žuje o otázce první odpovědnosti nyní tak hor­livě a pozorně. …Zaoralek

BartuskaBartuška: "Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé."

Samozřejmě, že slova vládního zmocněnce pro energetickou bezpečnost nepůsobí diplomaticky, nicméně přesně vystihla podstatu. Právě proto, že se včas a v zárodku, nepostavila síla síle, následovaly tisíce nevinných obětí. Najednou dokáže být Zaorálek rozhodný, škoda, že tomu tak nebylo vždy. Měl by si vzít příklad s polských diplomatů. Kdykoliv se začínající zlo nezadusí v počátku, vždy nabude na síle a zločinnosti. Potom je druhá strana, právě ve jménu lidskosti, nucena jednat stejně, nemá-li dopadnout stejně. Pokud toto není schopen náš ministr zahraničí pochopit, tak se stává sám potenciálním ohrožením naší země.

Jan Šinágl, 28.4.2015

* * *

Zaorálek kritizuje Bartušku za výroky o upalování na Ukrajině

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) ostře zkritizoval vládního zmocněnce pro energetickou bezpečnost Václava Bartušku za jeho výrok o upalování a zabíjení na Ukrajině jako způsobech, jak řešit ruskou intervenci. Podle Zaorálka je nepřípustné, aby se zaměstnanec ministerstva zahraničí tak cynicky vyjadřoval. Šéf diplomacie to uvedl v prohlášení, které jeho úřad zaslal ČTK. Bartuška sám nechtěl věc komentovat do doby, než se s ministrem setká. V interview pro server Neovlivní.cz, zveřejněném v pátek, odpovídal vládní zmocněnec na dotaz na připravenost na možný zásah neoznačených ruských vojáků v Pobaltí tak, jako předtím intervenovali na Krymu a východě Ukrajiny. "Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid. Když to neuděláte, tak máte válku. To je celé," řekl v rozhovoru Bartuška. Zaorálek s jeho vyjádřením nesouhlasí. "Václav Bartuška použil výkladu, který je věcně nesprávný a morálně neobhajitelný. Je naprosto nepřípustné, aby zaměstnanec ministerstva zahraničních věcí mluvil o upalování a zabíjení lidí jako o prostých metodách řešení konfliktů. Panu Bartuškovi jsem jeho výrazy ostře vytkl a vyjádřil jsem zásadní odpor k podobně cynickým prohlášením," uvedl ministr zahraničí. Novinářům později Zaorálek řekl, že ho záležitost velmi nepříjemně překvapila, považuje ji za obrovskou chybu. Jaké dopady bude vyjádření pro Bartušku mít, nechtěl komentovat před tím, než bude s vládním zmocněncem mluvit. ČRo, 27.4.2015

* * *

Zaorálek ve službách Rusů

Detektiv často nevyřeší komplikovanou vraždu, dokud si nenakreslí časovou osu událostí, které k ní vedly. V případě blížící se politické smrti velvyslance ČR pro energetickou bezpečnost Václava Bartušky je výchozím bodem červen 2010, kdy byl jmenován zvláštním vládním zmocněncem pro dostavbu Temelína, což mělo v prvé řadě zajistit, aby si nechal pro sebe svůj odpor k vítězství Rosatomu v temelínském tendru. Náhubek fungoval do té doby, než Rusové v březnu 2014 obsadili Krym, kdy si Bartuška opět pustil pusu na špacír. Minulý týden pro Hospodářské noviny uvedl, že Rusové by se měli vyloučit z nové soutěže na dostavbu jaderných reaktorů. Brzy poté ČEZ potvrdil, že nový tendr lze očekávat příští rok a generální ředitel ČEZu Daniel Beneš zdůraznil, že nikdo by z něj neměl být předem vyloučen. Včera si ministr zahraničí Lubomír Zaorálek našel záminku pro Bartuškův vyhazov, která s Temelínem zdánlivě nemá nic společného, ale ve skutečnosti všechno.

* * *

Nejčistší idea hu­manity nezakazuje, nemůže zakazovat obrany. Kazatelé táborští měli pravdu proti Chelčickému, když tvrdili, že obrana není násilí. Pravá mravní hodnota jednání závisí na mo­tivech, které je určují. V každém sporu, v každé válce záleží na tom, abychom věděli, kdo ohro­žuje a útočí a kdo se brání. Právě proto se uva­žuje o otázce první odpovědnosti nyní tak hor­livě a pozorně. …

T.G.Masaryk: Jan Hus, naše obrození a naše reformace

1925, Bursík a Kohout v Praze, páté vydání, redakce V.K.Škrach, vytiskla Unie v Praze.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.44 (9 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #3 Stana 2015-05-01 09:55
Pane Šinágle, vybraná citace z děl Masaryka plně vystihuje podstatu celého vašeho článečku: husité také vypalovali celá města, kláštery, usedlosti, sami sebe viz adamité, vraždili nevinné obyvatele Evropy. Dnes jsou pro mnohé hrdiny, pro jiné vrahy a lupiči. Jako na Ukrajině, Majdan je pro mnohé hrdinstvím, pro druhé katastrofálním vývojem k vǎlce. Správně připomínáte, že se má studovat, tak do toho a objektivně, ne se zaslepeným jedním okem.Bartušek je magor, když toto veřejně řekl, tak se nemá vyjadřovat člen ministerstva, dostal právem po čuni a osobně bych mu přála zažít ten masakr v Oděse, kdy nacistická zvěrstva byla vzorem a dotažena k banderovské dokonalosti. Jsme tlačeni USA a NATO k válce s Ruskem a všichni bychom měli se snažit o mírové soužití. Podpora debilů typu Bartušek je z vaši strany tragický omyl. Já Nepodporuji Rusko, ale nechci ani USA, nechci válku, kterou neoconi USA se snaží mermomocí vyvolat.
Doufám, že tento článek zveřejníte!
Ať žije 1. Máj
-5 #2 Jan Šinagl 2015-04-29 19:50
Pane Peter, doporučuji studovat více historii - sinagl.cz/.../... - cesti Nemci koncili i v nacistickych koncentracich a byli i mezi piloty RAF.
+4 #1 Peter 2015-04-29 19:02
Pane Sinagle, vice mene nahodou jsem zabloudil na Vasi stranky a tak jsem se zacetl. Dovoluji si zareagovat na Vas nasledujici text: Samozřejmě, že slova vládního zmocněnce pro energetickou bezpečnost nepůsobí diplomaticky, nicméně přesně vystihla podstatu. Právě proto, že se včas a v zárodku, nepostavila síla síle, následovaly tisíce nevinných obětí.

Pokud Vas mohu volne parafrazovat: Pokud by Ceskoslovenska vlada zareagovala vcas a udusila (netrvam na upalovani) v zarodcich fasisticke sily v Sudetech mohla usetrit statisice zivotu. A dnes bychom tady zily pospolu vsechny narodnosti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)