Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin mladyVšechno dříve nebo později mívá svůj konec. Jednou si lidé zvykli i na to, že z Kartága zůstaly jen trosky zaváté pouštním pískem a že Zlatá horda rozsévala kolem sebe hrůzu tak dlouho, až z ní zbyla nekonečná a prázdná pustina - Idiocie v praxi: Mluvčí Ne základnám srovnává kolony armády USA s Hitlerem.

Jefim Fištejn provedl skvělou analýzu současného Ruska: Rusko se rychle blíží k poločasu svého rozpadu. - Jen politováníhodný slepec může být uchvácen zeměpisnou rozlohou Ruska. Gigantické území dodnes není ani zalidněno, ani spravováno s péčí řádného hospodáře. Ba naopak, samotná kolébka ruské státnosti a historická sídliště ruského národa jsou stále více vybydlené a propadají se do zmaru a rozvratu - Obyvatelé zpustlého a nikomu nepotřebného území sami za pakatel odprodají všechno, co je skryto v jeho nitru, neboť vyrábět cokoli vlastníma rukama se dávno odnaučili - Rusko není líhní nositelů Nobelových cen. Veškeré jeho kulturní a vědecké vymoženosti, jimiž nejednou překvapilo svět, jsou dávno minulostí. V současnosti lehají popelem knihovny, zavírají se školy a univerzity, upadají zdravotnická zařízení. Humanitní vědění je vytlačováno tmářstvím nejhrubšího zrna, vysokou medicínu nahrazují senzibilové, pochybní léčitelé a zaříkávači.

Sociální krátkozrakost

Sociální krátkozrakost státní byrokracie je vskutku zarážející: Zatímco lid je přesvědčován o nutnosti utáhnout si opasky o několik dalších dírek, vysocí úředníci, manažeři státních korporací a bank obsazují nadále horní příčky v seznamech nejlépe placených lidí světa. Úsporná opatření se jich netýkají a jejich drzost nezná mezí: zvláštním zákonem si nechali z peněz daňových kompenzovat poplatníků finanční újmy způsobené zmrazením jejich majetků v cizině. Až jednou majetky budou rozmrazeny, dostanou podruhé to, co již jednou nakradli a ulili do zahraničí. Doma mezitím dostávají od „národního vůdce“ drobné známky pozornosti: Mnohamiliardové zakázky na projekty, které se za stávajících podmínek jeví jako naprosté šílenství (fotbalová městečka k mistrovství světa v roce 2018, nepotřebný plynovod Síla Sibiře, most přes Kerčský průliv, atd.).

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/62591/jefim-fistejn-rusko-se-rychle-blizi-k-polocasu-sveho-rozpadu.html

* * *

Idiocie v praxi: Mluvčí Ne základnám srovnává kolony armády USA s Hitlerem.

… Ruský oficiální web si dovolí okupaci vojsky Varšavské smlouvy z roku 1968 srovnávat s průjezdem jednotek našeho spojence. A mluvčí Ne základnám tomu přitakává. To je „čiré vlastenectví“, nebo přesněji – nebezpečná pátá kolona uvnitř státu. K členství v NATO pak Novotná dodává: „Toho, kdo nás vstoupil do NATO, bych nechala potrestat, všemi oběťmi, kterých jsme se v rámci ´spolupráce se spojenci´ dopustili. Jsem pro okamžité vystoupení z toho válečnického spolku a stydím se za nás.“ Také se stydím. Ale za paní Novotnou. Uvítejme Američany!

* * *

Americký vojenský konvoj vyrazil z Estonska, projede i Českem

… "Spíše než posadit je do vlaků, které se pohybují v noci, kdy je nikdo neuvidí, proč neudělat pravý opak?" uvedl americký generálporučík Ben Hodges. "Když budou projíždět všemi těmi městy, místní obyvatelé budou moci uvidět Strykery, mluvit s americkými vojáky," dodal. Vojáci prý budou vždy půl dne cestovat a pak se zastaví u nejbližší vesnice či města, kde budou mít čas na debaty s místními.

* * *

Už více jak dva roky má Rusko v kaliningradské enklávě postavené rakety Iskander. Je to nedaleko polských hranic. Rusko tehdy vysvětlilo, že prý je to normální a neškodné. Nyní když Dánsko na jednu ze svých lodí chce umístit rakety Rusko okamžitě vyhrožuje jadernou zbraní.

To, že Rusové lžou ohledně data výročí nepřekvapuje, ale že i ten na Hradě, který všechno ví nejlíp to akceptuje. Poklonit se památce mrtvých ruských vojáků může po celý rok a ne podporovat lživé datum konce II.světové války, které Rusové záměrně šíří, aby se zapomínalo na tisíce mrtvých Američanů v Pacifiku.

K. Mrzílek, 22.3.2015

* * *

Už se chystají i symbolické protesty na Rozvadově, aby zabránili odjezdu US Army z našeho území. Přichystejme si vlajky USA a přivítejme důstojně US Army ve vesnicích a městech, kde budou projíždět. Můžeme tak konat dobrovolně, z přesvědčení. Vojáci nepřijíždějí v noci, tajně a bez souhlasu vlády, jako ruští okupanti v roce 1968! Protestují jen neinformovaní, hlupáci, nebo dobře zaplacení organizátoři Kremlem. Národ, který by si přál návrat totality už by nebyl národem, ale poslušným stádem ovčanů. Dejme najevo, že svobodných, myslících občanů je u nás stále dost, že nezapomněli a demokratické hodnoty jsou jim nade vše!

 

Jan Šinágl, 22.3.2015

* * *

Iniciativa Ne základnám se znovu probudila. Kvůli americkému konvoji

Tisícům padlých vojáků patří SPRÁVNÉ datum!

* * *

Aktualizováno:

Práce početné úderky propagandistů jednoho velkého velvyslanectví je v internetovém éteru znát. Levičáci zřejmě dostali instrukce, povzbuzení a odvahu, stávají se agresívnějšími. Tuším nebezpečí, že Americkým kolonám připravují horkou lázeň. Mnoho jich rozesílá výzvy, jež mají dosti jednotnou metodiku. Zdá se, že oslovují bývalé i domnělé bývalé členy KSČ. Trousí, že za socializmu nebylo až tak zle, zato teď je to hrozné, a to je vina kapitalistů a Ameriky. Videa o 7 milionech Ukrajinců likvidovaných hladomorem, o hromadách dvaceti milionů mrtvol pohřbívaných po tisících buldozery je přivádějí k zuřivému hněvu že se to ukazuje, a že to byla taková doba, to my už nemůžeme pochopit. Poukazem na americké agrese na Balkáně a Blízkém Východě odvádějí pozornost od Sovětské genocidy celých národů i agrese Putina na Ukrajině, kde objevili fašismus. Obratnou propagandou patrně získají lidi oprávněně nespokojené s vládou mafiánů u nás. Říkají jim oligarchové a to jsou všichni bohatí. Hodně kritiky naší současnosti je oprávněné, jenom vina za to je přesměrována na ty, co se snaží o nápravu, a na jakýsi imaginární kapitalizmus, na EU a USA.

23.3.2015,  Vrbík, Zlín

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.50 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+10 #1 Jan Mrzílek 2015-03-23 03:10
Něco je špatně. Od dob naší Rakouské monarchie, přes 1., druhou i další republiky trstní zákoník zahrnoval paragrafy, zabývající se skutky vlastizrady, velezrady, kolaborace a další protistátní a protinárodní činností. Posledních pětavdavacet let tu vládne různě převlečená komunistická svoloč, spolu s bývalými vexláky a udavači a tyto pojmy jako by z legislativy vymizely.Zákon o zločinnosti extrémní levice komunistů a fašistů je bez prováděcího výkladu fraškou, po ulicích volně běhají kolaboranti a vlastizrádci,do konce veřejně vyzývají k protistátním výtržnosteme, vedoucím k poškozování státu mezi jeho spojenci, omezení novináři jim popřávají velký prostor v mediích, policie nezasahuje, justice je slepá (anebo snad zkorumpovaná?). To vše v době, kdy se radikalizuje agresivní militantní imperializmus Ruska a nenávistá rozpínavost islámských fanatiků, ohrožujících svět evropské kultury. Je čas říci Dost! A začít jednat. Vrátit se k právnímu státu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)