Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman opilecNedávná demonstrace u pomníku TGM to potvrdila. Svážení autobusy, drahé podium, hloupé řečiPraha 2015 pro hloupé, v tom lepším případě (už chybělo jen „pivo a párky zdarma“). Promluvili předseda KSČM soudruh Vojtěch Filip, předseda Úsvitu Tomia Okamura i prezident Zeman. Dalších důkazů není třeba. Dnes to v LN ve svém sloupku „Bez vzorů“ pregnantně vyjádřil Martin Zvěřina: „…A z vrcholu mocenské pyramidy žehná prezident, který od zvolení de facto nevystřízlivěl.“ Kdy vystřízliví společnost?!

Na Hradu vlaje stále otevřeněji východní vítr. Lze očekávat, že po Klausovi brzy obdrží Puškinovu medaili od Putina i Zeman, bude-li tento vývoj pokračovat. Jeho spolupracovníci jsou stále více konfrontováni se svoji nepěknou minulostí. Naposledy Hynek Kmoníček, kdy Eric Best připomenul jeho tajnou obchodní misi do Iráku, kterou vedl v lednu 2000, kdy bylo na Irák uvaleno embargo Evropské unie!

Zeman se chystá na cestu do Moskvy na oslavy Dne Vítězství. Věřím, že západní politici tak hluboko neklesnou, ne, že by nechtěli projevit úctu. Naopak ji svoji neúčastí projeví o to více! Putin chce Dne vítězství jen propagandisticky využít. Takže mu každý západní politik bude hrát roli, kterou určil on. Zdalipak Zeman stejně ochotně přijede do Plzně poklonit se památce Američanů při 70.výročí jejího osvobození. Pokud vím, jeho předchůdce se Slavností svobody nikdy nezúčastnil. President Václav Havel ano.

Tvrdik OD 1 090315Mimochodem dne 9.3.2015 jsem náhodně potkal večer (před Obecním domě v Praze), Tvrdik OD 2 090315bývalého ministra obrany a ředitele ČSA Jaroslava Tvrdíka, jak doprovází delegaci čínských soudruhů. Jak jsem začal fotografovat, otočil hlavu - ode mne, poté s udivením i čínští soudruzi - na mne. Bohužel to bylo v rychlosti, omluvte horší kvalitu, má především vypovídající hodnotu.

Hodně to v naší zemi musí zapáchat, když takovíto lidé místo ve vězení dál pracují ve „prospěch“ státu. Jak dopadly ČSA pod Tvrdíkovým „vedením“, nemusím snad připomínat. Nedávné vyjádření advokáta Tomáše Sokola, že by odsouzení manželů Kottových z nich udělalo asociály a bezdomovce, je též výsměchem slušným lidem. Takovýto podvodníci, navíc jako veřejné osoby, mají být potrestány o to přísněji. Osobně bych jim zabavil nejen veškerý majetek, ale poslal do vězení na mnohem více let. Bude-li justice tvrdě trestat podobné osoby, vydělá si na sebe bohatě, protože reálná hrozba vysokého trestu je tou nejúčinnější zbraní proti korupci. Ne tisíce nových zákonů, kterým se advokáti bohatých vysmějí a patřičně jich využijí.

Přiložená fotografie kousek od Kafkova domu na Staroměstském náměstí v Praze vyjadřuje stav naší země dost otřesně, ale bohužel i dost pravdivě.

Nikdo, včetně přehlídky psychologů v médiích se nezabýval důvodem jeho činu. To, na co jsem upozorňoval hned po masakru v Uherském Brodě, se stává realitou. Příčiny jsou zřejmě shodné jako při neštěstí ve Frenštátu pod Radhoštěm – nečinnost státních orgánů a lhostejnost občanů. Sirény zněly, zvony zvonily, peníze se vybírají… Jednou za padlé vojáky, jednou za padlé návštěvníky hospody. Pozůstalým po padlých vojácích bych peníze poslal. Pozůstalým po hostech hospody by měly zaplatit chybující úředníci, policisté a jejich nadřízení!

Chci věřit, že i český občan má hranici, kdy už řekne dost. Mnoho času už mu nezbývá, nechce-li sám utonout v tom množství stále se hromadících fekálií různých druhů v naší zemi, které produkují neschopní politici už 25 let!

 

Jan Šinágl, 12.3.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)