Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Praotec ČechPodivný Petr Havlík – Další ostudná kauza Hany Marvanové – Škoda, že kauzu Davida Ratha nesoudí soudy USA – V ČR se ročně odebírá rodičům až 3000 dětí, my řešíme raději dvě děti v Norsku! – Zeman v „přátelském objetí“ Ruské ambasády a Lukoilu?!

Nebudu zmiňovat levici a komunisty, ale např. Petra Havlíka, který se přidal ke kritikům mé osoby z řad demokratů v tomto článku na svém blogu, kde kritizuje pana Babiše slovy: „V prvních pár týdnech to vypadalo docela sympaticky. Jeho minulost v KSČ a kontakty se Státní bezpečností zrelativizovali lidé jako slovenský novinář Žitný, chartista Pavlík či občanský aktivista Šinágl.“ Pro objektivnost připomínám, že jsem pana Havlíka plně podporoval i jeho Občany.cz - i svoji kandidaturou ve volbách do Sněmovny v roce 2010. Rozešel jsem se s ním jako s každým, kdo mne charakterově zklamal, stejně jako s např. s panem Hučínem.

Díky panu Havlíkovi jsem se poprvé setkal s panem Babišem, kterého pozval na křest jedné ze svých četných knih. Nehovoří už o tom, že projevil zájem manažersky pomoci Hnutí ANO ve volbách, ani o tom z jakých důvodů byl odmítnut. Na Lotynce z počátku 90.let údajně nevydělal ani korunu. Chci mu věřit, ale v té „divoké době“ byl potom velmi čestnou výjimkou. Kdo tehdy na podobných projektech nevydělal ani korunu? Mohu jen smeknout!

Pokud se považuje za znalce politické scény a jednoho z mála „čistých“ politiků, zaráží mne, že spolupracoval či stále spolupracuje s JUDr. Hanou Marvanovou? Očekával bych, poté co jsem dosud o ní vše zveřejnil, povede k jeho reakci? Žádnou jsem nezaznamenal? Dost možná, že může být advokátka Marvanová dokonce vyloučena i z ČAK? Samozřejmě bych dal paní Marvanové také prostor, ale nereaguje – ani podáním žaloby, což jen potvrzuje závažnost mých informací.

K návrhům trestů v kauze Davida Ratha – z chování obžalovaných je vidět arogance moci a absolutní absence jakékoliv formy studu. Důkazy jsou jasné, nezpochybnitelné. Státní zástupce odvádí skvělou práci. V USA by byl soud mnohem kratší, také zabaven majetek, ale trest vzhledem k tomu, že se jednalo o veřejné činitele, mnohem vyšší.

* * *

Podle nadace se ročně odebírá až 3000 dětí, podle MPSV asi tisíc

Kolem 2000 až 3000 dětí ročně odebírají podle Nadace Naše dítě úřady v Česku z jejich rodin. Důvodem je týrání, zanedbávání a zneužívání, ale i zadluženost a špatná sociální situace. Na tiskové konferenci to řekla ředitelka nadace Monika Šimůnková. Podle výkazu ministerstva práce o ochraně dětí ale u příbuzných, pěstounů či v ústavech skončilo v roce 2013 kvůli problémům doma 1015 dětí. O dětech mají rozhodovat opatrovničtí soudci, ti bývají podle šéfky jejich sdružení Libuše Kantůrkové ale často zahlceni. ČRo, 4.3.2015

* * *

To mediální a politické ticho k této závažné informaci ČRo nepřekvapuje, ale o dvě děti v Norsku se mohou média a politici „upracovat“?! Jenom dokazují své pokrytectví a že děti v Norsku ani v ČR je ve skutečnosti zas tolik nezajímají, ale o to více publicita a vlastní zviditelnění. Žádný z angažovaných českých poslanců a europoslanců na jim zaslané informace nereagoval, včetně velvyslankyně na Slovensku Livie Klausovéotřesné kauze malého Otíka. Očekával jsem to. Ředitel Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí Zdeněk Kapitán, po návštěvě Norska, prohlásil: „Kdyby české úřady jednaly tak důkladně jako norské, musely by jednat stejně.“ Mimochodem viděli jste ty šťastné dětské obličeje při přenosech lyžařských závodů (i dětí z viditelně z jiných zemí původu) s namalovanou norskou vlajkou na tvářích? Kolik takových vidíte u českých dětí? Ty norské jsou vychovávány jinak. I ta vlajka na dětských tvářích je jedním z důkazů o kvalitě péče a výchovy děti v Norsku. Ty české mnoho důvodů k hrdosti na svoji zemi a politiky mnoho nemají, pokud vůbec. Hlavně, když čerpáme desítky milionů ročně z Norských fondů…

* * *

Zemanova příští zastávka: Moskva

Podle oficiálních stránek Miloše Zemana má zatím prezident úplně volný program. Vtipálkové (jako my) by tak mohli říci, že čeká na telefonu, až zavolá Vladimir Putin. Nějaké povinnosti samozřejmě naplánovány má, jako třeba státní návštěvu ve Vatikánu koncem dubna, ale příští opravdu velké body v jeho rozvrhu jsou vskutku dvě návštěvy v Moskvě. První u příležitosti Dne vítězství v květnu a na podzim potom důležitější, státní návštěva v Kremlu. Jak jsme napsali v lednu, ruská ambasáda se o této předtím neoznámené návštěvě zmínila pravděpodobně proto, aby zkomplikovala Zemanovu cestu na konferenci AIPAC do Washingtonu. Zřejmě to zafungovalo, jelikož žádný americký politik se ho během pobytu v USA nechtěl dotknout ani klacíkem. Co může nyní Sobotkův kabinet udělat, aby Zemanovi jeho nadcházející ruská dobrodružství zkomplikoval? Odepřít mu finance na státní návštěvu Moskvy? Možná, ale to by pak jen účet zatáhla PPF s Lukoilem.

* * *

Myslíte si, že při návštěvě Kremlu navštíví Zeman hroby Borise Němcova a Anny Politkovské? Pochybuji, ani Zeman si nedovolí popudit Putina, v rámci tradice poslušných návštěv čs. a českých politiků v Moskvě. Troufne si jenom „státnicky“ nazvat veřejně v ČT při návštěvě Plzně občany, vyjadřující nesouhlas s jeho chováním „blbečky“. Máme na Hradě velkou malost. Ta bude stále větší čím bude menší.

Dostávám stále častěji výhružné a pomlouvačné SMSčeštině i v němčině (už i první v ruštině). Nenávistné a vulgární e-maily nepočítaje. V poslední době hlavně díky podpoře Hnutí ANO. Zvláštní, že mne kritizuje a odsuzuje levice i pravice i lidé, kteří mne podporovali roky a měli by mne dobře znát. Vůbec nepřipustí možnost, že sleduji stále stejný cíl? Jakoby mé dosavadní práce vůbec nebylo? Jak snadno ztrácíme víru. Pro mne je to jen potvrzením, že svoji práci zřejmě nedělám špatně a o to větší motivací. Kdybych nebyl napadán, tak bych dělal něco určitě špatně, pokud bych nežil v jiné zemi. Chce se mi říci: “Všichni v jednom šiku, jako bych ohrožoval republiku“ – jen aby ten „šik“ neohrozil jí!

Děkuji za taktní mlčení těch, co mne znají a dobře vědí o co v naší zemi dnes jde. Je smutné sledovat, jak lidé podléhají vlivu médií, manipulaci, ignorujíce vlastní zkušenosti, zdravý rozum a nevědomě, proti svému přesvědčení a zájmům podporují daný stav. Inteligence není vždy zárukou inteligentního jednání, pokus se pohybujeme v nenormální společnosti příliš dlouho. Množství lidí, věřících ruské propagandě a lžím proruských webů, je toho důkazem, varováním – a výzvou všem, kteří si přesto dokázali zachovat zdravý rozum.  

Vzpomínám si živě na slova mého táty: „V této zemi každý každého kritizuje, ale málokdo dělá svoji práci pořádně.“

Málokdo byl v historii vítán v Čechách za službu rodné zemi. Kritiků se našlo vždy dost a rychle, hlavně nenabízet žádné realizovatelné řešení, sám nic nedělat. Stále platí slova TGM: „Demokracii bychom měli, teď ještě ty demokraty“ a Havlíčkovo: „Kéž by ta demokracie přešla z hlav také do rukou a srdcí.“

V neděli si na těchto webových stránkách budete moci přečíst úžasné kázání prof. Piťhy. Pokud je pochopí většina, máme ještě naději. Mělo by se šířit po celém světě ve všech jazycích! AMEN

 

Jan Šinágl, 5.3.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.43 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+7 #9 Bořivoj HOLÍNEK 2015-03-11 17:10
Vzhledem k tomu, že v předchozím mém příspěvku zmíněnou korespondenci nelze svým rozsahem (cca 9 stran textu formátu A4) umístit do okna, které je ZDE určeno k diskusi (celkem 1000 znaků), bez dalšího komentáře uvádím jen nepatrnou část z jejího obsahu, která i tak potvrzuje mnou dříve uvedená tvrzení:

„Dobrý den pane Šinágle!
Jak jistě víte, jsem Vašim dlouholetým podporovatelem i čtenářem Vašeho BULLETINU. Poslední dobou však s nemalým překvapením sleduji Vaši podporu hnutí ANO. Nevím, zda tyto Vaše aktivity pramení z neznalosti věci, či je v pozadí něco jiného….!?
...Prosím Vás, pane Šinágle, pokud budete ve svém periodiku podporovat takto pochybné a demokratické společnosti krajně nebezpečné jedince, více mi Bulletin nezasílejte. Děkuji!“ - ze dne 23.9.2013

Pokud některý z čtenářů bude mít zájem o celou korespondenci, rád mu ji zašlu na jím sdělenou e-mailovou adresu - zde je kontaktní telefon 777050514.
-7 #8 Jan Šinagl 2015-03-11 10:49
Pane Holínku, zaprvé se bavíme o zveřejněných komentářích, ne o podpisech peticí, za druhé jsem napsal „snad“. Samozřejmě, že i moje paměť není neomylná a mohu se i mýlit. Nemám nic proti zveřejnění naší soukromé korespondence, pokud ji zveřejníte všechnu. Do té doby nevidím důvod se Vám omlouvat. Jinak si Vám dovoluji doporučit více věcnosti, klidu, méně emocí a nenávisti. Je Vaším problémem, že moje podpora Hnutí ANO ve Vašich očích přebíjí hodnotu všeho, co jsem za 20 let v CH a 12 let v ČR za své peníze pro rodnou zemi udělal a nepřipustíte i možnost, že vznik Hnutí ANO může být zatím jedinou reálnou cestou k začátku řešení děsivého stavu společnosti poté, co nám zde ostatní strany už od listopadu ukazují svoji všehoschopnost a především schopnost sloužit sami sobě. Tam byste měl napřít svoji kritiku, ne na ty, co už mají nic neřešící kritiky a konstatování známého dost a něco zkoušejí i se všemi riziky, dělat. Zkuste to také, rád Vás potom podpořím jako činím po roky i u jiných.
+9 #7 Bořivoj HOLÍNEK 2015-03-11 10:11
LŽETE Jane Šinágle, závislý publicisto!
Nejenže jsem byl pravidelným čtenářem Vámi vydávaného Bulletinu, jenž jste mi automaticky zasílal, ale i Vašim dlouholetým podporovatelem a signatářem nejedné Vámi zveřejněné petice (naposledy na podporu pana Ing. Marka Řičáře).
Negativně jsem začal reagovat ve chvíli, kdy jste na těchto stránkách spustil veřejnou podporu (agitku) Andree Babiše. Ještě nedávno v místech, kde máte uveden odkaz na podporu pana Řičáře (Josefa Marka), byl vyvěšen odkaz, propagující Burešovo ANO.
Každý, kdo má zájem seznámit se s mými názory a reakcemi, zveřejněnými na těchto stránkách, může do vyhledávacího okna zadat moje jméno a dozví se pravdu.
Pokud se mi pane Šinágle ZDE neomluvíte za vámi uvedené lživé tvrzení, zveřejním zde naši korespondenci v dané věci, kterou jsme na dané téma poslední tři roky vedli.
Každý nezaujatý a čestný čtenář nechť si pak učiní vlastní úsudek, kdo z nás dvou je "zapšklý stařík" a lhář!
-8 #6 Jan Šinagl 2015-03-11 08:42
Ano pane Pavle, pletete se. Reaguji z principu. Pan Holínek roky reaguje negativně, Na tomto webu ještě snad ani jednou pozitivně nereagoval. To je i neštěstí naší společnosti, kdy požadavek jistoty zabijí každou naději už v zárodku. Sám nic nedělat a kritizovat ty, co něco zkoušejí dělat i se všemi riziky a oběťmi. polistopadové strany nám ukazují stále svoji všehoschopnost a beznadějnost. Nestydatě rozkrádaly a rozkrádají zemi. Pochopitelně, že budou napadat každého, kdo je ohrožuje, tím, že se budou stavět do role slušného a ze slušného dělat darebáka. Média mají stále dostatečně pod kontrolou. Naštěstí ne LN, které jsou nyní mnohem více objektivnější a nezávislejší, než tomu bylo dříve. Bohužel čtenářů BLESKu jen tak rychle ubývat nebude, proto ani nových "Zemanů".
+7 #5 Pavel 2015-03-10 23:22
PS: Nemyslím si, že byste, pane Šinágle, podlézal s. Andreji Babišovi. O to méně chápu Vaši vztahovačnou reakci na pana Holínka. Nebo se v něčem pletu?
+9 #4 Pavel 2015-03-10 23:00
Prosím pana Šinágla o vysvětlení jeho reakce na pana Holínka. Osobně neznám ani jednoho z Vás.
Nicméně nevidím, že by Vás, pane Šinágle, nebo někoho jiného pomluvil dokonce bezcharakterně. Pomluvou rozumím nepravdivé a nepodložené tvrzení o druhé osobě. To, co uvádí o (bývalém?) komunistovi Babišovi a jeho sympatizantech, se mi zdá věrohodné, pravděpodobné i dokazatelné.
K zašpklosti a neměnnosti představ - víc mne děsí opak, lidé, kteří jsou ochotni měnit názory jako ponožky, aby se zalíbili. Ale k těm přece Vy, pane Šinágle, nepatříte!
Prosím Vás tedy, abyste mi i ostatním ukázal na pomluvu pana Holínka v diskusi k tomuto článku. Děkuji za Vaše úsilí. Dodávám, že Vaše první odpověď panu Holínkovi se mi nelíbí, neboť nejde ad rem, ale ad personam. Je-li to možné, omezte se prosím na věcnou ne osobní debatu, zase tak mne nezajímá kým pan Holínek je. Děkuji předem.
+11 #3 Bořivoj HOLÍNEK 2015-03-10 22:13
Aby k Vám nemluvil pouze „zapšklý stařík“, dovolím si citovat jednoho z mnoha podstatně mladších občanů, kteří včera reagovali na sdělení soudružky Kleslové, která konstatuje,že „Babiš je nadpřirozená bytost, lepší než my“, jež bylo zveřejněno na stránkách Echo24.cz:

„Výroky soudružky Kleslové mě nepřekvapují. Demokraticky smýšlející člověk, s mírně nadprůměrnou inteligencí, který má psychické zdraví a charakter plus mínus v pořádku, v Burešově politické akciovce asi dlouho nevydrží, rozhodně ne na čelných pozicích, jak jsme měli možnost nedávno vidět. Proto se v ANO v podstatě vyskytují pouze dva druhy lidí. Psychicky a emočně hendikepovaní jedinci, kteří jsou fascinování charismatem velkého vůdce a potom kariérističtí řiťolezové, pro které je strana pouze výtahem k moci...“

Mně Vás líto není, pane Šinágle. Pán Bureš s Vámi. Z pekla není úniku.
-11 #2 Jan Šinagl 2015-03-10 08:49
Tak teď ještě Ty důkazy, pane Holínku? Nebo Vás Váš pan otec neučil, že pomlouvat druhé bez důkazů se nemá, nechce-li být autor sám považován za pomlouvače, bezcharakterníh o či hlupáka? Jste zapšklý stařík, jen mne neustále kritizujete, neschopen objektivně hodnotit práci druhých, v zajetí svých neměnných představ. To má být vše a jediné téma, co Vás z mého webu zajímá? To máte opravdu tak omezený rozhled a potřeby? Zařadil jste se tak mezi mé kritiky z řad komunistů a levice, kteří neumějí nic jiného. To asi Vašeho tatínka moc nepotěší. Bohužel lidí Vám podobných je zde stále dost. Nevědomě pomáhají darebákům, ničící zemi už od roku 1948, tím, že hloupě napadají ty, co něco skutečně dělají pro nápravu věcí veřejných. Přesvědčené nelze přesvědčit, tak jako komunisty. Je mi Vás líto. Pán Bůh s Vámi.
+13 #1 Bořivoj HOLÍNEK 2015-03-10 06:15
Pane Šinágle, rovněž si pamatuji na slova mého táty, která mi více jako před půl stoletím opakovaně říkal při našich četných pochůzkách přírodou: "Překroč, přeskoč, přelez, ale nikdy NEPODLEZ!".
Před časem mi - coby téměř devadesátiletý kmet - pravil: "Hlavní nebezpečí ohrožení demokratického vývoje u nás spatřuji v lidech jako je Babiš. Všimni si, kolik jinak slušných lidí neodolalo jeho penězům a nedůstojně mu PODLÉZÁ! Varuj před ním své blízké!".
Toť vše.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)