Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Uhersky Brod svicky a mediaPolicie podle Chovance „nepochybyla“, když nechala raněné civilisty krvácet v jedné místnosti s útočníkem téměř dvě hodiny a jen z venku "monitoruje situaci a zkouší vyjednávat"!

Frenštát pod Radhoštěm: A čemu má člověk potom věřit…?!

Tragédie se množí, veřejnost je informována o nepodstatném (Aféra s metanolem, Vrbětice a další.), opět se police a média nezajímají o podstatu věci. Kdo byl střelcem víme, ale kdo všechno nese vinu a odpovědnost za jeho čin a proč k němu muselo dojít, média nesdělují? Není skutečným „vrahem“ další selhání zodpovědných státních úředníků? Zajímaly se o jeho situaci místní úřady, na které se mohl obracet, či se o jeho situaci vůbec nezajímaly, včetně jeho sousedů a známých? Ve Frenštátě pod Radhoštěm při výbuchu plynu před dvěma roky, muže k činu dohnala právě prokazatelná nečinnost odpovědných úřadů a úředníků, když už v zoufalství nevěděl „kudy kam“. O tom se dodnes mlčí a vše, jako obvykle, usnulo a bylo zapomenuto. Odpovědní svá místa neopustili…

… Motivaci pachatele policie vyšetřuje, podle Kafky šlo o směs osobních důvodů. O tom, zda měl muž psychické problémy, žalobce zatím spekulovat nechtěl. … Střelec byl držitelem zbrojního průkazu a u sebe měl dvě nabité pistole. Policie prověřuje, zda osm lidí zabil legálně drženou zbraní a získal legálně zbrojní průkaz. … Pachatel střelby si před činem reportérovi TV Prima stěžoval na šikanu, kterou úřady údajně neřeší. V telefonátu na linku Krimi zpráv řekl, že má pistoli a že se zařídí "po svém". Střelec televizi Prima zavolal ve 12:56. "Oznámil nám, že je v Uherském Brodě a ať za ním přijedeme. Snažili jsme se zjistit proč, co nám chce ukázat. Na to nám po chvilce odpověděl, že mu spousta lidí ubližuje, že je šikanován a úřady to neřeší," popsal Pavel Lebduška z TV Prima telefonát, který trval zhruba čtyři minuty. Pachatel poté reportérovi řekl, "že má pistoli, rukojmí a že se zařídí po svém." Novinář se snažil hovor prodlužovat kvůli identifikaci, souběžně kontaktoval policii. ČRo, 24.2.2015

Odpovědi na otázky, které chce znát veřejnost:

  1. Kdo a kdy konkrétně vystavil zbrojní pas pachateli, kdo je pod ním podepsán?
  2. Který psycholog či policista vyhodnocoval psychologické testy?
  3. Zbrojní pas neznamená automaticky mít ve vlastnictví zbraň. Musí se uvést vždy důvod, podle kterého PČR rozhodne. Jaký důvod uvedl pachatel a kdo je podepsán za PČR na souhlasu s koupí střelné zbraně?
  4. Eviduje vedení města za poslední roky nějaké stížnosti pachatele a pokud ano, tak jaké a jak byly vyřešeny?
  5. Kolik obětí bylo mrtvých a ještě naživu při prvním zákroku dvou policistů?

Muž začal na hlídku pálit zpoza baru, museli povolat posily

… Pachatel, který byl skryt za barovým pultem, na policisty okamžitě začal střílet. Ti se s ohledem na to, že v restauraci viděli několik ležících a sedících osob, u nichž nebylo jasné, v jakém jsou stavu, rozhodli zavolat posily a v souladu s předpisy vyčkat. Policisté podle Tkadlečka vyhodnotili, že by proti krytému pachateli „nebyli schopni dotáhnout zákrok”. …

* * *

Neuvěřitelné, za to bych jako starosta podal na oba policisty trestní oznámení! Vzpomínáte, jak se Američané při 11.září v uneseném letadle aktivně bránili teroristům? Myslíte si, že by se zachovali američtí policisté jako ti čeští, co byli první v restauraci? Americký policista by rozhodně zbaběle neutekl jako oni a čekal na posily, kdy bezbranní lidé jsou vražděni! Řídil by se zdravým rozumem, ne hloupými předpisy! Minimálně by střílel do vzduchu, aby nikoho z hostů restaurace neohrozil a znemožnil tak pachateli postřílet bezbranné hosty! PČR a její velení zcela selhaly. Oba policisté mají neodejmutelný podíl na smrti nevinných. Porušili i přísahu, kdy přísahají na svůj život při službě zemi. Zachovali se naprosto zbaběle a ministr vnitra je za to ještě chválí!!! Je to i o české povaze - neriskovat a být hrdinou až když už nic nehrozí.

Cituji ze služebního slibu PČR: „… Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.“

Chování ministra vnitra Chovance je ubohé a žalovatelné! Na místo přiletí helikoptérou, do TV zpochybňuje, že střelec někomu volal, přitom obratem TV dokazuje, že voláno bylo!!! V rychlosti Vaší helikoptéry to pane ministře těžko bude. Občané si Vás neplatí proto, abyste je svým chováním přesvědčoval o své neinformovanosti a neschopnosti a kterou se ještě veřejně a pyšně „chlubíte“. PČR podle něho nepochybila, ale nechá to prověřit policejní inspekcí, tedy „vyšetřit“ jak policie nepochybila!!! Také by měla PI prověřit, kdo kontroluje vydávání zbrojních pasů a kolik podnikatelů si ho koupilo, jako politici právnické tituly na ZČÚ!

Zdravotníci byli na místě za 7 minut, PČR je dovnitř nepustila!!! Zásahová jednotka přijela z Brna za 1 ½ hod. Helikoptérou by byla na místě za cca 20 minut a ministr vnitra tvrdí, že autem to bylo lepší!!! Hlavně když pan ministr s policejním prezidentem přiletěli helikoptérou (možná i s Urnou, která už neměla co dělat). Po takovémhle katastrofálním selhání by každý ministr vnitra i s policejním prezidentem museli okamžitě odstoupit! PČR slibuje vyšetřovat měsíce?! Na konci by měla obvinit sama sebe jako největšího viníka této tragédie!

To jsou ty následky, když odpovědné funkce jsou politicky obsazovány zcela neschopnými lidmi. Řadoví policisté by mohli vyprávět o neschopných nadřízených, které zajímá jen funkce a plat a kdy levá neví co dělá pravá! 

Kdo je odpovědný? Nikdo, jen když máme odpovědné úřady a úředníky. Pokud se nějaký najde, tak má vždy tisíce výmluv a odkazů na zákony. Převzít odpovědnost za svoji práci a podpis odmítá, dobrý plat a místo nikdy.

Volal jsem dnes do Diváckého centra ČT, poděkovalo za podněty a slíbilo předat dále. Uvidíme, třeba bude ČT rychlejší a úspěšnější, než PČR? Mimochodem jméno pachatele lze snadno najít na informacích o pozemku, veřejně přístupných.

Angličané to řeší jasně. Dva politici, právě usvědčeni novináři z korupce, byli jejich stranou okamžitě vyloučení a končí. Naši se soudí roky, mnohdy dostanou ještě odstupné! Ti angličtí se alespoň stydí, soudit je ani nenapadne. Naši politici toto slovo neznají a nebudou je znát, pokud jim to budou občané dovolovat.

Připomínám níže tragédi ve Frenštátu pod Radhoštěm mým článkem ze dne 1.3.2013, včetně mé poučné korespondence se starostou a hejtmanem. Není divu, že má jednu z nejvyšších návštěvností – k dnešnímu dni 10415 čtenářů. V naší zemi je kdekdo za něco odpovědný, jen do doby, dokud se nic nestane! Tradice totalitní, kolektivní nezodpovědnosti nikoho za nic, stále pokračuje.

Obávám se, že pachatelé z Frenštátu pod Radhoštěm a Uherského Brodu, mají více společného, než jsme si ochotni přiznat a připustit. Jednali v životní nouzi, kdy nejednala společnost, která jednat měla! V tomto smyslu je i pachatel jednou z obětí a skuteční pachatelé my všichni, díky nezájmu o věci veřejně a životy druhých.

Nebudeme-li schopni nedobrou situaci řešit, nebyla tato tragédie poslední. Obětí se může stát každý z nás, dětí nevyjímaje. Jenom politici, další nesmyslné nové zákony to nevyřeší a předpisy už vůbec ne, nemohou. Stále rešíme jen následky, neřešíme příčiny!

Začátek skutečného řešení je v každém z nás – naučit se žít zodpovědně a nemyslet jen na sebe!  

 

Jan Šinágl, 25.2.2015

Frenštát pod Radhoštěm: A čemu má člověk potom věřit…?!

* * *

Aktualizováno:

Vláda bude řešit jak uctít památku obětí, ne naprostou neschopnost a katastrofální selhání PČR na všech stupních! Obraz ČR! PČR utajuje svoje selhání a neschopnost, které vidí všichni soudní občané! Měla by požadovat okamžité odstoupení ministra vnitra Chovance, který se chová jako kašpar. Řadoví policisté jsou opět zděšeni neschopností svého vedení a velení! Opět řešíme všemi silami následky, ne příčiny! Lpění a závislost na přílišném množství zákonů, předpisů a nařízení paralyzuje normální chování a zdravý rozum. Potom to takto dopadá! J.Š.26.2.2015

* * *

Vrah z Uherského Brodu byl jeden z nás – Jiří Pehe

Politici i analytici horečně vypočítávají různá „ponaučení“, která vyvodili z masové vraždy v Uherském Brodě. Jedno docela zásadní - zejména ve světle rostoucí nechuti, někdy přímo až xenofobie české společnosti vůči přistěhovalcům a romské menšině - ale nezaznělo. Masový vrah z Uherského Brodu, stejně jako před časem masový vrah z Frenštátu pod Radhoštěm, který vyhodil s pomocí výbuchu plynu do povětří panelový dům, byli etničtí Češi. …

… Když je tedy řeč o ponaučeních ze strašného činu v Uherském Brodě, jedno zní, že bychom se více než zevšeobecňujícímu odmítání všeho „cizího“, včetně současných paušálních útoků na islám i přistěhovalce, o otloukané romské menšině ani nemluvě, měli věnovat nebezpečí a patologiím mezi „námi“ – v naší zdánlivě tak spořádané české většině. Zamyslet by se mohli dokonce i ti, kdo věří, že všelék na všechny neduhy by vyřešilo naplnění hesla „Čechy Čechům“.

http://www.novinky.cz/komentare/362822-komentar-vrah-z-uherskeho-brodu-byl-jeden-z-nas-jiri-pehe.html

* * *

Anatomie české krutosti a její stále popírání a zamlčování

* * *

Aktualizováno:

Ministr vnitra Chovanecdojem(!!!), že policie nepochybyla?! První dva zasahující policisté měli nekvalitní vesty průstřelné malorážkou!!! Podřízení jim i jiným sdělují: Pokud chtějí mít kvalitní, neprůstřelné vesty, ať si je koupí za své cca 10.000,-Kč! PČR jasně selhala v mnoha ohledech. U policisty se předpokládá, že se nebojí. V takové nekvalitní vestě se jim divit nemůžeme, nicméně střílet mohli a měli alespoň nad bar a zamezit dalšímu vraždění. 

Muž, či muži házející na pachatele židle z těsné blízkosti během toho co nabíjel zbraň, projevili mnohem více odvahy a statečnosti než oba policisté! Policie nepochybyla, když nechala raněné civilisty krvácet v jedné místnosti s útočníkem téměř dvě hodiny a jen z venku "monitoruje situaci a zkouší vyjednávat" – viz Uherský Brod - poučení z krizového vývoje

J.Š.28.2.2015  

* * *

Aktualizováno:

Nikdo, včetně přehlídky psychologů v médiích se nezabýval důvodem jeho činu. To, na co jsem upozorňoval hned po činu, se stává realitou. Příčiny jsou zřejmě shodné jako při neštěstí ve Frenštátu pod Radhoštěm – nečinnost státních orgánů a lhostejnost občanů. Sirény zněly, zvony zvonily, peníze se vybírají. Jednou za padlé vojáky, jednou za padlé návštěvníky hospody. Pozůstalým po padlých vojácích bych peníze poslal. Pozůstalým po hostech hospody by měly zaplatit chybující úředníci, policisté a jejich nadřízení!

J.Š.12.3.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.43 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)