Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PCSC Macek 190215

Videa z důvodů možného ohrožení bezpečnosti osob zneveřejněna!

„Paradoxní je, že mnoho lidí nyní prchá z Ruska na Ukrajinu. Stávají se politickými uprchlíky. Je to znakem, že se Ukrajina stává Západem. Tak jako lidi dříve utíkali na Západ, nyní utíkají na Ukrajinu.“

V Praze bylo dne 19.2.2015 oficiálně představeno Centrum pro občanskou společnost (Prague Civil Society Centre). Do poslední chvíle bylo utajováno z obavy z návštěvy provokatérů. Povedlo se, šestihodinová debata a závěrečný koncert dvou hudebníků z Ruska, byly skvělé. Zúčastnili se i velvyslanci Švédska a USA. Měl jsem možnost s oběma hovořit na aktuální témata (případ dětí v Norsku a korupce v ČR). Koncert hudebníků z Ruska byl otřesnou diagnózou stavu současné ruské společnosti, ale i jistou nadějí pro nás i obyvatele Ruska. Poslech celého koncertu doporučuji! Podobné jsme si také za totality „užili“. Situace je velmi vážná. Každý občan by si měl uvědomit, že svoboda nebyla nikdy zadarmo a že jen ta je zárukou prosperity ekonomiky a dobrých mravů!  

Vasya Oblomov Dobrej člověk

Prague Civil Society Centre

19.2.2015

Organizace Člověk v tísni, ve spolupráci s respektovaným polským think-tankem Institute of Public Affairs a norskou organizací Human Rights House Foundation, kvůli stále silnějším autoritářským tendencím, které zvyšují tlak na občanskou společnost, zřizuje Prague Civil Society Centre, jehož cílem je nabídnout podporu a projevit solidaritu stále více potlačované občanské společnosti ve východní Evropě, Rusku a střední Asii.

Autoritářské režimy postsovětského prostoru nejsou nedotknutelné, uvedli na představení nové organizace Prague Civil Society Center aktivisté, kteří působí v zemích dříve spadajících pod sovětské impérium. Shodují se, že je důležité zapojení obyčejných lidí a správné pochopení toho, co znamená boj za lidská práva.

S rostoucí mocí politických osobností a lokálních autorit je pro občanskou společnost stále obtížnější domoci se svých práv. Věc, kterou rády potvrdí všechny organizace na ochranu lidských práv. Jak však proti těm, kteří mají téměř absolutní moc, bojovat? Odpověď pochopitelně není jednoduchá. Aktivisté operující v postsovětském prostoru však ukazují, že i obyčejní lidé mají proti vysoce postaveným politikům šanci.

Odklon od zpochybňování autoritářských režimů se stále častěji začíná projevovat v Rusku, kde dochází k únosům a mučení vládě nepohodlných lidí. Porušování lidských práv na okupovaných oblastech je do nebe volající. Únosy na Donbasu se odehrávají v obrovském měřítku, stejně tak mučení,“ popisuje současnou situaci na Ukrajině.

„Paradoxní je, že mnoho lidí nyní prchá z Ruska na Ukrajinu. Stávají se politickými uprchlíky. Je to znakem, že se Ukrajina stává Západem. Tak jako lidi dříve utíkali na Západ, nyní utíkají na Ukrajinu,“ připomíná další důkaz, že i obyčejní lidé mohou i tváří v tvář mocným politikům změnit směřování své země.

Maria Tomaková, spoluzakladatelka uskupení Euromaidan SOS.

* * *

Takto promluvila Marie Dahle, výkonná ředitelka norské Human Rights House Foundation o primitivním chování prezidenta ÁzerbájdžánuBruselu a trapném, nedůstojném až zbabělém chování přítomných evropských politických „elit“. Takto reagovala na otázku v kauze dětí v Norsku. Zcela souhlasím!

Vasya Oblomov Kde začíná rodná zem

Vasya Oblomov koncert

* * *

http://www.vasyaoblomov.ru/

* * *

Diplomat Petr Kolář pronáší slavnostní přípitek

* * *

Jan Šinágl, 23.2.2015

Boj proti autoritářům má smysl, vyzývají aktivisté z postsovětských zemí

Dorazit si přejete hned, nebo za chvíli?

Dopis šéfovi Ruska

Praha Václavské náměstí 22.2.2015: Majdan rok poté!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)