Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MK Herman Artek odpoved 120215MK naprosto zbytečně podporovalo ruský časopis ARTĚK, naposledy v roce 2014 částkou 320.000,-Kč. Ministr kultury ČR Mgr. Daniel Herman mi na můj dopis odpověděl dne 12.února (viz vlevo), že pro rok 2015 už tento časopis MK podporovat nebude (obdržel jsem informaci, že se mělo Barabanovi údajně podařit stejnou částku získat ze zbylých fondů MK?!). Jen doplňuji: Alexandr Barabanov není český občan, těžko může tento časopis podporovat ruskou mládež, když obsahuje cca 1/3 inzerátů ruských firem (v ČR je jich už registrováno už kolem 17.000!), kde na mládež mnoho prostoru už nezbývá. Barabanov má už přibližně 3000 stoupenců, časopis jistě nebude prodělečný i bez dotace MK, zvláště když je podporován i ruskou ambasádou v Praze. Jak bychom my na našich letních táborech, kam jezdí i ruské děti, těchto 320.000,-Kč českých daňových poplatníků potřebovali, ne na časopis, ale praktickou činnost a vybavení! Také jsem dosud „dotoval“ náš tábor, ale prací zdarma, na rozdíl od pana Barabanova. Děkuji panu ministrovi touto cestou za odpověď ve víře, že se i náš, český tábor, dočká také podpory od českého státu, stejně jako ruské „děti“.

Vůbec se chováme podivně. Nyní bude ruským turistům nabízena až 40% sleva při návštěvě ČT. Hoteliéři o tom ovšem nic nevědí. Chystáme se na Týden ruské kultury, kdy za vydatné pomoci Ruska umírají tisíce nevinných lidí na Ukrajině! To je stejné, jako kdyby Anglie uspořádala Týden německé kultury v době přepadení ČSR nacistickým Německem!!! Do Moskvy má odletět na oslavy Dne vítězství (na oslavu bitvy, která se vůbec nekonala) delegace MO?! Jsem zvědav kolik novodobých kolaborantů se pro tuto delegaci na MO najde? Máme také první výročí odhalení pomníku interbrigadistům-okupantům ruskými spolky na Olšanském vojenském hřbitově. Za jeho „zhanobení“ PČR stalé nekoná, ačkoliv jsem se sám udal, když mne PČR nemohla najít ani po vyhlášeném celostátním pátrání v ČT?!

Co jsme to za národ, kdy prezident se chová k Rusku servilně jako kdysi komunističtí papaláši, kdy vláda a parlament nejsou schopni vydat jasné stanovisko na podporu Ukrajiny, dokázat to i činy a osobními postoji?

Světu hrozí nový válečný konflikt a český parlament bude „řešit“ dvě děti v Norsku! Kolik z vámi zvolených občanů zákonodárců veřejně prezentovalo svůj postoj?! Navštěvujte je v jejich kancelářích a nuťte je, ať dělají to, za co si je platíte, slouží zemi a vám!

Na Ukrajině válka ještě zdaleka neskončila, ta propagační nabírá stále více ze strany Ruska na intenzitě, nestydatosti neuvěřitelných lží a dezinformací. Ukrajina plní dohodu, separatisti ji „plní“ odstřelováním odcházejících vojsk! Kam asi tu těžkou, moderní vojenskou techniku a zbraně separatisté odvezou, když Rusko tvrdí, že s válkou nemá nic společného?

Najde EU konečně odvahu jasně, rozhodně jednat, dát Kremlu najevo kdo je zde silnější a dát na černou listinu i Putina a další vysoce postavené ruské oligarchy? Právem se neschopnosti evropských politiků vysmívají?!

V pondělí zveřejním zpravodajství z Prague Civil Society Centre. Poznáte co je ve skutečnosti dnešní Rusko, otřesné svědectví pravdy dvou ruských hudebníků o skutečné situaci v Rusku z pohledu běžných lidí, silně připomínajících texty Vysockého a Karla Kryla!

Zítra, v neděli, se koná shromáždění u pomníku sv. Václava v Praze od 14:00 hod. Bude vzpomenuto obětí Majdanu a vztyčen velký kříž na jejich památku. Prosím šiřte a hlavně přijďte i s dětmi, vyjádřit úctu nevinným a statečným z Majdanu. Poté se přesuneme na Olšanský hřbitov, kde bude uctěna památka obětí Stalinova hladomoru na Ukrajině!

 

Jan Šinágl, 21.2.2015

* * *

Ukrajina: ČT1 MÁTE SLOVO – pro jistotu nemáte - židli!

Napsal mi čelný, viditelný představitel ruské propagandy v České republice Alexandr Barabanov

K nápisu Jan Palach na pomníku okupantům se přiznal známý aktivista

* * *

Analýza: Rusko střílelo na ukrajinskou armádu z ruského území

Satelitní fotografie, digitální detektivní práce a sociální média poskytly důkazy, že Rusko střílelo na území Ukrajiny přes hranici, argumentuje studie. Když se staly ukrajinské armádní jednotky loni v létě na Ukrajině terčem zuřivého útoku, vojáci byli překvapeni a zděšeni obrovskou intenzitou tohoto útoku. "Separatisté" byli profesionálně organizovaní a nesmírně silní. Ukázalo se, že o separatisty nejde.

Investigativní novinářská skupina Bellingcat analyzovala tvar kráterů ze satelitních fotografií na třech bojištích, kde se loni v létě ukrajinská armáda stala terčem mimořádně divošských útoků a vystopovala trajektorie střel zpět do pravděpodobných postavení, odkud byly odpáleny. Na těch místech identifikovala spálenou zemi a stopy pneumatik na satelitních fotografiích, odpovídající ruským raketometům.

S jedinou výjimkou novináři identifikovali odpalovací pozice na ruském území. A stopy pneumatik z palebných postavení a do nich vedou do ruského vnitrozemí, což je důkazem, že šlo o ruské rakety, nikoliv o ukrajinské separatisty, kteří by přešli na ruské území. Na fotografiích téhož terénu pořízených před útokem nejsou žádné stopy po pneumatikách ani tam není spálená země.

V předchozí investigaci sledovala skupina Bellingcat, která se specializuje na analýzu fotografií, pohyb raketometu Buk, který vyfotografovali členové veřejnosti nedaleko místa, kde havarovalo malajské letadlo MH17 v den, kdy bylo sestřeleno. Skupina Bellingcat dokázala, že raketomet Buk byl součástí ruské jednotky….

* * *

Celý článek v angličtině The Guardian - www.theguardian.com/world/2015/feb/17/russia-shelled-ukrainians-from-within-its-own-territory-says-study

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

+2 #3 Oldřich Musil 2015-02-22 13:04
Cituji Anežka:
Nerozumím tomu, proč by měl být vztyčený veliký kříž u Sv.Václava na VN k vůli památce na Majdan! Není to zase papežštější než... a mimo zdravý rozum? Vůbec s tím za sebe nesouhlasím!!!Nestačí jen setkání k uctění mrtvých,zapálen í svíčky atd.ale proč ten kříž a v Česku? hlava mně to nebere.

Například proto,aby některé události nebyly nikdy zapomenuty a zůstaly tudíž varováním pro nás i naše potomky.
Ze stejného důvody nebyla např. zbourána Osvětim,i když by stačilo "jen setkání k uctění mrtvých,zapálen í svíčky atd.".
0 #2 Jan Šinagl 2015-02-22 10:06
Před rokem bylo v Edenu postaveno 108 křížů se jmény obětí Majdanu. Dnes toto číslo násobíme 50x, proto bude postaven symbolický kříž u pomníku sv.Václava a symbolicky bude postaven i na Olšanech u pomníku obětem Stalinova hladomoru. Více to vysvětlit nelze aby to "brala hlava" každého občana a občanky.
+3 #1 Anežka 2015-02-22 00:11
Nerozumím tomu, proč by měl být vztyčený veliký kříž u Sv.Václava na VN k vůli památce na Majdan! Není to zase papežštější než... a mimo zdravý rozum? Vůbec s tím za sebe nesouhlasím!!!N estačí jen setkání k uctění mrtvých,zapálen í svíčky atd.ale proč ten kříž a v Česku? hlava mně to nebere.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)