Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PevnostiNezdá se, že by to dnes bylo s vedením země a armády jiné?!

Podívejte se na skvěle vybudovaný systém pevností Československu, vojáci chtěli bojovat i nemálo velitelů vojáků. Vedení armády a prezident Beneš zcela selhali. Svoji roli hrálo i to, že ve vedení armády byli lidé, které lze považovat z velké části za vlastizrádce, kdy porušili vojenskou přísahu, věrnost císaři na život a na smrt. Jak k tomu došlo si můžete přečíst níže.

Dne 14.října 1918 se pokusili čeští sociální demokraté, s menšími radikálními skupinami, převzít moc v Praze. Jejich plán: výzva ke generální stávce, ke protestnímu pochodu dělnických mas do centra města, vyhlášení republiky.

Rakousko-uherské vojenské velení učinilo včas protiopatření, stávajících 27 kompanií pražské posádky, bylo posíleno o dvě desítky pomocných kompanií a dalších 550 četníků. Jádro rakousko-uherských ozbrojených sil v Praze tvořil do posledních chvil spolehlivý Pěší pluk č. 2. Založen byl již v roce 1741.

Dva dny po Manifestu císaře Karla „Mým věrným rakouským národům“, který měl vytvořit základ pro národní samosprávu v rámci monarchie, kolem poledne 28. října předstupuje delegace Českého národního výboru před rakouské úřady. Prosí pokorně o povolení zřídit vlastní stát, který by byl velkoryse povolen Vídní.

Poté dosazený režim v Praze je založen s vojenskou podporou legionářů, tedy členů Československých legií. Ti se skládali z přeběhlíků z Rakousko-uherské armády a kteří do konce roku 1918 obsadili všechny německé regiony Čech a Moravy. Jako zvláštní ponížení bylo obyvatelstvem vnímáno, že České legie v každém městě zničily pomníky císaře Josefa II. Venkovské obyvatelstvo byl pobouřeno a raněno jejich náboženské cítění, protože kaple, kříže u silnic a děkovné obrazy, byly zničeny.

Legionáři se stali vládnoucí národní elitou v mnohonárodnostním Československu. Uzurpovali si přední místa ve státní správě, a to zejména v armádě. Určující postavení v armádě měli legionáři, pocházejí z řad I.divize legie, která byla založena v Rusku. Mnozí byli absolventi legionářské důstojnické školy Kustyma na Urale a ve Sljudance u Bajkalského jezera. Společenství Armády ČSR, složené z bývalých císařských důstojníků většinou profesionálů na úrovni generálního štábu a legionářů, vedlo ke vzájemné rivalitě a soupeření.

Pro mnoho dřívějších císařských důstojníků, i když byli českými vlastenci, znamenal vstup do legie prostě vlastizradu. Pro legionáře naopak loajalita k císaři znamenala označení „Rakušák“, v pejorativním smyslu. V roce 1924 bylo ze 104 důstojníků generálního štábu 56 bývalých císařských důstojníků, 44 legionářů a 4 nově vyškolení. Z 10.542podřízených důstojníků pocházelo 3556 důstojníků z povolání a 2186 reservních důstojníků, ze slavné černo-žluté armády.

Ale přitom nezůstalo. „Rakušák“ ohrožuje slušné. Slušní čeští důstojníci, kteří bojovali až do samého konce a naplnili tak přísahu věrnosti Bohu, císaři a zemi, budou v nové Československé republice v mnoha případech znevýhodňováni. Proto se počítá v nové Švejkově armádě strávený čas v legii třikrát! Existují i jiné požitky: Až deset fiktivních let služby do klasifikace, kde záleží na služebních letech, které se projevily příjemně na výši příjmů. Křivá přísaha je tak považována za nejvyšší výraz morálního odhodlání. Tak se odměnila dezerce!

Jak rázně a rozhodně potom může bojovat taková armáda, se ukázalo v letech 1938-1939 - pánové Beneš a Hácha to jen dokonali!

Erich Körner-Lakatos (aus Wochenmagazin Zur Zeit Nr. 50/12. – 18.12.2014)

* * *

Po 1948 následovala další likvidace nejlepších velitelů, které nahradili neschopní či všehoschopní kariéristé. Ani dnes to proto nemůže být lepší. Spousta plukovníků, generálů, jak u armády, tak u policie, které vojáci a policisté nerespektují, u velké většiny není co. Pouze funkce, výhody, peníze, žádná odbornost, odpovědnost. Vrbětice jsou další ukázkou k čemu vedou skandální poměry u Armády ČR a PČR. V podstatě máme i dnes armádu i policii bez bojeschopného vedení. Chybí nám Mašínové i Pavlové!

V Evropě je válka, umírají lidé a nás zajímají jen ztráty českých firem!!! Válka může každým dnem postihnout i naší zemi a na ČT se nemorálně ukazuje, jak sankce ubližují Česku a škodí firmám?! Vysvětlete to umírajícím na Ukrajině! Už zase „kňouráme“, zatímco o ostatních 26 státech EU a jak se k tomu staví, neslyšíme nic – „nekňourají“! Jsou připraveni pro svobodu i druhých sami něco udělat a obětovat!

Premiér Sobotka má dokonce čas zabývat se kauzou dětí v Norsku jako svoji prioritou, včetně nejvyššího velitele Armády ČR prezidenta Zemana, europoslanců i poslanců! Nedivme se potom, že se naše země jeví světu jako „neřízená“ střela. Budou-li se politici chovat tak nezodpovědně a občané to nebude zajímat, potom tato střela zasáhne nás všechny – odjištěná je už dávno! Dlouho to trvat nemusí. Všichni jsme nyní povinni sloužit naší zemi. Příliš jsme ji po generace vysávali – je na čase jí to začít vracet, nebo za pár generací nebude ani ona, ani my!

Prezident Zeman se chová jako vlastizrádce a s ním i ministr Mládek! To, že Hnutí ANO nahrazuje své ministry schopnějšími je důkazem jeho kvality. ČSSD své neschopné ministry nemění! Člen dozorčí rady ČEZu pobírá ročně 4.500.000,-Kč (375.000.,-Kč měsíčně)!!! Občan se ptá za co?! Pracuje snad denně 16 hodin a bez jehož práce se ČEZ zhroutí?! ´Kde je jejich odpovědnost za katastrofální selhání investic ČEZu v zahraničí?! Kdo se nestydí pobírat takovýto plat je prachsprostým zlodějem, protože se jedná o obyčejné, nemravné okrádání státu! Země potřebuje silného premiéra v tomto nadcházejícím kritickém období, ne mluvku, který se mluvením živí celý život a nezná co je poctivá práce a tvorba hodnot!

Profesor A.Zubov to popsal výstižně, jen se divím jeho názoru na naši zemi, kdy tvrdí, že dekomunizaci bychom se měli učit ideálně v Česku?! Z toho musí jít na komunisty mrákoty.Doufejme, že jen uvažuje diplomaticky a strategicky?

Mimochodem koho dnes zajímá, že velká a bohatá Sibiř, byla po dlouhá staletí osídlena neruskými etniky, kde jich žilo přibližně šedesát, než je barbarsky zabralo a znásilnilo Rusko! Sibiř dokonce zahájila proces směřující k odtržení od Ruska! O tom se rovněž u nás neinformuje.

Snad o tom prof. Zubov varovně napsal v prvním dílu Dějin Ruska XX. Století? Rusko uznává a rozumí jen síle. Smlouvy a dohody jsou pro Rusko i dnes jen cárem papíru, pokud neodpovídají jejím přáním. Ukrajinci ví o čem mluvím. Jejich boj je o přežití a nejen jejich!

 

Jan Šinágl, 11.2.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.25 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Martin Sluka 2015-02-17 12:11
Pánové a dámy
Než začnete psát podobná hodnocení, přečtěte nebo shlédněte si, prosím, příběh gen Šnejdárka, který nepatřil ani do jedné z těchto skupin. 1. poučné, 2. velice smutné a ilustrativní, 3. šílené hlavně ve vztahu k hodnocení Beneše. Asi nejlepší generál, kterého měla ČSR k dispozici (a který se SKUTEČNĚ zasloužil o stát), byl tak důkladně vymazán z historie ČSR, že dodnes nemá ani ulici, o soše místo stalinova památníku ani nemluvě! V celém Vojenském historickém muzeu je na jediné fotografii asi 5 cm vysoký.
+1 #1 Jan Mrzílek 2015-02-12 04:28
Zcela zásadní text.Každý odstavec jako kapitola nazvozuje mnohem širší,hrůzné souvislosti v dané sféře textu.Celou historií Republiky se táhne jako červené nit její skutečná podstata.Moc amorálních prolhaných zrádců,vláda spodiny,nekompe tentních úředníčků, podvodníků,dobr odruhů a fízlů.Všudy přítomná korupce,šmeliná řství, rozkrádání,úřad y zastávají nikoli odborníci,ale podvodníci tuneláři a političtí dosazenci,kteří o svém úřadu a povinostech nemají ani potuchy.Těmto šaškům jsou podřizovány ozbrojené složky,bezpečno stní utajované věci jsou zveřejňovány v bulváru.Po komunistickém puči(mimochodem velmi dobře zorganizovaném a provedeném)zemi ovládají"mladí" perestrojkoví komunisté v bavách stran,které ovládli.Tito soudruzi pseudo demokraté-kapit alisti ukázkově reprezentují svoje dílo na troskách státu,tedy toho,co z něj během několika desetiletí dokázali udělat.Pro svět jako partner je tato země už téměř nepřijatelná, propracovala se k roli trapného kašpara.Národ už přijal roli otroka...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)