Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cecna plakat 250808Nechá se veřejnoprávní ČT cenzurovat ruskou ambasádou? - Unikátní dokument Jaromíra Štětiny a Pavla Hanuše z obklíčeného Grozného v prosinci 1999. Tento snímek získal řadu cen.

Autorská práva na dokument „Odvrácená strana světa“ vlastní veřejnoprávní ČT. Vysílala ho jen jednou, po protestech ruské ambasády v Praze už ho nikdy nevysílala. Na webových stránkách ČT stojí k dokumentu: „Tento pořad nelze na internetu přehrát z důvodu autorských práv.“ Vlastník autorských práv je tedy asi nesvéprávný, když si nechá svá autorská práva zakázat ruskou ambasádou v Praze?! Kde zůstala práva občanů, kteří si veřejnoprávní ČT platí? Občané platí a neplatiči z jiné země rozhodují?! Je snad takových dokumentů v archivu ČT více, které ruská ambasáda zakázala? Komu vlastně slouží veřejnoprávní ČT? Není snad cenzura Ústavou ČR zakázána, nebo se řídí ČT zákony či zvyky jiné země? Je moji občanskou povinností tento otřesný dokument a pravdu o Putinově Rusku, zveřejnit i ve jménu všech nevinných obětí na Majdanu, ruské agrese v Gruzii a na Krymu. Povinuje mne k tomu čl. č.23 LZPS, který je součástí Ústavy ČR. Je-li demokracie v ohrožení, občan má právo a povinnost jednat v zájmu její ochrany. Ústava je nejvyšším zákonem země.

KVH Vaclav Havel Jan Sinagl 171108Dovolím si připomenout výstavu „Čečna – konečné řešení“o tom, co je dnes skutečné Rusko. Zajistil jsem její převoz do ČR v roce 2008 poté, co byla v Bruselu úředníky EP zakázána. Výstavy se uspořádaly v sedmi městech: Praha-Emauzy (25.8.2008), Praha–Suchdol (19.10.2008), Karlovy Vary (6.11.2008), Knihovna Václava Havla (17.11.2008), Hořovice (7.1.2009), UK Praha (19.1.2009) a v Žebráku (31.3.2009). Vernisáže výstavy v Knihovně Václava Havla se zúčastnil i president Václav Havel. Pochybuji, že by na ni kdy přišli oba následující Klaus a Zeman. Připojuji dva články k tématu – o historii Čečenska a autoru výstavy Adamu Borowskim, a pozvánku na vernisáž v knihovně Václava Havla

Poslechněte si vyjádření Václava Klause o tom, kdo může za dění na Ukrajině!

Současné dění na Ukrajině popsal pořad Horizont ČT24, ze dne 7.12.2014. Otřesná fakta, připomínající chování komunistů v naší zemi po roce 1948. Už 4000 soukromých firem Ukrajinců bylo na Krymu „znárodněno“! Zdevastované ukrajinské TV studio připomíná útok nejprimitivnějších barbarů. Doufejme, že tentokrát už ruská ambasáda nebude ČT cenzurovat.

Dobře, že německá kancléřka Merkelová už to říká jasně: „Rusko se vměšuje do záležitosti jiných zemí.“ Začalo to Čečnou, pokračovalo Gruzií a Krymem. Pokud svět bude nadále takřka nečinně přihlížet, Rusko se nezastaví a bude zabírat další území jak už je jeho dávnou tradicí. Toto je i současné Rusko, jen se změnilo místo, vždy prosazuje svoji vůli silou, rozumí a respektuje a uznává jen sílu!

O promítnutí rozhoduje pouze ČT, jediná podmínka je, že musí být na titulkách uvedeni všichni autoři. Není to v kompetenci ani ruské ambasády, ani nikoho jiného. Jestliže je ČT spolumajitelem autorských práv a hlavním, či jediným sponzorem a všichni sponzoři a autoři jsou uvedeni na titulkách je pouze na ČT, zda dokument na internetu zveřejní či ne. Při současné politické situaci, ruských praktikách a stavu veřejnoprávní ČT si umím představit, že informace o ruské ambasádě je zcela pravdivá. Samozřejmě to nikdo nepřizná. Můžeme jen doufat, že se to neděje s vědomím vedení ČT a Rady ČT, ale opět v rámci tradice „autocenzury“. Nemám proto žádný problém tento dokument zveřejnit na You Tube. Činím tak i ve jménu všech těch, kdo vystupují v dokumentu a kteří dost možná už nežijí!

Jako občan ČR mám právo vidět dokument zaplacený z veřejných peněz, jako ruská ambasáda žádné ho zakázat. Ta k dokumentu ničím nepřispěla, tím méně si nemůže uzurpovat právo zakazovat ho shlédnout milionům českých diváků. Nedává rozum, aby někdo riskoval vlastní život a potom zakázal promítání dokumentu z důvodů ochrany autorských práv. Logicky to nebude nikdo, kdo se podílel na zhotovení dokumentu!

Po Rudinské, která mi vyhrožuje žalobou v souvislosti s porušením autorského zákona ve věci dokumentu „Pavel Wonka se zavazuje“, uvítám i žalobu ČT, Alexandra Barabanova či ruské ambasády!

Rád budu zažalován ve jménu těch, co tak zoufale v dokumentu volali po svobodě, marně. Nemusí to trvat dlouho, abychom i my po ní marně nevolali, pokud zůstaneme pasivní a nebudeme se aktivně bránit. Tentokrát už nikdo nemusí přijít na pomoc. Kdo si chce svobodu zasloužit, musí ji bránit a usilovat o ni každý den. Neváží si jí ten, kdo o ni neusiluje, nebojuje, nebo ten kdo o svoji svobodu nechá bojovat a umírat druhé. Potom si ji nezaslouží.

První e-mail s dotazem na ČT ze dne 10.11.2014 právní oddělení ČT neobdrželo. Přeposlaný obdrželo 11.12.2014. Na dnešní telefonický dotaz odpovědělo, že „na odpovědi se pracuje“. Jakmile odpověď obdržím, bude k tomuto článku připojena.

Prosím o všemožné šíření.

 

Jan Šinágl, 16.12.2014

Dokument aktualizován, původně nebyl nahrán v plné délce. J.Š. 17.12.2014

* * *

Před dvaceti lety začalo Rusko barbarskou válku v Čečně

Vladimir Putin a čistky informačního prostoru

Dneses před 5 lety byla zavražděna Anna Politkovská, Vladimír Putin slaví 59. narozeniny…

Památce Anny Politkovské - s vírou v uzdravení napadeného novináře Olega Kašina !

PČR podezírá Jana Šinágla z výtržnictví za zneuctění pomníku interbrigadistů v Praze na Olšanech

Ruský film LEVIATAN šokuje - současně burcuje a vyzývá postavit se zlu dokud můžeme!

* * *

Výzva na podporu Hlasu Svobody a Demokracie!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #8 Druid 2015-01-05 16:59
Na této adrese je možno stahnou program pro nahravaní obrazovky. Je komplětně zdarma. Jinak děkuji za sdílení.

obsproject.com/
-1 #7 Tom 2014-12-19 17:38
Cituji PHradil:
Cituji REAGAN.R:
Rusko krachuje a Putlerovi se to vrací,co zasel to začíná sklízet.
Aurora jde ke dnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vaše radost je bohužel velmi naivní, neboť důsledky recese tvrdě dopadnou i na naše exportéry resp celou ekonomiku.

Hodnoty jako je svoboda,demokra cie,lidská práva nebo morálka jsou nesobecké a nekonzumní.Vyža dují přínos nějaké oběti.
Pokud je někdo spokojený jako ten nasycený pes na řetězu a se šrámy na hřbetu od biče jeho pána,pak pro něho přez peníze nejede vlak.
+3 #6 REAGAN.R 2014-12-17 21:01
Cituji PHradil:
Cituji REAGAN.R:
Rusko krachuje a Putlerovi se to vrací,co zasel to začíná sklízet.
Aurora jde ke dnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vaše radost je bohužel velmi naivní, neboť důsledky recese tvrdě dopadnou i na naše exportéry resp celou ekonomiku.


ano já vím ale to je přece v pořádku když nás to bude stát-jenom ekonomiku ale bez lidských obětí to v minulosti říct nemůžeme:-)
-3 #5 PHradil 2014-12-17 15:04
Cituji REAGAN.R:
Rusko krachuje a Putlerovi se to vrací,co zasel to začíná sklízet.
Aurora jde ke dnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vaše radost je bohužel velmi naivní, neboť důsledky recese tvrdě dopadnou i na naše exportéry resp celou ekonomiku.
-3 #4 Karel Mrzílek 2014-12-17 14:49
Knih o okupování Sibiře je málo. Kdo přečetl nějakou o chování Rusů na Sibiři a shlédne chování ruské armády v Čečensku za Putina v devadesátých letech po Jelcinovi nediví se. Je to stejné jako na Sibiři ve 13 - 19 stol. Když nechceš a nesouhlasíš dostaneš se kam patříš. Země je tu dost. 8000 km. Připomíná to trochu obsazování Severní Ameriky. Ale zde byly a jsou celé desítky národů, které měly a mají svoji svébytnost jazyky, kulturu od západu na východ od jihu na sever. Národy, které zde žily celá staletí, nežli moskevští carové začali mít zájem o sibiřské dřevo kožešiny, zlato, mamutí a mroží kly. Těch mamutů tam bylo nalezeno již přes 20 tisíc. Muži byli zabíjeni, ženy s dětmi předávány mužům, kde bylo co vyměnit. Desítky přeživších současných národů, které se nepřizpůsobily, žijí v odlehlých oblastech dále primitivním životem.
+3 #3 REAGAN.R 2014-12-16 18:03
Rusko krachuje a Putlerovi se to vrací,co zasel to začíná sklízet.
Aurora jde ke dnu!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
-4 #2 Švindlnágl 2014-12-16 17:54
No jo, a co teprve Ukradené Kosovo, dokument ČT, který se nevysílal nikdy!!!, protože si to USA nepřálo. Ale ti Rusáci, Švindlnágle, ti Rusáááci!!! Tvůj fanatismus je skoro až obdivuhodný.
-3 #1 Tom 2014-12-16 13:12
K tomu dokumentárnímu filmu.
Jedna nešťastná žena se tam ptá proč svět sedí se založenýma rukama,proč nic nedělá.Odpovědě l bych jí:"Proto milá paní,že Rusko má bohužel plyn.A nikomu se kvůli vám nechce utáhnout si opasek".

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)