Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

RFE 041214„Víte co mají společného cena barelu ropy, věk Vladimíra Putina a směnný kurs rublu vůči dolaru? Všechny třiFR panel 041214 se příští rok dostanou na číslo 63.“ Jeden z mnoha vtipů, který v současnosti kolují v Rusku. Mezi lidem se už šíří nové pojmenování Putina – Putler (rozuměj Hitler) - Stále více dění v zemi připomíná druhou normalizaci? Vzmůže se obyvatelstvo jen na kritiku v bezpečí hospod a domovů jako tomu bylo kdysi…?!

V budově RFE v Praze jsem dne 4.12.2014 poskytl v nově zřízeném, moderním televizním studiu, rozhovor s tématem o petičním hnutí proti prezidentu Zemanovi a souvislostech s Ruskem. Skvělý tým lidí. Při diskuzi ve Fontes Rerum jsem si připadal pomalu jako na zasedání stranické buňky KSČ či kremelské pobočky. Nepřekvapilo, že mezi veřejností byl i redaktor Russian TV. Diskusi moderoval ministr Jan Mládek, panelisty byli novinář Erik Best, politoložka Vladimíra Dvořáková a poradce premiéra Oto Novotný. Přítomen byl i velvyslanec Slovenska. Níže nabízím zvukové záznamy vystoupení panelistů a debaty. Názor si můžete učinit sami.

Úvod a vystoupení amerického novináře Erika Besta

Vystoupení politoložky Vladimíry Dvořákové

Vystoupení poradce premiéra Oty Novotného

Závěrečná diskuze za účasti veřejnosti – Russian TV od 22:15 min., J.Š. od 28:40 min.

Nic nového nezaznělo. Úvodní vystoupení panelistů byla zbytečně dlouhá až nudná, většinou o ničem. Zaujalo snad jen vystoupení amerického novináře Erika Besta a jeho až patologické podezírání Babiše. Korunoval to i naznačeným tvrzením, jak US velvyslanectví dodávalo červené karty protestujícím proti Zemanovi. Nepracuje jen s fakty, ale i s domněnkami, které populisticky a demagogicky propojuje. Dříve jsem si ho vážil. Dnes ho vnímám stále více jako nepřímého podporovatele Ruska a jeho nebezpečné politiky.

FR Russian TVl 041214V následné diskusi jsem se dostal ke slovu až k závěru, krátce po populisticko-demagogickém vystoupení redaktora Russian TV, která mne asi těžko pozve k rozhovoru jako RFE. Závěrečný útok převážně důchodců ba připravené občerstvení se musí vidět, aby člověk uvěřil. Obávám se, že pro většinu to bylo hlavním důvodem účasti.

Alespoň Senát se trochu pochlapil, kdy se vymezil vůči politice a chování prezidenta Zemana. Mimochodem Miloš Zeman měl také absolvovat studijní pobyt v SSSR?! Bohužel v jeho životopise o tom není žádné zmínky?

Nyní máme Rusy takřka všude. Možná bylo lépe, kdyby zůstali v kasárnách a posádkách. Dnes je jich plná Praha – např. Butovice, kde mají Lastočky, Café a Video šopy atd. Ruská armáda odešla, ale Rusů nás dnes „okupuje“ mnohem více. Nedivme se, že jsme 17.listopadu u Hlávkovy koleje mohli jen zírat na tu záplavu komunistů a agentů, co velebili boj studentů za svobodu a holdovali jim.

Sametová revoluce přinesla de facto jen změnu názvu země, ale ne jejího obsahu. Ten zůstal takřka nezměněn. Zločiny KSČ zůstaly nepotrestány. Pachatelé a jejich potomci nám vládnou dál. Otázkou je, zda země měla vůbec na víc? Dnešní totalitní TV seriály a vysílání komunistických agitek ve veřejnoprávní ČT, chování prezidenta země a přítomnost Ruska v naší zemi (přímá i nepřímá), jsou odpověďmi, že stále nemá.

Komunismus Ústava ČR odsuzuje, ale komunisty máme v Parlamentu jako „demokratickou“ stranu! Bylo by zajímavé vědět, kolik občanů zákonodárců z jiných politických stran a hnutí si nikdy ani v nejmenším nezadali s KSČ a kolik je takových na všech úrovních řízení státu? Obávám se, že jich mnoho nebude. Advent je obdobím klidu. Začíná být hodně neklidným – zatím pouze pod povrchem…?!

Stále více dění v zemi připomíná druhou normalizaci? Vzmůže se obyvatelstvo jen na kritiku v bezpečí hospod a domovů jako tomu bylo kdysi…?!

 

Jan Šinágl, 7.12.2014

* * *

Můj přítel, dobrovolná opice

Uprchlíci z východu Ukrajiny polykají slzy a snaží se přežít

* * *

Skutečná síla a slabost společností spočívá v mentalitě občanů

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)