Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

K.Lorenz: „V ruce máme atomovou bombu a v hlavě pocity člověka doby kamenné…“  K.Mrzílek: „Lhostejnost k celku a ke druhým je to, co otevírá cestu zlu.“

Zacházíme nezodpovědně i sami se sebou, nemůžeme proto ani jinak zacházet se svým okolím a přírodou. Kdo tento souboj nakonec vyhraje je zákonité, pokud budem sebezáhubně pokračovat v nastoupeném směru.

„Dočetl jsem starší článek Okolnosti zrodu ČSR: otřesné informace, fakta a důkazy. Jsme zbytečným státním útvarem, protože při své obnově jsme nechtěli a nedokázali navázat na svoje historické tradice Českého království. Vlivem politizujících, vzájemně se pomlouvajících politiků vznikl „demokratický“ útvar, tolerující komunisty v parlamentě dokonce i poté co Gottwald zbolševizoval stranu, která už do parlamentu vůbec nepatřila. Česká, bezbřehá, zbabělá společnost, se rozdrobila ve srovnání s okolními demokratickými. Jsme plebejci, nemající zdání občanské vzájemnosti, odvahy a statečnosti. Pro okolí jsme nesourodý útvar, dehonestující vlastní vojáky obou světových válek, pletoucí se do všeho, přitom „ani ryba ani rak“, která rozrušuje a oslabuje svými nikam nesměřujícími spory Evropu.“ Karel Mrzílek, 1.11.2014

 

Dopis Jaroslavy Markové na záchranu svého muže a své rodiny ze dne 30.5.2014Dopis Jaroslavy Markové na záchranu svého muže a své rodiny ze dne 30.5.2014, je vypovídajícím svědectvím doby i o nás, kteří tomu všemu jen nečinně přihlížíme, schopni volat o pomoc jen když ji sami potřebujeme. Osobně jsem ho předával mnoha desítkám známým osobnostem naší země z různých oblastí, včetně politiky, kultury, vysokých škol, médií a sportu. Nedivím se, že všichni mlčí. Všichni odpovědní to vědí a také mlčí a nekonají. Dokonce i zahraniční výbor Sněmovny, mnou včas celý informován, se neodvážil zeptat (dnes již eurokomisařky pro spravedlnost Věry Jourové) na korupční kauzu, kde byla jednou z hlavních osob. Pouze dva poslanci (TOP09 a ÚSVIT) našli odvahu hlasovat pro mé vystoupení za občany na zahraničním výboru Sněmovny. Neměli odvahu se sami zeptat na to co dobře věděli i všichni ostatní členové výboru. Předseda „pravicové“ ODS Petr Fiala, jako člen, také mlčel ačkoliv jsem ho osobně informoval! To, že se obhajoba dohodla se státním zástupcem na nepotřebnosti korunního svědka při zproštění obvinění Věry Jourové a kdy byl následně velmi rychle odsouzen korunní svědek Ing. arch. Marek Řičář, se komentuje samo. Politika zase jednou převzala „nezávislost“ soudů do svých špinavých rukou, které se tak uchovaly „čisté“. Informoval jsem včas i EK, stovky europoslanců, včetně všech českých, marně – i komunističtí poslušně mlčeli a zbaběle mlčí dále.

Odmítnutí vydat rodový statek Mašínů v Lošanech právoplatným dědicům je dalším varováním. Přestože oba bratři odkázali svůj dědický podíl své sestře, stát se stále účelově vymlouvá a čeká až nebude žádný žijící dědic v ČR. Krást majetky vlastníkům jsme se naučili dokonale, chovat se slušně od pohrobků těchto zlodějů očekávat nelze, ať už působí na Hradě či na soudech. „Demokraticky“ jsme kradli a „demokraticky“ ukradené krademe podruhé!

Mimochodem historie nalezení „hrobu“ maminky sourozenců Mašínových je úděsná. Stejně tak jako jsou neetické snahy exhumovat před svatořečením pouze ostatky kněze Josefa Toufara bez toho, že by nedošlo k exhumaci ostatních, přibližně 200 obětí komunistického režimu, včetně malých dětí a kojenců vězenkyň. Byly vhozeny do hromadné jámy, podobně jako se dělo za nacistů! Tématu se budu podrobně věnovat.

Vše má svůj čas. „Pravda vyjde jednou najevo jako olej na vodu“ řekl kdysi Jan Antonín Baťa, těsně než skonal. Nedožil se jí a zatím ani jeho rodná země! Věřme, že se jí brzy dočká – i ing. arch. Marek Řičář se svoji těžce zkoušenou rodinou. Petici můžete podepsat ZDE. Děkuji vám předem i za její šíření jménem jeho rodiny, která trpí za to, že se její otec postavil zlu na nejvyšších místech. Věřím, že bude také jednou vyznamenán na Hradě, ale v jiném čase a jiným prezidentem, který bude respektovat a ctít hodnoty, důstojné sídla českých králů.

Ing. arch. Marek Řičář: „Kdo mlčí ke zločinu, stává se jeho spojencem… a kdo se jednou ohne, už zůstane ohnutý do konce života. Moji předkové zločinu neposluhovali, ať už to byl zločin nacistický nebo komunistický, a ani já se neohnu před zločinným SYSTÉMEM, který svou moc staví na zneužívání zákona, justice a policie pro potřeby korupční mafie a na strachu a poslušnosti lidí. Proto budu bojovat až do úplného konce a nemůžu nikdy akceptovat „trest“ za něco, co jsem nespáchal a spáchat nemohl. Nemůžu po 7 letech, které mně a mojí rodině vzal SYSTÉM, přistoupit na falešnou hru na spravedlnost a právo a stát se figurkou ve hře mocných. Před 7 lety jsem byl mafií „pohřben“, nemám nic, nejsem nikdo, na mém „hrobě“ slaví politická prostituce, lidská špína a STRACH… a právě já, který více nejsem, než jsem, Vás volám: nemlčte!, překonejte svůj strach!, nenechte se zneužívat!, neposluhujte!, pomozte!“

Psáno v den památky zemřelých k poučení živých…

 

Jan Šinágl, 2.11.2014

* * *

Smutek Sira Wintona

Zeman se dopouští velezrady, je ostudou naší země, píší lidé v peticích

Čínští byznysmeni obhlížejí Vysočinu, je u toho exministr obrany Tvrdík

Petice odsuzující chování prezidenta České republiky Miloše Zemana, s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

První světovou válkou měla skončit definitivně éra křesťanské Evropy?

* * *

Má být snad toto jediným výsledkem 25 let od Listopadu 89…?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)