Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Snemovna Kryl busta 061014ČESKÁ POVAHA – KRÉDO - AŽ JEDNOU BUDEME CHTÍT ZAČÍT ZNOVA - TO SE NÁM TO KRADE!Snemovna Kryl napis 061014

Za části ministra kultury Daniela Hermana, mecenáše Karla Janečka, bratra Karla Kryla Jana, autora busty Pavla Monharta, ČT a menšího počtu veřejnosti byla v átriu Sněmovny odhalena busta Karla Kryla. Je vysoká přesně jako Karel Kryl, hlava odpovídá životní velikosti. Slavnostního aktu se zúčastnili pouze dva politici – ministr kultury a poslanec za TOP 09. Autor čekal devět měsíců než mu odpověděla kancelář Sněmovny. Jan Kryl zahrál a promluvil skvěle, stejně jako ministr kultury. Do posledních voleb měl Jan Kryl každý rok cca 70 koncertů, po volbách je rád za cca 10 koncertů. Školy, které dříve projevovaly stálý zájem podlehly politickému tlaku. Proti pomníku vznikla i petice zdůvodněná úrovní Sněmovny, která není hodna Karla Kryla. Krátkozraký postoj. Politici odcházejí a přicházejí v různé kvalitě. Kvalita Karla Kryla je trvalá a stálým mravním mementem každému politikovi, který projde kolem jeho busty. Slova Karla Kryla: „Demokracie rozkvétá do žaludečních vředů“, jsou stále aktuální. Nápis na pomníku má trvalou platnost: „Demokracie bez kritiky a opozice nemůže existovat.“

Jan Šinágl, 7.10.2014

* * *

ČESKÁ POVAHA

KRÉDO

AŽ JEDNOU BUDEME CHTÍT ZAČÍT ZNOVA

* * *

Snemovna Kryl  Monhart 061014

 

 

 

 

 

www.monh-art.com

* * *

To se nám to krade,

když pokuty platí nemocnice. Hromádky milónků jsou doma v bezpečí a my můžeme ještě řvát, že sankce ruinují nemocnice. Takový boj s korupcí si necháme líbit.

Takhle nějak si mohou točit palečky ředitelé nemocnic a ministr zdravotnictví s nimi, když audity najdou miliardové zlodějiny v nemocnicích. A nejen tam.

Pokuty jsou předepisovány nemocnicím či státním podnikům, jakoby to byly nemocnice a podniky, a ne určití nomenklaturníci, kdo si nakradl. Stejně postupuje při kontrolách i NKÚ. Je to typický obraz naší legislativy. Ten si prostřednictvím sponzorovaných politických stran a jim oddaných zástupců, chránících naše zájmy v parlamentu, tvoří a udržují kmotři.

Nakradené miliardy jsou na soukromých účtech bezpáteřných, brutálních zlodějů a pokutu platí v důsledku deset milionů občanů. Protože vykradené nemocnice, nemající na platy lékařů a sester se pak dotují ze státních, tedy společných peněz. Takové důsledky má netečnost zástupců lidu v parlamentu, kteří na billboardech licoměrně hlásají „chráním vaše zájmy. A též netečnost politiků v křeslech státních úředníků i těch, co pokuty uděluji nikomu a všem, jen ne viníkům. Když nevadí nepořádky státní správy okrádaným a z poloviny už bědným občanům, proč by vadily jim.

Vykřičet si peníze pro vykradené pokladny nemocnic na občanech pomáhají pánům ředitelům nemocnic i lékařské odbory, takto hájící zase zájmy lékařů. (Děkujeme, odcházíme!)

Jistě by bylo všechno jinak, „bylo by líp“, kdyby tyto pokuty za porušování povinností při správě cizího majetku platili ředitelé a všichni zodpovědní vedoucí pracovišť. Pokutami to končit nesmí. Podle zdravého rozumu musí následovat vyhazov, vyšetřováni a soud, jímž viníci přijdou o majetek, jehož původ neumějí vysvětlit.

V samých základech všech nepořádků ve státě je netečnost. Nechodíme do úřadů, škol, institucí, justice, policie, atd. sloužit, ale vydělávat. Nechodíme volit, na veřejnosti držíme hubu, a v hospodách i doma u seriálů nadáváme. Myslíme si bláhově, že ne my, ale „někdo“ by to měl napravit.

Čest početným výjimkám, ale toto je „známka za umělecký dojem“celé naší společnosti.

 

Stanislav Vrbík

Zlín, 7.10.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (11 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #4 Karel Mrzílek 2015-03-27 14:55
Ze všech těch moudrých rad a zamyšlení básníka Kryla vzpomínám vždy na větu platnou pro občany celé planety: "Jsme tady všichni na návštěvě, proto bychom se vůči sobě měli chovat slušně".
+3 #3 Petr Buček 2014-10-12 14:55
A na slavnostním aktu odhalení měli zahrát Píseň neznámého vojína.
+6 #2 Jan Chlumsky 2014-10-07 18:40
Karla Kryla jsem měl tu čest poznat osobně tady v Kanadě. Zpíval nám své písničky a potom v diskuzích rozséval své myšlenky, na které nebylo co odpovědět. Tak byly moudré a pravdivé. Sahal nám do duše a odhaloval věci, které jsme si před tím ani moc neuvědomovali. Prohlašoval na příklad, že naše generace si notuje přiblblé komunistické odrhovačky, protože nám v tom duševním hnoji máchali mozky příliš dlouho a nic jiného jsme tím pádem nepoznali... Takový krylovský kopanec do zubů těm, kteří s omytými mozky ta komunistická svinstva propagovali. Jeho politické názory byly rovné a tvrdě nekompromisní. Rád bych poděkoval všem těm, kteří se za umístění Karlovy busty zasloužili, a všem těm, kteří se jejího slavnostního odhalení zúčastnili. Jestliže si někdo takovéto skvělé uznání zaslouží, pak je to právě Karel Kryl.
+4 #1 Martin Donda 2014-10-07 14:40
Pěkná vzpomínka na Karla Kryla.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)