Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Barabanov Artek KS 230914Čeští Rusové odmítají, aby za ně mluvil kritik anexe Krymu - Kauza pomník okupaci 1968: Kreml zkouší, co muBarabanov dovolíme – Německá diplomatka se ptá: „Vysvětlete mi jak je možné, že země, již 40 let okupoval Sovětský svaz, nestojí teď v čele protestů proti postupu Ruska na Ukrajině? - Nerozvinul se u nás opravdu sebezničující tzv. švédský syndrom, positivní emoční vazba zajatců vůči svým –v tomto případě bývalým – věznitelům?! – Když se podíváme na stav země a chování většiny obyvatelstva, jsme stále zajatci a otroky svým nedůstojným chováním. Presentuje ho otřesně i většina našich politiků, kteří jsou jen obrazem mravního a kulturního úpadku země a její bezmocnosti - Hostem konference Forum 2000 bude letos Michail Chodorkovskij a prof. Andrej Zubov! – Další ostuda České republiky v zahraničí díky náměstkovi ministra zahraničí Petru Drulákovi! - Dopis ministru kultury Danielu Hermanovi!

Po dnešním skvělém článku Kateřiny Šafaříkové v LN – viz příloha vlevo - se Barabanov neudržel a navštívil redakci LN. Řádil prý jako pominutý. Věřme, že LN jeho zhovadilost zvukově i obrazově zdokumentovaly a v zítřejším vydání LN a na serveru se o řádění tohoto nebezpečného blba přesvědčíme sami. Mimochodem je vydavatelem časopisu „Artěk“, na který mu ministerstvo kultury přispívá ročně 320.000,-Kč! Statečné Ukrajince nazývá fašisty v tisku i ve veřejnoprávní ČT. Asi také budu muset navštívit redakci Artěku v Praze a poučit ji jak „správně“ psát – podle ruského vzoru! Dopis ministru kultury Danielu Hermanovi napíši zítra! Zeptám se ho mj., zda Rusko také platí český „Artěk“ v Moskvě a zda také může bez problémů nadávat Putinovi v Moskvě jako Barabanův ruský Artěk v Praze Ukrajincům?! Co ještě více potřebuje český člověk, aby vyšel do ulic, zatím to ještě jde…

Na mne už PČR připravuje trestní spis ve věci „poškození“ pomníku Interbrigadistům v Praze na Olšanech jehož odhalení se Barabanov také zúčastnil. Do ČT byl pozván, já také, ale 3 hod. před vysíláním někdo nařídil zákaz, ne Barabanovi, který mohl volně šířit lži, pomluvy a chovat se jako nepříčetný. Občané, přituhuje!  

Ve Vídni měl dnes první náměstek ministra zahraničí Petr Drulák přednášku na téma „Lidská práva ve Střední Evropě – dvě priority české zahraniční politiky“. Na dotaz k vyhnání téměř třetiny obyvatelstva německého původu a kdy se zde bude vláda zabývat lidskými právy, odpověděl povýšeně: „To je věc historiků.“

Pavel Svoboda, předseda zahraničního výboru EP, ústy své asistentky před ruským velvyslanectvím v Praze, dne 11.9.2014: „Když přišli pro demokraty, mlčel jsem. Když přišli pro židy, mlčel, protože nejsem Žid. Když přišli pro katolíky mlčel jsem, protože nejsem katolík. Když přišli pro mne, nebyl už nikdo, kdo by se mne zastal.“

 

Jan Šinágl, 23.9.2014

* * *

Dobrý den, pane ministře.

Chci se zeptat, proč Vaše (naše) ministerstvo poskytuje dotace časopisu a spolku pro ruskou mládež vedený Alexejem Barabanovem. Viz: V dnešních Lidových novinách se píše, že Ministerstvo školství poskytuje dotace časopisu a spolku pro ruskou mládež, který vede Alexander Barabanov. Pan Barabanov chodí do českých veřejnoprávních prostředků a šíří zde ruskou propagandu. Demagogicky hlásá věci, od kterých se i české ministerstvo zahraničí distancovalo.

Viděl jsem pana Barabanova v několika televizních diskusních pořadech a je naprosto zřejmé, že je to proputinovský prolhaný propagandista nejvyššího řádu.

Jako daňový poplatník přispívám kromě jiného i na chod Vašeho úřadu, Váš plat (s čímž jsem srozuměn), ale teď i na proruskou lživou propagandu?

To není v pořádku a Vy, jako volený vrcholný představitel, byste měl konat v zájmu své země, která stojí na opačné straně barikády, než pan Barabanov. Přidali jsme se společně s dalšími civilizovanými zeměmi prostřednictvím sankcí na stranu, která si nepřeje Ruskou agresi na Ukrajině stejně, jako Putinovy lži a podvody.

Tím, že dotujete ze státních peněz proruského propagandistu a jeho aktivity, tuto skutečnost podrýváte.

Nelze se vymlouvat ani na to, že se jedná o dlouhodobý smluvní závazek (pokud tomu tak je), protože situace se změnila a ani Ruská strana neplní podepsané dohody.

Jako jedním z posledních nepřátelských aktů uvádím odmítnutí českých umělců ruskou stranou, kteří měli v Rusku podepsané kontrakty.

Žádám nápravu a zastavení těchto dotací pro propagandistické akce pana Barabanova, které jsou nepopiratelné a nehrozí, že by směrem k mládeži konal jinak.

Nechceme si platit ruského lháře. Tak dobře na tom ani finančně nejsme, abychom si platili někoho, kdo je proti nám a hlavně je to pochopitelně nemorální a frustrující.

 

Děkuji za odpověď.

Petr Hahn, 23.9.2014

P.S.

Pište ministru kultury s využitím tohoto dopisu. Jako věřící křesťan vaši podporu uvítá a bude jistě konat v rámci dobrých mravů. J.Š.

* * *

Hostem konference Forum 2000 bude letos Michail Chodorkovskij

Hostem osmnáctého ročníku mezinárodní konference Forum 2000, který se v Praze a v dalších městech odehraje 12. až 15. října, bude donedávna vězněný ruský oligarcha Michail Chodorkovskij. ČTK o tom informoval organizátor akce Filip Šebek. Konference ponese název Nespokojená demokracie: čtvrt století od železné opony a masakru na Tchien-an-men. Vedle Chodorkovského se jí zúčastní řada dalších osobností, organizátoři počítají s více než 170 delegáty. ČRo, 23.9.2014

P.S.

Hostem Forum 2000 bude i prof. Andrej Zubov z Moskvy!

* * *

Čeští Rusové odmítají, aby za ně mluvil kritik anexe Krymu

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) rozhodl, že zástupcem v Česku žijících Rusů ve vládní radě pro národnostní menšiny bude Alexej Kelin. Tento potomek ruských bělogvardějců v minulých měsících podobně jako jeho kolega ze spolku Ruská tradice a odstupující místopředseda vládní rady Igor Zolotarev ostře kritizovali připojení Krymu k Rusku nebo odhalení pražského pomníku sovětským okupantům z roku 1968.Kelinovi krajané sdružení v takzvané Koordinační radě se sešli v sobotu na konferenci v pražském Ruském středisku vědy a kultury, jíž se zúčastnil i ruský ambasador v Česku Sergej Kiseljov. Koordinační radu ruské velvyslanectví přímo řídí. Na svém setkání si odsouhlasili rezoluci, v níž podrobili rozhodnutí ministra Dienstbiera ostré kritice. … Rezoluci předcházela ohnivá diskuse, v níž Kelina napadl například podnikatel Alexandr Barabanov, který mimo jiné označuje současnou vládu v Kyjevě za „fašistickou“. Proti všem „Rusofobům“ se vyslovil i přítomný autor knihy o Stalinovi Vražda velkého vůdce Igor Saveljev. Dodal, že 18. březen, „den navrácení Krymu vlasti“, pokládá za nejdůležitější den Ruska za posledních třicet let. Vzbudil bouřlivý potlesk. …

* * *

Kauza pomník okupaci 1968: Kreml zkouší, co mu dovolíme

Vztyčením pomníku okupantům z roku 1968 v Praze někdo sonduje, jak bude česká společnost reagovat, míní potomek ruských emigrantů Alexej Kelin. Pomník sovětským „internacionalistům“, odhalený minulý měsíc na pražských olšanských hřbitovech, není podle něj výrazem bohorovnosti těch, co si neuvědomují, co dělají.

… Že jde naopak o cílenou akci, je přesvědčen Kelin, který pochází z rodiny ruských bělogvardějců. Jeho otec utekl do Prahy před bolševickou revolucí z roku 1917. „Když jsem o plánu veteránů z afghánské války postavit v Praze pomník sovětským „mírotvorcům“ slyšel před časem poprvé, myslel jsem si, že jde pouze o jejich hloupost  - že netuší, jaké asociace v Česku mohou vyvolat,“ říká Kelin. Pojem „internacionalista“ totiž v Rusku zahrnuje třeba i vojáky, kteří poskytli „bratrskou pomoc“ Československu v roce 1968.

… Žulový pomník byl postaven v blízkosti hrobů ruských emigrantů, kteří utekli před bolševickým terorem. Podle Kelina jde o úmyslnou provokaci. Památník má také trochu jiný nápis v češtině (Na památku padlým v mírových misích a v novodobých válečných konfliktech) než v ruštině (Věčnou památku a slávu padlým vojákům internacionalistům a mírotvorcům). … Kelin je přesvědčen, že akce je koordinována – většina krajanských spolků je totiž řízena ruským velvyslanectvím v Praze.

… Písničku Karla Kryla připomíná Štěpán Hulík, scénárista Hořícího keře, filmu o Janu Palachovi. „Nikogda nezabudem, zpíval Kryl. Asi by se divil, jakým způsobem se jeho slova naplnila,“ říká Hulík. „Byť řada sovětských vojáků vůbec netušila, že nepřijela bojovat s kontrarevolucí, ale okupovat svobodnou zemi, stavět jim dnes pomník je jako plivnout do tváře všem, kterým okupace a její následky nezvratně zničily život, popřípadě v srpnu 68 zahynuli,“ dodává Hulík.

… Ruské středisko vědy a kultury v Praze na svých stránkách uvádí, že vybudování pomníku podpořil mimo jiné pražský magistrát či ministerstvo obrany. Obě instituce to odmítají, magistrát ale dodává, že proti existenci památníku nic nemá.Odstupující místopředseda rady pro národnostní menšiny Igor Zolotarev požádal před dvěma týdny pražského primátora Tomáše Hudečka o odstranění či přemístění pomníku. Hudeček zatím nereagoval a neodpověděl ani na dotazy serveru ECHO24.cz.

… „Je smutné vidět, jak lhostejní úředníci volí cestu nejmenšího odporu,“ říká k postoji magistrátu Kelin

… Ruské středisko vědy a kultury v Praze na svých stránkách uvádí, že vybudování pomníku podpořil mimo jiné pražský magistrát či ministerstvo obrany. Obě instituce to odmítají, magistrát ale dodává, že proti existenci památníku nic nemá.

… Odstupující místopředseda rady pro národnostní menšiny Igor Zolotarev požádal před dvěma týdny pražského primátora Tomáše Hudečka o odstranění či přemístění pomníku. Hudeček zatím nereagoval a neodpověděl ani na dotazy serveru ECHO24.cz.

… „Je smutné vidět, jak lhostejní úředníci volí cestu nejmenšího odporu,“ říká k postoji magistrátu Kelin.

… „Ministr obrany si k celé záležitosti vyžádal stanovisko odboru pro veterány, to ale dosud neobdržel,“ říká mluvčí ministra  Martina Stropnického Jan Pejšek. Odhalení pomníku se mimo jiné účastnili čeští důstojníci  ve výslužbě v armádních uniformách.

* * *

Na Majdanu tekla krev, na Olšanech se ve stejném čase odhaloval památník ruským okupantům z roku 1968 !!!

PČR podezírá Jana Šinágla z výtržnictví za zneuctění pomníku interbrigadistů v Praze na Olšanech

„Pomníkový atentátník“ z Olšan po 15 dnech pátrání stále neodhalen, ale pomník už zahalen…?!

K nápisu Jan Palach na pomníku okupantům se přiznal známý aktivista

Praha-Olšany: Uctění památky ROA a krajanů za účasti prof. Andreje Zubova!

Pomník okupantům z roku 1968 na Olšanech opět doznal změn

Pachatel „atentátu“ na pomník okupantům v Praze na Olšanech konečně udán na policii

* * *

Putinova politika dovedie Rusko k rozpadu, tvrdí ruský politik

Ukrajina: ČT1 MÁTE SLOVO – pro jistotu nemáte - židli!

Jaké bylo ve skutečnosti Rusko a stále je? Nechceme vědět a co víme zapomínáme!

Rusko ukazuje svoji pravou tvář primitivního agresora!

Sněmovna ČR se chová poslušně a zbaběle jako za totality!

Pomatenci a pátá kolona, aneb KSČM, Jan Keller a Petr Mach hlasují v EP za Rusko a Putina!

Kelin: Rusové v Česku rozjeli rafinovanou propagandu

Demonstrace za Ukrajinu před ruským velvyslanectvím v Praze dne 11.září 2014

EUROMAJDAN v Praze na Staroměstském náměstí!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #10 http://healthraport. 2015-08-28 08:48
Téma je dobře napsané, jednak s některými věcmi úplně nesouhlasím.
-2 #9 Morice Flanigen. 2014-11-27 22:58
Ze se te ruske pakazi v nasi zemi dari.Arogantni rusak se nezapre.Francou zi vam vzkazuji ze dostanete hovno a ne valecne lode.Jestli ale budete stale zlobit vyroste vam v Mosve velikansky hrib.
-4 #8 Jan Šinagl 2014-11-27 22:56
Pane Barabanove, raději se omluvte za Vaše veřejně šířené lži v pořadu Máte slovo, nejen českým občanům, ale i všem slušným Ukrajincům, pozůstalým obětí z Majdanu po ruských odstřelovačích, pozůstalým po padlých ukrajinských vojácích, bránících svoji zemi proti ruskému agresorovi. Ano fašisté se za své uniformy nestyděli, zato ruská armáda na Majdanu, Krymu, Doněcku a Luhansku či jinde na Ukrajině, ano.
-5 #7 Vitezslav Haramule 2014-11-27 22:41
Host jako Barabanov v zemi,sukovici do ruky a hnad ho svinskym krokem za VYCHODNI HRANICI Ukrajiny.A Sinagla nech na pokoji ty zeleny muziku, vodkou krteny a prasecim mlatem vykrmeny.
+5 #6 Alexandr Barabanov 2014-11-27 22:35
NEMATE dobře informace. V redakci Lidových novin jsem nikdy nebyl. Trvám na omluvě.
-3 #5 Jan Šinagl 2014-11-27 22:25
Pane Barabanove,

To ponechte na jiných, kdo mne bere vážně či ne. Ujišťuji Vás, že mám dobré informace. Vás by nebrali vážně všichni slušní lidé této země a je jich zde stále dost, kdyby Vás znali. Jste v naší zemi hostem. Vaše činnost je podporována penězi českých daňových poplatníků, ale chováte se proti jejich zájmům a zájmům této země. Pro mne jste jen lhářem, demagogem, jedním z mnoha stoupenců Putina a nástrojem lživé propagandy Kremlu. Tedy bezcharakterním člověkem. O poměry v Rusku, které tak skvěle znázornil ruský film LEVIATAN, zde skutečně nestojíme i když už se k nim blížíme. Těžko o něm budete pět chválu ve Vašem časopise ARTĚK za české peníze. Nepochybuji, že by Vaše schopnosti uznal i Goebbels.
0 #4 Barabanove jsi agent 2014-11-27 16:23
Pekne kdyz rusak mluvi o lzich.Diky zapadu ktereho jste obelhali vasi perestrojkou se Vam dostala do rukou pokrocila technologie kterou jste okamzite zneuzili k posileni sve imperialisticke armady.Zajimalo by me soudruhu Barabanove,jake je vase skutecne poslani v CSR.To co si zde dovolujete v USA by Vas jiz davno vyhostili jako nezadouci osobu.
+6 #3 Alexandr Barabanov 2014-11-26 23:42
Pane Šinágle,
přesto, že jsem v redakcích českých médií zjistil, že Vás v podstatě nikdo nebere vážně, lež, kterou šíříte článkem "Putinovec Alexandr Barabanov dnes agresivně napadl redakci LN", už překračuje meze i mé téměř nekonečné tolerance.

Žádám Vás proto, abyste svým odběratelům, jimž jste poslal tento článek, a zároveň na svých stránkách, sdělil, že se jedná o lež z Vaší strany. Důkaz je prostý - v redakci Lidových novin jsem nikdy nebyl.

Zároveň Vás žádám, abyste přestal lhát a šířit lži, mimo jiné o ruské komunitě.


Alexandr Barabanov
+2 #2 Viktor 2014-09-25 01:45
Čenda!! ty jsi opravdu asi trotl:-)) číst ty tvoje blitiny ,na to aby měl člověk žaludek jako milicionář a smradlavý komouš:-)))
-6 #1 Čenda 2014-09-24 20:47
Šinágl ty pomatenej rusofobe,až se jednou potkáme tak ti to vysvětlím osobně ty zmrde fašistickej smradlavej

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)