Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Michal Martin IIZuzana Baudyšová kandiduje za Hnutí ANO na senátorku. Spolu s manželem se kamarádí s podvodníkem Martinem Michalem a jeho manželkou Helenou Vondráčkovou. Martin Michal je kamarád Jaroslava Tvrdíka, poznali se v base, kdy byli propuštěni na amnestii. Je stále těžší věřit upřímným vyjádřením představitelů Hnutí ANO.

Některé mé příspěvky se mohou někomu zdát být laděny příliš emočně či nekultivovaně. Je jistě lepší snažit se být vždy slušný a kultivovaný. Má to i větší váhu a působnost, zvláště v tak deformované společnosti, jakou naše bezesporu je. Může se tak často předejít budoucím možným střetům s těmi, kdo se mohou cítit být uraženi, napadeni apod. Žijeme na velmi nepříjemně nakloněné rovině a mnohé věci se mohou  náhle  sesypat na hlavu každého z nás. Moc se může přes noc stát velmi nepříjemným a bezohledným nepřítelem. Dobrovolně neustoupí. Má mnoho mechanismů jak se bránit, resp. „legálně“ likvidovat ty, co je ohrožují. Mnohdy je lépe potírat skutky a poměry, než jejich autory, které je někdy možno i převychovat – vlastním, uvážlivým, rozvážným příkladem. Přilévat oleje do ohně je snadné. Oheň hasit už ne. Míru si musí každý určit sám. Není vždy snadné určit kde je hranice mezi smysluplným a opačným jednáním.

Nevěřím, že by u nás nebyly lepší osobnosti na kandidátky. Otázkou je proč na nich nejsou? Jsou sami málo agresivní a průbojní, protože to jejich mravní kodex, povaha či charakter neumožňuje? Pokud je tomu tak, zbývá jen věřit v postupnou změnu, ke které budou odpovědní okolnostmi přinuceni jednat odpovědněji. Sami jistě dobrovolně nepřipustí změnu zaběhlých zvyklostí a zákonů, které by většinu z nich „odvolily“ a dali mnohem větší šanci slušnějším a schopnějším. Chci proto stále věřit, že vedení Hnutí ANO dělá politiku reálně možnou za daného stavu společnosti. Naplnění volebních slibů Hnutí ANO bude možné jen po dalších volbách, možná i předčasných, získáním jasné většiny v Parlamentu a převzetím plné odpovědnosti za vládnutí. I při většině bude rozhodující, jací lidé obsadí kandidátky. Tak velkých chyb jakých se Hnutí ANO dopustilo při volbách do Sněmovny, EP a dopouští i v nadcházejících, by si už příště nemělo dovolit. Teprve potom uvěřím v naplnění slibu ANO BUDE LÍP!

Andrej Babiš včera na ČT 24 prohlásil, že dělat politiku je oběť a že situace je 1000x horší než tušil. Rád mu to věřím v jeho případě, ale nemyslím si, že se najde mnoho občanů, kteří „práci“ občanů zákonodárců budou považovat jako „oběť vlasti!

Je třeba poděkovat za včerejší Babišovo připomenutí na ČT 24 Jana Antonína Bati: „Kdyby si Václav Klaus v lednu 1993 přečetl Baťovu knihu Budujeme stát pro 40 miliónůlidí, kterou napsal v roce 1937, tak tam bylo všechno napsáno. Kdyby to transponoval do prvních dní naší země a udělal audit, co jsme zdědili po komunistech, tak by tu byla strategie. My ji ale nemáme.“

Jsem jediný, kdo o Janu Antonínu Baťovi obšírně informuje. Neustále je napadán. Na Slovensku je soudce za rozsudek ve prospěch jeho rodiny šikanován. Opět jsou činěny tlaky z něho udělat kolaboranta! Naše společnost je stále ve vleku dědictví totality, myšlením a způsoby – viz odkaz níže „Srp, kladivo a haknkrajc“. Dokument ČT Ostrava je z roku 2008 a dnes ho veřejnoprávní ČT opakuje, resp. zítra ve 2:30 hod., tedy hlavně pro vrátné a nespavce!

 

Jan Šinágl, 4.9.2014

* * *

Servilní klanění se Číně i Rusku

* * *

Srp, kladivo a hakenkrajc

Jak dlouho budeme odlišně posuzovat symboly dvou totalitních režimů? (2008). Režie J. Večeřa

Do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR už po několikáté dorazila novela zákona o zákazu propagace nacismu, komunismu a jejich symbolů. Úpravu již podpořil senát, ale tím zřejmě vítězné tažení novely skončí. Poslanecká sněmovna návrh s největší pravděpodobností opět zamítne. …

P.S.

Vyplatí se dokument sledovat až do konce! Mimochodem vojenský historik Eduard Stehlík v dokumentu tvrdí, že komunismus si vyžádal minimálně 10x více obětí než nacismus! Dnešní europoslanec Jaromír Štětina připomíná výrok Vojtěcha Filipa o potřebě návratu k Leninovi, kdy cituje jeho otřesné výroky o výzvě k násilí a zločinům i to, jak se komunističtí poslanci ve Sněmovně smáli, když senátor Mejstřík mluvil o milionech nevinných obětí spáchaných ve jménu „srpu a kladiva“! Lůza zůstane lůzou. Mimochodem současná Sněmovna zvolila, i díky hlasům Hnutí ANO, svým místopředsedou předsedu KSČM Vojtěcha Filipa. Ani slovo o tom, že byl prokazatelným agentem StB, zato o Babišově „členství“ u StB se mohla média přetrhnout?! Zdá se, že soudruzi jsou stále dobře organizováni – ve všech stranách, jak dokazuje i tento dokument. Postoj starosty Pelána je obdivuhodný. Také jsem na tento pomník spáchal kdysi atentát vylepením plakátů s dr. Miladou Horákovou. Poté jsem spěchal na autobus do Uherského Hradiště a ještě z dáli zahlédl k pomníku přijíždějící policejní auto. Inu soudruzi byli a jsou stále „na stráži“. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.14 (7 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)