Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

CVT KOMUNISMU navzdory

Aktualizováno: Odpověď ředitel vývoje pořadů a programových formátů ČT Jana Maxy

Ad: LN, 25.7.2014: Zavírat oči před pravdou je zhoubnéCVT Pavel Wonka  in memoriam

Jaké důkazy má redaktorka LN Marta Švagrová-Bystrovová, že Pavel Wonka není „rozhodně černobílý“? Kdo mlčí, má strach a je v rozpacích? Proč nenapíše jaké konkrétní aktivity Pavla Wonky „nebyly vždy jednoznačně positivní“? Jaké důkazy má o tom, že byl Pavel Wonka „úkolován a dobrovolně spolupracoval s StB“? Odkud bere paní redaktorka jistotu, že se režisérce Libuši Rudinské podařilo „shromáždit zásadní výpovědi a doklady“? Odkud bere jistotu o jejich pravosti? Neví o nich renomovaní historici ani bývalí vysocí představitelé StB. Pavel Wonka byl takový „spolupracovník“ StB, že za to zaplatil svým životem! Co je zhoubného na minulosti Pavla Wonky? Co nás na jeho minulosti má konkrétně znepokojovat? Kteří lidé mají obavy podat své osobní svědectví proti Pavlu Wonkovi i dnes a z čeho? To jsou zvláštní „hrdinové“ a jak asi důvěryhodní? Byli také zmláceni policií jako Jiří Wonka v roce 1995?! Koho redaktorka Švágrová myslí těmi, kdo „obětovali své kariéry a dávali všanc mnohdy i své životy a kteří zůstávají otevření a přímí i dnes“? Proč tak nezpochybnitelně věří Libuši Rudinské a nezeptá se, jako nezávislá redaktorka, i druhé strany?

Neví, že režisérka Libuše Rudinská je vyšetřována přestupkovou komisí, že je na ni podáno důvodné trestní oznámení, že nezvedá telefony, neodpovídá na e-maily, nevyzvedává doporučenou poštu, nevrací zapůjčené dokumenty, chová se arogantně? Chová se takto LN Wonka Rudinska Svagrova 250714dokumentarista hledající upřímně pravdu, nebo je to chování člověka, který pravdu nechce či má přestat hledat či dokonce deformovat a překrucovat? Má někdo snad zájem, aby vina stále žijících viníků smrti Pavla Wonky byla snížena účelovou dehonestací života a odkazu Pavla Wonky? Pavlovi Wonkovi se věnuji roky a na nic negativního jsem dosud nenarazil. Proč 15.7.2014 ve Vrchlabí na utajenou produkci pozvala Libuše Rudinská jen jednu stranu, bývalé členy StB a neinformované? Proč jsem nebyl vpuštěn spolu s dalšími občany? Nemám problém přiznat chybu ve svých názorech ať jde o cokoliv a kohokoliv. Jak se mám dozvědět co nejvíce informací, když jiná „pravda“ je přístupná jen vyvoleným? Co to vypovídá o autorce a jejím dokumentu, když používá takovéto „partyzánské“ praktiky? Největší škody nadělají lidé naivní a neznalí, stačí jim něco podstrčit a tam už obyčejně slušní a informovaní vítáni nejsou.

Pavel Wonka nikdy nebyl registrován jako spolupracovník StB a v ABS nemá jediné hlášení, kde by byl uveden jako zdroj. Člověk by myslel, že pokud je dokumentarista objektivní, zmíněné "materiály" by měl zkoumat a hodnotit nejen s bývalými členy StB, odkud je zřejmě Libuše Rudinská má, tak samozřejmě se stranou opačnou, která s StB měla a má dodnes své vlastní zkušenosti. O spolehlivosti a objektivitě příslušníků StB je zbytečné diskutovat. Určitě budou mluvit pravdu a „chlubit“ se svými zločiny. Nepozvat všechny, kteří se zúčastnili natáčení je dalším z mnoha důkazů, jak tato dokumentaristka hledá „pravdu“.

Mezi účastníky natáčení a nepozvanými byli i známý historik z ÚSTR Petr Blažek (píše knihu o Pavlu Wonkovi) a politický vězeň Jiří Kubík, který byl spoluvězněm Pavla Wonky v koncentračním táboře Minkovice u Liberce. Byl v „provozu“ až do konce roku 1989! Nebyl pozván ani účastník natáčení Jiří Wonka, který byl jeho „úrovní“ zděšen a kam ho přivedla Libuše Rudinská bez toho, že by ho informovala co ho čeká. Ani nemohl, byl ve Francii a Libuše Rudinská to dobře věděla. Mimochodem ji poskytl před natáčením zdarma nocleh. Od té doby Jiří Wonka postrádá důležité dokumenty z rodinného archivu, kdy Libuše Rudinská přespala v pokoji Pavla Wonky.

Ze všech těchto důvodů považuji článek redaktorky LN Marty Švagrové-Bystrovové za neobjektivní a dezinformující. Neuvádí nic konkrétního, hází špínu na čestného a statečného člověka, kdy vždy něco ulpí, jak víme. Mnohdy může jít i o záměr, vyloučíme-li neinformovanost a neschopnost. Nemůže ji omlouvat neinformovanost, v tom lepším případě. Samozřejmě jsem ji poslal e-mail, ani po dvou dnech jeho příjem nepotvrdila.

K tématu doporučuji dva články na mém webu – www.sinagl.cz – „Pavel Wonka: po advokátu chudých najednou důvěrník či agent StB…?! A „Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!“

Nikdo nejsme dokonalý a bez chyb. Jen malí a zbabělí hledají malé chyby na velkých. Proto jsme stále zemí malých, bez hrdinů a velkých, kdy děti neví, co to skutečný hrdina je.

Jan Šinágl, 29.7.2014

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

Tento článek jsem zaslal LN k uveřejnění. Déle už čekat nemohu. Po několika e-mailech a telefonátech mne poprvé LN svým přístupem zklamaly. Na e-mail níže mi redaktorka Švagrová nepotvrdila ani příjem.

* * *

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Zavírat oči před pravdou je zhoubné

Datum:

Sun, 27 Jul 2014 21:25:16 +0200

Od:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Švagrová Marta Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Dobrý den paní Švagrová-Bystrovová,


ano, máte plnou pravdu - Zavírat oči před pravdou je zhoubné. Obávám se, že Váš článek pravdě vůbec neposloužil, ale jejímu opaku. Překvapuje mne, že jako redaktorka LN nemáte aktuální informace. Dovolím si přidat odkaz na mé dva články. Věřím, že po jejich přečtení své pochybení uznáte a napravíte novým článkem právě v zájmu pravdy. Děkuji Vám předem.


Pavel Wonka: po advokátu chudých najednou důvěrník či agent StB…?!

Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!


S pozdravem

Jan Šinágl

775 239 148

* * *

Paní Švagrová je manželka známého, zemřelého novináře Vladimíra Bystrova. Byl to bratranec posledního popraveného politického vězně - Vladivoje Tomka. Jedna Ukrajinka mi napsala: „Paní Martu Švagrovou - Bystrovovou znám téměř 40 let. Bývala manželka pana Vladimíra Bystrova, ani k němu se raději nebudu vyjadřovat, po dvacetiletých zkušenostech.“

* * *

Diskutujte: Dnes „utajená" předpremiéra dokumentu o "estébákovi" Pavlu Wonkovi ve Vrchlabí!


SNB Špulák a Hučín2014-08-06 06:16

Jací estébáci a udavači na pomlouvačném estébáckém filmu spolupracovali? Tak třeba npor. Zdeněk Špulák z STB Hradec Králové a udavač SNB Vladimír Hučín z Přerova usvědčený z udávání mnoha přerováků archívem ABS ČR, ostuda disentu, kamarád Rudinské. Špulák dostal Pavla Wonku do vězení a tím vlastně i na smrt. Pan Hučín napsal Rudinské evidentně nepravdivý dopis (viz web), že viděl na BIS dokumenty prokazující kolaboraci Wonky. Jeho bujná fantazie šíří podobné fabulace bez jakéhokoliv důkazu už léta letoucí. Je to asi trochu nemocný člověk, který na BIS "viděl" kompro materiály snad na všech 10 mil. občanů ČR :-) :-) :-) Ale to už je dneska jedno. Pepa

Pepa k estebačce2014-08-06 05:57

Ta Rudimská musela být asi hodně podnapilá, když napsala na svém webu takové gramatické slátaniny. To fakt napsala? Slovosled a gramatika jak od nevzdělaného cikána. Taky píše, že zjistila, že o Wonku se zajímala STB - no to je nám ale objev Ameriky paní Rudinská! O kterého disidenta a antikomunistu se nezajímala? Jmenujte nám jednoho Vy "znalá dokumentaristko"! Jo a Vy jste chtěla svůj estébácký snímek pomlouvající umučeného disidenta Wonku a zlehčující StB uvést k 25. výročí Sametové revoluce? Tak tím se definitivně ukázalo, že jste jasná estebačka, horší svinstvo jste k výročí pádu komunismu ani vymyslet nemohla... Doufám, že Vám antikomunisté 17. listopadu dají za tuhle bolševickou špinavost stejný výprask, jako ho studentům dávala ta Vaše zločinecká StB. Fuj!

* * *

Vyjádření socioložky Jiřiny Šiklové

---------- Původní zpráva ----------

Od: Jiřina Šiklová
Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Datum: 4. 8. 2014 19:07:56
Předmět: Re: Fwd: Článek o Pavlu Wonkovi

Díky za přeposlání. Také jsem tu paní režisérku “vyhodila” tedy šla jsem ochotně s ní natáčet rozhovor a teprve někde v parku na Letné, kdy jsem o Wonkovi povídala, tak mně ukázala “závazek”. Pak jsem pochopila o co jí se jedná. Odešla jsem a pohádala jsem se s ní. Jak se jmenoval kameraman, který byl u toho již nevím. Také na vysílání filmu jsem nebyla pozvána. Tedy mám stejnou zkušenost jako pan Blažek. …

* * *

Vyjádření historika Petra Blažka

---------- Původní zpráva ----------

Od: Petr Blažek

Datum: 27. července 2014 22:57

Předmět: Článek o Pavlu Wonkovi

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vážená paní Bystrovová,

přečetl jsem si Váš článek o připravovaném filmu Libuše Rudínské. Chtěl jsem Vás zeptat, zda jste film již viděla? Já jsem tu možnost neměl, ačkoliv ve něm údajně vystupuji. Na předpremiéru jsme nebyl - stejně jako řada dalších lidí - pozván. Patrně proto, že jsem paní Rudinské zdvořile vyslovil nesouhlas s tím, jak přistupuje k některým pamětníkům, zejména Jiřímu  Wonkovi, kterému jsem tuto výhradu přeposlal. Moje zkušenost při natáčení byla taková, že paní Rudinská se zaměřila pouze na jedno životní období Pavla Wonky (vycházela z kopie jeho závazku ke spolupráci v roce 1983 a dvou stvrzenek, které měl u sebe příslušník StB Špulák - PW přitom nikdy nebyl registrován jako tajný spolupracovník StB, v ABS není  jediné hlášení, kde by byl uveden jako zdroj atd.) a téměř se nezajímala se o zbytek (procesy, věznění, smrt, ohlasy ve světě atd.). Kameraman náš rozhovor zabíral ze křoví, aby to vypadalo jako „tajná schůzka", na které předávám "tajné dokumenty". Výhrady k natáčení a způsobu komunikace s paní režisérkou mi osobně sdělilo několik dalších osob, kterých si vážím. Přijde mi to stejné, jako kdybych označil Vladivoje Tomka za udavače jen proto, že vyšetřovatelům, StB označil některé osoby. O Pavlu Wonkovi jsem společně s panem Jakoubkem napsal edici dokumentů o reakci vlády USA na Wonkovu smrt, v elektronické podobě je dostupná na stránce http://www.ustrcr.cz/data/pdf/publikace/securitas-imperii/no17/124-183.pdf 

Velmi děkuji za zprávu.

S pozdravem

Petr Blažek

* * *

Vyjádření Vladimíra Hučína

---------- Původní zpráva ----------

Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 21. 1. 2014

Předmět:

Vážená paní Rudínská,

naprosto rozumím Vašemu postoji ve věci Pavla Wonky. Jako pracovník BIS jsem již před 20 lety získal jisté informace, které potvrzují to, co píšete. Navíc jsem byl informován poslankyní Alenou Páralovou, ale o tom jsem se Vám zmínil. Je to bohužel velmi smutné, ale pravda někdy hodně bolí. Svým způsobem i tak může film ukázat, co se tady dělo.    

S pozdravem Vladimír Hučín

* * *

Z korespondence Jana Šinágla s Libuší Rudinskou

Dne 24.1.2014 19:20, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. napsal(a):

Ach jo!  Co ještě se ve vaší pomatené hlavě vylíhne, vy hlídači demokracie a morálky? Dost se s mužem po večerech dobře bavíme, zatím ale v naší hitparádě bizardnosti vede stále JW se svým obviněním z vykradení bytu, proti němu jste jen lehký čajíček. Pište dál, už se nemůžu dočkat, až se zas něco dovím o mém bídném charakteru, vy čistoto sama!     LR

* * *

---------- Původní zpráva ----------

Od: Jan Šinágl

Datum: 24. 1. 2014

Předmět: Re: Fwd: Dopis p. Rudinské 20.1.2014

Pokud považujete za "hlouposti" slušný dotaz na Vaší údajnou zpronevěru peněz na film o Pavlu Wonkovi Advokát chudých, tak slovo "údajné" je v tomto případě mění na nepřímé přiznání viny. Naznačuje Vaše špatné svědomí, vyloučíme-li aroganci, potřebu dominovat, nedostatek empatie či něco skrývat. Slušný člověk nemá problém odpovědět na slušnou otázku slušně, pokud není něčím ohrožen. Ve Vašem případě to potom není o neinformovanosti, neschopnosti či hlouposti, ale jen utvrzuje podezření ze zlého záměru. Jinak se Vaše podivné chování a postoje nedají racionálně vysvětlit. Nepochybuji, že i Pavel Wonka by Vaše jednání odsoudil a odňal souhlas stejně jako jeho bratr. JS  

* * *

Dne 23.1.2014 19:31, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. napsal(a):

Na hlouposti neodpovídám. LR

* * *

Podle svědectví jednoho účastníka „tajného“ promítání ve Vrchlabí je skoro celý film postaven na výpovědích příslušníků StB a dokumentů z ČNR z r.1992, které byly prohlášeny za nevěrohodné. Někteří příslušníci vypovídají skrytě. Např. tam zazněla výpověď, že  Pavel Wonka společně s bratrem navštívil manžele Havlovi na narozeniny Olgy s tím, že měl podat hlášení a jeden agent to měl kontrolovat. Rudinská to prezentovala tak, že vše co tam bývalí příslušníci StB tvrdí, je pravda. Jsou tam prezentováni jako dobráci, kteří pomáhali Pavlovi Wonkovi, ale protože moc napadal režim, tak mu nemohli potom pomáhat. Ve filmu údajně říkají, že kdyby Pavel Wonka tak nenapadal komunistický režim, tak by přežil. Oni za nic nemohou.

Nepotřebujeme dokazovat nevinu Pavla Wonky, ale vinu těch, co ho obviňují a mají podíl na jeho smrti! Jsou stále mezi námi a zdaleka ne tak bezmocní a bez moci. Čím více pravdy se o Pavlu Wonkovi a jeho životě dozvíme, tím více ho bude veřejnost obdivovat a tím více odsuzovat ty, co mají neodejmutelný podíl na jeho smrti. Patří k nim soudkyně JUDr. Marcela Horváthová, lékař MUDr. Radim Pek, dozorci z vězení, ale i mnoho dalších tzv. „vrahů v bílých rukavičkách“. Patří mezi ně prezident Gustav Husák i dodnes žijící bývalý předseda vlády Lubomír Štrougal – věděli, mohli konat a nekonali!

Paní Rudinské jsem plně důvěřoval. Kdysi se mnou pro ČT natočila krátký dokument. Její dnešní změna chování je pro mne zcela nepochopitelná. Předání CD s dokumenty, které jsem jí předal před svědky v Trutnově při demonstraci za Pavla Wonku, popírá, na e-maily už nereaguje, telefony nezvedá, doporučené dopisy s dodejnou na obě adresy se vracejí jako nedoručitelné. Vyzívám ji v nich ke vrácení všech dokumentů s tím, že si nepřeji, aby je použila ve filmu včetně čehokoliv, co se týká mé osoby. Lze jen spekulovat zda už taková byla, změnila se, či jde o psychické onemocnění, případně podlehla tlaku jiných či se tyto možnosti prolínají a kumulují?

Bude konat PČR ve věci Libuše Rudinské na kterou přibývají trestní oznámení? Jak se zachovají odpovědní z ministerstva kultury a ČT, kteří jistě neposkytli statisíce korun na nepravdivý, lživý a dehonestující dokument o životě člověka, který ctil právo a spravedlnost více, než svůj život. Čest památce a stále aktuálnímu odkazu Pavla Wonky!

Mimochodem je zarážející, že ani po 12 letech takřka dennodenní práce a veřejné činnosti nemám přistup do médií napříč jejich spektrem. Ignorují mne renomovaná média i bulvár? Jakoby existoval opět tajný seznam lidí, kteří jsou na „indexu“ a nesmějí mít přístup a být „zviditelňováni v médiích. Jiné rozumné vysvětlení této nenormálnosti, kdy mé zpravodajství sledují statisíce lidí po celém světě, nenalézám. Samozřejmě nevylučuji i známé české „předemposránkovství“ či autocenzuru, eliminování potíží a hrozeb na tu nejmenší možnou míru. Představte si tu „hrůzu“, kdybych měl vystoupit v Hydeparku v přímém přenosu. Po mých třech vystoupeních v pořadu KOTEL na TV NOVA, pořad skončil. Na jaře jsem byl „připuštěn“ do pořadu MÁTE SLOVO stejné moderátorky Jílkové o Ukrajině - až jsem se divil. Přibližně 3 hod. před začátkem živého vysílání mi bylo sděleno, že se „špatně počítalo“ a už na mne nezbyla židle – to už jsem se nedivil.

Mimochodem je zarážející to množství dcerek a synků bývalých papalášů v médiích, často na vysoce odpovědných místech?! Podle toho také naše média vypadají!

 

Jan Šinágl, 6.8.2014

* * *

Pavel Wonka: po advokátu chudých najednou důvěrník či agent StB…?!

Pomátla se dokumentaristka Libuše Rudinská na rozumu, nebo ví velmi dobře co a proč dělá ve své snaze o dehonestaci Pavla Wonky s pomocí pochybných existencí a dokumentů?!

Pavel Wonka - vězeň svědomí, promlouvá aktuálně i ke dnešku!

* * *

Aktualizováno: Odpověď ředitel vývoje pořadů a programových formátů ČT Jana Maxy

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Slíbená informace!

Datum:

Thu, 07 Aug 2014 17:05:26 +0200

Od:

Jan Šinágl Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Jan Maxa Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kopie:

Kozáková Milena Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Kubica Petr Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Vážený pane řediteli,


děkuji Vám za rychlou reakci. Jsem ten poslední, kdo by chtěl zatajovat pravdu ať je jaká chce - viz kauza Hučín. Budu vždy mezi prvními, kdo se ozve, když cesty k jejímu odhalení vzbuzují pochyby. Chování paní Rudinské a její metody jsou prokazatelně neslučitelné s prací nezávislé dokumentaristky hledající pravdu -  o elementární slušnosti nemuvě. Pokud jste si vše přečetl a přesto máte stále důvěru v tuto osobu a její práci, potom musím mít oprávněné obavy i v postoj ČT, který presentujete. Když se natočí špatný film, bude už pozdě. Nový se nenatočí a špatný sehraje svoji roli. Jen doufám, že tento scenář se nenaplní, mnohé tomu nasvědčuje.


S pozdravem

Jan Šinágl

* * *

Dne 7.8.2014 16:46, Jan Maxa napsal(a):

Vážený pane Šinágle

Situace kolem dokumentu režisérky Rudinské věru není jednoduchá, i když ji nehodnotíme tak jednostranně jako vy. Pečlivě vyhodnocujeme všechny souvislosti a věříme, že film v podobě, v níž se objeví v kinodistribuci, bude poctivým, byť pro mnohé kontroverzním, obrazem prokazatelných faktů.

S pozdravem

--Jan Maxa

--Ředitel vývoje pořadů a programových formátů

--Česká televize

--www.ceskatelevize.cz

--mobil 602 369 111

* * *

2014-08-06 16:45 GMT+02:00 Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>:

Dobrý den pane řediteli,


po dnešním telefonním rozhovoru s Vaší asistentkou posílám slíbené informace - Ano, zavírat oči před pravdou je zhoubné paní Marto Švagrová-Bystrovová! Netuším, kolik dala na dokument ČT, ale MK 300,000,-Kč. Obávám se, že se může jednat o trestný čin zneužití veřejných prostředků. Ministra kultury budu též informovat.


S pozdravem

Jan Šinágl

SODALES SOLONIS o.s.

www.sinagl.cz

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.14 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #2 Jan Šinagl 2014-08-10 15:58
Prostor je velkorysý, pokud nestačil, muselo jít o velikost článku. Možno rozdělit na dvě či více částí. Velikost je nastanená a tedy i zajištěná automaticky. V nouzi zašlete na , přidám přímo ke článku. Učme se problémy řešit, ne je vytvářet a neřešit. Děkuji.
+1 #1 Jaroslav Lamr 2014-08-10 09:22
Reagoval jsem na "závazek ke spolupraci" a na zde nepublikované členství v KSČ rodinného příslušníka. S cílem vysvětlit a s odkazem na praxi. Bohužel, nebylo otištěno, "příspěvek byl dlouhý."

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)