Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Olsany Palach krizPoté co PČR nebyla schopna nalézt „pachatele“ „zneuctění“ pomníku interbrigadistů na pražském vojenském hřbitověROA 8 Olsany Palach 68 110514 na Olšanech dne 24.3.2014 (nápisem Jan Palach a křesťanským křížem) a který se „udal“ sám, podezírá ho PČR z trestného přečinu výtržnictví. Dne 11.5.2014 byl spáchán další „atentát“, tentokrát na plachtu, kterou byl pomník zahalen, opět s nápisem Jan Palach a letopočtem 1968 v rudé barvě. Tentokrát přímo před kamerami Reportérů ČT při návštěvě prof. Zubova z Moskvy. Poklonil se památce vojáků osvobozenecké armády gen. Vlasova, u pomníku ROA, v těsné blízkosti ostudného „pomníku“ interbrigadistů. V případě tohoto druhého atentátu už zahájila PČR rovnou úkony trestného řízení, proti všem zvyklostem.

 

ROA pomnik Olsany

Na okraj připomínám, že za zhotovením tohoto pomníku stojí proputinovské, ruské a české spolky, na jejichž činnostROA 5 Olsany pomnik 2 110514 přispívají čeští daňoví poplatníci. Samo jeho instalování je provázeno podezřeními, že vše neproběhlo dle zákona a kdy sama správa Olšanských hřbitovů vyzvala jeho zhotovitele k přemístění na jiné místo po protestech veřejnosti, kdy veřejnoprávní média tento skandál téměř měsíc utajovala.

O udání se opět „postaral“ syn popraveného politického vězně Bohuslav Hubálek, tentokrát už bez pomoci Heleny Vondráčkové a Martina Michala, kdy na mne všichni tito tři výtečníci podali trestní oznámení pro popírání genocidia. K „trestnému činu“ jsem se opět přiznal. Jen se modlím, abych si nemusel vyčítat, že mým trestním stíháním budou policii chybět kapacity na vyšetřování dalších zločinců, byť se dopustili daleko méně závažnějších trestných činů jako jsou např. přepadení, znásilnění, vraždy, krádeže miliard apod.

 

Jan Šinágl, 24.7.2014

 

K nápisu Jan Palach na pomníku okupantům se přiznal známý aktivista

Pomník okupantům z roku 1968 na Olšanech opět doznal změn

Praha-Olšany: Uctění památky ROA a krajanů za účasti prof. Andreje Zubova!

„Pomníkový atentátník“ z Olšan po 15 dnech pátrání stále neodhalen, ale pomník už zahalen…?!

Pachatel „atentátu“ na pomník okupantům v Praze na Olšanech konečně udán na policii

Na Majdanu tekla krev, na Olšanech se ve stejném čase odhaloval památník ruským okupantům z roku 1968 !!!

* * *

Ale mnozí u nás se utěšují, že Česku nebezpečí nehrozí.

Jistě, Putin si nejdříve brousí zuby na bývalé sovětské republiky, kde Ukrajina hraje dominantní roli. Zrovna tak by ale rád dostal pod ekonomickou a politickou dominanci bývalé satelity včetně nás. Jako bývalý důstojník KGB se snaží oživit staré špionážní sítě a vytvářet páté kolony v demokratických státech. A že loví v nejkalnějších vodách české společnosti, o tom svědčí různí ti „přátelé Ruska“ a další vynořivší se spolky putinovců. Někteří tu šíří putinovskou propagandu vysloveně goebbelsovského rázu.

http://halik.cz/cs/tvorba/rozhovory/clanek/188/

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.43 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #6 Václav Nový 2014-09-29 14:09
Plně souhlasím s panem Šinaglem.
Franto, Češi by se už dávno dívali na Rusa jinak. Ale to by se rusák nesměl chovat stále stejně. Viz: Čečensko, Gruzie, Ukrajina. Až se Rus za veškeré zločiny omluví, jako to udělal Němec (aniž by to za pár let odvolal, jako Putin Katyň), a bude se chovat už civilizovaně, jako se chová Němec, potom může Rus získat naší účtu. Do té doby ne.
-1 #5 gojjim naches 2014-07-26 11:59
v roce 1967 jsem u hasičárny v Bratkovicích obdivoval bustu TGM.
0 #4 Jan Šinagl 2014-07-25 18:04
Na pomníku na desce to bylo jasně napsáno a historici to potvrdili. Neznámí „pachatelé“ desku odstranili ještě před mým „atentátem“. Zde se jedná prioritně o jasné ideologické zneužití smrti vojáků, kdy jeho postavení iniciovali a realizovaly proputinovské spolky, působící na území České republiky, podporované penězi jejích daňových poplatníků. Se smrtí vojáků můj čin neměl nic společného. Zneuctít smrt prostých vojáků jsem dalek. Naopak tento pomník urazil právě tyto prosté vojáky svým textem. Proč se připomíná na území České republiky „interbrigadism us“ vojáků, kteří bojovali a umírali jinde a pokud na našem území, tak v roce 1968 při okupaci, kdy zahynulo mnohem více občanů tehdejšího Československa. Ostatně proč asi byl tento ostudný pomník okupantům celý měsíc utajován médii před veřejnosti? Kolik máme pomníků obětí interbrigadistů z roku 1968 na Olšanech či jinde? Proč se asi pomník nepostaví v Afgánistánu, kde interbrigadisté bojovali a umírali a kdy často ani nevěděli za co, jako v roce 1968 u nás. Jak by asi reagovala veřejnost, kdyby na Olšanech na vojenském hřbitově byl německými spolky odhalen pomník padlým prostým německým vojákům během II.světové války? Padlý prostý voják si vždy zaslouží úctu ať bojuje na jakékoliv straně. Zneuctívat jejich památku ideologicky a politicky je hanebnost. Proto je urážkou všech slušných a normálních lidí tento pomník, ne nápis, navíc se jménem člověka, který byl skutečným nositelem mravních hodnot.
0 #3 Miloslava Chalupová 2014-07-25 15:00
Možná jde i o generační pocit - P.Pithart ve své knize vzpomíná, jak spával jako dítě přímo v tanku a pro tank natřený na růžovo nemá stejné nadšení jako jeho autor (který válku nezažil).
0 #2 Josef 2014-07-25 14:02
Já se dívám na Rusko v roce 2014 a nestačím se divit co si vrah PUTLER dovoluje:

Podepisujte zde:

www.letter2leaders.org/
+3 #1 Franta 2014-07-25 12:35
Nechci se pouštět do historického hodnocení, ale poškození památníků vojáků mi připadá jako značně urážlivé i když mi je pokládáme za okupanty, ale na památníku to napsané co já vím nebylo napsáno, že se jedná o vojáky roku 1968. V Rusku však je berou jako své otce, syny a pro ně to je bezpochyby urážka. Myslím si, že pokud se na Rusko budeme dívat pouze přes rok 1968 nikdy si navzájem neporozumíme a o tom myslím, že všem jde.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)