Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Wonka PavelPavel Wonka byl takový „estébák“, že za to zaplatil svým životem. Zpochybňovat jeho charakter a minulost může jen Wonka Pavel marnice hlava a horni truphlupák, neschopný, či bezcharakterní. …

Vážení přátelé (nejen) regionální historie,

přijměte prosím srdečné pozvání na "utajené" předpremiérové promítání dokumentárního filmu Libuše Rudinské "Pavel Wonka se zavazuje" a následnou besedu s autorkou. Snímek prezentuje postavu P. Wonky v jiné perspektivě, než byl doposud mediální konzument zvyklý  a značnou měrou bourá mýtus, který byl vystavěn v režii bratra zesnulého, Jiřího Wonky. Jiří Wonka má už dlouholetou zálibu znepříjemňovat život svým názorovým odpůrcům. Tomuto bohužel neunikla ani Libuše Rudinská, proto je nutné, aby se o neveřejné předpremiéře J. Wonka nedozvěděl a aby informace neprosákla do jakýchkoliv médií.

 

Rudinska IIDevadesátiminutový film bude promítán v posluchárně KCEV Krtek (vedle budovy Správy KRNAP, Dobrovského ul.) ve Vrchlabí v úterý 15.7. v 18. hodin.    

Autorkou jsou na 15. 7. pozváni lidé, kteří se na vzniku dokumentu podíleli či jinak participovali (cca 20 osob). S kolegou Pavlem Zahradníkem jsme na požádání sestavili seznam těch, o kterých jsme se domnívali, že by je téma mohlo zajímat a na besedě se k němu vyjádřit, a tím poskytnout zpětnou vazbu tvůrcům před avizovanou listopadovou oficiální premiérou. Kapacita sálu je 80 míst, popř. s sebou vezměte vhodné debatéry.

 

S přátelským pozdravem Libuše Rudinská

Libor Dušek, etnolog Krkonošského muzea Správy KRNAP ve Vrchlabí

 

---------- Původní zpráva ----------

Od: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., DEVATY Stanislav Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Datum: 2. 7. 2014 22:46:23

Předmět: "Utajená" předpremiéra dokumentu o P. Wonkovi, Vrchlabí 15.7.2014, 18h.

* * *

Pavel Wonka byl takový „estébák“, že za to zaplatil svým životem. Zpochybňovat jeho charakter a minulost může jen hlupák, neinformovaný, dezinformovaný, neschopný, či bezcharakterní člověk. Skuteční členové StB, členové tehdejší justiční a policejní mašinérie, mnozí dodnes ve funkcích, jistě tuto snahu paní Rudinské, jen vřele uvítají. Renomovaní historici v tom mají jasno, stejně jako prezident Miloš Zeman, který udělil Pavlovi Wonkovi 28.10.2013 státní vyznamenání. Paní Rudinská v tom jasno nemá, nebo má a ví moc dobře proč takovou špínu dělá?! Co na to ministerstvo kultury, které dokument podpořilo částkou 300.000,-Kč. Kauzu Pavla Wonky sleduji roky, pořádám demonstrace, v dobré víře jsem i paní Rudinské pomáhal. Najednou nepřijímá doporučené dopisy, na e-maily odpovídá selektivně, tuto pozvánku mi neposlala, zapůjčené dokumenty nevrací. Není nad „objektivní“ práci dokumentaristky! Stále více styl její práce připomíná styl „práce“ tvůrců komunistických agitek, kdy se cíleně překrucovala pravda, aby miliony uvěřili a kdy stále mnoho těmto lžím věří. Nedivím se, že na paní Rudinskou bylo podáno trestní oznámení. Věřme, že tentokrát svoji práci odvede PČR dobře!

 

Jan Šinágl, 15.7.2014  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.82 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #8 SNB Špulák a Hučín 2014-08-06 06:16
Jací estébáci a udavači na pomlouvačném estébáckém filmu spolupracovali? Tak třeba npor. Zdeněk Špulák z STB Hradec Králové a udavač SNB Vladimír Hučín z Přerova usvědčený z udávání mnoha přerováků archívem ABS ČR, ostuda disentu, kamarád Rudinské. Špulák dostal Pavla Wonku do vězení a tím vlastně i na smrt. Pan Hučín napsal Rudinské evidentně nepravdivý dopis (viz web), že viděl na BIS dokumenty prokazující kolaboraci Wonky. Jeho bujná fantazie šíří podobné fabulace bez jakéhokoliv důkazu už léta letoucí. Je to asi trochu nemocný člověk, který na BIS "viděl" kompro materiály snad na všech 10 mil. občanů ČR :-) :-) :-) Ale to už je dneska jedno. Pepa
+1 #7 Jaroslav Lamr 2014-07-17 09:32
"Josef a Jiří." Já pí. Rudinskou neznám a nevím, jaké používá metody nebo zda je všehoschopná a proč by tak činila?! Jací estébáci a udavači na filmu spolupracovali? Třeba je to pravda, ale když se už takto píše, měli by být jmenováni. Pro věrohodnost tvrzení. Plamenné projevy jsou poněkud málo. M.j., jak věc hodnotí dnešní právníci, dříve disidenti?
0 #6 gojjim naches 2014-07-16 14:02
Pavel Wonka byl právník amater,který měl v malíčku všechny bolševické paragrafy,proto že nešvejkoval a pádně argumentoval,pr uběžně třeba nasíral estebáka Vladimíra Šišku,co dnes vede server ZÁŘE,kde zešměšnuje a kompromituje všechny projevy EBE v Česku...Tak Sudetského Němce Wonku ESTEBÁCI popravili.
-2 #5 gojjim naches 2014-07-16 13:49
www.youtube.com/.../ dnes je vše cool..
+1 #4 Josef 2014-07-16 07:26
Pavel Wonka byl a je stále hrdinou který bojoval proti Rudejm bolševickejm bestiím a komoušskej svoloči,kde berou odvahu ty rudý svině estébácký vůbec někde dnes něco napsat?
Každý estébák si svůj posudek pěkně ponese až do svého konce,to nelze jen tak zapomenout nebo odmazat
0 #3 Film estébáků 2014-07-15 22:54
Jak věrohodný může být film točený estébáckými metodami všehoschopné paní Rudinské na dehonestaci umučeného disidenta? Točený za spolupráce s estébáky a udavači a zuřivě odmítající opačné důkazy. To lze pak skandalizovat a pošpinit každého. Tato Rudinská má tolik krycích jmen a krycích emailových adres, že jí to estébáci evidentně naučili velmi profesionálně. Brát vážně film takové nedůvěryhodné osoby spojené s nejhorší lidskou spodinou je naivní. Josef + Jiří
+2 #2 Jaroslav Lamr 2014-07-15 22:28
Za tím, co jsem napsal výše si stojím! Jen dodávám jednu možnost, eventualitu, verzi: nelze vyloučit a mohlo se stát, že někdo, někdy, někde nalezl materiály, o kterých nevím ani já, ani nikdo z ÚSTRu při sepisování oné publikace o p. Pavlu W.!!! Což by mohlo změnit situaci. Nicméně ani tehdy nelze vyloučit, že by ze strany p.Pavla W. šlo o "hru." Jen a pouze důkazy vnesou světlo do této mojí úvahy.
-1 #1 Jaroslav Lamr 2014-07-15 22:07
Sám za sebe tvrdím, že pan Pavel Wonka NEBYL ESTÉBÁK!!! Krom životních zkušeností získaných /i/ u StB a se znalosti její praxe vylučuju tuto možnost! Stejně tak tvrdím i ze znalosti životopisu jmenovaného. Dále svoje tvrzení opírám o solidní elaborát ke jmenovanému, vydaný ÚSTRem! Svazek PO KTS zavedený na p.Wonku nemůže a nesmí býti příčinou k jeho dehonestaci! Ostatně i ÚS ČR tuto kategorii vyjmul z vědomé spolupráce a navíc věřím, že navzdory vzniku tohoto svazku p. Wonka NESPOLUPRACOVAL !!! Jsem zvědavý na důkazy v díle pí. Rudinské.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)