Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

MS Brno HP projevy VEN  020614Lid proti Hitlerovi, den první – za Hitlerovy projevy do kriminálu, za propagacikomunismu do MS Brno HP prg  020614Parlamentu! - Slunce, seno a česká justice - Dnes znovu k soudu

… Soudce čtoucí dlouhé hodiny publiku projevy Adolfa Hitlera, aby tím zachránil spoluovčany před návratem nacizmu, zatímco za okny soudní síně řádí loupeživé hordy exekutorů, toť nový vrchol bizarnosti polistopadové, zostřené demokracie … Nebyl jsem u včerejšího hlavního líčení soudcem, ale kdybych byl, zřejmě bych se ve chvíli, kdy se pod Janem Šináglem ulomila v jednací síni budovy nového justičního paláce v Brně sedačka, musel hanbou propadnout. Pomiňme fakt, že řečená upadla právě pod J. Šináglem, kdokoli jej zná, chápe, že si náhoda musela vybrat právě jeho, a bylo by tomu nepochybně zcela stejně, i kdyby jednací síň měla stejně míst jako stadion Maracanã. …

 

* * *

Lid proti Hitlerovi, den první

MS Brno HP senat SZ TP  020614U brněnského městského soudu proběhlo dnes avisované hlavní líčení spojené s autogramiádou knihy AdolfMS Brno HP TP TV Barrandov  020614 Hitler: Projevy. Znalec se z jednání omluvil, ale i tak nebyl průběh bez zajímavosti. Jako veřejnost se dostavilo zhruba 50 osob, ale protože soud zvolil pro konání hlavního líčení miniaturní jednací síň, kam se vešlo ani ne dvacet lidí, musela část zájemců o slíbenou odměnu čekat na chodbě.

Průběh jednání samotného byl spíše nudný. Po přečtení obžaloby jsem se za obžalovanou právnickou osobu stručně vyjádřil k obžalobě (což Novinky s charakteristickou novinářskou přesností pojaly tak, jako že jsem popřel existenci neonacismu), a následovalo čtení listinných důkazů, zejména samotné knihy, resp. těch jejích částí, které obžaloba pokládá za závadový diskurs. To potrvá ještě odhadem dva další jednací dny (další pokračování je naplánováno na 9. července).

Autogramiádu se nám iniciativní soudce Martin Hrabal pokusil zmařit. Nařídil justiční stráži, aby nepouštěla dovnitř nikoho, kdo u sebe bude mít jakékoli knihy, avšak konfrontován s dotazem, na základě kterého zákonného ustanovení tak činí, ustoupil a setrval pouze na tom, že se Hitler nebude distribuovat přímo v jednací síni. V tom obžalovaní vyhověli a autogramiádu, za přítomnosti poněkud bezmocně přihlížejícího státního zástupce Jana Petráska (na videu Novinek je to ta postava úplně vzadu u stěny), uskutečnili před soudní budovou. Rozdalo se cca třicet výtisků, většinou s podpisem nejméně jednoho z obžalovaných; o Petráskův podpis, ač byl, jak uvedeno, rovněž k disposici, kupodivu nikdo nestál.

Akutalisováno.
Protokol z hlavního líčení.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/06/lid-proti-hitlerovi-den-prvni.html

* * *

Ponechme výmluvně hovořit zvukové záznamy. Obávám se, že Vám jejich obohacující poslech veřejnoprávními médii dopřán zřejmě nebude. Pokud snad ano, tak se s velkou radostí a pokorou takovým odvážným a nezávislým médiím a novinářům omlouvám.

* * *

MS Brno, 2.6.2014, první stání ve věci žaloby na vydavatele knihy Hitlerovy projevy:

Krátké vyjádření Mgr. Roberta Cholenského a Tomáše Peciny pro média – 41 sekund

Rozhovor SZ Jana Petráska s TV Barrandov a J.Š. – 3:20 min.

Krátké vyjádření pana Kamase k zákazu distribuce knih – 31 sekund

Pavel Kamas o soudním znalci Uhlířovi a J.Š. o KSČM – 1:09 min.

Vyjádření Lukáše Beera pro média – 4:33 min. (na seznamu jednání chybně uvedeno křestní jméno Stanislav)

Z rozhovoru Tomáše Peciny pro TV Barrandov o českých soudech – 1:05 min.

Začátek jednání, blokace vchodu knihy do budovy soudu za účasti soudce JUDr. Martina Hrabala9:39 min.

Pokračování jednání žalobou SZ a skvělými vystoupeními pana Tomaše Peciny (14:30+20:25 min.) – 47:12 min.

Soudce čte předmluvu ke knize narušenou pádem J.Š. (2:38 min.) – 30:54 min.

Odchod J.Š. ze soudu – 50 sekund

Rozhovor J.Š. s Justiční stráží – 3:14 min.

* * *

MS Brno justicni areal tabulka Porizek 020614Mohu místopřísežně prohlásit, že každá minuta této soudní frašky byla pro mne utrpením, které jsem kompenzoval zvýšenou tělesnou aktivitou, neudržitelnými slovními vyjádřeními, ale pronesenými v dobré víře a jistě na místě, při vší úctě k bohyni Justitie (latinsky IUSTITIA), ba právě proto! Bohužel fyzický nápor státní majetek ve formě židle nevydržel. Žalovat stát nebudu, mé zdraví poškozeno nebylo, ani doufám nikdo mne, leč „zdraví“ židle poškozeno bylo - neodvolatelně. Po nechtěném pádu jsem se za mnou sedícímu pánovi omluvil a zeptal se zda není zraněn. Naštěstí nebyl. Mohu tedy očekávat TO jen od státu za poškozování státního, resp. cizího majetku. Skutečně cizího, protože v této zemi zatím daně platit nemusím. Při zvráceném chování nemalé části české justice to nemohu vůbec vyloučit. Zapomněl jsem panu soudci poděkovat, že byl tolerantní k mému vystupování, neudělil mi pokutu a nevykázal ze soudní síně. Oceňuji i to, že srdečný, častý smích veřejnosti, jako reakce na mé vstupy do jednání ctihodného soudu, též toleroval a netrestal. Ctihodnost soudu tak byla zachována. Soud bude pokračovat 9.7.2014 a už nyní je mi líto pana soudce, kdy bude nucen číst Hitlerovy projevy dost možná celé dva dny. Doufejme, že ho přítomný státní zástupce Jan Petrásek na místě neobžaluje z propagace fašismu, nacismu a neonacismu…

Jméno obžalovaného soudce a předsedy KS Brno, JUDr. Jaromíra Pořízka, je stále na pamětní tabulce „zhotovitelů“ toho „architektonického“ tunelu na budově Městského soudu v Brně, neuvěřitelného plýtvání veřejnými penězi. Doufejme, že bude odsouzen – i ke ztrátě veškerého majetku. Tabulka by měla být doplněna i o text „Zasloužil se i o rozkradení stovek milionů peněz daňových poplatníků. Budiž nám to věčným varováním a připomenutím!“ Soudce Pořízek je skutečný „pořízek“!  

Ušetřený čas z předčasného odchodu jsem využil dokonale. Stačil jsem navštívit Úřad veřejného ochránce práv, Vazební věznici Brno-Bohunice a NSZ – vše ve věci ostudné kauzy ing. arch Marka Řičáře. Zítra si přečtete už sedmý můj článek k této kauze. Nabírá na obrátkách a závažnosti – mimo veřejnost a média se toho začíná dít docela dost! Dnes už článek vydat nestihnu, práce se zpracováním nových informací si vyžádá ještě několik hodin!

 

Jan Šinágl, 3.6.2014

* * *

Slunce, seno a česká justice

Nebyl jsem u včerejšího hlavního líčení soudcem, ale kdybych byl, zřejmě bych se ve chvíli, kdy se pod Janem Šináglem ulomila v jednací síni budovy nového justičního paláce v Brně sedačka, musel hanbou propadnout. Pomiňme fakt, že řečená upadla právě pod J. Šináglem, kdokoli jej zná, chápe, že si náhoda musela vybrat právě jeho, a bylo by tomu nepochybně zcela stejně, i kdyby jednací síň měla stejně míst jako stadion Maracanã. Položme si však jednoduchou otázku, co si má občan pomyslet o justici, jestliže ta nedokáže zajistit ani takovou samozřejmou věc, jako jsou bezpečná místa k sezení u soudu.

Máme ještě vůbec právo dívat se svrchu na tzv. rozvojové země, když náš stát nedokáže zařídit ani tohle? A jestliže si náhodný pozorovatel zároveň může přečíst, že bývalý předseda Krajského soudu v Brně Jaromír Pořízek stojí za nedostatky při stavbě a jejím zadání před soudem a že Nejvyšší správní soud řeší, zda si stát za chyby při stavbě objektu vyměřil pokutu ve správné výši, chtě-nechtě si musí připadat nikoli jako v zemi rozvojové, ale jako ve filmových Hošticích, kde před návštěvou italských zemědělců připravují erotickou show.

Po skončení hlavního líčení jsem stál u architektonického objektu, do něhož autoři umístili mramorový stojan s názvy institucí, které v onom domě hrůzy sídlí, jejž jsem pracovně nazval okrasná louže, a přemýšlel, je-li této zemi vůbec ještě pomoci, anebo bude nutno prostě se smířit se současným stavem jako s daností a uvažovat, jak z této země co nejrychleji emigrovat a vraceje se ne víc než jednou do roka např. na Vánoce, pohlížet na ni jako na jeden velký zábavní park, jehož obyvatelstvo je, řečeno s jiným filmovým klasikem, tak nádherně zaostalé.

http://paragraphos.pecina.cz/2014/06/slunce-seno-ceska-justice.html#comment-form

* * *

V úterý znovu k soudu

Komu by nestačilo pondělní hlavní líčení s protistátní spikleneckou skupinou Pavla Kamase a spol., může zajít v úterý ve 13.00 hod. k brněnskému městskému soudu znovu. Souzen je politický projev německého prvomájového řečníka Robina S.: do fase hlavního líčení se dostal za pouhé tři roky a jeden měsíc od spáchání zločinu – bravo, Jene Petrásku!

O případu jsme psali zejména v souvislosti s vynuceným podpisem obviněného, který neumí česky, na policejním protokolu, ale k vidění budou i jiné atrakce. Příkladmo Petráskova obžaloba, která sice se strasserovskými tričky spektakulárně pohořela, ale vytvořila konstrukci, že tričko je trestné pouze v kontextu se zněním projevu. A také ovšem kabaretní výstup Ivo Svobody, jehož znaleckým posudkem se čtenáři rovněž mohli potěšit.

Takže v úterý v jednu odpoledne v justičním paláci v Brně, páté poschodí, jednací síň č. 54!

http://paragraphos.pecina.cz/2014/06/v-utery-znovu-k-soudu.html

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.61 (23 Votes)
Share

Komentáře   

+3 #18 Hora 2014-06-09 11:47
Jakmile začne Amazon v Čechách stavět, bude jistě možné si tam nebo stále v Německu pohodlně objednat Hitlerovy projevy dokonce v originále, vydalo je solidni nakladatelstvi dtv a kupodivu, nestoupl počet neonacistů ani soudních přelíčení.
+5 #17 Jirka Vrabec 2014-06-07 19:07
-8 #16 Petr1-Petr Nekoranec 2014-06-07 16:48
Cituji Vitezslav Haramule:
Nekoranec,jako bezzubej tenor si ani neprdnes.

Internetový hrdina haramule? Sprostý a vulgární bojovník. Je mi tě líto. haramule nemůže být křěsťan, neboť by ho už dávno odnesl čert do pekla.
-9 #15 Petr1-Petr Nekoranec 2014-06-07 16:44
Cituji Karel Pazdera:
Vazeny pane Haramule,nehrajte si s Petou Nekorancem.On je to takovy maly anarchista z Polne. Alespon to o sobe tvrdi.

Mindráky z dětství, že? Jo to haramule zná.
+8 #14 Vitezslav Haramule 2014-06-07 14:56
Cituji Jirka Vrabec.:
Pane Haramule,neznam Vas,ale rad bych vam dal radu.Nema cenu bojovat s jedovatymi hady a to obzvlaste zde na internetu.Je to marny boj proti vetrnym mlynum.Hadi jenom cekaji na obet, aby mohli ustknout.Kdyz to neni pan Sinagl tak jsou vdecni alespon za nahradu.

Snadne vysvetleni pane Jirko. Pan Sinagl je na dovoleny a mysi maji preeeeeeeee
+9 #13 Jirka Vrabec. 2014-06-07 14:33
Pane Haramule,neznam Vas,ale rad bych vam dal radu.Nema cenu bojovat s jedovatymi hady a to obzvlaste zde na internetu.Je to marny boj proti vetrnym mlynum.Hadi jenom cekaji na obet, aby mohli ustknout.Kdyz to neni pan Sinagl tak jsou vdecni alespon za nahradu.
-12 #12 PHradil 2014-06-07 13:47
Cituji Petr1-Petr Nekoranec:
Haramule projevil ses jako primitivní a ubohý omezenec. Ty mě urazit nemůžeš...

Pane Nakoranec, patrně nejste až tak častým čtenářem těchto stránek, takže Vám uniklo, že na vulgárního blba Haramoulu je naprostou ztrátou času jakkoli reagovat, neboť je dvorním šaškem tohoto webu a jeho psané projevy jsou snůškou nejprimitivnějš ích nadávek, spíš než o čemkoli jiném vypovídajících o jeho IQ. Smutnější je spíš to, že se tu tento hlupák zároveň občas prezentuje jako křesťan, proto pevně doufám, že podle této existence si o skutečných věřících nikdo obrázek dělat nebude.
+10 #11 Polda z Plane, 2014-06-07 03:02
Petra znam, ona je fajn holka.
+12 #10 Ctenar 2014-06-07 02:53
Po te neprijemne nehode ktera se Vam stala v justicnim palaci vazeny pane Sinagl ten ctyrdeni pobyt v zahranici si zaslouzite.Tesi m se na Vase pristi zpravodajstvi.
+11 #9 Karel Pazdera 2014-06-07 02:33
Vazeny pane Haramule,nehraj te si s Petou Nekorancem.On je to takovy maly anarchista z Polne. Alespon to o sobe tvrdi.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)