Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Odposlechy plakat 150514V rámci cyklu Hovory o demokracii vystoupili Hana Marvanová, Karel Randák, Jeroným Tejc, moderoval Václav Němec – Otřesné informace o pozadí a vyšetřování kauzy OPEN CARDDozorující státní zástupkyně Dagmar Máchová patří sama před soud (její předchůdkyně byla zavražděna) - Poslanci: 1/5 která chce něco dělat, jsou chytrý, 3/5 který se vezou, je jim to svým způsobem jedno, jsou to mávátka politických stran a 1/5 úplných tupců – typu „Hale kde to mám zmáčknout.“ – 80% vyšetřovatelů, státních zástupců a soudců by se mělo vyhodit pro neschopnost - Zaorálek řídil 180 km/hod a nezřítil se…

Tento 1:50 hod. trvající zvukový záznam doporučuji k poslechu. Celé bylo natočeno pořadatelem na video a mělo by být brzy k dispozici na You Tube s odkazem ZDE. Na červen se chystá pokračování cyklu s tématem Soumrak demokracie v Čechách? V závěru jsem to okomentoval slovy: „A proč ne ÚSVIT a více optimismu“. Musel jsem vysvětlit, že to byla nepochopená nadsázka. Samozřejmě nic na podporu populisty Okamury. Příště řeknu raději ROZBŘESK, nebo už snad pořádný TŘESK? Bylo by na čase! Těžko budu pozván mezi panelisty, rád se debaty zúčastním. Takřka všechna vystoupení byla hodnotná. Pro méně trpělivé přináším stopáž ze závažných vystoupení účastníků z řad veřejnosti. Připomněl jsem i kauzu bývalého náměstka ministra obrany Ing. Michaela Hrbaty (omlouvám se za přeřeknutí, nebyl odejít na MO, ale na Universitu obrany) a aktuální kauzu ing. arch. Marka Řičáře!

Publicista Jan Urban: 43:00 + 1:00:46 + 1:39:05

Poslanec, bývalý policista, Zdeněk Ondráček: 1:16:50 + 1:43:15velmi vydatné!

Jan Šinágl: 1:10:10 + 1:13:40 + 1:15:30 + 1:16:30 + 1:25:40 + 1:47:30

Zdeněk Ondráček je poslanec a člen KSČM. To je jediné, co bych mu vyčítal. Buďme rádi, že se našel někdo, kdo tak otevřeně popsal současný stav policie a justice! Nejsou lidi, je extrémní doba, hledat ideální lidi je nemožné. Musíme být rádi za každého, kdo odvádí poctivou práci. Konečným soudcem bude odvedená práce a svědomí každého u nás.

Karel Randák připomněl, že je zcela nepochopitelné, proč BIS monitoruje, zjišťuje a konstatuje zločiny, ale sama žádné trestní oznámení nepodá, ačkoliv by měla! Navíc by její důkazy byly nezpochybnitelné. Nelze se pak divit, že slušní policisté alespoň zajistí zveřejnění informací, když už jsou jim svázány ruce, aby nemohli dostat prokazatelné zločince před soud. Též připomněl nehorázné tvrzení advokáta JUDr. Tomáše Sokola, který hodnotí různé aktivisty a občanská hnutí jako nepřítele demokracie a justice!

O kauze OPEN CARD zazněly otřesné informace, zejména o dozorující státní zástupkyni JUDr. Dagmar Máchové, která viditelně „dozorovala“, aby se nic nevyšetřilo a nejen v této kauze. Nemůžeme se potom divit, že vyšetřující policisté byli málem vítáni přivítacím výborem. Nepochybuji vůbec o tom, že i patřičná data z PC či serveru už byla včas „uklizena“. Doufejme, že ne všechny a objeví se časem jak už je u nás často zvykem, jako pomsta naštvaných policistů či úředníků.

* * *

Proč státní zástupkyně Máchová lže soudu

"Po celou dobu trestního řízení nijak významně nepomáhal k objasnění trestné činnosti," prohlásila dále státní zástupkyně Máchová. To je další lež. Bylo to naopak státní zastupitelství, jak ostatně potvrdil i bývalý šéf protikorupční policie Martinec, které o několik týdnů zdrželo připravenou domovní prohlídku v budově pražského magistrátu – a to v době, kdy policisté měli dávno v rukou Chytilovy nákresy rozmístění počítačů a popis obsahu jejich pamětí. Opožděný zásah prý nepřinesl nic. "Někdo" stačil důkazy zamést. Vrcholem je pak poslední výrok paní státní zástupkyně. V počítači Jiřího Chytila prý nebylo nic důležitého, protože došlo k poškození jeho paměti. Kdy asi? Ten počítač měla policie v rukou dva roky. A snad ještě jeden výrok. Tím, že se Ing.Chytil bránil mediálně – rozuměj, že si stěžoval a upozorňoval na to, že byl vyhozen ze zaměstnání, že mu byl dvakrát vyloupen byt a bylo mu vyhrožováno – "bránil vyšetřování".
P.S. Autor požádal právního zástupce, aby zpracoval podklady pro stížnost na postup státní zástupkyně JUDr Dagmar Máchové v tomto případě.

* * *

Po odchodu jsem oslovil jednu hlídku Městské policie na Václavském náměstí a řekl, že jich je mi líto. Kvůli legislativě jsou často bezmocní, nemohou řešit a vyřešit hned, na místě a kdy „řeší“ za mnohem více peněz soudy. Popřál jsem jim, aby se brzy dočkali lepších zákonů a mohli konat za vyšší platy na které si bohatě vydělají ušetřením práce soudům. Dali mi za pravdu se slovy: „Už aby to bylo!“

Ministr zahraničí ČR Lubomír Zaorálek jel po dálnici rychlostí 180 km/hod. Neuvěřitelné! Ještě více neuvěřitelnější a dalším důkazem o nevyspělosti naší společnosti, je rychlé vyšumění této nebetyčné ostudy. Jak je možné, že ministr řídí sám? Co vše to vypovídá o jeho charakteru a odpovědnosti? Prosím, ať se zabije, ale kdo mu dává právo ohrožovat potenciálně druhé, navíc v noci, kdy může zabít i zvěř. Kde zůstala odpovědnost za jeho důležitý státní úřad? Navíc jako ministr zahraničí věc zprvu popíral, tedy lhal! Ve vyspělých zemí by s ostudou okamžitě odstoupil!

Připomínám známý případ jedné švédské ministryně. Byla na venkově, zapomněla peněženku, nakoupila si na vládní kartu pár drobností, média to zveřejnila. Okamžitě odstoupila s omluvou občanům. Ty to ocenili jejím opětovným zvolením při dalších volbách. Vidíte ty stále rozdílné světy mezi Západem a Východem…?!

I proto jsem na závěr debaty citoval K.H.Borovského: „Na světě jsou jen dvě politické strany – slušných a neslušných občanů. Poznáte je z jejich vztahu ke školství a vzdělání.“

 

Jan Šinágl, 16.5.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)