Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Srp a kladivoTyto transparenty ČT 24 v přímém přenosu neukázala: „Zámek hrůzy zadarmo = Slez bolševiků“ - „Českých komunistů banda, tady končí každá sranda“ - Projevy Jana Antonína Bati ve Zlíně 1.Máj 1936 a 26.3.1938 – Svátek práce oficiálně jako státní svátek zavedl Adolf Hitler – Z korespondence!

Podle očekávání ČT 24 dnes už brzy ráno přímým přenosem, z takřka prázdného Výstaviště,KSCM i zuby informovala veřejnost o tom co se bude dít, že jistě přijde daleko více členů a příznivců KSČM. Nepochybně budou následovat další přímé vstupy. Od 8:00 hod, mají mít antidemonstraci konzervativci u bran Výstaviště? Zřejmě se neuskutečnila, nebo že by ČT 24 opět cenzurovala a nevyváženě informovala, jak po léta ráda a opakovaně deklaruje. Odhalení pomníku okupantům na Olšanech zamlčela, odhalení Hřbitova nebeské setniny zamlčela, pořad Máte slovo o Ukrajině skandálně zmanipulovala. Je snad veřejnoprávní ČT skrytou, propagační pobočkou KSČM a Putina, nebo tak zbaběle „předempokakaná“, mám-li být slušným…?!

Kde jsou kořeny touhy Ukrajinců, zbavit se Ruské nadvlády? POZORNĚ SLEDUJTE VŠE AŽ DO KONCE.
Film The Soviet Story je šokujícím svědectvím o roli sovětského režimu v nejhrůznějším nacistickém projektu — holocaustu. Otřesné scény reflektující hladomor na Ukrajině (1932/33), masakr v Katyni (1940), partnerství SS a KGB, sovětské masové deportace či brutální lékařské experimenty v gulagu jsou hrozivou výpovědí o pravé tváři Sovětského svazu a jeho vedení. K tomu dodávám, že za pozornost stojí i projevy dnešních "státníků" Ruska v posledním dílu filmu. Je to děs.
To by měl vidět každý, kdo nazývá Ukrajince fašisty a bezmezně fandí Putinovi!!! Spoustě lidí v Česku to samozřejmě nic neřekne, protože v socialistické výchově se o ničem takovém neučilo. Jenže dokumenty jasně ukazují, že nešlo o žádná "osobní selhání" či "jednotlivé excesy", jak se nás dodnes snaží přesvědčit někteří komunisté, ale o zrůdný zločinný systém, který nelze omluvit a vysvětlit ničím.



Přeposílám čtyři díly filmu o tom, jak vyrůstaly komunistická i nacistická ideologie ze stejných kořenů, jak se vůdci obou teprve od června 1941 nepřátelských mocností II. světové války předtím navzájem po léta inspirovali a spolupracovali, jak tyto zrůdné ideologie nepostihly jen psychopaty ve vedeních Německa a SSSR, ale osvojily si je celé národy, ale zatímco Němci se z toho díky norimberskému procesu a mezinárodnímu tlaku vítězů 2. světové války důsledně vyléčili, Rusové a jejich mnozí komunističtí pohrobci v jiných zemích, indoktrinovaní podobně, dodnes touto katarzí neprošli. Nadále si lžou o své vlastní historii, o svých vinách nechtějí slyšet a dokonce nostalgicky vzpomínají na svou historii s hrdostí, oživují resentimenty o "sovětské velikosti" a čistotě komunistických idejí. A nejde jen o nějaké nevýznamné pomatence na okraji společnosti, ale i o vysoké představitele současného putinovského Ruska. Doporučuji shlédnutí všech 4 pokračování najednou za sebou, abychom si dobře oživili minulost, její reflexi v současnosti a hrozbu do budoucnosti. Ukrajina nepřipomíná mnohé z minula náhodou. A kdo se nepoučí z minulosti, je odsouzen prožít ji znovu - řekl už klasik přede mnou. Třeba bude některým adresátům zřejmější, proč nemám rád současné Rusko a proč si myslím, že je ho třeba zastavit pádněji, než bezzubými sankcemi. Většina dodnes nemá tušení, co je demokracie a nazývá nás fašisty, ač jsou jimi oni sami. Z podpory Putina a neexistence nějaké větší opozice vůči němu v Rusku je zřejmé, že indoktrinace trvající už po 5 generací od VŘSR dodnes činí celé Rusko potencionálně nebezpečným nejen Evropě. Byli to barbaři u moci a mlčící většina, tehdy, stejně jako dnes. Jenže dnes už známe, jak to může skončit, když se zlu nečelí včas.

1)http://www.youtube.com/watch?v=mMN506G6HsY
2)http://www.youtube.com/watch?v=sCnrQyIF-nA
3)http://www.youtube.com/watch?v=ajA3XCcxB88
4)http://www.youtube.com/watch?v=G2Jn0QrW68c

Martin Říha, 1.5.2014 

* * *

Předmět: Film The Soviet Story

Pavel Křehlík, Orlová - Lutyně, 27.dubna 2014:

Kde jsou kořeny touhy Ukrajinců, zbavit se Ruské nadvlády? POZORNĚ SLEDUJTE VŠE AŽ DO KONCE.
Film The Soviet Story je šokujícím svědectvím o roli sovětského režimu v nejhrůznějším nacistickém projektu — holocaustu. Otřesné scény reflektující hladomor na Ukrajině (1932/33), masakr v Katyni (1940), partnerství SS a KGB, sovětské masové deportace či brutální lékařské experimenty v gulagu jsou hrozivou výpovědí o pravé tváři Sovětského svazu a jeho vedení. K tomu dodávám, že za pozornost stojí i projevy dnešních "státníků" Ruska v posledním dílu filmu. Je to děs. To by měl vidět každý, kdo nazývá Ukrajince fašisty a bezmezně fandí Putinovi!!! Spoustě lidí v Česku to samozřejmě nic neřekne, protože v socialistické výchově se o ničem takovém neučilo. Jenže dokumenty jasně ukazují, že nešlo o žádná "osobní selhání" či "jednotlivé excesy", jak se nás dodnes snaží přesvědčit někteří komunisté, ale o zrůdný zločinný systém, který nelze omluvit a vysvětlit ničím.

* * *

KSCM milacciPřipomínám můj článek jak jsem „slavil“ s komunisty 1.Máj v roce 2013 na Výstavišti. Podle očekávání ČT 24 už brzy ráno přímým přenosem, z takřka prázdného Výstaviště, informovala veřejnost o tom co se bude dít, že jistě přijde daleko více členů a příznivců KSČM. Nepochybně budou následovat další přímé vstupy. Od 8:00 hod, mají mít antidemonstraci konzervativci u bran Výstaviště? Zřejmě se neuskutečnila, nebo že by ČT 24 opět cenzurovala a nevyváženě informovala, jak po léta ráda a opakovaně deklaruje. Odhalení pomníku okupantům na Olšanech zamlčela, odhalení Hřbitova nebeské setniny zamlčela, pořad Máte slovo o Ukrajině skandálně zmanipulovala. Je snad veřejnoprávní ČT skrytou, propagační pobočkou KSČM a Putina, nebo tak zbaběle „předempokakaná“, mám-li být slušným…?!

 

Jan Šinágl, 1.5.2014

 

Aktualizováno:

Semelová volá do boje, režim se musí změnit

ČTK Dnes 10:30 - Praha

Prvomájových oslav komunistů se zúčastnilo odhadem kolem dvou set lidí. Mezi účastníky nechyběl bývalý generální tajemník ÚV KSČ Milouš Jakeš … Mezi návštěvníky ale převažovali starší lidé. Semelovou a Jakeše mezi sebou vítali. „To je ta jediná, která se nebojí,“ poplácal ji po rameni starší muž a Semelová, která v současnosti čelí trestnímu oznámení pro zpochybňování zločinů komunistického režimu… Návštěvníci tradičního prvomájového setkání nebyli na rozdíl od ní příliš sdílní…

Hádky s odpůrci komunistů

K ostřejší výměně názorů došlo nicméně mezi komunisty a jejich odpůrci, kteří dorazili na Výstaviště s transparenty a nápisy „Zámek hrůzy zadarmo = Slez bolševiků“ nebo „Českých komunistů banda, tady končí každá sranda“. Hádali se mimo jiné o slovech Semelové, například o vysoké nezaměstnanosti. „Za komunistů taky byli bezdomovci, akorát vždycky přišli do práce, ožrali se a usnuli,“ argumentoval jeden z protestujících. „V tom je ta krása tohohle režimu, že se tady můžeme sejít, aniž by nám někdo bránil jako za komunistů,“ dodal další z nich. Žena z komunistického tábora na adresu těchto převážně mladých lidí pouze pronesla: „To jsou ty mladý, co mají bohatý rodiče.“

* * *

P.S.

Loni 700 účastníků, letos 200? Zřejmě „ideologická práce“ soudruhů s mladou generací poněkud selhává. Nezvládl-li zákaz této organizace a zločinecké ideologie zákon, zvládne to příroda. Vždy se zasadí o vládu zdravého rozumu, zvláště když je sama ohrožována. Někdy to trvá déle. Na ČT24 ve 12:00 hod. promluvil poslanec za KSČM Jiří Dolejš (prokázaný podvodník a korupční politik) i o na místě protestujících antikomunistech, pochopitelně ČT žádné antikomunisty s transparenty neukázala. Večer u Událostech jako obvykle ukázala ČT jako první oslavu 1.Máje komunisty i část antikomunistů, ty nejvýstižnější plakáty neukázala a nejsou ani nyní na českých, veřejnoprávních, zpravodajských webech. Na mítinku ČSSD na Žofíně se sešlo cca 100. Premiér Sobotka mluvil k prázdným lavicím. Karel Schwarzenberg připomněl na TV NOVA, že 1.Máj jako státní svátek oficiálně zavedl v ČSR Adolf Hitler. J.Š.

* * *

Z korespondence

Dobrý den,

děkuji za dokonalé zmapování činnosti ČT, nevěřila jsem vlastním očím, když jsem ráno otevřela ČT24, šok je nepřesný výraz, spíše vztek a bezmocnost. Nejdříve třešně na Výstavišti, pak oranžoví na Slovanském ostrově. Nemám slov to pojmenovat. Jenom si kladu otázku, jak je to možné?????  Asi opravdu jsou Barabanov a jeho spolky dobře vycvičenou pátou kolonou a zřejmě již mají své pevné pozice v ČT, soudě podle toho, jak se ČT chová. K filmu Edvinse Snoreho jenom tolik, DVD Soviet Story mám doma, ale viděla jsem ho jenom jednou, a to nadvakrát, protože se mi dělalo chvílemi nevolno z těch hrůz, i když otec dost mámě vyprávěl, ale tehdy se zdálo, že to ani není možné. Tak, jako se již nikdy nemohu podívat na film Habermanův mlýn. The Soviet Story sem přišel, aby se promítal ve školách, víme, jak to skončilo. A Habermanův mlýn by měl být povinný také. Ale skutečnost je jiná.

Zdravím, Evžena Č.

1.5.2014

* * *

Rozšíření trestního oznámení na poslankyni za KSČM Mgr. Martu Semelovou

* * *

Projevy Jana Antonína Bati ve Zlíně 1.Máj 1936 a 26.3.1938

Pro komunisty byl kolaborantem a zločincem…

* * *

Projev z roku 1938 by dnes mohl Jan Antonín Baťa přednést znovu!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)