Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Olsany Palach krizStarosta Žebráku udal Šinágla – Ze stránek ruské zahraniční emigrace - Cenzura opět ožila v Rusku – V Rusku pozastaveno vysílání Hlasu Ameriky a SKYPE je povolen jen na určité dny - Co by asi říkali Ukrajinští Rusové, kdyby je Ukrajina poslala do Ruska jako ČSR české Němce po válce do Německa?! - OKD podpora ano, SPAR a další už ne? Zemanův béčkový summit o Ukrajině a o ničem - Z Ikey do Lesů…?!

Po poučení k věci uvádím: „Ze sdělovacích prostředků je známo, že Policií ČR v Praze je vedeno trestní řízení proti neznámému pachateli, který na památník ruských vojáků internacionalistů, tedy i okupantů z r. 1968, který se nachází na Olšanských hřbitovech v Praze, napsal nápis rudou barvou "Jan Palach" s vyobrazením křesťanského kříže, též v rudé barvě. Tímto se přihlašuji k autorství tohoto nápisu. Toto oznámení činím dobrovolně, bez nátlaku a při plném vědomí. Motivem mého jednání byla reakce na zhotovení tohoto pomníku. Ten považuji za nekultivovaný projev vrcholné netaktnosti a neúcty k památce všech skutečných hrdinů pochovaných na Olšanském hřbitově a jako projev neúcty ke všem obyvatelům Československa z roku 1968, kterým byla vzata naděje a kteří opět upadli do nové, ještě silnější, komunistické, totality. Právě i díky vojákům internacionalistům, kteří nás tehdy "osvobozovali". Daleko raději bych na Olšanech viděl pomník všem nevinným československým občanům, kteří zahynuli právě díky okupantům.“

Doznání podáno na OO PČR Zdice, okres Beroun, dne 9.4.2014, č.j.: KRPS-126874-1/ČJ-2014-010216, podepsáni: prap. Petr Marek, inspektor – Jan Šinágl, osoba podávající vysvětlení

„Pomníkový atentátník“ z Olšan po 15 dnech pátrání stále neodhalen, ale pomník už zahalen…?!

Na podání vysvětlení jsem se dostavil původně jen na základě udání starosty královského komorního města Žebráku Mgr. Daniela Havlíka, pro údajné poškozování stromů vyvěšováním letáků a znečišťováním životního prostředí – viz moje výpověď vlevo. Protože mne PČR ani po týdnech mého přiznání k činu na mém webu a v jiných médiích nedokázala vyhledat, ulehčil jsem jí svým doznáním práci a ušetřil tak i její náklady.

* * *

Mimochodem se žebráckému starostovi Havlíkovi PČR věnuje už delší čas a dělá dobře! Je to „borec“, co vše zvládá. Když zavolá naše občanské sdružení policii, někdy se nedočkáme ani příjezdu, ani odpovědi. Na jeho podnět je naopak výslech svědků do měsíce a naše podněty založeny, odloženy, nebo zastaveny, tedy neřešeny, ačkoliv by měly být řešeny urgentně! Jako by byl pan starosta nedotknutelný Bůh či Car. Doufejme, že kriminálka v Praze bude mít více odvahy a nezávislosti podivné jednání a způsoby pana starosty, prošetřit. Právě nedávno prý doslova vyhodil na půlhodinu investičního technika pana Černého, jedinou kvalifikovanou osobu. Údajně to proběhlo tak, že v pondělí rozhodla Rada, v úterý už stál pan starosta u pana Černého v jeho kanceláři, ten ani nestačil vypnout PC, během půl hodiny za dozoru starosty si měl vybrat ze šuplíků své osobní věci a „byl odejít“. Měl by nyní pobírat doma plat tři měsíce, přitom měl tolik práce. Starosta tak bude jako jediný „svatý“ kontrolovat pomalu vše, tedy od nynějška i dozor na stavbách a jejich přejímání. Nepochybuji, že se pan Černý jako praktikující křesťan bude soudně bránit, nenechá se zastrašit, stejně jako čtyři stateční zastupitelé, kteří na pana starostu podali trestní oznámení. Překážel pan Černý, věděl příliš moc, překážel by v budoucnosti…? Na každý pád už vypovídal na policii a je ochoten vypovídat i nadále. Plně ho podpořím, stejně jako oni čtyři zastupitelé. Příští schůze zastupitelstva by měla být v dubnu. Bude jistě zajímavá a sál opět zaplněn do posledního místa. To je potěšující signál. Dříve jsem chodil skoro sám. Doufejme, že v komunálních volbách jim to občané pěkně „spočítají“! - K tématu: Dopis Berounskému deníku

Barbarské zločiny na přírodě v Žebráku pokračují za nečinnosti a „dohledu“ státních orgánů!

* * *

Ze stránek ruské zahraniční emigrace:

V Rusku pozastaveno vysílání Hlasu Ameriky. Už se „jede na ostro“, SKYPE je povolen jen na určité dny. Začíná se to podobat budování nové "Železné opony". Těžko si v Rusku a Ukrajině před lety někdo představoval, že bude svoboda slova opět omezována - http://subscribe.ru/group/zabugore/6440164/

* * *

Z korespondence:

Ta stará bába cenzura opět ožila v Rusku. Tak jako zastara. Zase budou ruské rušičky rušit informace odjinud a pomlouvat a vymýšlet si. Ale přeci jen tu je pokrok. Jen Rusko a ne celý  bývalý socialistický tábor míru./Prakticky se jedná o urychlené oddělení střední a východní Evropy od ruských energetických zdrojů./Co by asi říkali Ukrajinští Rusové, kdyby je Ukrajina poslala do Ruska jako ČSR české Němce po válce do Německa?!

Karel Mrzílek, 9.4.2014

* * *

OKD hrozí propustit 2000 lidí, vláda chce podpořit propuštěné sociálními programy. Kolik z peněz určených pro pomoc „spolknou“ pomahatelé, jejich kanceláře a programy? Nebylo by lepší dát peníze rovnou propuštěným ať se mohou přestěhovat a začít jinde?! Bude stejně pomáháno dalším nezaměstnaným až se začnou zahraniční řetězce zbavovat neprosperujících filiálek (nedávno rakouská SPAR se 4700 zaměstnanci)? Budou tyto firmy ochotny přispět na sociální programy alespoň z části z peněz, které ušetřily ze štědré daňové politiky ČSSD na podporu zahraničních firem?! Bude se ministr Mládek stejně silně angažovat za pomoc nezaměstnaným i u dalších soukromých firem, které stát levně prodal a bohatě dotoval?

Prezident Miloš Zeman pozval evropské politiky na Hrad k summitu o Ukrajině. Přijdou pouze postsovětští, západní se zdvořile omluvili či odmítli. Dali tak nepřímo najevo, co si o naší zemi myslí. Nedivím se jim. Zvát do země zlodějů a podvodníků, kde se ročně, beztrestně rozkrádají stovky miliard, především z dotací EU je projevem naivnosti, neznalosti, troufalosti, drzosti, nebo záměrnou provokací. Není žádným tajemstvím, že Zeman podporuje EU, ale současně ve spojení s Klausem i Rusko – viz jmenování Remka a Klausové velvyslanci.

 

Jan Šinágl, 10.4.2014

 

Z Ikey do Lesů

10. 04. 2014 - EB

Tým švédských investigativních novinářů způsobil v roce 2010 pozdvižení, když objevil do té doby neznámou lichtenštejnskou nadaci Interogo. Zakladatel Ikey Ingvar Kamprad do ní ulíval miliardy dolarů ze známého nábytkářského řetězce. Každá prodejna odváděla licenční poplatek 3 % z tržeb. Z účetních uzávěrek firmy IKEA ČR není jasné, kde tuto částku skryla, ale pokud by zaplatila 3 % z příjmů ve fiskálním roce 2012-2013, jednalo by se o 221 milonů Kč, což je 4,4krát více, než společnost v Česku zaplatila na dani z příjmu právnických osob. Předseda Odborového svazu KOVO Josef Středula včera na konferenci Czech TOP 100 řekl, že licenční poplatky patří mezi největší metly českého byznysu. Manažer z IKEA Polsko Daniel Szórád je nyní kandidátem na funkci ředitele Lesů ČR, které mají svou vlastní historii netransparentních finančních toků. Někdy není jasné, jestli lze najmutí zkušeného manažera z nadnárodní společnosti považovat za požehnání, anebo prokletí.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #1 Vitezslav Haramule 2014-04-10 13:18
Milos Zeman pozval zapadni politiky,dostav i se ale jenom ti postsovetsti a tucet slapek z Perlovky.

parlamentnilisty.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)