Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis Sobotka„Vás kdyby učit chtěli všichni svatí, zda všimnou si jich Češi paličatí? Buď svatý rád, když nejsi bit!“ Karel IV.

„Pokud budu mít pocit, že mne občané nechtějí, tak odejdu.“ – „Pokud má koaliční partner nedůvěru, ať vyvolá předčasné volby.“ - Babiš s 62% nejoblíbenější politik - Ingeborg Grässleová: "Poprosila jsem proto své české kolegy z Parlamentu a Senátu, aby zřídili vyšetřovací výbor. Pro nás je velmi důležité, abychom zjistili, jak to mohlo takhle dlouho více než pět let fungovat." – Zaorálek versus Keller, Vyvadil a Přátelé Ruska – OVM populistický mluvka Okamura a skvělý prof. Andrej Zubov - Slováci se poučili se z české volby prezidenta a prokázali větší občanskou vyspělost než čeští voliči - „Přišel jsem na to, že hlavní problém s demokracií je, že většina lidí neví, co to demokracie je.“ - ODKAZ DUCHA TOMÁŠE BATI SVĚTU

Doporučuji odpovědi Andreje Babiše na ČT 24 od 14:00 hod. a neuvěřitelnou snahu redaktora Daniela Takáče „tlačit ke zdi“ Babiše trapnými až hloupými otázkami. Večer v Událostech už z toho zbylo jen 36 vteřin?! V Událostech komentářích opět pokračoval ve stylu Takáče moderátor Lukáš Dolanský – trapné a nedůstojné vyžadovat za každou cenu odpovědi na které odpovědět nelze. Zde už Babiš tolik prostoru nedostal. Dobře ho zastoupil místopředseda KDÚ-ČSL Jan Bartošek. Jako by zde byla snaha oslabovat Babiše za každou cenu?

Když tlak ustojí, budou snad následovat tlaky na jeho nejbližší spolupracovníky? Proč se neustále hledají možné chyby a neprezentuje se skutečná práce a konkrétní výsledky? Je snad lepší „neestebák“ který krade, než „estébák“, který nekrade. Soud dosud nevynesl rozsudek ohledně údajné spolupráce Babiše s StB (Vzpomeňme příběhy z Bible o obrácení se na jinou víru). Budeme Babiše pronásledovat až do jeho posledních dnů jako neustále připomínáme zločiny nacismu a fašismu a přitom přehlížíme stále více neméně strašné zločiny komunistů? Kmotři a mnoho politiků, z nichž mnozí se chlubí čistým lustračním osvědčením, přitom kradou „jako straky“ aniž by se většina z nich obávala trestného postihu. Babiš žádný platný zákon neporušuje, to konstatovali i členové kontrolního výboru EU. Budeme pořád dělat „vraha bez mrtvoly“? Kolik poslanců pracuje na plný úvazek jako Babiš, 7 dní v týdnu a 20 hodin denně? Kolik jich má své firmy a do Sněmovny si chodí v podstatě jen pro výplatu, kdy žádnou prokazatelnou, smyslplnou práci pro občany neodvádějí?! Být skutečným poslancem je poslání a práce na celý den, včetně sobot a nedělí, zvláště v dnešní době.

Premiér Sobotka vyzývá Babiše, aby prodal své firmy, když chce být politikem?! Proč následuje jen tuto radu členky Výboru pro rozpočtovou kontrolu EU a nenásleduje její radu k založení Parlamentní vyšetřovací komise, byť jde jen o názor členky, ne komise?! Babiš ani Agrofert žádné zákony neporušují. Není sledovanějšího a kontrolovanějšího politika v zemi než je Babiš. Kéž by stejně byli sledováni politici i ti bez firem a zkontrolován, zda jejich majetek, jako nepodnikatelů, odpovídá jejich nahromaděnému majetku během politické kariéry? Nejsou náhodou daleko více náchylní jako „nemajetní“ jednat nemravně než majetní, samozřejmě ti, kteří svůj majetek nenakradli a nemají své firmy a bydliště v daňových rájích a mají své účetnictví transparentní. Kdo je zde pak asi ve skutečném střetu zájmů? Premiér „podnikal“ s poslaneckými cestovními náhradami a našetřil si na luxusní byt v Praze a nestydí se veřejně poučovat druhé. Babišova reakce, byť s úsměvem, je zcela namístě a výstižná: „Pan Sobotka nikdy nepodnikal, proto nemá správné informace.“Kdo bude kontrolovat ostatní politiky stejně intenzivně jako je kontrolován Babiš – tolik kontrolorů ČR nemá – ani početně, natož charakterově!

Kdo vlastní poctivě nabytý majetek, nepodvádí, kdo ho nakrade, podvádí pořád. Jen silné osobnosti obklopené schopnými mohou, při současném stavu společnosti, něco postupně dokázat změnit. Jinak snaha o osobní obohacení „nemajetných“, přebije snadno charakterovou slabost většiny.

Oceňuji dosavadní postoje ministra zahraničí Zaorálka vůči Ukrajině. Nesrovnatelné se Sobotkovými a budoucím europoslancem Janem Kellerem. Ten svými levicovými názory připomíná roli Trošky v českém filmu. Není divu, že jeho články často přebírají komunistické Haló Noviny. Jednou jsem se zúčastnil přednášky prof. Kellera. Šokovaly mne jeho obnošené boty, jeho obnošené názory už nikoliv Jako europoslanec snad bude do oblečení více investovat. Předseda sdružení Přátelé Ruska v ČR Jiří Vyvadil (bývalý soudce NSS!) vidí ve volebním lídrovi ČSSD Janu Kellerovi spřízněnou duši. S panem Vyvadilem se zná a na většině otázek se s ním shodne, což hovoří za vše! Mimochodem tento politický, funkcionářský turista a populista (byl i národním socialistou u Paroubka) se proslavil i výrokem: „Tak Němcům se chce revidovat výsledky druhé světové války… Pak v tom případě jsem jednoznačně na straně Rusů.“ Byl i obhájcem Pavla Vondrouše, „atentátníka“ na Václava Klause. Poznal jsem ho osobně u OS Liberec, stručně, mluvka, „prázdný sud“. ČSSD neškodí Zaorálek, ale Keller. To, že ČSSD dala stávajícího místopředsedu EP Libora Roučka na prakticky nevolitelné místo na kandidátce do EP je ukázkou ubohosti ČSSD, která si stále více, byť nepřímo, podává opět ruce s komunistickou stranou. Musí být v naší zemi něco hodně špatně, když zde společnost bez odporu umožňuje takovému množství bezpáteřních a bezcharakterních lidí parazitovat na účet nás všech!

Včerejší OVM Václava Moravce upoutaly prvním hostem, ředitelem FAÚ ministerstva financí Liborem Kazdou, věcný, přesvědčivý. Většinu času OVM zabral Tomio OkamuraJiřím Dienstbierem. Naprostá ztráta času, zejména vystoupení tohoto populistického mluvky, mluví rychleji než myslí, pokud u něho o normálním myšlení lze vůbec mluvit. Naopak poslední host, prof. Andrej Zubov a jeho vystoupení za necelých 10 minut řeklo více, než snad hodina populistických nesmyslů Okamury. Prof. Zubov oslovil všechny normální lidi. Bylo vidět, že nemá u něho jinak běžnou „jiskru“ a že to má zřejmě více než dost. Je nyní bez práce, kdy s důchodem cca 3000,-Kč těžko vyžije. Jeho závěrečná slova na konci OVM jsou varováním a výzvou nám všem!

Gratuluji Slovákům ke zvolení Andreje Kisky presidentem. Poučili se z české volby prezidenta a prokázali větší občanskou vyspělost než čeští voliči. Nezvolili technokrata moci, ale změnu, slušnost a naději, tak jako SRN volbou Joachima Gaucka.

Hnutí ANO posiluje postupně a nabírá stále větší důvěru obyvatelstva hlavně díky prokazatelné práci a transparentním postojům Babiše, který táhne Hnutí ANO jako skutečný lídr, připomínající lokomotivu. Nelze nevzpomenout i dosud dobrou práci ministryně Válkové. V podstatě stále probíhá pomyslná volební kampaň, nahrazuje se tak to, co by zde už dávno bylo, kdyby volby proběhly v řádném jarním termínu a byl by tak dostatek času na postupné budování ještě větší důvěry. Jistě by se projevila i v daleko větší kvalitě kandidátů a kandidátek. Nyní se postupně buduje důvěra Hnutí ANO, stabilizuje jeho pozice, dost možná i jako potřebná kvalitní základna pro další předčasné volby. Budou-li útoky na Babiše pokračovat, nelze to vůbec vyloučit. Nebýt předčasných voleb, ANO by nyní volby suverénně vyhrálo. Zpětně tak Hnutí ANO buduje potřebný fundament, který nemohlo v krátkém čase vybudovat. Připomínám výroky Andreje Babiše z nedávné minulosti:

13.11.2011

„Musíme to tady změnit.“

10.2.2012

„Země je v rozkladu už dlouho. Demonstrace a akce typu Holešovská výzva jsou nanic. Jediný způsob účinné změny je vyhrát parlamentní volby, jinak je to anarchie. Český národ, který chce změnu se musí spojit, jinak je to odsouzeno na neúspěch. Svornost, to je to co chybí. Postupně se budeme snažit to propojit.“

11.2.201

„Jinak každý říká, že Češi se dokáží spojit proti někomu, ale nikdy za společnou věc.“

11.2.2012

„Máte pravdu a věřte mi, žádné osobní zájmy nemám, jen újmu.“  

15.2.2012

„Manažerů, kteří to chtějí dělat nezištně je málo. Máme stovky rádců. Divím se, že to ještě nikdo nezmáknul.“

30.6.2013

„Jsme jediná seriozní alternativa, kde lídrovi nejde o sebe, ale o lidi.“

* * *

Robert Menasse

„Existuje jeden důvod, proč jsou lidé stále více skeptičtí vůči Evropě – oni jí nerozumějí.“

„Přišel jsem na to, že hlavní problém s demokracií je, že většina lidí neví, co to demokracie je.“

„Zpravidla je to tak, že správné rozhodnutí nemá podporu většiny.“

* * *

Naše situace zůstane beznadějná, pokud nepřipustíme naději. Chtít jistotu předem je znakem malosti, nevyspělosti a hlouposti. Byli jsme zvyklí na jistoty a jen ztěžka připouštíme naději. Život bez naděje a víry je jen cestou postupné a nakonec jisté zkázy.

 

Jan Šinágl, 31.3.2014

ODKAZ DUCHA TOMÁŠE BATI SVĚTU

* * *

Výbor Evropského parlamentu vyzval české politiky k prošetření podvodů s dotacemi EU

Čeští politici by měli zřídit parlamentní výbor, který by vyšetřil, kdo profitoval z podvodů a korupce při udělování dotací. Vyzvala je k tomu členka výboru pro rozpočtovou kontrolu EP Ingeborg Grässleová z Německa, podle níž český systém evropských dotací umožňoval podvádět ve velkém. Kritizovala také české úřady, které se podle ní dosud vůbec nesnažily zjistit, kdo měl z takto nastaveného systému prospěch. "Poprosila jsem proto své české kolegy z Parlamentu a Senátu, aby zřídili vyšetřovací výbor. Pro nás je velmi důležité, abychom zjistili, jak to mohlo takhle dlouho více než pět let fungovat," dodala Grässleová. Evropský rozpočtový výbor už dříve zjistil, že výdaje na projekty v ČR nebyly v souladu s evropským právem. Podle výboru za to mohlo mimo jiné to, že řídící a kontrolní orgány v ČR byly neúčinné. Kontrolní výbor přesto při své dvoudenní kontrolní návštěvě ČR pouze nekritizoval. "Budeme odtud odjíždět s pocitem, že zde došlo k pokroku. Jsme spokojenější, než když jsme sem přijeli," shrnul další člen výboru Derek Vaughan z Velké Británie. Předseda výboru Jens Geier zase vyzdvihl, že v ČR díky evropským penězům vzniklo v končícím programovém období přes 72.000 nových pracovních míst. Šéf hnutí ANO a podnikatel Andrej Babiš představuje v čele ministerstva financí vážný konflikt zájmů, který může ztížit spolupráci Evropské unie s Českou republikou. V Praze to dnes prohlásila členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu Ingeborg Grässleová. Podle političky by se měl Babiš jako ministr svých firem vzdát. Předseda výboru Jens Geier však zdůraznil, že je to soukromý názor německé europoslankyně, a ne oficiální závěr výboru. České ministerstvo financí podle něj členům výboru vysvětlilo, že případ Babiš není v rozporu s platnými pravidly v Česku, a výbor sám není oprávněn dávat Česku nějaké rady, jak má v této záležitosti postupovat. ČRo, 27.3.2014

P.S.

Proč se nikdo nezajímá o Ivana Langera a jeho majetek?! - Panství bývalého místopředsedy ODS Ivánka Langera: Kdo mu to zaplatil?

* * *

Sobotka kritizuje Babiše za propojení byznysu a politiky

Nejčistším řešením by bylo, kdyby ministr financí Andrej Babiš (ANO) ukončil své podnikání a věnoval se jen politice, myslí si premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jinak se podle něj Babiš musí vyvarovat střetu zájmů, za který ho ve čtvrtek kritizovala i členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu. Sobotka také řekl, že prohlášení šéfa ANO na adresu médií nejsou součástí politiky vlády. Babiše ve čtvrtek kritizovala členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu Ingeborg Grässleová, která s kolegy přijela prověřovat chyby v kontrole a auditech fondů EU. Podle političky by se měl Babiš, jehož firmy prý dostaly 2,6 milionu eur (71 milionů Kč) z evropských fondů, jako ministr svých firem vzdát. Babiš, jehož kvůli střetu zájmů hojně kritizuje i opozice, v reakci na její vyjádření ČTK sdělil, že neuvažuje o tom, že by se společností vzdával. "Já se zodpovídám svým voličům, ne paní Grässleové, která nemá správné informace. Dodržuju zákon o střetu zájmů," uvedl šéf hnutí ANO. ČRo, 28.3.2014

* * *

STEM: Babiš je nejpopulárnější politik, jeho náskok vzrostl

Nejpopulárnějším politikem je podle průzkumu agentury STEM ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, příznivě ho hodnotí 62 procent lidí. Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD), který skončil na druhém místě, ztrácí pět procent. Třetí je premiér a předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka, čtvrtý ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Šéf Úsvitu Tomio Okamura klesl z druhého na páté místo. Vyplývá to z aktuálního průzkumu STEM, který má ČTK k dispozici. Průzkum se uskutečnil od 11. do 20. března, zúčastnilo se jej 1070 lidí. ČRo, 28.3.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.22 (9 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #3 Randolph 2014-04-03 09:34
Od dob Masaryka není takového politika s tak průhledným programem svého hnutí a tak srozumitelným pro normální lidi.Proto
si opozice neví rady a bezhlavě útoči na
pana Babiše.Pane Babiši nenechte se odra-
dit a pokračujte ve své práci.Třeba nale-
znete tu spoušť v masně, kterou tam napá-
chal tygr Kalousek.
+4 #2 Bořivoj Holínek 2014-03-31 13:21
"Nejpopulárnějš ím politikem je podle průzkumu agentury STEM ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, příznivě ho hodnotí 62 procent lidí..."
Ještě devět procent a předběhne dlouhodobě nejpopulárnější ho politika naší novodobé historie Stanislava Grosse!?
+2 #1 Josef 2014-03-31 12:28
Máte pravdu.Pan Babiš je odvážný člověk a že byl spolupracovníke m bezpečnosti tak to ho jenom šlechtí. Byl třeba bojovat proti nepřátelům socialismu. Tenkrát tady byli jiné hodnoty a pan Babiš je chránil proti nepřátelům. Všichni měli práci a bylo lépe. To že pan Babiš byl zvolen je důkazem, že lidé z KSČ byli moudří a schopní a proto je nutno ho podporovat a volit ANO a to říkám jako dlouholetý volič KSČM.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)