Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Krym vojaciNa Febiofestu zazněl včera Hlas mladé Ukrajiny - Ruská letadla hrozí Lotyšsku a Estonsku – Opět Krym lodenesmíme vše slyšet, vidět a vědět! - Proruské zájmy a tlaky na tento pořad může vyloučit jen naivní, neinformovaný, či hlupák - Bez svobody slova nemůže žádná společnost prosperovat, ani ekonomicky, ani mravně - Svoboda není zadarmo, kdo jí prodává, dostane jen falešné, mnohem dražší „zboží“!

Omlouvám se všem, co očekávali mé vystoupení ve včerejším pořadu MÁTE SLOVO na ČT 1. Ještě během dne mi asistentka moderátorky Jílkové volala, potvrdila účast a vysvětlila mi kde se pořad bude vysílat. V půl sedmé mi volala (na záznamník, byl jsem v divadle) s omluvou, že se přehlédla a není už volné žádné místo. Zřejmě se někdo zalekl závažných informací, které jsem zveřejnil stejného dne. Jiné vysvětlení není. Neumím si představit, že by ČT při 6 mld. rozpočtu nenašla alespoň jednu volnou židli. Místo jistě bylo jak jsme mohli vidět na televizních obrazovkách…

Jinak vlastní pořad působil jako politická agitka Putina a tomu odpovídajícím patřičným pozadím v publiku. „Excelovali“ pan Barabanov, bývalý Klausův spolupracovník Petr Hájek (drze si udělal reklamu pro svůj web!) a dva novináři z publika z proruských médií v Praze. Publikum bylo v drtivé většině reakcemi a chováním jasně levicové a proruské.  Převážně „diskutovali“ zastánci Putina, nepouštěli další účastníky ke slovu, skákali jim do řeči. Moderátorce se pořad vymkl z rukou. Putinovci téměř každého, kdo chtěl něco říci nebo se zeptat, „uštěkali“, včetně samotné moderátorky. Bylo to další ukázka úpadku publicistiky a kultivovanosti. Dobře argumentoval Miroslav Kalousek a Ukrajinci – věcně, kultivovaně, klidně, na rozdíl od ostatních, kteří za demokratickou diskusi považují osobní útoky, napadání, emoce a slovní agresi stylem soudce Urválka z 50-tých let.

 

LN Somerova 200314Velmi rád bych komunistovi Kováčikovi odpověděl na jeho dotaz kdo byli snajpeři a aby se to konečně dozvěděli i statisíce diváků? První identifikovaný je příslušník elitní ruské jednotky ALFA, občan Ruska Sněgirjov z Rostova na Donu. Byl identifikován podle fotografie a díky softwaru NATO. Také bych připomněl, že Rusko už přepadlo a anektovalo 17 zemí od svého vzniku! Připomenul bych naši Podkarpatskou Rus, kterou zabralo Rusko stejně protiprávně. Připomenul bych, že ruské firmy si na Západě vypůjčily 700 mld. USD, že tzv. „ruská doktrína“ se řídí taktikou Sun Tzu: Napřed infiltrací a propagandou a podporováním všeho špatného uvnitř nepřátelského státu jej oslabit, a pak teprve nastoupit vítězný „vojenský marš“. Také, že západní banky už provádějí vůči Rusku sankce, kdy nechtějí Rusům zvyšovat na bankovních účtech limity, anebo zastavují společné projekty. Nic z toho nezaznělo v pořadu MÁTE SLOVO. Nemyslím si, že by to občané za své peníze nechtěli slyšet, ale nepochybuji, že je zde stále dost takových, kteří mají zájem, aby obyvatelstvo opět neslyšelo, nevidělo a nevědělo!

Veřejnoprávní ČT se opět zachovala jak je jí vlastní, hlavně ničím novým nepřekvapit a nikoho nerozlobit. Tak jako má „vypínače“ mikrofonů ČRo – viz kardinál Dominik Duka, má zřejmě své pojistné „vypínače“ i ČT. Nemyslím si, že jde o pokyn „shora“, ale návrat autocenzury, strachu a ukázku české, dámy prominou, „předemposranosti“. Proruské zájmy a tlaky na tento pořad může vyloučit jen naivní, neinformovaný, či hlupák. Své vystoupení bych v pořadu zakončil slovy: Svoboda není zadarmo, kdo jí prodává, dostane jen falešné, mnohem dražší „zboží“!

* * *

Na Febiofestu zazněl včera Hlas mladé Ukrajiny. Festival uvedl ve světové kinopremiéře film z Majdanu.

… Někteří tito tvůrci skončili ve vězení. Dva z nich, režisér Oleksandr Ščerbak a kameraman Mykyta Panisov, budou hosty projekce společně s režisérem Michailem Gerasimovičem Iljenkem, mj. autorem filmů Ten, který prošel ohněm a Fučžou, který se stal jedním z hrdinů Majdanu. … „Nechtěl jsem se jen dívat na zprávy. Musel jsem reagovat. Chci, aby ukrajinští filmaři cítili naši podporu,“ … „Režiséři, nabídněte své filmy ukrajinským kolegům zdarma a jeďte podpořit Ukrajinu osobně. Filmové instituty, zajistěte pro ukrajinské kolegy prosím hosty a dopravu filmových kopií na své náklady...“

Co myslíte, budou tyto filmy vysílány veřejnoprávní ČT, nebo zase zakročí nějaká jiný „vypínač“…?!

* * *

Ruská letadla hrozí Lotyšsku a Estonsku.

Po anexi  Krymu Rusko eskaluje napětí tím, že udržuje v pohotovosti vojska při východních a jižních hranicích Ukrajiny a provádí manévry blízko hranic s baltskými státy. Finsko v souvislosti s touto událostí postavilo své vzdušné síly do stavu pohotovosti  - píše "Gazeta Polska Codziennie". … Vojenská letadla se pohybují poblíž území na východ a na jih od Finska jinými směry a jiným způsobem, než tomu bývalo dosud. Proto finské vzdušné síly jsou více ve střehu než obvykle  – vysvětlil  situaci plk.  Ossi Siven, velitel jednotky v Rissali, na východě e Finska. …

* * *

Olga Sommerová: „Pokud nebudou ani média veřejné služby svobodná a nezávislá, můžeme rezignovat na étos revoluce, kdy jsme se osvobodili z prolhaného komunistického režimu, zorganizovaného sovětskou okupační mocí. Bez svobody slova nemůže žádná společnost prosperovat. Ani ekonomicky, ani mravně.“

Z přiloženého rozhovoru Rozhodla jsem se změnit válečné pole v LN, 20.3.2014. Bohužel přímý link na článek jsem nenašel.

 

Jan Šinágl, 21.3.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.35 (20 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 stock trading 2014-10-26 21:14
Touche. Solid arguments. Keep up the great effort.
0 #5 Gi Bill Friendly 2014-10-26 12:38
I'm impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that's equally educative and amusing, and without a doubt, you
have hit the nail on the head. The problem is something not enough people are speaking intelligently about.
I'm very happy I came across this during my hunt for something regarding this.
0 #4 healthy families 2014-08-11 14:34
Pretty section of content. I just stumbled upon your site and
in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed
account your blog posts. Anyway I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.


my webpage healthy families: www.setdr.org
+2 #3 Vlad. Kebrle 2014-03-21 22:46
Tak tentokrát z jiného soudku, úsudek nechť si udělá čtenář sám. Níže uvedený článek právě je z webu "Protiproud" Petra Hájka:

http

A autor? Kdo je onen Ladislav Zemánek? Cudně napsáno "publicista" a otevřeně: Je to redaktor českého vysílání Hlasu Ruska, Putinovy hlásné trouby. Vysílá v hodně jazycích, v českém a slovenském jazyku od r. 2009 už jen jako internetové radio. czech.ruvr.ru/ I zde je také na čtenáři, aby si utvořil úsudek sám...
+2 #2 Vlad. Kebrle 2014-03-21 22:30
/dokončení tématu/. Podnět soudu vyšel z litevské Komise pro rozhlas a televizi. Vedoucí Litevské Komise pro Rozhlas a TV Edmundas Vaitiekus říká, že podle litevského práva je zakázáno šíření informací podněcujících k válce a majících dezinformační charakter. Na podzim 2013 byla za odvysílání ruského programu „Člověk a právo“, interpretující události z 13.01.1991 ve Vilně analogickým způsobem, potrestána pokutou televize „První Baltský Kanál“. Její vysílání rovněž bylo tehdy na tři měsíce zablokováno.
Jenže problémem je zřejmě jako složení naší RRTV tak naše justice, jestliže v talárech soudců, jejichž jména pamatujeme ze Svobodné Evropy v osmdesátých letech, kdy tito aktivně vedli politicky motivované procesy proti osobám nekonformním s komunistickým režimem. Anebo stále ještě velká koncentrace "rudých mozků" v české společnosti?
+1 #1 Vlad. Kebrle 2014-03-21 22:28
Máte slovo z 20.03. bylo opravdu trapnost nad trapnost, a to především hodně "nevyváženým" výběrem diskutujících - za okolností, kdy je propagována režim, jenž vojensky vtrhl na území jiného státu a jehož zvláštní služby cíleně vyvolávají společenskou, hospodářskou a bezpečnostní destabilizaci jiného státu, aby vytvořily podmínky pro možný vojenský vpád...Za to třeba vedení ČT povolat před odpovědnost a vyvodit důsledky! Podobně jako v ČT si Rusové počínají i jinde. Příklad? Litva. Tam soud rozhodl, že ruská televize NTV-Mir bude na tři měsíce odpojena z kabelových TV za to, že odvysílala filmový dokument „Odsouzení. Past na skupinu „Alfa“. na tři měsíce za to, že odvysílala film křivě hodnotící události z 13.01.1991, rozhodující o získání litevské nezávislosti. Toho dne speciální úderná jednotka „Alfa“ sovětského komanda zaútočila ve Vilně na televizní věž, obklopenou demonstranty, přičemž zabito bylo 14 Litevců.(viz pokračování).

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)