Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 11:05
    Politici jako pokusné osoby Psychologie ovlivňuje chování ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Aktualizováno 25.3.2014: Otřesné telefonní rozhovory, dle znalce slušných lidí, žijící ve spořádaných poměrech…

U OS Trutnov se 17. března vrátil čas do v 50-tých let! Petr Vániš dostal 2 roky nepodmíněně s podmínkou na 2 roky za „týrání“ manželky v letech 2004-2001 a to jednou měsíčně!!! Tato „týraná“ žena dnes vyrábí dluhy, které platí Petr Vániš, má už několik exekucí a jejich dcera Denisa má být závislá na drogách?! Přitom soudní znalec-psycholog, který se choval jako kdyby sám patřil do Bohnic, prohlásil obě ženy za normální, zdravé, důvěryhodné na rozdíl od Petra Vániše. Nemohl mít k dispozici „ztracenou“ zdravotní dokumentaci a obě ženy sotva mohl objektivně vyšetřit už jen z hlediska jím předvedené „odbornosti“ a zřejmé bezcharakternosti, kdy nelze vyloučit i jistou míru demence, vzhledem k jím předvedenému chování i mimo soud – samomluva, nesrozumitelné brblání apod. Naproti tomu mnoho svědectví ve prospěch obžalovaného soudkyně odmítla jako nedůvěryhodná, protože prý jde o přátele a známé!!! Výkon práva a spravedlnosti mladé soudkyně JUDr. Miroslavy Paukertové, připomínal svoji amorálností výkony soudce-kata Urválka z procesů s dr. Miladou Horákovou.

 

OS Trutnov prg 170314Zdá se, že JUDr. Marcela Horvátová, která má značný a neodejmutelný podíl na smrti Pavla Wonky, má velmiWonka Pavel marnice zada zdatnou a vůči moci vstřícnou, soudkyni. Pavel Wonka nepřežil zvůli komunistického režimu a jeho poslušných pohunků. Petr Vániš zatím žije. Nesmyslné soudy jej už stály cca 320.000,-Kč a přitom se snažil být jen dobrým otcem rodiny a zachránit ji před rozpadem a dceru před zničením drogami. Soudkyně tak udělala z pachatele oběť a ze slušného člověka pachatele. Rozsudek byl předem připraven a po krátké přestávce vynesen. Soudkyně odmítla natočit na video jeho vyhlášení. Nedivím se, nikdo se takovým zločinem na právu, spravedlnosti a nevinném člověku nebude jistě ještě chlubit i zveřejněním svého fyzického zjevu – zvuk je přece jenom anonymní. Alespoň si můžete tuto zločinnou soudkyni v taláru krátce prohlédnout, video zastavit a pohlédnout do tváře soudkyně, která vůbec nehledala spravedlnost! Ostatně i její chování a vystupování bylo velmi arogantní, kdy budilo ve slušném člověku vše, jen ne to, co by mělo – úctu před nositelem a zástupcem práva a spravedlnosti, kterého si platíme a který má těmto hodnotám, zemi a občanům sloužit. Nikoliv pochybným a nemravným zájmům v pozadí, což je jediným možným vysvětlením Wonka Pavel marnice hlava a horni trupnemravného a podjatého chování soudkyně, tedy i její bezcharakternosti. Jasně a prokazatelně zneužila svého postavení! Je-li příčinou hloupost a neschopnost, neomlouvá ji ani to. Takový stupeň hlouposti a neschopnosti nejevila. Doufejme, že nadřízené instituce jednou toto její zločinné jednání také patřičně „ohodnotí“.

Jednoznačně a prokazatelně porušila JUDr. Miroslava Paukertová soudcovskou přísahu. Tyto bezcharakterní osoby jen podrývají jeden z hlavních pilířů demokracie. Bohužel se nejedná o žádný exces. Pro je justice stále postkomunistická, nejsou lidi! O to horší je, když mladí, nastupující soudci, přebírají praktiky starých a dosluhujících. Ke zlepšování stavu může docházet jen postupně. Naštěstí potkávám stále více mladých soudců, státních zástupců a advokátů, kteří už mají charakter. Ctít právo a spravedlnost je pro ně samozřejmostí a kdy jsou ochotni přinášet i oběti.

OS Trutnov SZ 170314Státní zástupkyně se často povýšeně a hloupě smála a posmívala, doslova jako „trdlo“, při vší úctě k této funkci. Když jsem soudkyni upozornil, že svým chováním uráží soud a přítomné, reagovala: „Nemáte slovo.“ Nechtěla se také nechat vyfotografovat, tomu se nelze divit. Také se má za co stydět. Po skončení soudkyně odmítla moji žádost o rozhovor a zavolala na mne justiční stráž. Ta už byla viditelně méně agresivnější než v minulosti – zřejmě moje „osvětová“ práce u tohoto soudu s fotografiemi mrtvého, nahého těla Pavla Wonky mezi jejími členy, vykonaly své… Pavel Wonka na nich vypadal, týden po vynesení rozsudku JUDr. Marcelou Horváthovou, jako vězeň z Mauthausenu

Přečtené protokoly o údajných poraněních vůbec nesouhlasily s originály. Soud nepředložil jediný věrohodný důkaz, aby pana Vániše mohl odsoudit. Vůbec nerespektoval právní zásadu – v případě pochybností ve prospěch obviněného! Jeho dcera Denisa je údajně opět závislá na drogách, má být partnerem, též narkomanem, mlácena a nacházet se ve špatném psychickém stavu? Sociální odbor ve Vrchlabí, údajně o tom všem ví, ale vše má tajit? Nedivil bych se, drogy (mluví se už i o čtyřech vraždách?!), jsou ošemetná témata, kdy často i policie nekoná jak by měla. Doufejme, že ve Vrchlabí pracuje jak má a nekryje obchod s drogami, který údajně nemá být vůbec malý...?! Faktem je, že by podrobné svědectví o minulém a dnešním životě Denisy před soudem, mohlo na tyto skutečnosti upozornit, ale nechci spekulovat. Vše má svůj čas.

Petr Vániš pracuje, dře - a soudí se… Nyní mu hrozí dokonce i ztráta bytu ohroženého exekucí bez jeho viny, už jediného majetku, který ještě má…

Mimochodem během čtení rozsudku Petr Vániš jen kroutil nevěřícně hlavou, v zoufalství a bezradnosti ukazoval fotografie mrtvého Pavla Wonky soudkyni a kdy ho musel jeho skvělý obhájce Mgr. Aleš Malý, uklidňovat. Nemohl bych být advokátem, kdybych měl potkávat často takovouto donebevolající justiční zvůli, přesně řečeno zločin na člověku, znásilnění práva a spravedlnosti! Odvedete skvělou práci, prokážete nevinu klienta a přesto soud vynese opačný, ničím objektivním a pravdivými důkazy podložený rozsudek!

OS Trutnov 17.3.2014

První část jednání

Závěrečné řeči státního zástupce a obhájce

Vynesení rozsudku

Nepochybně KS Hradec Králové opětovně rozsudek zruší, ale nebude ho vracet už do Trutnova a vynese sám nový. Věřím, že na konec s žalobou na stát Petr Vániš uspěje i když mu žádné peníze nevrátí roky, zdraví a už nezachrání jeho rodinu a hlavně jeho dceru Denisu…

 

Jan Šinágl, 19.3.2014

 

Další otřesný soud Petra Vániše, kamaráda Pavla Wonky, u OS Trutnov

Petr Vániš, kamarád bratrů Pavla a Jiřího Wonkových - další likvidovaný!

Moje svědectví k brutálnímu zásahu vrchlabské policie proti Jiřímu Wonkovi

Výpověď konfidenta Josefa Stolaříka proti Pavlu Wonkovi ze dne 24.7.1986!

 

 

Aktualizováno 25.3.2014: Otřesné svědectví, dle znalce slušných lidí, žijící ve spořádaných poměrech…

Telefonní rozhovor - Petr Vániš s paní Krupkovou SPOD Jičín – 18.6.2012

Telefonní rozhovor – vyhrůžky a nadávka opilé paní Vánišové I. – 6.9.2012

Telefonní rozhovor - vyhrůžky a nadávka opilé paní Vánišové II. – 6.9.2012

Telefonní rozhovor – vyhrožování a urážky přítele paní Vánišové – 22.11.2012

P.S.

Takovýto lidé byli pro soudkyni a znalce slušní, příkladní, bezúhonní. Škoda, že tyto telefonní rozhovory nezazněly před soudem. OS Trutnov jednal „nezávisle“ asi tak, jako Putinovy soudy v Rusku! J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jiří 2015-09-04 01:17
Mnohokrát děkuji za odpověď. Už vím...
-1 #1 Jiří 2015-08-24 13:43
A co je s panem Vánišem v dnešní době ?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)